- 24 Kasım 2012
- 387
- 310
- 88
bizim 600 grama düştü bu ay. acayip sıkıldım. doktor ek gıdaya başla dedi meyvelerle. elma ve armut suyunu üçer gün verdim bile şimdiden. kızımın boyu uzun hiçbir zaman tombiş olmayacak dedi doktor ama annelik işte :)Slm kizlar yazilari okudum ama yorum yazamadim bugun bizimde 3 aylik kontrolumuz var ins. Gelisimi iyidir kizimin. Bazi brbeklerin kilo alimi yariya dusmus bizimkinde nasil acaba.
Aynısını bizde kullanıyoruz müzikli olması hem dikkatini çekiyor hemde oyun oynamasına teşvik ediyor biz 3 ay önce 150 liraya almıştık süper İndirim olmuşHeveslendim bak simdi hemen ben de vericem siparis umarim bnm bebegim de oyalanir
bizim 600 grama düştü bu ay. acayip sıkıldım. doktor ek gıdaya başla dedi meyvelerle. elma ve armut suyunu üçer gün verdim bile şimdiden. kızımın boyu uzun hiçbir zaman tombiş olmayacak dedi doktor ama annelik işte :)
Cnm cok soru sordum biliyrm ama alip da pisman olmak istemiyorum ama tam olarak ne ozellikleri var oyuncaklar donuyo mu muzik vs?Aynısını bizde kullanıyoruz müzikli olması hem dikkatini çekiyor hemde oyun oynamasına teşvik ediyor biz 3 ay önce 150 liraya almıştık süper İndirim olmuş
benim sütüm baştan beri az ve mama da veriyorum ona rağmen 600 grBizde hast. Geldij simdi moralim bozuldu bebisim 650 gr almis doktor az almis dedi. Daha fazla emzir dedi. Zaten saat basi emziriyorum sutum mu yaramiyor acaba
Bozma canım moralini bizim kontrol 10 gün önceydi ama kontrolden sonra bi haller oldu isteksiz emiyo agliyo hatta tadını beğenmiyo sanki. Ben de yarın bi saglikocagina gidip tarticam zayiflamis gibi geliyo gözüme insallah yanılıyorumdurBizde hast. Geldij simdi moralim bozuldu bebisim 650 gr almis doktor az almis dedi. Daha fazla emzir dedi. Zaten saat basi emziriyorum sutum mu yaramiyor acaba
canım biliyorum tv yapmaz ama varsa daha kolay ortaya çıkarıyor. ben ortaya çıkardığını vurgulamak istemiştim doğuştan tabiki.Canım tv izletmek bebeklerin sensorimotor denen duyularını geriletiyormuş. Sensorimotor dokunsal algılama ve tv izletmek dokunarak öğrenmelerini yavaşlatıyomuş.
Otizm ile alakası yok. Otizm doğuştan olan genetik bir rahatsızlıktır. Tv izlemek otizm yapmaz.
Ben otizm ile ilgili çok makale okudum hiç tv ile ilgisini görmedim otizm doğuştan olan bişey fakat aileler biraz geç farkediyor yada iki yaşından sonra gerileme oluyor benim bildiğim bu belki yeni araştırmalarda çıkmıştır ortaya tv ile ilgisi. Tv izletmek ilerde dikkat bozukluğuna sebep oluyormuş
buda iyi bisey değil öğrenme bozukluğuna sebep oluyor yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
KizlarBozma canım moralini bizim kontrol 10 gün önceydi ama kontrolden sonra bi haller oldu isteksiz emiyo agliyo hatta tadını beğenmiyo sanki. Ben de yarın bi saglikocagina gidip tarticam zayiflamis gibi geliyo gözüme insallah yanılıyorumdurhepimizin bebekleri sağlıkla gelişip büyür insallah
Canim senin bebis kac aylik? Bizde cuma gunu 3 aylik olacagiz ama son 3 4 gundur huzursuz ve sanki sutum yetmiyo gibi. Bugunde meme almadi. Bende bi sagayim sut oranima bakim dedim evet azalma var neyse sagdim vereyim dedim 1 aydir biberon kullanmiyodum unuttu sanirim biberonu istemiyor ya huzursuzluktan almiyor yada akisi az geliyor cunku tek delik. Sasirdim ne yapacagimibizim 600 grama düştü bu ay. acayip sıkıldım. doktor ek gıdaya başla dedi meyvelerle. elma ve armut suyunu üçer gün verdim bile şimdiden. kızımın boyu uzun hiçbir zaman tombiş olmayacak dedi doktor ama annelik işte :)
Canım bende tv izletme yanlısı degilim tabiki. Benim dediğim otizm doğuştan olan bir durum tv izletmek bunu gün yüzüne çıkartıyor. Kaldiki tv izletmek normal bir çocuğun dikkat bozukluğuna neden oluyor bu çocuğa yapılan en büyük kötülük sağlıklı bir bebeği anormal duruma getiriyor ben sanmiyorumki buradaki arkadaşlar çocuklarını saatlerce tv karşısında bıraksın ama hiç tv izlemeyen bir çocuk yetiştirmek imkansız. ..arkadaşlar otizmin teknoloji özellikle tv etkisi çok bilinen bişeydir. nasıl otizm ile ilgili çok yazı okuyup rastlamadınız hayret yani. google tv otizmi tetikler mi diye yazdığınızda ortaya çıkan başlıklardan birkaç tanesini aşağıya link attım belki okumak isterseniz. ayrıca tekrar belirtiyorum tv yapmaz onu bende biliyorum ama ortaya çıkarabiliyor. dikkat etmek gerekli diye yazdım ama siz bilirsiniz tabi canlar.
