canım tekmi yıkıorsun bebeği yoksa yardım alıyormusun.
tek yıkıyorsan nasıl yıkıyorsun. ben annemle yıkıyorum ama annemde 3 günde 4 günde bir geliyor. tek yıkamayada cesaret edemiyorum.
Canim o gazi olmayanlar icin gecerli :)Kızlar aranızda uyku eğitimine başlayan ya da başlama niyetinde olan var mı? ? ? Ben niyetliyim artık 3 aylik oldular sonuçta. Çok da araştırdım bilgim de var ama birbirimize destek olacağımız birilerine ihtiyacım var
Canım eşimle yıkıyorum tek yikayabilsem her gün yikardim :) yaa aslında başını sampuanlamasak tek de yikanir. Ben koluma sonra da kuvete yatiriyorum şu dolu tabi küvet o şekilde çok seviyo ayaklarını falan cirpiyo :) ama arka tarafı başı falan zor babası zor zaptediyocanım tekmi yıkıorsun bebeği yoksa yardım alıyormusun.
tek yıkıyorsan nasıl yıkıyorsun. ben annemle yıkıyorum ama annemde 3 günde 4 günde bir geliyor. tek yıkamayada cesaret edemiyorum.
Gaziniz bitince buluşalım o zamanC
Canim o gazi olmayanlar icin gecerli :)
Amin canım tabi ki de em önemlisi onların sağlıklı mutlu olması. Ama üç aydan sonra bebekler bilinçli davranıp alışkanlık kazanmaya başlıyo. Ve ilk aylar gibi anne karnını ozlemiyo çünkü artık dış dünyayı tanıyo ve birey olduğunun farkında. Yani nasıl uyutursak kimbilir kaç yaşına kadar öyle uyumak isticek.benim de belim çok kötü agrımaya başladı sürekli kucagımda. şikayet etmiyorum ama bi yerden sonra uyusuyor artık kolum taşıyamıyorum çok gazlı bi bebek bizimki . bunada şükür allah başka dert vermesin. kuzucuklarıma saglık sıhat versin amin
Canım sanslisin bence benimki ayagimdan indirdigim an uyaniyo. O yüzden uyu bence hemen :)yaa bizimki de sallanmadan uyuyamıyor, salıncakta uyuyor, bazen de ayakta dün gece uykusuzduk şimdi uyuyor ama bu sefer de benim uykum yokkk
sallamadan uyutmaya calıştım ılk zamanlar olmadı,cunku gazlı bır bebek bızımkı. sonra düşündum sallamak iyi geldı cunku bebegıme bakıcı bakacak ben calışırken. Anca öyle uyutabılırsallamadan uyutabilen var mı aranızda ? Benim kızı ya kucakta ya salıncakta mutlaka sallamak gerekiyor.
kusmalarının sıklığı nasıl canım, benımkı fışkırarak kusuyor burnundan gelerek. tıkancak dıye aklım cıkıyor. o kusunca hep ağlıyorum. o kadar caresız duruyor kı.bana da yzamıştı gavisconu doktor. Anne sütüne karıştıracaksın demişti. Ama benim kız kusmayı azaltınca hiç kullanmadım. Bu aralar yine başladı. Kullansam mı acaba?
Bugun kızım çıldırdı sankı, emmıyor sallıyorum olmuyor, cığlık atarak ağlıyor. genelde kucakta gezdırıyorum öyle olunca kolik oldugu ıcın. ama bugun cok zorlandım artık kangru geldı aklıma. o çığrış bağrışta zar zor bağlayabıldım oturttum ıcıne kafasını tutarak gezındım. en azından yük omuzlarıma bındı kollarım rahatladı.benim de belim çok kötü agrımaya başladı sürekli kucagımda. şikayet etmiyorum ama bi yerden sonra uyusuyor artık kolum taşıyamıyorum çok gazlı bi bebek bizimki . bunada şükür allah başka dert vermesin. kuzucuklarıma saglık sıhat versin amin
sallamadan uyutmaya calıştım ılk zamanlar olmadı,cunku gazlı bır bebek bızımkı. sonra düşündum sallamak iyi geldı cunku bebegıme bakıcı bakacak ben calışırken. Anca öyle uyutabılır
kusmalarının sıklığı nasıl canım, benımkı fışkırarak kusuyor burnundan gelerek. tıkancak dıye aklım cıkıyor. o kusunca hep ağlıyorum. o kadar caresız duruyor kı.önceden haftada 4kez falan kusardı.
sımdı haftada 2 ye dustu.
sızın nasıl?
