Canım su çiçeği geçirmemiş ki annede ;(Canım bildiğim kadarıyla senin sütundeki antikorlar bebisini koruyacak sen su çiçeği geçirdiğin için. Inşallah bişi olmicak
Canım inş bişi olmayacak merak etme.kızlar geçen hafta bugün arkadaşlarla görüştük ve hemen errtesi gün arkadaşım beni aradı. oğlunda su çiçeği döküntüleri başlamış. şok olduk diyebilirim. çünkü tüm akşam beraberdik. ben ve eşim su çiçeği geçirmemişiz. doktorumuz bekleyip göreceğiz dedi. anne su çiçeği geçirmiş olsa muhtemelen bebek korunur ve geçirmezdi dediama şimdi aile boyu su çiçeği kuluçka döneminde olabiliriz. 10-12 günmüş bu süre. bir hafta oldu bugün. kendimizi geçtik ama inşallah bebeğim ağır geçirmez. destek tedavisi başlarız dedi doktor. napıcaz bilmiyorum. çarşamba günü dört ay kontrolümüz var. o güne kadar belli olur muhtemelen.
Ne kadar bi azalma oldu??Slm kizlar bebegimin idrarinda azalma oldu. İdrari kokulu felan egil. Surekli emziriyorumda acaba sutumdeki su miktarimi az .
Benimkide çok istahsıx cnm. Zaten zorla yediriyodım onuda kusuyodu inek sütü alerjisiymiş koca ayda 300 gr aldı. Bu ay umutluyum bakalım.Selamlar hanimlar benim bebegim 4 sylik oldu cok istahsiz bir bebek zorla yediriyorum hem mama hem meme aliyor yani ikisinide zorla aliyor ayni durumu yasiyan varmi cok uzuluyorum mama yedirmek kabusa donustu bizim icin ilk aylar cok az kilo aldi :-(
Ben hemşire arkadaşımın tavsiyesi üzerine gavisconun bebekler için olan şurubunu verdim bir süre. ilacı içtiği süre boyunca kusmadı çok fazla ama ilacı kestik kusmaya devam etti. Şimdilerde de eskisi gibi kusmuyor. Sanırım bu bir dönem. Geçer inşallah. Üstünü değiştireceğinize önlük kullanın bence. Gerçi kullanmışsınızdır, Bebek reflüsü dediğimiz şey bu. Bu arada gece deliksiz uyyuyorsa gündüzü idare etmeye bak derim ben. Nasıl olsa düzene biner kusması
Biz de ayni bezi kullaniyoruz canim. Kuculunce oyle yapiyo. Iki numara kullaniyoduli tam geliyodu ya da bana oyle gorunuyodu. 3 numaraya gectik duzeldi. Bebegin kac kilo? Uzerindeki kilolara uymak lazim. 2numara 6kiloya kadar sanirsam ben oluyo diye kullaniyodum megersem kucukmus. Bi de bezin firfirlari var ic bacak kisminda. O firfirlari disa dondurmek lazim.Gecmis olsun canim. Bende prima care kulkaniyorum ama lastik kismi iz yapior bacakta sizdede oylemi
Canim daha fazla emziriyorum zayifladi kiko alsin diyeNe kadar bi azalma oldu??
Aynı oranda emiyomu peki.
Canim bebegim 4800 du 3 numarsua gectim. Ama ilk bastan beri hem lastiklerin izi cikiyorfu kipkirmizi oluyor baldirlari. Firfirlarida hep disaridaBiz de ayni bezi kullaniyoruz canim. Kuculunce oyle yapiyo. Iki numara kullaniyoduli tam geliyodu ya da bana oyle gorunuyodu. 3 numaraya gectik duzeldi. Bebegin kac kilo? Uzerindeki kilolara uymak lazim. 2numara 6kiloya kadar sanirsam ben oluyo diye kullaniyodum megersem kucukmus. Bi de bezin firfirlari var ic bacak kisminda. O firfirlari disa dondurmek lazim.
