kızlar bebeğim geceleri 5 saate kadar uyuduğu oluyor. Doktor uyandırma uyusun aç olsa ağlar dedi ama içime sinmiyor 4 saatte uyandırıyorum en geç. sonra uyutması zor oluyor sinirli oluyor. Sizce uyandırmalı mıyım emzirmek için?
9 saat mi???? benim oglum 3aylık olmadı daha 9 günümüz var. gece uykusunda en çok uyudugu 3 saattir. 9 saat çok fazla geldi bana ..maaaaşşalllah tabi. doktorum 4 saati gecirme,uyandır emzir demişti. gerçi ben hiç o saati göremedim
Hayır canım ister 2 ve 4 aylikken istersende 3 ve 5 aylıkken yaptirabilirsin benim kızım 9 eylül dogumlu bu ay yaptircam ilk dozu 5inci ayında da ikinci dozu yaptircamhayır özel yapıyorlar aşıyı satın almak gerekiyor devlet vermiyor.
Bana dr bisey demedi eylulun 24 de dogdu oglumbizim gecti demi
Canım peki tam karşısına geçip konuştugun zaman tepki veriyomu bakma gülme vsSelam kızlar, bebegime seslendiğimde beni umursamıyor gibi görünüyor. Mesela oyun halısına yatırıp seslendiğimde hiç dönüp bakmıyor sanki hiç duymamış gibi daranıyor. Oyuncaklarıyla oynamaya devam ediyor. Seslere karşı kesinlikle duyarlı fakat ismini söylediğimde yada onunla konuşmaya çalıştıgımda kesinlikle dönüp bakmıyor. Bu bir prblemmidir ? Yada normal bir süreç mi?
Artık gece için yavaş yavaş uyku süreleri uzuyo.9 saat mi???? benim oglum 3aylık olmadı daha 9 günümüz var. gece uykusunda en çok uyudugu 3 saattir. 9 saat çok fazla geldi bana ..maaaaşşalllah tabi. doktorum 4 saati gecirme,uyandır emzir demişti. gerçi ben hiç o saati göremedim
ben de tattırma taraftarı değilim, anca kabızlık geçti ve düzene oturdu bağırsaları.ilk 6 ay anne sütü yeterli diyor doktorlar, bizim ilk aylardan gaz yüzünden gözüm korktuğundan ve fazlasıyla alerjik bir bünyeye sahip olduğundan şuan bişey vermiyorum, daha çok küçükler biraz daha gelişsin bağırsakları tam düzene otursun 5. ay gibi tattırmaya başlicam..
çok teşekkur ederım,sütüm yeterli çok şükür.Ben Haziran annesiyim kızlar 2 hafta sonra 6 aylık olacak oğlum ve hiç bişey vermedim sütümden başka. Yaz bebeği olduğu için ve yaz çok sıcak olduğu için günde bi çay kaşığı su verdim o da çevrenin ısrarıyla. Bana kalsa onu da vermem. Zararlı değil ama mideleri çok küçük ve mideye giren herşey tokluk hissi yaratıyor ve daha az emiyorlar dolayısıyla en faydalı besin anne sütünden mahrum kalıp gerektiği gibi faydalanamıyorlar. Ve doktorumuzun da dediği gibi bu bebekler büyüyecek ve hayatları boyunca bissürü meyve sebze yemek yiyecekler ama birkaç ay sonra arasanız da anne sütü veremeyeceksiniz. O yüzden sütünüz yeterliyse başka hiçbirşeye el sürmeyin 6. Aya kadar. Herkese bebekleriyle mutlu günler :)
şimdi sağlık ocagından geldık,hemşire gece 2 saatte bır uyandırıp emzırın dedı. nasıl 9 saat uyuyabılıyor maşallah.gece benımkı durmuyor acıkınca uyanıyor.cok olsun 2,5 saat dayanıyor. emmeye kalkıyor hemenCanım önceden uyandırıp emziriyordum ama zorla uyandırınca çok az emiyor ve çok huysuzluk yapıyor. Gunduz 2 saatte bir emziriyorum. Geceleri 8-9 saat uyuyor uyanınca da sabahları saat başı emmek istiyor yaklaşık 15-20 gundur düzeni bu şekilde. Yakın zamanda doktora gidecegim bir sorayım bakalım ne diyecek.
ben de tattırma taraftarı değilim, anca kabızlık geçti ve düzene oturdu bağırsaları.
