Ya bnm kiz o kadar nazli emiyorki ucakta emzirmem cok zor artik arkadaslarin dedigi gibi oyuncagini alcam yanima ay yarin bi gelse hayirlisiyla atlatsam bide siz kucaginizdami yoksa pusettemi gittinizKızlar merhaba
ucak yolculugu yapacak arkadaşlar rahat olun.bu ayin başında Elazığ'dan izmireatl ben. Kızım ve ben yalnizdik. Güzel geçti 1.5 saat. Genelde emzirmeye çalıştım. oyuncaklarini gösterdim falan. Bi ara uyku sıkıştırdi az mizlayip uyudu:) ben çok gergindim ama güzelgeçti. Sizin de öyle geçer inşallah. Ben de hemen her gün çıkarırım kuzuyu kar kış dimlemem. Çok şükür hasta da olmadi. Tavsiye ederim
Canim bol bol et ye kemikli et kaynat suyunu ic herkes sutunu arttirdigini dusundugu seyleri tuketir ben psikolojik olarak bile bunlarincfayda ettigini dusunuyorum. Benim kizim da nazli emiyor ben zorla uyutup uyaninca emziriyorum saglikli olsunda kilo alir cnm hiiic endise etmeUcanFasulye .!.:veee korktugum başıma geldı, 50gunde toplam 800 gr almış kızım.
son 3 haftadır sanırım hıc kılo almadı hesabımıza gore. cunku aşıya gıttıgımızde 7ocaktı 5700dü kılosu,dun doktora gıttık ve kılo 5700 yıne
çok uzgunum, gunduzlerı emmıyor 4 saate kadar beklıyor, bazen 3bucuk. sadece uyurken emıyor. uyumadıgı zaman almıyor memeyı. Alsa da 2 dakıka sokup sokup cıkarıyor ve sonuc hıc kılo alımı yok. anca 4 saat gececek de cok acıkacak oyle alacak memeyı.
Sütüm yeterlı dıye doktor mamaya başlamayın 2 hafta sonra tekrar gorelım dedı.
2 saatte bır sağıp bıberonla vermemı onerdı, bu sefer de bıberonu almıyor.2 tane denedım. kaşıkla denedım yarım saatte 20ml anca o da döke saça.
Ne yapacağımı şaşırdım. Çok uzuluyorum. Zaten erken doğdu. 2,5 kıloydu kucucuk kollarımda. Hala küçük.
Sanırım sütüm de yaramıyor
Bugun esımden lactamıl almasını ıstedım, yedıklerıme dıkkat edıyorum ama yetmıyor demek kı
Canim bebegin kac aylik. Bizimkininde kikosu az. Saglikki olsunda alir nasil olsa kikoyu. Geceleri sık sık emzirmeye calis. Uyku srsemi anlamolar . Ben oyle yapiyom. Geceleri uyurken iki saatte bir emziriyorum. Emip uyudugu icibde kilo alir.veee korktugum başıma geldı, 50gunde toplam 800 gr almış kızım.
son 3 haftadır sanırım hıc kılo almadı hesabımıza gore. cunku aşıya gıttıgımızde 7ocaktı 5700dü kılosu,dun doktora gıttık ve kılo 5700 yıne
çok uzgunum, gunduzlerı emmıyor 4 saate kadar beklıyor, bazen 3bucuk. sadece uyurken emıyor. uyumadıgı zaman almıyor memeyı. Alsa da 2 dakıka sokup sokup cıkarıyor ve sonuc hıc kılo alımı yok. anca 4 saat gececek de cok acıkacak oyle alacak memeyı.
2 saatte bır sağıp bıberonla vermemı onerdı, bu sefer de bıberonu almıyor.2 tane denedım. kaşıkla denedım yarım saatte 20ml anca o da döke saça.
Ne yapacağımı şaşırdım. Çok uzuluyorum. Zaten erken doğdu. 2,5 kıloydu kucucuk kollarımda. Hala küçük.