Haklısın canım uyku sersemi yanlış okumuşumCanım su çiçeği geçirmemiş ki annede ;(
Canim benim dedigim biraz asagidan gevşek bağla sonra da lastikleri içe doğru kivir tenine lastikler değil kivirdigin kısım temas etsin. Ağ kısmını da aynı şekilde kivir iz yapmazCanim bebegim 4800 du 3 numarsua gectim. Ama ilk bastan beri hem lastiklerin izi cikiyorfu kipkirmizi oluyor baldirlari. Firfirlarida hep disarida
Geçmiş olsun cnm.Benimki de çok huysuz bugünenfeksiyondan desem dün bile gayet iyiydi. El kadar bebek antibiyotik mi ağır geldi acaba ama ilac olmadan da geçmez ki. Yavrum iyilessin bi an once. Kalbim ağrıyo
Canım dr götür muhakkak ve dr reflü dışında idrar enfeksiyonu ve alerjiler yönünden değerlendirmesini söyle. Bende sürekli aynı seyi yazıyorum ama benim kızıma reflü demişlerdi ve kızım 3 ay cehennem hayatı yaşadı. Sürekli kustu. Kusmaktan yoruldu. Artık aglıyordum o kusunca çünkü sürekliydi. Ama reflü değilmiş alerjisi varmış. Ve mamasını değiştirdik o günden beri hiç kusmadı çok şkr.doktorlar hemen reflü diyip yolluyorlar. Ve o gün bi dr konuşmasını izledim reflü daha çok prematüre bebeklerde görülürmüş. Dr ların kolayına geliyo reflü.Onerilerin icin tesekkur ederim canim. Cok sukur Gece uykumuz guzel ama sabah 7den aksam sekize kadar cok zor geciyor. Onluk takiyorum ama pantolonuna kadar kusuyo bazen. Denilenleri yaptim ama pek care olmadi gibi. Dun aksam agladi baya, sonra peynir gibi kusup gulucukler atmaya basladi agzinin kenarindan kusmugu akarken. icim aciyo oyle gorunce onu. Kusmugu da bi degisik kopuklu balgamli gibi ve cok kotu kokuyo. Korkar oldum iyice. Ilaci da kafama gore vermek istemedim ya reflu degilse diye. Sanirim yarin dr.a goturecez. Ultrasonla falan bakinca anlasilir heralde.Insallah bissuru tahlil isteyip delik desik etmezler bebegimi.
Sanada gecmis olsun canim allerjiyi nasil ogrendiniz benimkinde kusma yok cok sukur bide ek gida ne veriyosunBenimkide çok istahsıx cnm. Zaten zorla yediriyodım onuda kusuyodu inek sütü alerjisiymiş koca ayda 300 gr aldı. Bu ay umutluyum bakalım.
Birde ek gıdaya geçtik o dahada kabus. Herseyi reddediyo
4.ayi bitirdi en son 5.5 kilo geliyodu bukadar az yemeyle nasil kilo alacak bilmiyorumSanada gecmis olsun canim allerjiyi nasil ogrendiniz benimkinde kusma yok cok sukur bide ek gida ne veriyosun
Canım sürekli kusuyodu ne yese. Ne zaman yese. Hatta bazen yemek saatleri dışında midesinde kalanıda çıkarıyordu. Reflü dediler. Benim sütüm olmadığı için reflü mamasına geçtik. Kusmalar devam. Kusmaktan uyumuyo fln. Sonra döküntüler çıktı vucudunda. Böyle kuruluk gibi. O zaman dr inek sütü alerjisi dedi. Ona göre mama aldık ve bıçak gibi kusmakar geçti . Sakinledi. Döküntüleriiz geçiyo. Bu alerji döküntü, kusma,kanlı dışkı, karın ahrısu ve krampları yapıyomuş. Mamayı değiştirdiğimiz günün ertesi kızım o kadar cok uyudu ki anlatamam meger nasıl yorulmuş kıxım.Sanada gecmis olsun canim allerjiyi nasil ogrendiniz benimkinde kusma yok cok sukur bide ek gida ne veriyosun
Canım kilo alımın kötü değil ki zaten ilk aydan sonra kilo alımı düşüyo ve 650 gr iyi yani. Zaten çoğu dr alt limite 500 gr diyo. Onun altında kalana bile bebeğin gelişimine göre normal diyen dr var. Boşuna üzülüyosun gercekten 650 iyi.ilk ay gibi olmasını bekleme.Günaydın kızlar hamileliğim süresince aktif olarak yazmıştım ama doğumdan sonra genelde okuyucu olarak katıldım 19 eylül doğumlu kızım var bahsettiğiniz çoğu sıkıntı malesef bizde de var az emiyor çişi azaldı kilo alımı yavaşladı ama çok şükür neşesi yerinde :) bu ay kontrole gitmek istemiyorum gene az aldıysa diye ilk ay 1200gr almıştı 3. Ay kontrolünde sadece 650grsize sorum günde kaç bez değiştiriyorsunuz bizim 10a yakınken son bi aydır 5-6 ya düştü
Canım emziriyosan ne kadar çektiğini bilemezsinki.4.ayi bitirdi en son 5.5 kilo geliyodu bukadar az yemeyle nasil kilo alacak bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?