Canm endiselenme bu kadar . en fazla mama verirsin napcan . yada ek gıdaya baslatr doktorun . iyi bi doktor Bulda yeterli yol gösterir. Yarim kilo bence kotu bi kilo değeri değil.Asidan geliyoruz kızlar bi tanesi çok acitti kızım çok ağladıve bu ay sadece 450 g almış. Ebe bişi anlamiyo zaten bi yorum yapmadı. Canım sıkıldı ama bu aya kadar en aşağı 1 kg almıştı. Zaten sadece uyumak için emiyo bu ara. Dr kontrolü var 3 gün sonra. Mamaya başlar mi ki??
Bizim doktorumuz aşıdan önce emzirme ki, aşıdan sonra anne sütü ile sakinleşsin demişti. Tok olursa aşıdan sonra daha zor sakinleşiyorlarmışKızlar zahideyle yetis hayata da salı günü anne bebek günü yapılar çok kaliteli iii doktorlar mevcut ve güzel bilgiler veriolar. İzlemenizi tavsiye ederim. Hatta dedileeki çocuğumuza aşıdan önce ilaç vermeinki . ateşi çıktığında mudale edebileceğiniz seçenekler olsun. Seçenek azalırsa vücut ilaca önceden direnç kazanırsa eğer yükselen ateşi dusuremezsiniz Dior. Mantıklı geldi bana. Bide uyku için çarkıfelek otu dedi . tekrarını izleyenlirslnz. Ama çarkıfelek hangi aya kadar verilir onu duyamadm . bilmiyorum .
Canim o poIlginç... Oysa takması çok basit zaten yapışkan kısmı var vajinaya takıp bezi bağlıyorsunuz zaten yarım saate işemiş oluyorlar
Canim benimki de dedigin gibi kusuyo zaman zaman ama uyumasina engel olacak kadar degil neyse ki. Sindirimde zorluk cekiyo sanirim yavrucak sutunDe fazla tazyikli geliyo olabilir. Emzirmeden once sutunu biraz sagabilirsin boylece sudan degil yagdan zengin kismini almis olur bebis.herkese merhaba, bu sayfayı uzun süredir takip ediyorum yazılan şeyler gerçekten çok faydalı. benim de 97 günlük bir oğlum var, konuyu beslenme bölümüne de açtım ama burdaki annelere de danışmak istiyorum. oğlum sadece anne sütü alıyor, emmesi kilo alması uzaması gayet normal ancak bazı günler kusmaktan uyuyamıyor. gözünden uyku akıyor yüzünü kazağıma sürtüyor gözlerini zor açıyor ama bi türlü uyuyamıyor. en son peynirimsi kusuyor bu sefer de üst değiştirecez derken uykusu açılıyor tekrar acıkıyor emiyor altı değişiyor tekrar kusuyor derken bu böyle devam ediyor. zar zor uyutuyoruz 15 dakika sonra ağlayarak uyanıyor kusuyor öyle rahatlıyor. gün içinde uzun süre uyumuyor ama gece deliksiz uyuyor sadece emmeye uyanıyor sonra uyumaya devam ediyor. bulunduğum ilçede bir tane çocuk dr.u var ve hastanenin imkanları çok kısıtlı en yakın il merkezi 120 km. başka dr.a götürmeden önce sizlere danışmak istedim
Evet her zaman degil ama bazen baya tazyikli akiyo sutum yutmaya yetisemiyo. Yutamadan yenisi akiyo agzina. Ondan mi oluyodur? Tum sutu bitirmesini sagliyorum son sutu de alsin diye tek onsutu vermiyorum ama tazyikten olacagini hic dusunmemistm.Canim o po
Canim benimki de dedigin gibi kusuyo zaman zaman ama uyumasina engel olacak kadar degil neyse ki. Sindirimde zorluk cekiyo sanirim yavrucak sutunDe fazla tazyikli geliyo olabilir. Emzirmeden once sutunu biraz sagabilirsin boylece sudan degil yagdan zengin kismini almis olur bebis.
