2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Yurutec yerine yurume arabası almayı düşünüyorum bence çok daha güzel denge ve beceri kazandırır ve de kız- erkek farketmez zarar verecek bşr yanı yok. İkeadan alıcam sanırım.

Yuh 17 tahlil mi..hastanesi paraya sikisto healde yazik gunaj ya.sumuksu kaka asiri beslendigini gosterir cnm..bnm oglimunda sumuklu kakasi tahlile flnda gondermedim..ins sacma sapan bi hastalik cikarmazlar cocuga

göğsüm ağrıdığı zaman sağıyorum artık. Sanırım büyüdü ve hepsini bitiriyor. Bir de çok uyuduğu zaman göğsümde kalıyor o zamanlar sağıyorum. İnşallah olmam ve sen de olmazsın

Yüzüstü yatırınca bğolma tehlikesi olmuyor mu. Bir de bizimki hiç sevmiyor yüzüstü yatmayı...

Canim ben 7 yil Istanbulda gorev yaptim. Eger esim polis olmasaydi suan elazigda olmazdik istanbulda 4 yil okula gore de degisebiliyor goeev yaptiginda dogu gorevini yapmis kabul ediliyorsun. Ayrica ben de sinif ogretmeniyim

Ama pdr oku bana kalirsa puani biraz daha yuksek ama okumasi da yapmasi da daha kolay.hayattaki tek pismanligim odur. Sinifci olunca 50 60 cocugun sorumlulugu oluyo ( istanbulda mevcutlar boyle ne yazik ki) ama pdr mis ac kapini takil odanda ayy pdrci varsa kizmasin ama gercek bu.ben 7senede 5gun rapor aldim onda da annem anjiyo olmustu. Onun disinda surunsem bile gittim sirf yavrucuklar ogretmensiz kalmasin diye. Dunyanin en guzel meslegi ama zor da ayy necok anlattim 5 ay oldu ya ozlemisim sanirim

Sümüklü (mukuslu) kaka eğer bebeğin genel halinde bi sorun yoksa, ateş, ishal, kusma yoksa sorun değilmiş. Geniz akıntısını yuttuğu içinmiş. Ama eğer halsi ateşli vs varsa mutlaka test yapılmalı. Oğlumun kakası mukusluydu tahlilde lökosit çıktı. Tedavi oldu. Düzeldi. Bu ara tekrar mukusluydu. Tekrar test istedik şükür temiz çıktı. Dr geniz akıntısı nedeniyle böyle dedi. Ama 3 haftayı aşkın süre mukuslu olursa yine gelin dedi

Öncelikle şunu söyleyeyim,işmi çok sevmeme rağmen milli eğitimin zorunluluklarından dolayı öğretmnelikten uzaklaştm. Neyse sen bunları düşünmüşsündür, ben senin sorularına cevap vereyim,İlk yıl eğer yeterli puan alırsan İstanbula bile direk atanırsın ve okulun doğu görevi kapsamına giriyorsa-ki sanırım İstanbul'daki okulların hepsi doğu görevi kapsamında-İşin kolay. Bence kpssden iyi puan al ve sadece İstanbul'u tercih et. İlk atamada başka bir yere gidersen İstanbul'a gelmek için en az iki sene İstanbul'dan ayrı kalmak zorundasın. Bir de sınıf öğretmenliği değil de pdr oku. Onların atanması daha kolay

Ya benim bebeğimin de kakası mukuslu ve hala kabız, dr söyledik kakasını, bişi demedi. Lökosit dediğiniz şey nedir?

