2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Sagol canim brnde oyle yikadim. Kovaya su doldurdumtabureye oturdum. Rahat oldu. Esimde yardim etti aldi bebegi . Eglenceli oldu

Canim bu yontemde denedim ama zor oldu kafasini yikarken zorkandim. Ben sirtini yijarken kadasini yikadim kulaklariba su kacar diye korktun. Bide bizimji kipir kipir hic durmuyo

Kizlar brbrgim aksama kadar iggggg ihhhh diye bi nidalar cikariyor oturma diyor duz bir yere zaten birakamiyoruz kiyameti kopariyor yatinca ama kucakta sevmiyor cikardigi ses beni mahvetti artik . hep memnuniyetsizligi anlatan sesler cikartiyor....sizde de boyle bir durum var mi????

ah canım seni o kadar iyi anlıyorum ki... Benimki de zayıf doktor da niye kilo almıyor bu çocuk diyor. Sanki ben aç bırakıyormuşum gibi. Mamaya da başladım. Mama meme karışık gidiyoruz.

Muhallebisi nasıl yapıyorsun anlatsana
bir tatlı kaşığı pirinç ununu bir çay bardağı su ile pişiriyorum canım. ılınınca içine iki üç ölçek mama ve bir çay kaşığı pekmez yada az meyve püresi ekliyorum. bu kadar. doktorumuz pekmez veya meyve yerine labne veya yoğurt ekleyebilirsin dedi ama öyle hiç denemedim.

nursennnnnnn ek gidada neler yapiosun tarif olarak zahmet olmassa eger bana msj olarak atarmisin . miktarlari ezme sekli karisimlari . yogurdum tutmafi acaba yarim yagli diemi olmadi tutmadi su gibi oldu yogurt ne kadar koysam
yarım yağlı diye olmamış olabilir canım . ben her litre için bir yemek kaşığı yoğurt koyuyorum mayalarken. ama tepeleme değil. ek gıdaları ilk fırsatta yazacağım.

p

ben bebeğide çok iştahsızlık ,her emzirme de korkak korka veriyorum memeyi
alcak die 2 ayda 1 kg 350 gr almış .bana göre çok az aldı.ilk 2 ay 1 kg üstünde almıştı hep
1. ayından beri memeyi hep isteksiz.2 gün iyi 3 gu kötü
allah yardımcımız olsun.bebeğinin aç olduğunu düşünmek insanın sinirlerimi bozuyor
inşaallah düzelir bebişlerimiz seni hapur supur emer

Cnm aynen bnmki de oyle kan damlasi mi yapti anlamadim ki bide kakasini yaparken zorlaniyo az az yapiyo ben de 6 aya kadsr vermicem sanirum

Hani derler ya damdan dusenin halinden damdan dusen anlar seni cok iyi anliyorum benim kizimda 3 eylul dogumlu cok istahsiz tabiki once saglikli olmalari ama biz anneler kilo almayincada uzuluyoruz hem emzirip hem mama veriyorum buna ragmen cok az kilo aliyo buda beni uzuyor ayrica aylik bebeklerde duzenli ve hizli kilo alimi da bir saglik gostergesi deilmidir.offfff ne bileyim ya bende isterdim soyle tontis tontis bi bebegim olsun ne yapim elimde deil seviyorum tontis bebekleri benim kizimda4-5 saat emzirme mama verme hic acikmaz aglamaz ne yapim oda oyle mutlu deyip kabulleniyorum

Ayrica ben direk pirincin suyuyla mama yapiyorum eger bebeginizde kabizlik problemi yoksa tabiki onun sayesinde bu ay 900 gr almisti bebegim

Canım muhallebiye sonra katınca yemiyor onu da denedim zaten haftada 3-4 krz alıyor 2 aya ek gıdaya gecicem inş biter bunlara gerek kalmaz.

Pirinç suyu nasıl kullanıyorsun merak ettim

kizlar bu yogurdun kivamini nasil ayarlucaz yaaaa

Canım muhallebiye sonra katınca yemiyor onu da denedim zaten haftada 3-4 krz alıyor 2 aya ek gıdaya gecicem inş biter bunlara gerek kalmaz.

Pirinç suyu nasıl kullanıyorsun merak ettim
Pirinci acilana kadar kaynatip tel suzekten suzuyorum mama yi nasil yapiyosam su yerine pirinc suyunu kullaniyorum hem kivami koyu oldugu icin kusmadinida engelliyo sen kasikla vereceksen pisirirken suyu daha az koyup koyu kuvamli yapabilirsin benim kizimda ise yaradi ilk defa bu ay bukadar kilo aldi hemde okadar az yiyen bi bebek olmasina ragmen bide istahli olsa dahada yarardi zaten pirinc unu da vermiyomuyuz hic katkisiz direk pirincle yapiliyor tekrar soyleyim kabizlik sorunu olanlar kullanmasin benim kizim hep ondan yemesine ragmen kaka problemi hic olmadi ama ilk aylar cok sik ve civik yaparken simdi normale dondu aylarca gunde 10-15 kaka yapan bi bebekti simdi 2-3 yapiyo dusun yani bizi bilee etkilediyse kabiz olanbebeklere nasil bi etki yapar suyla yapilan mama kadar civik olmadigi icin kusma probleminede iyi geliyo bide pirincte bol miktarda demir oldugu icin de yararli sadece tavsiye her anne kendi cocugu icin en iyisini bilir

Canlar nedir bu kizimin basina gelenler. Gece emzireyim diye kaldirdim bi baktim tek gozunun tamami sari capak olmus yavrum gozunu acamadi. Doktor mikrop kapmistir dedi damla verfi. Okadar dikkar ediyorum herseyine neden boyle oluyor biri bitmeden biri basliyor. Cok uxuluyorum. Annem kendu sutunu damlat dedi. İyi gelurmi acaba bilemedim

Bizimkinde de o kadar olmasa da olmuştu, damla yerine sütümden sıktım geçti. Doğal sonucta, yüzüne bile sıkıp siliyorum, annem parlak olur biz eskiden her yerine sürerdik diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…