Bi dene canim Istersen. Cunku 3. Ayda benim de sutum oyle tazyikli geliyodu ben birazini sagip oyle emziriyodumEvet her zaman degil ama bazen baya tazyikli akiyo sutum yutmaya yetisemiyo. Yutamadan yenisi akiyo agzina. Ondan mi oluyodur? Tum sutu bitirmesini sagliyorum son sutu de alsin diye tek onsutu vermiyorum ama tazyikten olacagini hic dusunmemistm.
Canim tutturamadi kadin yapistirirken de cok tombul Insallah olur dedi. Herkes de tombul tombul diye diye kilo almaz oldu yavrumIlginç... Oysa takması çok basit zaten yapışkan kısmı var vajinaya takıp bezi bağlıyorsunuz zaten yarım saate işemiş oluyorlar
Bir süre süt ürünleri tüketme. O şekilde emzir inek sütü alerjisinin en önemli belirtilerinden biri kusma.inek sütlü hiç bili yeme bakalım değişecek mi???herkese merhaba, bu sayfayı uzun süredir takip ediyorum yazılan şeyler gerçekten çok faydalı. benim de 97 günlük bir oğlum var, konuyu beslenme bölümüne de açtım ama burdaki annelere de danışmak istiyorum. oğlum sadece anne sütü alıyor, emmesi kilo alması uzaması gayet normal ancak bazı günler kusmaktan uyuyamıyor. gözünden uyku akıyor yüzünü kazağıma sürtüyor gözlerini zor açıyor ama bi türlü uyuyamıyor. en son peynirimsi kusuyor bu sefer de üst değiştirecez derken uykusu açılıyor tekrar acıkıyor emiyor altı değişiyor tekrar kusuyor derken bu böyle devam ediyor. zar zor uyutuyoruz 15 dakika sonra ağlayarak uyanıyor kusuyor öyle rahatlıyor. gün içinde uzun süre uyumuyor ama gece deliksiz uyuyor sadece emmeye uyanıyor sonra uyumaya devam ediyor. bulunduğum ilçede bir tane çocuk dr.u var ve hastanenin imkanları çok kısıtlı en yakın il merkezi 120 km. başka dr.a götürmeden önce sizlere danışmak istedim
Bi dene canim Istersen. Cunku 3. Ayda benim de sutum oyle tazyikli geliyodu ben birazini sagip oyle emziriyodum
Bir süre süt ürünleri tüketme. O şekilde emzir inek sütü alerjisinin en önemli belirtilerinden biri kusma.inek sütlü hiç bili yeme bakalım değişecek mi???
Belki çok aşırı emiyo fazlasını atıyo.
İdrar yolu enfeksiyonuda olabilir.
Burda önemli olan bişi de kusmanın nasıl oldugu fışkırtarak kusma var mı mesela.
Canim kafası yukarda kalacak şekilde emzir ve sütun çok fazla olduğunda biraz sagip emzir. Bi dene bakalımGecen burda okudum heralde sut alerjisi cikmis bi arkadasin bebeginde. Iki gun yemedim ne tereyagi ne peynir hatta biskuvi bile yemedim icinde sut tozu vardir diye ama en ufak degisme olmadi. Belki de daha uzun sure mi yememeliydim bilmiyorum. Idrar testi yaptrdm uc gun once her seyi normal cok sukur. Fiskirarak da kusmuyo ama kusarken aci cekiyo. Valla anlamadim neyi var. Reflu desem iki gun kusuyo bi gun kusmuyo. Cok emiyo desem gece her zamankinden fazla emiyo hatta sutun akis sesini duyuyorum o kadar tazyikli oluyo dinlendigim icin ama gece hic uyanmiyo masallah. Gunduz uykulari tam bi eziyet oldu bebegime
Ayy sen yazmissin bu mesaji. Tekrar okuyum demistim. Bize de dr yolu gorunecek gibi gorunuyor.Bebeği çok kusan arkadaşlar;
Daha evvel çok yazmıştım benim bebeğim reflü diye hatırlatsınız çünkü sürekli kusuyodu. Bebeğim anne sütü almıyo. Mama aldığı için reflü mamasına geçtik kusmalarımız azaldı ama hala çok çok fazlaydı.
Sonra kız çocuklarında kusma olunca idrar yollarından şüphelendiler idrar verdik temiz ama kusmalar devam.