Bugun esımden lactamıl almasını ıstedım, yedıklerıme dıkkat edıyorum ama yetmıyor demek kı
Ay canim ben hep esimle yikiyorum o suyu dokuyo ben yikiyorum filede oldugu icin cok kolay oluyo tabi tek yikarsin ama basini yikarken zorlanirsin birazCanlar bebegini tek basina yikayan varmi. Varsa nasil yikiyorsunuz. Bebisi yikiycam annemi cagirdim gelmedi zaten kirk nazka geliodu buseferde yirgunum dedi. Pzt. Asi vuruldu diye bi hafta olacak banyi yapmadi . Tek basima nasil yaprirabilirim
gece 3 saatte bır emzırıyordum ama 2 saate ındırecegım zaman aralığını.Canim bebegin kac aylik. Bizimkininde kikosu az. Saglikki olsunda alir nasil olsa kikoyu. Geceleri sık sık emzirmeye calis. Uyku srsemi anlamolar . Ben oyle yapiyom. Geceleri uyurken iki saatte bir emziriyorum. Emip uyudugu icibde kilo alir.
eğer yapabilirsen banyoda musluğun altına tabureyi koyup otur,lif,şampuan yanında olsun bebeğini bezi kalacak şekilde soy suyu ayarla ve tabureye oturarak kucağında yıka.yavaş ve acele etmeden.ben böyle yıkıyorum kimseye gerek yok ama sıkı tutmayıda ihmal etmeden.kimi cesaret edemiyor ama yalnızsan ve akşama eşine kadar beklemek istemiyorsan çok rahat oluyor.Canlar bebegini tek basina yikayan varmi. Varsa nasil yikiyorsunuz. Bebisi yikiycam annemi cagirdim gelmedi zaten kirk nazka geliodu buseferde yirgunum dedi. Pzt. Asi vuruldu diye bi hafta olacak banyi yapmadi . Tek basima nasil yaprirabilirim
Bende çok benzer durumları yaşıyorum. Şöyleki ben aç diye dayanamayıp günde bir mamaya başladım. Bu sefer alışkanlık başladı. Beni emmek istemiyor. O iki saatte bir uykusu geliyor ya (aynen bizimki de öyle) uyutup yarım saat sonra uyanınca o uyku sersemiyken hemen emziriyorum. Akşama kadar bu şekilde idare edince akşam bir mama verirsem sabah 4 e kadar uyuyor. Yok mamayı gündüz verirsem gece anne sütüyle uykuya geçerse saatte bir falan uyanarak emiyor. Bu sefer sabahı zor ediyoruz.
Bu yüzden doktorumuz 4 aylık olunca kaşık mamaya başlattı. Ancak onu yerken yoruluyor. Bitiremiyor. Tam doyamıyor. Hemde ishal oluyor. Yani azıcık kaşık mama sonra yine biberonla gece uykusuna geçiş yapıyoruz. Doktoruna sorarsan mamaya başlama der ancak benim anladığım kadarıyla artık anne sütü tam tokluk sağlamıyor. Ek bir takviye gerekiyor.
emziriyorsan sen zencefil ve bal ye çocuğa etkisi oluyorKilar brbegime ihlamur cayi.versemmi. Hiriltisi sanki.grip oldu gibi . Gecede oksurugumuz vardi. Usuttukmu.naptik anlamadimki. Doktora gotursemmi bilemedim.
veee korktugum başıma geldı, 50gunde toplam 800 gr almış kızım.
uyumasına yakın ya da uyurken emzırıyorum canım, bıberonu almıyor ama zamanla alışır dıyorlar. uyanıkken bıberonu denıyorum uyurken de memeyı verıyorum. ama daha bıberonu almayı başaramadı.sankı dişlilk gıbı gevelıyor agzında bıberonu.2saatte bır bıberonla teklıf et dedı doktor. ama kızı3 saat dolmadan kesınlıkle almıyor memeyı.aç da olsa beklıyor.süt varken nıye boyle yapıyor yadurumlarımız çok benzer ben dün ilkkez mamaya başladım ama almadı
biberonu da kaşığı da benimsemedi
yine uykumuz gece 1 i buldu
bugün yine deniycem biberonu
emziriyorsan sen zencefil ve bal ye çocuğa etkisi oluyor
ama ıhlamurda verebilirsin bence
canım benim oğlanda çok seyrek emiyor
uyku esnasında emzirmeyi dene
mesela uyanmasına yakın sen al emzir
bide öyle dene bakalım
sevgili anneler
ben dün hipp 1 combiotic mamayı denedim sadece akşam öğünü için
biberonla içmedi, ilkkez biberonu kullanan bebeklerde bu durum oluyor sanırım
zamanla alışırmı ?
uyumasına yakın ya da uyurken emzırıyorum canım, bıberonu almıyor ama zamanla alışır dıyorlar. uyanıkken bıberonu denıyorum uyurken de memeyı verıyorum. ama daha bıberonu almayı başaramadı.sankı dişlilk gıbı gevelıyor agzında bıberonu.2saatte bır bıberonla teklıf et dedı doktor. ama kızı3 saat dolmadan kesınlıkle almıyor memeyı.aç da olsa beklıyor.süt varken nıye boyle yapıyor ya((
senın sutun mu az da mamaya başladın pekı?