Canim 7den 11e kadar nasil dayandi uyumadan? Benimki 1.5saatten fazla duramiyo ondqn mi acaba 1 saatten fazla da uyumuyo

Tv programında dinledim doktoru. Erkek çocuklarına kesinlikle zararlı dedi. Kısırlık yapıyormus. Ben kullanmıycam..

haklısın cnm. kafam karıştı o tanıdığımzda bişey olmaz bişey olmaz dedi.
2 dk oğlumu koyduk çok hoşuna gitti ama zararllıysa almam tabi

şimdiki anneler yani bizler daha bilinçliyiz bence çok araştırıyoruz o yüzden.
bi oyuncak alırken bile araştırıyorum hep
biz mesela şansa büyümüşüz annemi ne hamileyken doktora götürmüşler ne bizim aylık kontrolümüz olmuş:)

ben henüz gevşeyemedim :)
bişey tattırmıyom henüz :)

Kizlar 3. Ayda kan ilacina basladiniz mi? Dun kontrolde doktor kan ilaci yazdi. Saglik ocagi 4. Aydan itibaren veriyor ama biz 3.aydan itibaren oneriyoruz dedi. Baslasammi bilrmedim.

bize doktor demedi cnm kan ilacı fln haberim yok :/

Kizlar bebeklerinize devit damla veriyo musunuz

evet veriyorum cnm ama dün unutmuşum vermeyi
hergün veriliyor

Yurutec yerine yurume arabası almayı düşünüyorum bence çok daha güzel denge ve beceri kazandırır ve de kız- erkek farketmez zarar verecek bşr yanı yok. İkeadan alıcam sanırım.

yürüme arabası nasıl bişey cnm görmedim ben

Cok sevindim cnm masallah Rabbim tum yavrularimizi korusun

Gozunuz aydin çok sevindim bir sey cikmadigina.

Ya benim bebeğimin de kakası mukuslu ve hala kabız, dr söyledik kakasını, bişi demedi. Lökosit dediğiniz şey nedir?
Yüzüstü yatırınca bğolma tehlikesi olmuyor mu. Bir de bizimki hiç sevmiyor yüzüstü yatmayı...
Kabiz olmamasi icin kendiniz kabizmissiniz gibi her gun kuru kayisi,kayisi suyu tuketin bol su tuketin corba ve sebze tuketin oyle olunca cocuk da duzene giriyor bir de firsatiniz varsa bebisle yuruyuse cikin ya da evin icinde gezdirin ya da sallayin hareket ettigi icin hem gazi az olur hem de daha rahat kaka yapar.

Benim oglumda hem gazi oldugu icin hem de elleri surekli hareket edip kendini uyandirdigi icin 20 gunlukten beri yuzukoyun uyuyor gece gunduz.E-bebekten babyjem in bogulma onleyici yastigini aldim onunla yatiriyorum.

-alıntı-
Gelelim bu durumun sebebine, bebeklerin bağırsak duvarı çok ince ve kırılgan bir yapıya sahip ve gözle görülmeyen çok ufak mikroskobik delikler var, adeta elek gibi. Ve bu delikler bağırsakları besleyen ince kılcal damarlarla çok yakın ilişki içinde. Sonuç olarak kandaki lökosit dediğimiz iltihap hücreleri çok kolaylıkla dışkıya karışır, dışkıyı sümüksü bir hale getirir ve doğal olarak tahlil yapıldığında da laboratuar dışkıda bu lökositleri görür.
-alıntı-
Şeklinde açıklamış internette bi doktor.
Eğer genel durumunda bi sıkıntı yoksa sorun da yoktur şeklinde yaklaşıyorlar.
Çok da mantıksız değil. Çünkü bebişlerimizin sindirim ve sinir sistemi henüz tam olarak oluşmadı. Hala bazı evrelerden geçmeleri gerekiyor. Bize sorun gibi görünen bazı şeyler aslında doğal sürecin bir parçası olabiliyor.
Yine de tahlil yaptırmakta fayda var. Çünkü ilk gittiğimiz dr tahlil yapmadan o mukus burnundakileri yuttuğu için oluyo dedi. Kapattı konuyu. Bizde başka dr gittik. Meğer bağırsak enfeksiyonu geçieiyomuş yawrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…