2 gün önce rutin kontrolümüzü öne cektik çünkü kusma ve iştahsızlığımız vardı.
Ufak ufakta kuruluk gibi döküntü vardı kızımın vucudunda.
Ve sorun bulundu...
Alerjii...
Muhtelemelen inek sütüne dedi dr. Özel bi mama aldık ve inanırmısınız sıfır kusma.
Bu sebeple anne sütüde alsa mamada alsa bebeğiniz çok kusuyorsa emziriyorsanız bu hafta inek sütlü hiç bişi yemeyin ve test edin kusmaları azalacak mı? Mama ile besliyorsanız özel alerjili çocuklar için olandan alın. Ve kusmalarınıza bi bakın.
Hem emzirip hem mama veriyosanız gene süt ürünleri tüketmeyin ve arada bile olsa özel mama verin.
Her çocukta döküntü yapmıyo.
Çoğu çocukta gaz karın agrısı uyku sorunları iştahsızlık ve kusma yaparmış. Bazende az belirti gösterirmiş.
Bi denemenizi tavsiye ederim.
Gene azalmazsa idrar verin.
Hemen reflü diyip bebekleri yolluyorlar çünkü.
Canim kafası yukarda kalacak şekilde emzir ve sütun çok fazla olduğunda biraz sagip emzir. Bi dene bakalım
Lavaboya sagiyodum ben uzun surmuyo zaten gogsundeki o patlama hissi geçene kadar sağ bi 2 dk baba da oyalasinTamam canim denicem hepsini. Ama biraz zor oluyo aglarken sagma isi. Insallah duzene gireriz. Yoksa pazartesi dr.a gidecez.
Evet ben de aynı fikirdeyim. İlk 6 ay sadece anne sütü almaları gerekiyor. Geçen hafta 3.ay kontrolüne gittik biz de, doktor daanne sütüne devam dedi ama her çocuk farklı doktor dediyse bir bildiği vardır tabiki
Canim bronsit baslangici demisti dun. Sabahta oksurugu artinca.doktorta bronsit olmus hastalik bronslatina inmis diye yatis verdi. Simdi serum.ve antibiyotik veriyorlar bide hava. Hastaligini.kakasindan atiyor galiba kakasini yapti hava veriyoruz diye on dk beklettim altini bi actim pisik olmis. Normalde yaim.saat beklesr pisik olmazdi. Hastaliktan galiba. Zaten bezinde lastikleri baldirlarini cok.sıkıyor iz yapio hep bezide degiatircem artik. Of of
işte buna da kesinlikle katılıyorum. benim sütüm bu kadar az olmasaydı asla doktoru dinleyip üç aylıkken ek gıdaya başlamazdım. mama takviyesiyle yeterli kiloyu alsaydı da dört-beş aylık olmasını beklerdim sanırım. doktor da önermezdi zaten tahminimce. ama süt konusu beklentilerime hiç uymadı malesef
Ben izne ayrılırken ücretsiz almam diyordum ama kucağıma alınca farklı oldu durum. 2 ay aldım ben de:)artık çok az giriyoruz foruma özledim valla
işe başlayan var mı aranızda? ben 4 ay ücretsiz izin aldım
En garantisi doktor canım . allah yardımcı olsun . yoktur bisi inşallah. İhtimallerle kafani karıştırma bence boşuna kendini de üzmeAyy sen yazmissin bu mesaji. Tekrar okuyum demistim. Bize de dr yolu gorunecek gibi gorunuyor.
Hala hala . ama ben ilk iğneyi vurdu ağladı bitti sustu ole bi huysuzluk yapmadı. Ama ertesi gün bir huy değiştirdi allahimmmm bittim bide gazla ugrasioduk 2si bi araya gelince offf çok zor . şimdi gene olucak npcam blmiorum çok korkuorum okdar vurüs yüklenecek minicik bedenine yaaaa oooffff . dayanamaiorum çok üzülüyorumBizim doktorumuz aşıdan önce emzirme ki, aşıdan sonra anne sütü ile sakinleşsin demişti. Tok olursa aşıdan sonra daha zor sakinleşiyorlarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?