Benim kızım var ama yeğenlerimden hatırladığım kadarıyla ( altlarını değiştirmişliğim vardır)onlarda da vardı. Olur herhalde normal canım ya
çorba tarhana yapıyorum ev tarhanası bi yemek kaşığı tarhana bi bardak su ile pişirip pişince az bi zeytinyağı gezdiriyorum üstünde
muhallebiyide
1 tatlı kaşığı tam buğday unu 1 tatlı k. pirinç unu, 1 tatlı k. çavdar unu ve 1 tatlı kaşığı irmik bi bardak sı pişiriyorum
pişince az pekmez ve zeytinyağı gezdiriyorum cnm
çok saol cnm :)) deneyelim bakalım bizimkiler tarhana yapmıyo dışardan güvenilir nerden alabilirim acaba denesem bende bilemedim ? bu arada benimde oğlum var bizimkinde yok tüy ama bence normaldir cnm her bebek farklı sonuçta ... bu arada kahvaltı vermeye başladın mı ben labne tahıllı kaşık maması ıhlamur çayı pekmez veriyorum yumurta vermek istiyorum ama yemiyor bizimki sen başladın mı acaba?
Bugün bende kıymalı ıspanak yapcam kızıma inş.sever çok iştahlı değiliz. Muhallebi ve meyve seviyo diğerlerini 3/5 kaşık zar zor.6 ay 23 günlüğüz
Benim oğlum da müzikli oyuncakların ilk sesini duyduğunda korkmuş hatta ağlamıştı bir kaç sefer, korkması devam etmesin diye kendimizde dans ederek müzikli oyuncakları gösterdik, ondan sonra korkusu olmadı şükür, o yüzden tekrar denediniz mi diye sordum.Öncelikle yanıtınız için çok tşk ederim. Korktuğu oyuncağı bir daha ona vermedim, göstermedim bile. Çünkü ilk korktuğu anda kriz geçirir gibi tepki verdi. ( O derece korktu). Yani 3 gün önce agucuk gugucuk beni görünce deliren bebeğin, bir anda bu tavrı sergilemesi çok korkuttu beni. Bu bir büyüme atağı ise; çok sert bi geçiş oldu. Daha yavaş gelişseydi bazı şeyler daha kolay kabul edebilirdim. Üzgünüm.... Hem de çok.... Bir uzmana göstermek istiyorum ama 7 aylık bebeklere pedagog hizmeti veriliyor mu bilmiyorum. Var mı bildiğiniz ?
Benim oğlum da müzikli oyuncakların ilk sesini duyduğunda korkmuş hatta ağlamıştı bir kaç sefer, korkması devam etmesin diye kendimizde dans ederek müzikli oyuncakları gösterdik, ondan sonra korkusu olmadı şükür, o yüzden tekrar denediniz mi diye sordum.
Pedagog bildiğim yok, hangi ildesiniz?
Bence panik yapma hemen kimbilir küçücük dünyasında ne yaşadı neye tepkisi.sen ilgini şevkatini ve yüleryüzünü devam ettir unutur gider bence hala devam ederse alırsın bi destek ama hiçbir bilgim yok uzman konusunda daha minnacıklar yaş aralığı nedir bilemiyorum.benim kızımda geçengün bi oyuncaktan korktu kurmalı bi ördek eline alınca kanadını çarptı korktu yavrum kaldırdımbidahada çıkarmıycam
Ay ben üşenmiyorumda ne oluyo sanki O kadar özendim ıspanakları buharda pişirdim hanımefendi yemedibende çorba muhallebi püre veriyorum ıspanak tarzı yemeğe geçmedim henüz
üşeniyorum sanki
ben bütün öğünlerini günlük hazırlıyorum minik tenceremiz var kuş yemeği gibi az az yapıyorum sebze sevdiremedim henüz umarım alışırIspanak verecek olan arkadaşlar yapıldığı gün yedireceksiniz sadece biliyorsunuz değil mi:)
selam canım bizimkide doğduğundan beri arada yapıyor onu bikaç gün sonra düzelir inşallahkızlar bebeğim bir kaç gündür gece uyanıyor ve 1 saat tekrar uyutmak için uğraşıyorum, sanki uykusunu almış gibi, enerjik uyanıyor ki, dalması çok zor oluyor tekrar
bence yeni başlayan bebek için iki yemek kaşığı çorba iyi gittikçe artacak zaten ben yaklaşık bi buçuk aydır veriyorum mesela ilkinde iki tatlı kaşığı yiyoduBebeğim 6 Ay'ı doldurdu, 7. Ay'ından bir hafta aldı .. Kahvaltı yumurta sarısı,peynir, 1 tatlı kaşığı tahin ve 1 tatlı kasığı pekmez, ceviz, doktor Tahıl karışımını Fida ekleyip Ihlamur ile kıvam vermemi istedi, fakat bebeğim beğenmedi, hepsini ayrı veriyorum, 10 gibi meyve, 1 gibi Çorba, 4 GiB yoğurt ve uyumadan önce pirinç unu.. Meyveyi ancak 1 dilim yiyo, Çorba 2 yemek kasığı anca.. Sadece emerek doyuyo, Diğerlerini zorla ve tadımlık ancak verebiliyorum
