Canim o fileler guzel bizim qcimizdan ama bebek suyla fazlq temas edemiyo sevmedi benimki. Oyle cup cup istiyobi tek kafasi disarda kalacak sekilde yuzduruyoruz biz bayiliyo.cikinca da ciyak ciyak agliyo. neyse ki masaj baslayinca susuyo
Ben de ogretmenim ama tayinim 80 km uzakta koye cikti gitmem imkansiz dava actik onun sonucunu bekliyoruz heyet raporum var bu ay sonuna kadar ama bi heyet daha almam lazim.bakalim insqllah hepimiz ayarlariz da en azindan ikinci donem 5 aylik olurlar oyle birakiriz yavrulari
Aynen canım 6 ay sadece anne sütü diyolar 3 tane yapın diyolar doğumdan sonra 2 ay sonra izin veriyolar vicdansizlik40 gün yetecek bana bakalım alabilecek miyim? izin süresi biraz daha uzun olsaydı da hiç böyle şeylerle uğraşmasaydık keşke.
Alıştık canım artık biz gülüyoz bazen üstünü değişirken çıplak kalıp tekrar giydirmeye başlayınca da agliyobenim bebeğimde suyu çok sevdi ama sudan çıkınca başlıyo ağlamaya. insan panik oluyo ağlayınca. :))
bızım ev ıstısnaı bı durumda, İzmirdeyız ve bazen oluyor klimayı bıle acmıyorum. alt ust kalorıferlı oldugu ıcın ev o kadar sıcak kı. ne yelek ne suveter gıydırmıyorum o yuzden.ev genelde 25 derece. çok sıcak bılıyorum ama klıma kapalıyken bıle 24.5 derece. ıcınde bır tulum ustune de bır kat gıydırıyorum o kadar.biz zaten tişörtle gezıyoruz evdebugün pek kusmadı mesela üstünü değişirken çıkardı biraz. Siz evdeylen süveter yelek giydiriyor musunuz
benım kızım da 4 eylul dogumlu, iznim 24 kasımda bıtmıştı 45 gunluk bı heyet raporu alabıldık. 8 ocakta rapor bıtıyor. okulun kapanmasına kadar olan surede ıse rapor hakkımdan kullanacagım.dönemı kapatacagım ınş.merhaba kızlar, benimde 5 eylül doğumlu bir kızım var. öğretmenim iznim pazartesi bitiyor. bazı arkadaşlar rapor almayı düşünüyordu alan var mı acaba?
ben de çok kızıyorum bu durumlara.. sırf bu izinler yüzünden ikinci çocuğu düşündüğümüzden daha erken yaptık. 2 yıl bile yetmiyor insana. geçen sefer evin borcu vardı bu sefer de arabanın. 15 aya kadar çalışmıştım ilk bıdığımda ama bunda çalışayım bari yazın dedim eşim kesinlikle karşı çıkıyor. bi de heyet raporu alamıyorum normal rapor bile 10 gün kullandım sadece doğumdan sonra onda da dikişlerim iltihaplıydı oturamıyordum bile.. dr un verdiği 7 aralığa kadar olan izni bile başkalarına haksızlık olur dedik bozdurduk müdür bile karşı çıktı ama eşim her konuda çok ahlaklı davranış sergiliyor mağdur olan biz olsak bile. Allahtan tayinin yol izni yol harcı derken hem 15 gün daha evde kaldım hem de maaşa yakın bi para geçti elime. ne diyeyim şöyle 3 seneye kadar ücretiz hakkı, 6 ay hiç değilse 4.5 ay ki katı gıda denemeleri başladıı zaman oluyor hiç değilse ücretli izin verilseydi. ilk ikisinde görmedim 3. de belki sistem değişir nasip artık..Aynen canım 6 ay sadece anne sütü diyolar 3 tane yapın diyolar doğumdan sonra 2 ay sonra izin veriyolar vicdansizlik
Evet yaa bana da degisik geldi esim dun kafa derisini emebiliyorum dediiyi geceler arkadaşlar; bişey sorucam bugün dikkatimi çekti kızımın bungıldak denilen yeri pıt pıt atıyor ilk kez fark ettim çok korktum size bir sorayım dedim, gerçi biraz araştırdım oluyormuş öyle ama kimse bundan bahsetmemişti bana baya korktum dışarı doğru oynayan kafa derisini görüncesize de bir sorayım dedim, normal mi bu ?
Canim ben bu donemi kapatmak Icin mecbur bi heyet daha alacgim ama bu yaptigimizin haksizlik oldugunu dusunmuyorum. Cunku eylulde dogdugu icin yavrularimiz 2 ay iznimiz zaten yandi en buyuk haksizlik bu bence. Bize de yazik bebislerimize de.ben de çok kızıyorum bu durumlara.. sırf bu izinler yüzünden ikinci çocuğu düşündüğümüzden daha erken yaptık. 2 yıl bile yetmiyor insana. geçen sefer evin borcu vardı bu sefer de arabanın. 15 aya kadar çalışmıştım ilk bıdığımda ama bunda çalışayım bari yazın dedim eşim kesinlikle karşı çıkıyor. bi de heyet raporu alamıyorum normal rapor bile 10 gün kullandım sadece doğumdan sonra onda da dikişlerim iltihaplıydı oturamıyordum bile.. dr un verdiği 7 aralığa kadar olan izni bile başkalarına haksızlık olur dedik bozdurduk müdür bile karşı çıktı ama eşim her konuda çok ahlaklı davranış sergiliyor mağdur olan biz olsak bile. Allahtan tayinin yol izni yol harcı derken hem 15 gün daha evde kaldım hem de maaşa yakın bi para geçti elime. ne diyeyim şöyle 3 seneye kadar ücretiz hakkı, 6 ay hiç değilse 4.5 ay ki katı gıda denemeleri başladıı zaman oluyor hiç değilse ücretli izin verilseydi. ilk ikisinde görmedim 3. de belki sistem değişir nasip artık..