Bugun kızım çıldırdı sankı, emmıyor sallıyorum olmuyor, cığlık atarak ağlıyor. genelde kucakta gezdırıyorum öyle olunca kolik oldugu ıcın. ama bugun cok zorlandım artık kangru geldı aklıma. o çığrış bağrışta zar zor bağlayabıldım oturttum ıcıne kafasını tutarak gezındım. en azından yük omuzlarıma bındı kollarım rahatladı.
sonra fön makınası sesı actım telefonmda yok.bılgısayaarı acıncaya kadar bı ağlama yıne. derken acabıldım. durdu
emdıkten sonra ağız dolusu mu cıkarıyor, yanı emdıgı sutun hepsı mı cıkıyor?canım benimki emdikten sonra çıkarıyor bazen çok çıkardığı da oluyor , bazen peynirimsi çıkarıyor. Diğer zamanlarda ise tükürük gibi sıvı çıkarıyor. Bikaç defa burnundan geldiği de oldu. Uyurken çok korkuyorum ben de Allah göstermesin boğulmasın diye sık sık kontrol ediyorum.
emdıkten sonra ağız dolusu mu cıkarıyor, yanı emdıgı sutun hepsı mı cıkıyor?
benımkı tüm mideyı boşaltıyor, ama durduk yere de olabılıyor. emme sonrası agzının kenarından gelen hıc bırsey. saymıyorum ben onları..
bu halde bıze ılaç verılmedı, gececek dendı.
benım her fışkırarak kustugunda burnundan gelıyor ışte, bırakamıyorum yalnız. nefesı kesılıyor gıbı oluyor.
kılo alımı nasıl peki?
Canım benimkinde de öyle oldu herkesin ilk aylarda olur bizim de yaklaşık 2 haftadır öyle ciyaklayarak aglamalari başladı benimki de 3 aylık bu arada. Kolik gibi sanki ben fon açıp sakinlestiriyorum ve salliyorum. Sen de dene. Sucuk sanmıyorum canımKizlar bebegim 3 aylik oldu bugune kadar gaz problemi yasamadik cok sukur ama dun aksam birden ciglik cigliga aglamaya basladi goz kapaklari kipkirmizi oldu ne yapsak susturamadik sonra sustu yarim saat sonra yine ayni sekilde agladi cok korktuk doktora gittik hemen gaz sancisiymis gaz sancisi bu kadar siddetli mi olur yadun uyandiginda burnu akiyodu usudugu icin de gaz olur mu bide sucuk yemistim o mu yapti acaba
Super canım masallah :) benim gunduzler sıkıntı. Tüm günüm onu sallayıp uyutmaya çalışmakla geçiyo.benim bebişin sabah uyku düzeni yok, kimi zaman ayakta ya da kucakta ne kadar uyutabilirsem kardır diyorum kimi zaman biraz ilgilenip emzirir emzirmez uyuyor. gece uykularımız artık bi düzene oturdu gibi 11 gibi uyur ort 3 saatte bir uyanıp emer hemen yatar, sabahta kakası yoksa (genellikle vardır) 9,10 gibi uyanır. 2,5 aylığız.
Kizlaaaar bebeklerinizi gündüz kaçar saat ve nasıl uyutuyorsunuz? Ben uğraşıyorum ayagimdan indirmiyorum hatta ama yine de 1 saati bulmuyo o da bölük porcuk
Ey maşallahcanım benimki de öyleydi ben tavana salıncak kurdum. şimdi iki sallıyorum küt gidiyor o arada ben işlerimi hallediyorum. Bugün bi kerede 3 saat uyudu sonra 1 saat daha uyudu...
Ey maşallahesimi ikna etsem salincaga
Aynen çok mantıklı tavana nasıl astiniz canım matkapla falan dimi taşır mi benim tosuncuguya var ya büyük rahatlık bi kere sallayınca 1 dk sallanıyo kendi kendine. Eskilerin bi bildiği varmış :) Ayakta sallamak daha sağlıksız çünkü kafası bi oraya bi buraya gidiyor halbuki salıncakta bedeniyle sallanıyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?