Sagol canim brnde oyle yikadim. Kovaya su doldurdumtabureye oturdum. Rahat oldu. Esimde yardim etti aldi bebegi . Eglenceli oldueğer yapabilirsen banyoda musluğun altına tabureyi koyup otur,lif,şampuan yanında olsun bebeğini bezi kalacak şekilde soy suyu ayarla ve tabureye oturarak kucağında yıka.yavaş ve acele etmeden.ben böyle yıkıyorum kimseye gerek yok ama sıkı tutmayıda ihmal etmeden.kimi cesaret edemiyor ama yalnızsan ve akşama eşine kadar beklemek istemiyorsan çok rahat oluyor.
Canim bu yontemde denedim ama zor oldu kafasini yikarken zorkandim. Ben sirtini yijarken kadasini yikadim kulaklariba su kacar diye korktun. Bide bizimji kipir kipir hic durmuyotatlim kendi isini kendin yap valla kmseye annen bile olsa bisi bekleme herkes biere kadar edio snra ofluyo pufluo . ama bu isi cesaretli olan anneler yapabilir . yani korkan biri yapamaz allah korusun dusuru bile elnden kayar valla . brn brbekken bsnyoya beraber girrerdk simdide kis ole biseye cesaret edemem evimiz soguk klima kullaniorz odada yikiorum ilk filede in tarafini basini falan yikiorum sonra en son koluma atiorum onu kolumun dirsegiminn ic yusune ama bi elimlede tutuorum mutlaka cocugu koydugum kokumun elihle hemen lifle keseledkten sonra bi su bitti 55 dkka oda sicaksa daha yavas yikiorum hava sicaksa yani
ah canım seni o kadar iyi anlıyorum ki... Benimki de zayıf doktor da niye kilo almıyor bu çocuk diyor. Sanki ben aç bırakıyormuşum gibi. Mamaya da başladım. Mama meme karışık gidiyoruz.veee korktugum başıma geldı, 50gunde toplam 800 gr almış kızım.
son 3 haftadır sanırım hıc kılo almadı hesabımıza gore. cunku aşıya gıttıgımızde 7ocaktı 5700dü kılosu,dun doktora gıttık ve kılo 5700 yıne
çok uzgunum, gunduzlerı emmıyor 4 saate kadar beklıyor, bazen 3bucuk. sadece uyurken emıyor. uyumadıgı zaman almıyor memeyı. Alsa da 2 dakıka sokup sokup cıkarıyor ve sonuc hıc kılo alımı yok. anca 4 saat gececek de cok acıkacak oyle alacak memeyı.
Sütüm yeterlı dıye doktor mamaya başlamayın 2 hafta sonra tekrar gorelım dedı.
2 saatte bır sağıp bıberonla vermemı onerdı, bu sefer de bıberonu almıyor.2 tane denedım. kaşıkla denedım yarım saatte 20ml anca o da döke saça.
Ne yapacağımı şaşırdım. Çok uzuluyorum. Zaten erken doğdu. 2,5 kıloydu kucucuk kollarımda. Hala küçük.
Sanırım sütüm de yaramıyor
Bugun esımden lactamıl almasını ıstedım, yedıklerıme dıkkat edıyorum ama yetmıyor demek kı
bir tatlı kaşığı pirinç ununu bir çay bardağı su ile pişiriyorum canım. ılınınca içine iki üç ölçek mama ve bir çay kaşığı pekmez yada az meyve püresi ekliyorum. bu kadar. doktorumuz pekmez veya meyve yerine labne veya yoğurt ekleyebilirsin dedi ama öyle hiç denemedim.Muhallebisi nasıl yapıyorsun anlatsana
ilacı bıraktım canım :)ilacimi fön makinasini
yarım yağlı diye olmamış olabilir canım . ben her litre için bir yemek kaşığı yoğurt koyuyorum mayalarken. ama tepeleme değil. ek gıdaları ilk fırsatta yazacağım.nursennnnnnn ek gidada neler yapiosun tarif olarak zahmet olmassa eger bana msj olarak atarmisin . miktarlari ezme sekli karisimlari . yogurdum tutmafi acaba yarim yagli diemi olmadi tutmadi su gibi oldu yogurt ne kadar koysam
ben bebeğide çok iştahsızlık ,her emzirme de korkak korka veriyorum memeyiveee korktugum başıma geldı, 50gunde toplam 800 gr almış kızım.
son 3 haftadır sanırım hıc kılo almadı hesabımıza gore. cunku aşıya gıttıgımızde 7ocaktı 5700dü kılosu,dun doktora gıttık ve kılo 5700 yıne
çok uzgunum, gunduzlerı emmıyor 4 saate kadar beklıyor, bazen 3bucuk. sadece uyurken emıyor. uyumadıgı zaman almıyor memeyı. Alsa da 2 dakıka sokup sokup cıkarıyor ve sonuc hıc kılo alımı yok. anca 4 saat gececek de cok acıkacak oyle alacak memeyı.
2 saatte bır sağıp bıberonla vermemı onerdı, bu sefer de bıberonu almıyor.2 tane denedım. kaşıkla denedım yarım saatte 20ml anca o da döke saça.