bugun 3 kaşık da elma suyu verdım bakalım.
dun 00.45te uyudu.12 olmadan uyumaz benımkı de.11de emmıştı,saatı kurmuştum uyuyakalmışım bı uyandım saat 4. tam 5 saat uyumuş öylece.benimki uykusu gelince emmiyor dolayısıyla akşam uyuyunca hemenuyanıyor
gece uykusuna geçmemiz 12-1 i buluyor
o yüzden mama verip uyudumu uzun uyurmu onu görmek istiyorum ama
seninki gibi biberonu almadı dişlik gibi ağzında oynuyor
Canım ben arabasını check-in yapılan yere teslim ettim kucagimda gittim uçağa. Inerken arabasına oturtup götürdüm. Kolay oldu. Ben de çok sıkıntı etmiştim ama bişi olmadı. check-in de musaitse yanını boş biraksinlar söyle. Ben en arkada geldim kimse yoktuyanımda. Altını bile değiştirdimYa bnm kiz o kadar nazli emiyorki ucakta emzirmem cok zor artik arkadaslarin dedigi gibi oyuncagini alcam yanima ay yarin bi gelse hayirlisiyla atlatsam bide siz kucaginizdami yoksa pusettemi gittiniz
boyu da 2 cm uzamış. mama ıstemıyor doktor başlatmayı, kaşıkla sut vermek ıskence oldu hakıkaten. yarım saat ugraştım azıcık gıttı karnına. bu 2haftayı da gecırelım bakalım dr ne onerecek. sağol canımUcanFasulye canım kiloyu bu kadar dert etme bebek bu alı verir ilkaki büyüyecek asıl önemli olan boyu uzamaya dewam ediyorsa ve sağlıylıysa hiç stres yapma. Gelişimi boyunun uzamasına bağlı. Kilo çok dert değil. Emzirme sorunu için biberon almama durumu bendede var bazı gunler süyüm yetmeyince ve ben işteyken bebeğime şu şekilde bir mama hazırlıyoruz biberon almadığı için. Bir kaşık vitaminli pirinç unu 2-3 kaşık 1 numara mama kaynamış su ocakta kıvam alana kadar çevirip döke saca yedirmeye çalışıyoruz kaşıkla. Pirinç unu satesinde biraz koyulaşıyor yoksa dr mamayı jaşıkla ver dedi sma olmuyor işte sıvı şeyi hiç kaşıkla içrr mi bebek
canim buyuk ihtimal senin sutu begenmio biberonlada almiosa bence begenmiyir sen mama ver laktamil bi ise yaramio csnm sut arttiri degil o bu arada hbern olsun sen mamaya basla canim ama bi yandan diorumki ac olsa yemesi saldrmasi lazim istahli mi deglki sende vea esnde bole bi yapi varmiveee korktugum başıma geldı, 50gunde toplam 800 gr almış kızım.
tatlim kendi isini kendin yap valla kmseye annen bile olsa bisi bekleme herkes biere kadar edio snra ofluyo pufluo . ama bu isi cesaretli olan anneler yapabilir . yani korkan biri yapamaz allah korusun dusuru bile elnden kayar valla . brn brbekken bsnyoya beraber girrerdk simdide kis ole biseye cesaret edemem evimiz soguk klima kullaniorz odada yikiorum ilk filede in tarafini basini falan yikiorum sonra en son koluma atiorum onu kolumun dirsegiminn ic yusune ama bi elimlede tutuorum mutlaka cocugu koydugum kokumun elihle hemen lifle keseledkten sonra bi su bitti 55 dkka oda sicaksa daha yavas yikiorum hava sicaksa yaniCanlar bebegini tek basina yikayan varmi. Varsa nasil yikiyorsunuz. Bebisi yikiycam annemi cagirdim gelmedi zaten kirk nazka geliodu buseferde yirgunum dedi. Pzt. Asi vuruldu diye bi hafta olacak banyi yapmadi . Tek basima nasil yaprirabilirim
Canlar bebegini tek basina yikayan varmi. Varsa nasil yikiyorsunuz. Bebisi yikiycam annemi cagirdim gelmedi zaten kirk nazka geliodu buseferde yirgunum dedi. Pzt. Asi vuruldu diye bi hafta olacak banyi yapmadi . Tek basima nasil yaprirabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?