Canım kilo alımları büyüdükçe azalıyo diye biliyorım. Genede dr danış.bebegım bu ay 700 gr almış. ama oncekı ay 1 kg almıştı.
bır yerde yanlışlık mı yapıyorum yoksa sütüm yaramamaya mı başladı
boyu 5cm uzamış onda sorun yok da, kilo alımı nıye yavaşladı? gecelerı 2 saatte bır uyandırıp emzırıyorum ayrıca
Canım karma aşılarımı oldunuz.kızlar biz bugün 4 tane aşı olduk. 3 tane sağlık ocağında 1 tane özel hastanede rota aşısı. doktor bu şekilde olacağını söyledi çünkü... umarım 4 aşı ağır gelmez
evet canım karma aşılar. iyiki söyledin canım o uyuyor diye ben de uyurdum gece valla. en iyisi alarm kurayım...Canım karma aşılarımı oldunuz.
Agır gelmez merak etme. Karma aşı olduysanız gece ateşini muhakkak takip et. Bizde ateş yapmıştı çünkü. Saat başı ölçtüm ben.
herkes herseyı cok ıyı bılıyor zaten.benımkıler de tuzlamak ıcın tutturdular. tuzlatmadım. ne yanı tuz kokuya çare ise ınsanlar neden kokuyor. gözeneklerı acılıyor cocugun banyoda sonra ustune tuzlu su dök olacak ıs degıl. yakar bence.bence kimsenin lafına bakıp verme çocuğuna, bağırsakların belli ki düzene girmeye ihtiyacı var ve her çocuk aynı olmuyor. etrafımda bana da sürekli şöyle yap böyle yap diyen oluyor doktor izin vermiyor diyip geçiştiriyorum. yok şunun çocuğuna yapmış da bişey olmamış, yok bunun bebeğine vermiş de iyi gelmiş... çocukların düzeni hep anne harici kimselerin çocuğun bakımına karışmaları yüzünden bozuluyor. benim bu konudaki en büyük hatam iyi niyetli kayınvalidemin bebişimi kokmasın ilerde diyerek 40 boyunca tuzlu suyla yıkaması oldu, çocukta alerjik bünye varmış yavrum her yeri pişik yara içinde kaldı kimbilir ne kadar canı yandı... iyi niyetle yaptı zorla ama bizimkine yaramadı işte ayrıca 40 gün değil ilk banyosunu yaparlarmış ne bileyim ben büyük diye sesimi de çıkartamadım çok da seviyorum kendisini ama artık bebiş için kararları ben ve babası haricinde kimseye verdirtmiyoruz. bir de çocuk gaz yüzünden ağlayıp uyuyamıyordu ilk ay, tutturmuştu aç bu çocuk belki sütün yaramıyodur benim öyle olmuştu kızım doğduğunda aç kalıyomuş meğer mamayı verince susmuştu diye zorla mama verdirdi benim bebişe, 1 kere emdi bi daha mama emmedi zaten, sağlıkocağındaki ebemize sordum olayı sakın mama verme kan şekerini aniden yükselttiği için sersemletip uykuya geçirtiyor bebekleri dedi. ben de sütüm yaramıyor çocuğumu besleyemiyorum diye üzülmemle kaldım lohusa halimle... velhasılkelam bebeğine senden daha iyi kimse bakamaz arkadaşım kimsenin lafını dinleme doktorun dışında bence...
yarın da doktora gıdılecek, soracagım mutlaka. 3ayını dolduruyor ve 4960 gr. 2700 doğmuştuCanım kilo alımları büyüdükçe azalıyo diye biliyorım. Genede dr danış.
herkes herseyı cok ıyı bılıyor zaten.benımkıler de tuzlamak ıcın tutturdular. tuzlatmadım. ne yanı tuz kokuya çare ise ınsanlar neden kokuyor. gözeneklerı acılıyor cocugun banyoda sonra ustune tuzlu su dök olacak ıs degıl. yakar bence.
annemler ve kaynanamlar sorunca tuzladık deyıverıyorum, napayım basımın etını yıcekler. tuzlanmadı desem 40 laf.
cok pimpiriklisin dıyor annem bır de. nolursa olsun, dr ne derse o.
Saat başı alarmını kur. Sakın atlama. Benim kızıma ateş yaptı çünkü gece.evet canım karma aşılar. iyiki söyledin canım o uyuyor diye ben de uyurdum gece valla. en iyisi alarm kurayım...
Ayyyy sukret vallahi dun bebegim 14 saat uyumadi . hic uyandırma . kilo alimi iyimi iyise hiicc uyandırma rahat uyusun bırak canmfairylove23 .!.:kızlar bebeğim geceleri 5 saate kadar uyuduğu oluyor. Doktor uyandırma uyusun aç olsa ağlar dedi ama içime sinmiyor 4 saatte uyandırıyorum en geç. sonra uyutması zor oluyor sinirli oluyor. Sizce uyandırmalı mıyım emzirmek için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?