Ne yapacağımı şaşırdım. Çok uzuluyorum. Zaten erken doğdu. 2,5 kıloydu kucucuk kollarımda. Hala küçük.
Bugun esımden lactamıl almasını ıstedım, yedıklerıme dıkkat edıyorum ama yetmıyor demek kı
Cnm aynen bnmki de oyle kan damlasi mi yapti anlamadim ki bide kakasini yaparken zorlaniyo az az yapiyo ben de 6 aya kadsr vermicem sanirumKizlar brbrgim aksama kadar iggggg ihhhh diye bi nidalar cikariyor oturma diyor duz bir yere zaten birakamiyoruz kiyameti kopariyor yatinca ama kucakta sevmiyor cikardigi ses beni mahvetti artik . hep memnuniyetsizligi anlatan sesler cikartiyor....sizde de boyle bir durum var mi????
Ben biberonla veriyorum ins.seninkide alircanım çok teşekkür ederim verdiğin öneri için
uygulamaya çalışcam inşallah
mamayı biberonla mı veriyorsun kaşıkla mı
Hani derler ya damdan dusenin halinden damdan dusen anlar seni cok iyi anliyorum benim kizimda 3 eylul dogumlu cok istahsiz tabiki once saglikli olmalari ama biz anneler kilo almayincada uzuluyoruz hem emzirip hem mama veriyorum buna ragmen cok az kilo aliyo buda beni uzuyor ayrica aylik bebeklerde duzenli ve hizli kilo alimi da bir saglik gostergesi deilmidir.offfff ne bileyim ya bende isterdim soyle tontis tontis bi bebegim olsun ne yapim elimde deil seviyorum tontis bebekleri benim kizimda4-5 saat emzirme mama verme hic acikmaz aglamaz ne yapim oda oyle mutlu deyip kabulleniyorumveee korktugum başıma geldı, 50gunde toplam 800 gr almış kızım.
çok uzgunum, gunduzlerı emmıyor 4 saate kadar beklıyor, bazen 3bucuk. sadece uyurken emıyor. uyumadıgı zaman almıyor memeyı. Alsa da 2 dakıka sokup sokup cıkarıyor ve sonuc hıc kılo alımı yok. anca 4 saat gececek de cok acıkaca:k oyle alacak memeyı.
Ayrica ben direk pirincin suyuyla mama yapiyorum eger bebeginizde kabizlik problemi yoksa tabiki onun sayesinde bu ay 900 gr almisti bebegim
Canim bu kqn damlasi basimiA bela oldu. Bizimkide cok.rahatsiz oldu bende biraktim.Cnm aynen bnmki de oyle kan damlasi mi yapti anlamadim ki bide kakasini yaparken zorlaniyo az az yapiyo ben de 6 aya kadsr vermicem sanirum
Ayrica ben direk pirincin suyuyla mama yapiyorum eger bebeginizde kabizlik problemi yoksa tabiki onun sayesinde bu ay 900 gr almisti bebegim
aynen 3gun oldu hala etkisi gecmedi bakalim nrzamn gecicekCanim bu kqn damlasi basimiA bela oldu. Bizimkide cok.rahatsiz oldu bende biraktim.
Pirinci acilana kadar kaynatip tel suzekten suzuyorum mama yi nasil yapiyosam su yerine pirinc suyunu kullaniyorum hem kivami koyu oldugu icin kusmadinida engelliyo sen kasikla vereceksen pisirirken suyu daha az koyup koyu kuvamli yapabilirsin benim kizimda ise yaradi ilk defa bu ay bukadar kilo aldi hemde okadar az yiyen bi bebek olmasina ragmen bide istahli olsa dahada yarardi zaten pirinc unu da vermiyomuyuz hic katkisiz direk pirincle yapiliyor tekrar soyleyim kabizlik sorunu olanlar kullanmasin benim kizim hep ondan yemesine ragmen kaka problemi hic olmadi ama ilk aylar cok sik ve civik yaparken simdi normale dondu aylarca gunde 10-15 kaka yapan bi bebekti simdi 2-3 yapiyo dusun yani bizi bilee etkilediyse kabiz olanbebeklere nasil bi etki yapar suyla yapilan mama kadar civik olmadigi icin kusma probleminede iyi geliyo bide pirincte bol miktarda demir oldugu icin de yararli sadece tavsiye her anne kendi cocugu icin en iyisini bilirCanım muhallebiye sonra katınca yemiyor onu da denedim zaten haftada 3-4 krz alıyor 2 aya ek gıdaya gecicem inş biter bunlara gerek kalmaz.
Pirinç suyu nasıl kullanıyorsun merak ettim
Bizimkinde de o kadar olmasa da olmuştu, damla yerine sütümden sıktım geçti. Doğal sonucta, yüzüne bile sıkıp siliyorum, annem parlak olur biz eskiden her yerine sürerdik diyor.Canlar nedir bu kizimin basina gelenler. Gece emzireyim diye kaldirdim bi baktim tek gozunun tamami sari capak olmus yavrum gozunu acamadi. Doktor mikrop kapmistir dedi damla verfi. Okadar dikkar ediyorum herseyine neden boyle oluyor biri bitmeden biri basliyor. Cok uxuluyorum. Annem kendu sutunu damlat dedi. İyi gelurmi acaba bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?