2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

bizim de iki haftadır kabızlığı var birden oldu, 4. ay aşısını yaptırıp demir damlasına başladıktan sonra oldu, damlayı bıraktım ama düzelmedi, üst üste 6 gün yapamayınca fitil verdim dün onun sayesinde rahatladı yavrucağım, bugün de yine ıkınıyo ıkınıyo çok az yapabildi... önceden senin de dediğin gibi günde 3 4 hatta 5 defa felan yapardı.

ben ısıtıyorum sadece canım

bebiş için yoğurt yapımını araştırdım da evde yapayım doğal olsun dedim bir sütçü buldum ama içime kurt düştü internetteki yazıları okudukça. kimisi günlük pastörize sütten yapın demiş kimisi karşı çıkmış içinde katkı maddesi olmadan doğal sütle yapın demiş, diğerleri cevaben doğal sütte bulunan bakteriler çocuklar için çok riskli demiş vs vs kafam allak bullak oldu şimdi... sanırım siz günlük pastörizeden yapıyorsunuz, tavsiye edermisiniz ve neden? açıkçası kanser çağımızın hastalığı olduğundan ve çok yakınımı kanserden kaybettiğimden korkar oldum bebeğime katkılı bişeyler vermekten. hamileliğimden beri ben bile pek çok şeyi hayatımdan çıkardım bebişe geçmesin diye ama kafam çok karışık
huff tası tarağı toplayıp köye yerleşesim var...

kızlar bebişi uyuttum . inş. uyanmaz habire kıvranıyor. bende çay demledim. çay keyfi yapıcağum.. Hadi kızlar uyutun bebişleri çay keyfine. ay çok heyecanlandım ya uzun zamandır kendime vakit ayıramıyordum. kocişte yok bu akşam geç gelecek. oh oh keyfime diyecek yok.

Benim kızım 3 gün arayla ozellikle dikkat ettim ve ben daha demir ilacına başlamadan oldu. ayrıca dişler yüzünden çok kıpır kıpır eller hep ağızda ve bazen bir huysuzlanıyor. canm 10 güne kadar normal dıyorlar ondan sonra müdahale gerekir diyorlar ama insan dayanamıyor tabi.. benimki sadece anne sütü alıyor.. ayy bu durum umarım geçicidir çok canım sıkılıyor bezi her açtığımda. bu arada kızlarımız adaş :)

evlenmeden önce ne kadar aylakmışız aslında değil mi ? :)

Canlar kizimib burun hiriltisi gecniyo surekli serun fiz. Damlatiyorum ama gecmio. Baska bi care varmi
eğer emziriyorsan süt sık göğsünden. Ben doğduğundan beri öyle yapıyorum, sütü burnunun içine sık direk, sonra burnunu hafifçe sık ya hapşurur temizlenir, hapşurmazsa da sil yavas yavas. Ne varsa eskilerde var annem söylemişti bu yöntemi

Doktor ne önerdi canım senin?

Benim doktorum ellerini kaldırınca kendini doğrultuyorsa kucakta oturur gibi destekle tutabilirsin ama oturtmak için erken demişti

Hahaha demir damlasini tip otoriteleri bile bizim kadar tartismamistir valla
Ben dün eczacıya sordum, zararlı olan paraben değil, ilaç firmaları bu tür karalamalar yapıyor birbirlerine dedi. Doktorum da şimdi de başlayabilirsin, 6.ayda da ama 6.aydan sonra zorunlu dedi.. İlk ve son kez konuştum 1 2 3 tıp :)

Aylardır bugün çayımı tatlımı koydum oturucam bende, eşimde yok şu an :)
aynı ben ama canım sıkıldı yahu kızımıda özledim kaldırıp emzirsemmi dedim. Öksürüyo su anda of ya inş. hasta olmuyordur . durduk yere ne oluyor anlamıyorum

dişler de etkiler diyorlar, evet 10 güne kadar normalmiş ama kıyamıyorum ki garibim göbeği şişmişti resmen kaskatı. zaten katıya yakın kıvamda yaptı kuzum resmen boyundan büyük yaptı benimki de sadece anne sütü alıyor ama yetmiyor sanırım bu ay 500 gr alabilmişti, haftaya rota aşısının 2. dozu için doktoruna gidicez o zaman sorucam bunları hep. bizimkinin de sürekli elleri ağzında sürekli salyası akıyor garibim şu sıralar hırsını alamayıp yanağıma felan saldırıyor ısırmaya çalışıyor kucağıma aldığımda kuzucuk yaa yeri iyice belli olmuş zaten attaki iki dişinin =)

Nasıl veriyosunuz yaaa benim kızıma çay kaşığı ile su bile veremiyorum yüzünü buruşturup diliyle itiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…