Hımm tamam yok daha onlara başlamadım 4.ay bugün doldu doktora da yarın gideceğiz bakalım ek gıda ile ilgili bir şey verecek mi bende merak ediyorum umarım vermezhayır canım meyve yoğurt falan kastediyorum
Benimkiler sarktı bile doğumdan önce kalem durmazdı göğüslerimin altında şimdi kalem kutusu bile durabilir zamanla düzelmezmi kiKızlar memeleri evde de çok serbest birakmayin sarkar allah korusun.
Canim annem uyardi beni ilk günlerden beri en kötü emzirme atleti giyiyorum evde bile olsam. o da güzel kavriyo emzirmesi de kolay. Sen de giy mutlaka. Düzelir inşallah ama daha da kötü olmasın. Dustan sonra sıcak soğuk tazyikli su da tutarsan o da kan akışını hizlandirip dirilestiriyo. Ajda Pekkanin güzellik sirriymisBenimkiler sarktı bile doğumdan önce kalem durmazdı göğüslerimin altında şimdi kalem kutusu bile durabilir zamanla düzelmezmi ki
Tak canım tak onların içi hep öyle dolu kalıp balon gibi durmicakCanm ben arada takmiyorum.. Birde kosturmacadan cok terliyorum sanki o uzerime yapisiyor :)
Benim ki de 4 Eylul dogumlu. Bizimki 2950 dogdu ve 2800 e dustu. 2 Ocak kontrolumuzde 6150 geldi. boyu 63 cm. Benimki gunduzleri 4 saatte bir emiyor. Ben de 2 saat geçince memeyi veriyorum aynene dediğin gibi etrafı seyretmeye başlıyor. Ilk başlarda çok uzuluyordum. Doktora danıştım. Sessiz ve loş ortamda emzir dedi. Ayrıca çocugun bu dönemlerde 4 yada 5 saatte bir aıkması normaldir dedi. Şİmdi zorlamıyorum 4 saat geçince kendi acıkıp emiyor ama benimkide tombiş bir bebek değil. Sağlıklı olması önemli. Geceleri uyandırmıyorum 6-7 saatte bir emiyor.Arkadaşlar benım kızım 4 eylul dogumlu bugun 4ay 11 gunluk oldu. ama ocak gırelı berı 2 saatte bır emen cocuk artık 3 saatte bıle emmıyor, ben vermesem 4 saatte emecek neredeyse.bugun sabah 7.30da emmıstı zorla 11de emdırdım mesela.
Çok üzülüyorum, memeyı sokup sokup cıkarıyor etrafa bakıyor.
Bir de zaten tombiş bi bebek değil. 36+5te doğmuştu 2700 dogdu ama sarılıkla 2500 kg.dan hesaplayabılırız. 1 hafta once sağlık ocagında 5770 gr.dı, boyu 60 cm.
Gece uyandırma bırak acıkınca emsın dıyorlar ama gunduz uyanıkken tam emmıyor kı. ne yapayım şaşırdım, bi akıl verın.
Aç olsa ağlamaz mı?
gece memeyı cok guzel alıyor dıye ben de gece mı emzırsem dıyorum, şaşırdım ya memeyı mı bırakacak acaba dıyorum. etrafa bakınıyor bır de memeyı cıkarıp bana guluyorBenim ki de 4 Eylul dogumlu. Bizimki 2950 dogdu ve 2800 e dustu. 2 Ocak kontrolumuzde 6150 geldi. boyu 63 cm. Benimki gunduzleri 4 saatte bir emiyor. Ben de 2 saat geçince memeyi veriyorum aynene dediğin gibi etrafı seyretmeye başlıyor. Ilk başlarda çok uzuluyordum. Doktora danıştım. Sessiz ve loş ortamda emzir dedi. Ayrıca çocugun bu dönemlerde 4 yada 5 saatte bir aıkması normaldir dedi. Şİmdi zorlamıyorum 4 saat geçince kendi acıkıp emiyor ama benimkide tombiş bir bebek değil. Sağlıklı olması önemli. Geceleri uyandırmıyorum 6-7 saatte bir emiyor.