Canım çok emince yeşil oluyo ondan eminim. Sarı olması iyi hazmedilmis demek. Köpük de belki gazdan olmuş olabilirSlm canlar kizim dun iki kez yesilimsi sumugumsu kaka yapti. Bugunde kskasi koyu sari turuncuya yakin bi renkte yapti azda olsa yapis yapisti. Bide kopuklu yapiyor kakasini neden olmus olabilir. İshali felan yok.atesi de yok.
ıstersen zeytınyagı verebılırsın bı kaşık ama dr.lar buna karşı zeytınyagda asıt oldugu ıcın.Kızlar dünden beri bir sorunumuz var. Bebeğim ıkınıyor ama kakasını yapamıyor. Evde yapabileceğim bişiler var mı sizlerin bildiği?
whisper'ın dedıgı gıbı yeşilse hazmedılmemıştır tam.çok emmıştır, ya da emdıgı cok gelmıştır.koyu sarı ve yapış yapış benmkınde de oluyor arada. yedıklerımız süte geçıyor ve sütün yapısını değiştiriyor halıyle. o yuzden oyle olabılır.Slm canlar kizim dun iki kez yesilimsi sumugumsu kaka yapti. Bugunde kskasi koyu sari turuncuya yakin bi renkte yapti azda olsa yapis yapisti. Bide kopuklu yapiyor kakasini neden olmus olabilir. İshali felan yok.atesi de yok.
benım kızım da cok gaz sancısı cektı ılk zamanlar, gaz sıkıntısı gecene kadar uyumuyordu zaten. ama uykusu varken hıc kucakta gezdırmedık.sadece uyanıkken bas bas bağırıyorsa kucakta gezdı hanım :) Sonra anakucagına koyduk.bebişleri büyüyen arkadaşlar uykuya nasıl geçiriyorsunuz yavruları
benim oğlum 3 aylık oldu bu hafta
bugüne kadar gazı var diye hep kucağımızda uyuttuk, uykusu gelince ağlıyor ve asla emmiyordu
bizde anlıyorduk uykusu geldiğini ve kucağımızda gezerken uyutuyorduk
tabi sıpa buna alıştı artık ve gazı da yavaş yavaş azaldı
3. ay artık dönüm noktası bir takım alışkanlıkları kazandırma vaktidir diyip dün ilk kez kendi başına uyumasını sağladık
yani kucağımıza almadık, beşiğinde şşş-pat yaparak, hafif loş ışıkta, üstelik beşiğini de sallayarak
karnına masaj yapar gibi dokunarak direndik uykuya geçmesini
çıldırdı resmen, nasıl da alışmış kucağa sanki 7-8 aylık anlayan bebekler gibi nasıl kastı kendini
ama yok dedik, almadık kucağımıza ve tam 50 dk uğraştık çok ağladı yavrum ama onun iyiliği için pes etmedik.
siz neler yapıyorsunuz uyuturken?
ben önceleri yan yastığına alıp dizimde sallıyordum. şimdi büyüdü yastığa sığmıyo tabi :) önce kucağa hiç almadığımız için hep yastıkta uyuduğu için kucakta fazla durmuyo benimki hemen sıkılıyo :) yatağına yatırıyorum yatagında sallıyorum, bazende bırakıyorum yatağın içine ellerine baka baka uyuyup kalıyor. ama çoğunluk yatakta sallanarak uyuyorrbebişleri büyüyen arkadaşlar uykuya nasıl geçiriyorsunuz yavruları
benim oğlum 3 aylık oldu bu hafta
bugüne kadar gazı var diye hep kucağımızda uyuttuk, uykusu gelince ağlıyor ve asla emmiyordu
bizde anlıyorduk uykusu geldiğini ve kucağımızda gezerken uyutuyorduk
tabi sıpa buna alıştı artık ve gazı da yavaş yavaş azaldı
3. ay artık dönüm noktası bir takım alışkanlıkları kazandırma vaktidir diyip dün ilk kez kendi başına uyumasını sağladık
yani kucağımıza almadık, beşiğinde şşş-pat yaparak, hafif loş ışıkta, üstelik beşiğini de sallayarak
karnına masaj yapar gibi dokunarak direndik uykuya geçmesini
çıldırdı resmen, nasıl da alışmış kucağa sanki 7-8 aylık anlayan bebekler gibi nasıl kastı kendini
ama yok dedik, almadık kucağımıza ve tam 50 dk uğraştık çok ağladı yavrum ama onun iyiliği için pes etmedik.
siz neler yapıyorsunuz uyuturken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?