http://www.haber7.com/anne-cocuk/haber/1026502-televizyon-otizmi-tetikler-mi
http://www.algiozelegitim.com.tr/teknoloji-otizmi-tetikler-mi/
http://www.saglikvakfi.org.tr/html/bvecy.asp?id=160
Canim biz cuma 3 aylik olcaz ben zinco kullandim memnunum ara ara kullaniyorum ama karnina masajla ve bacaklarini karnina ittirerek gaz da cikariyoruz. Bizimki de ellerini yalamayi cok seviyo. Gece bazen sapurtu sesiyle uyaniyorum:)Kızlar ya 4 aylık olduk ama hala feci gaz problemimiz var. Bazen epey çıkarıyo bacaklarını karnına bastırınca ama yine de bitmiyor. 3 aydan sonra azalır zannetmiştim ama daha şiddetlendi.
Kimyon yutuyorum. Dikkat ediyorum yediklerime. Rezene de içtim ama onun da fazdasını görmedim. Nurse harveys ve biogaia veriyorum. Faydası yok ama bırakmaya da korkuyorum.
Bide bu ara elini yalamaya başladı. Bi iştahlı yalıyo ki sormayın.
Oooyy oyy. Yordu bu gaz mevzusu beni
Canım cırtcırtlı müzik aparatı var ortasinda kırmızı Işık yanıp sönüyor istersen onu çıkartıp ana kucaginada takabiliyorsun oyuncaklarinin hepsi ayrı özellikte bir diş kasiyici bir çıngirak bir içinde düdük olan bir oyunca birde ellediginde içinde naylon olan bir oyuncak birde ayna var bunların hepsini çıkartıp ayrida oynaya biliyor ben 150 liraya almıştım aldığımda pahalı gelmişti şimdiki fiyatına değer ha birde müzik Kutusu ister devamlı çalıyor istersen bebek vurdukça çalıyor onu arkasından ayarliyorsun daha kızım vuramadigi ve Keşfetmedigi için ben devamlı çalan ayarda kullanıyorum biraz karışık olduysa kusura bakma :)Cnm cok soru sordum biliyrm ama alip da pisman olmak istemiyorum ama tam olarak ne ozellikleri var oyuncaklar donuyo mu muzik vs?
O şapurtuları ilk duyduğumda inanamamıştım zaten :) o nasıl bir iştah öyle :))Canim biz cuma 3 aylik olcaz ben zinco kullandim memnunum ara ara kullaniyorum ama karnina masajla ve bacaklarini karnina ittirerek gaz da cikariyoruz. Bizimki de ellerini yalamayi cok seviyo. Gece bazen sapurtu sesiyle uyaniyorum:)
tabiki imkansız canım. 2 yaşına kadar önemi daha fazla sadece.Canım bende tv izletme yanlısı degilim tabiki. Benim dediğim otizm doğuştan olan bir durum tv izletmek bunu gün yüzüne çıkartıyor. Kaldiki tv izletmek normal bir çocuğun dikkat bozukluğuna neden oluyor bu çocuğa yapılan en büyük kötülük sağlıklı bir bebeği anormal duruma getiriyor ben sanmiyorumki buradaki arkadaşlar çocuklarını saatlerce tv karşısında bıraksın ama hiç tv izlemeyen bir çocuk yetiştirmek imkansız. ..
benim kızım üç ayını dolduralı bir hafta oldu canım 8 eylül doğımlu. benimki de biberon kolaylığına alıştığı için memeye isteksiz. uykusunda emziriyorum ben. biberonu da çok acıkınca verirsen alır diye tahmin ediyorum bir dene bakalım. bebeklerde üç aylıkken büyüme atağı olurmuş bazısı daha iştahlı bazısı daha iştahsız ama hepsi huysuz olurmuş :)Kizlar
Canim senin bebis kac aylik? Bizde cuma gunu 3 aylik olacagiz ama son 3 4 gundur huzursuz ve sanki sutum yetmiyo gibi. Bugunde meme almadi. Bende bi sagayim sut oranima bakim dedim evet azalma var neyse sagdim vereyim dedim 1 aydir biberon kullanmiyodum unuttu sanirim biberonu istemiyor ya huzursuzluktan almiyor yada akisi az geliyor cunku tek delik. Sasirdim ne yapacagimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?