Bence bu bir sorun değil bizimki de aynı acıkmıştır diye verdiğimde ağlıyo istemiyo benimkisi bi yerde okumustum artık büyüdükleri için sütü çok daha fazla çekiyorlar ve tok kalma süreleri artar diye yazıyordu genel durumu iyiyse kafaya takma derimgece memeyı cok guzel alıyor dıye ben de gece mı emzırsem dıyorum, şaşırdım ya memeyı mı bırakacak acaba dıyorum. etrafa bakınıyor bır de memeyı cıkarıp bana guluyor
reflusu de var cok emınce fışkırarak kusuyor,zorlayamıyorum da pek
Bende seninle aynı dusuncedeydim canım. Geçen hafta hiç emmiyordu bu hafta biraz daha iyi. Gece 3 saatte bir kalkıp emzirdim fakat bu seferde gunduz neredeyse hiç emmedi. Bazen böyle yapıyorlar. Gunduz emmediği zamanlarda uyutup tam uykuya daldıgı anda emzirmeyi dene istersen.gece memeyı cok guzel alıyor dıye ben de gece mı emzırsem dıyorum, şaşırdım ya memeyı mı bırakacak acaba dıyorum. etrafa bakınıyor bır de memeyı cıkarıp bana guluyor
11de emmıştı bugun,saat 1 de derın uykusunda emzırdım. hala uyuyor. uykusunu fırsat bilip emzırecegım artık.Bende seninle aynı dusuncedeydim canım. Geçen hafta hiç emmiyordu bu hafta biraz daha iyi. Gece 3 saatte bir kalkıp emzirdim fakat bu seferde gunduz neredeyse hiç emmedi. Bazen böyle yapıyorlar. Gunduz emmediği zamanlarda uyutup tam uykuya daldıgı anda emzirmeyi dene istersen.
Canim brnim kizimdada reflu var surekli kusuyor. Zaten dogru dizgun emmio emdiginide kusuyor. Bizimkide surekli etrafa bakiyor tutiyor birakiyor memeyi iairiyor gozlerikin icine bakiyor felan. Bende diyorum gexemi.emzoreyim diye saat basi alarm kuruyorum ama gecede bem.kalkamiyorum. Uc saatte bir.emziriyorum onbesz dk felan emiyor yavas uavasgece memeyı cok guzel alıyor dıye ben de gece mı emzırsem dıyorum, şaşırdım ya memeyı mı bırakacak acaba dıyorum. etrafa bakınıyor bır de memeyı cıkarıp bana guluyor
içeriğine baktım metil paraben ve propil paraben var canım. doktora danışmadan ben başlamayı dusunmuyorum. biz ki ıslak mendılı bıle parabensız secerken ağız yoluyla aldıgı ılacında paraben olmasına göz yumamayız.kızlar bazı anneler yok kan ilacında parabn vrmş. kan damlasınn önmyle ilgli ytrli blgi vrmdi snırım doktrnz ki bu kdar rht knşuosnz d vitamndede böle yapldı ypmaın lütfen. anne sütünde mamad bebege yetck demir yoook. demir olmssada çocklr koly toprlnmz. ne kdr kan ilacını düznli verirsnz okdar cabk toplaar kndini. devlt boşa zrunlu ypmmş .
sanırım bu aydakı bebeklerde oluyor bu emmeyı reddetme ya da bakınmaktan emememek. Tek degılmışım onu anladım.Canim brnim kizimdada reflu var surekli kusuyor. Zaten dogru dizgun emmio emdiginide kusuyor. Bizimkide surekli etrafa bakiyor tutiyor birakiyor memeyi iairiyor gozlerikin icine bakiyor felan. Bende diyorum gexemi.emzoreyim diye saat basi alarm kuruyorum ama gecede bem.kalkamiyorum. Uc saatte bir.emziriyorum onbesz dk felan emiyor yavas uavas
Canim emme sorunu bizde de var ben artık boş bi odaya geçiyorum perdeyi çekip karartiyorum zorla emiyo 10 dakika. Bi de öyle dene istersen. Ben nursenin kan ilacını arastirdim onda paraben ve türevleri yok. Dra da danisip onay verirse ondan vericem.içeriğine baktım metil paraben ve propil paraben var canım. doktora danışmadan ben başlamayı dusunmuyorum. biz ki ıslak mendılı bıle parabensız secerken ağız yoluyla aldıgı ılacında paraben olmasına göz yumamayız.
demır ılacı tabı kullanılmalı ama tahlıl yapılmadan ezbere olmaz gıbıme gelıyor. benım kan degerımı bılmeden ben bıle demır ılacına baslamazken cocugum nıye başlasın?
ben temkınlıyım bu konuda acıkcası
Canim devletin bütün uygulamalarını ve sağlık politikasını falan tartiscak bi yer değil bence burası. Biz kimseye ahkam kesmiyoruz sadece kendi düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ne yapacağı bebegine kan ilacı verip vermicegi herkesin kendi tasarrufu.kızlar bazı anneler yok kan ilacında parabn vrmş. kan damlasınn önmyle ilgli ytrli blgi vrmdi snırım doktrnz ki bu kdar rht knşuosnz d vitamndede böle yapldı ypmaın lütfen. anne sütünde mamad bebege yetck demir yoook. demir olmssada çocklr koly toprlnmz. ne kdr kan ilacını düznli verirsnz okdar cabk toplaar kndini. devlt boşa zrunlu ypmmş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?