arkadaşım üzüldüm yaaa inşallah geçisidir ki ben öyle olduğunu düşünüyorum bizimkide akşam baba gelince gülücük saçardı ben evdeyken ama ben çalışmaya başlayınca bana da yaptı, gün boyu sizi gördüğü için olabilirHerkese merhaba, canım oldukça sıkkın, günlerdir ağlıyorum... Oğlum 7 aylık oldu bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadık kendisiyle. Yalnız son 3 gündür bana tavır yapıyor. Beni görünce yüzünde güller açan, sevinçten zıplayan bebek gitti. Düşmanına bakar gibi donuk ve tepkisiz bi bebek geldi. Farkında olmadan onu bir oyuncak ile korkuttum ondan sonra mı oldu bilemiyorum. Kesinlikle benimle göz göze gelmiyor, yüzüme bakmıyor, bana gülmüyor ama etrafında herkese gülücükler saçmaya devam ediyor. Bu arada çalışmıyorum evde full onunla ilgileniyorum. Bir pedagoga gitsem mi ? Böyle bi durum yaşayan var mı aranızda ? Ne yapmalıyım çok üzgünüm.
canım ilk işe başladığım günlerde 3-4 saatte bir iki göğüsden toplam 150cc sağarken şimdi en fazla 75 cc malesef sağmak azaltıyorKızlar özellikle sorum çalışan annelere, tabi diğerleri de yanıtlayabilir?
Anne sütü alan bebeklerinize kaç cc süt sağıyorsunuz? 3-4 saatlik periyotlarda ne kadar süt çıkıyor iki memeden?
ayyyy canım merak etme nazları annelerine hele bide çalışsan daha kötü, bakıcıda saatlerce uyuyan bebek bende yarımsaat uyumuyor, doktorumda aynısını dedi bebekler annelerine eziyet ederler buna alışın dedi yani bu gayet normalmişBiz İstanbul'dayız. Bu arada az önce fark ettim. Oğlumun alt dişleri çıktı, üstler çıkmamıştı. Öğle yemeğini yedirirken üst diş etinin patladığını gördüm. Portakal verdim eline yedi, kemirdi azıcık keyfi yerine gelir gibi oldu sanki. Alt dişler çıkarken hiç anlamadık çünkü, sorunsuz geldiler. Acaba "üstler zordur" dedikleri olayı mı yaşıyoruz ? Gerçi nazı sadece bana mı diye bi soru geliyor aklıma. Sadece bana suratlı o da ayrı bi konu :)
canım bu arada portakal lifli bir meyve liflerin genize yapışma olasılığı varmış o sebeple meyve filesiyle vermeni tavsiye ederim boğazına kaçmasın allah korusunBiz İstanbul'dayız. Bu arada az önce fark ettim. Oğlumun alt dişleri çıktı, üstler çıkmamıştı. Öğle yemeğini yedirirken üst diş etinin patladığını gördüm. Portakal verdim eline yedi, kemirdi azıcık keyfi yerine gelir gibi oldu sanki. Alt dişler çıkarken hiç anlamadık çünkü, sorunsuz geldiler. Acaba "üstler zordur" dedikleri olayı mı yaşıyoruz ? Gerçi nazı sadece bana mı diye bi soru geliyor aklıma. Sadece bana suratlı o da ayrı bi konu :)
benimde son iki gündür 75-80 cc zor çıkıyorcanım ilk işe başladığım günlerde 3-4 saatte bir iki göğüsden toplam 150cc sağarken şimdi en fazla 75 cc malesef sağmak azaltıyor
yok canım malesef süt azaldı sıvı tüketmekde nafile günde 5 litre sıvı içiyorum ama doktor demişti emzirmekle sağmak çok farklı, kuzumuzun minicik ağzı tüm makinelerden iyi vakumluyor, duygusal etkileşimde cabası , bebek emdikçe annenin beynide mutluluk hormanu salgılarmış yani tükenmeye mahkum sütümüzbenimde son iki gündür 75-80 cc zor çıkıyor
acaba bebeklerin ihtiyaçları mı azaldı yoksa bizim sütümüz mü azaldı onu düşünüyorum
yok canım malesef süt azaldı sıvı tüketmekde nafile günde 5 litre sıvı içiyorum ama doktor demişti emzirmekle sağmak çok farklı, kuzumuzun minicik ağzı tüm makinelerden iyi vakumluyor, duygusal etkileşimde cabası , bebek emdikçe annenin beynide mutluluk hormanu salgılarmış yani tükenmeye mahkum sütümüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?