hmmm cok saol canm içim rahatladı . ooofff sağlık ocağı yapmıomuş şimdi ğit sürün hastanelerde hamile hamile :/Bunlar muhtemelen toksoplazma, kızamık gibi hastalıklara bağışıklığının olup olmadığı için yapılan testler. Sonuçlara göre biraz daha dikkat ediceksin ysşantına o kadar. Eğer bağışıklığın varsa zaten bişey olmaz. Daha önce geçirip kurtulmuşsun demek. Bağışıklığın yoksa hamilelikte dikkat ediceksin bunları kapmamak için. Benim bildiğim bu şekilde. Kandan bakılıyo hepsine. Ben hepsini yaptırdım. Toksoplazma negatif çıktı. Bunun için de yeşillikleri daha iyi yıkıyorum çiğ ete dokunmuyorum. O kadar :))
hmmm cok saol canm içim rahatladı . ooofff sağlık ocağı yapmıomuş şimdi ğit sürün hastanelerde hamile hamile :/
saol canm ben küçükken evalallah herğünüm hastaydı zaten :) geçrdm hepsini:) heralde şimdi heç bişiolmaz :) yakında zaten numara yapıcam yemek kokusuna hassasım die yemek yapmıcam :):):):) çünkü hiçbişi yapmak isteio canımmm yaaabağısıklığın olup olmadığına bakılacak canım, kızamıkcık, hepatit, toksoplazma gibi.
İnşalah hepsini öcesinde geçirmişsindir de hamileliğini ekstra rahat geçirirsin. Benim nerdeyse hepsine bağışıklığım var toksoplazma haric. O nedenle artık ellerimi yıkamaktan derisi aşındı.
Mecbur yemek yapıyorum evde çiğ ete kıymaya, sebze ve meyvelere dokunmak zorundayım.
Bugüne kadar çok rahatlıkla söyliyebilirim ki meyveyi ben kendimi bildim bileli yıkamadan yemişimdir. Çok şükür hiçbişey olmamış ama hamilelikte dikkat etmekte yarar var.
çok geçmiş olsun yaa ,umarım sıkıntısız bir şekilde geçer hamileliğin,aman çok dikkat et
bazı hamileliklerde kalp atışları geç duyulur endişelenme ,hangi ildesin sen ,o ildeki arkadaşlar gittikleri iyi doktor varsa seni yönlendirsinler ,iyi bir doktora git, o sana en doğru bilgiyi verecektir
o yatışları bana hiç söyleme :)
altıncı aydan geçerli o yatışlar ,çünkü bebek ondan sonra iyice yer değiştiriyor ,yeni yeni hareketleniyor
benim ikizdi ve çok hareketliydiler
15 haftalıkken dışardan pıtpıtları gözüküyordu o derece :)
geceleri de sola dönüyordum soldaki kızıp dön öte tarafa diyordu ,sağa dönüyordum sağdaki :)
ne günlerdi be :) sabaha kadar kırk kere sola dön sağa dön sabahı zor ediyordum
hatta onların tekmeleriyle uykumdan uyanıyordum
rahatsız edecek olmalıyımki bi tekmeliyorlardı amanın :))
aaa hamile hamile mi ,ilk üç aya aman dikkat et ,düşük tehlikesi dönemi malum ,sakın öyle işlere girişme
kasık ağrısı kistten olur merak etme bir şey olmaz ,doktorun takip ediyordur zaten
ben ikizlerimde ,iki kesenin yanında bi de kocaman miyomumla doğurdum :)
miyomum hamileliğimde bebekler hareket ettkçe karnımda dağ gibi yükselip iniyordu biliyormusun :)
herkese günaydın .umarım güzel bir haftasonu olmuştur.
beni sorarsanız griple geçti(
yavrularımla bile çok ilgilenemedim ,maske taksam da yaklaşmadım çok
boğazımın ağrısı taa boyun kemiğime kadar ulaştı ,boyun fıtığı geçiriyor gibiyim sağ tarafım iptal(
dün tuvalette peçeteye bi pembelik geldi ,dedim eyvah ,içerde yolunda gitmeyen birşeyler mi var .
bekleyeyim devam ederse yarın doktora giderim dedim ,çok şükür henüz hiçbir durum yok
ikizlere hamişken rahim ağzımdaki polipten ötürü lekelenmem olmuştu belki odur yine .
umarım iyidir kuzu içerde
sağol canım ,ben çalışıyorum ,kuzular şuan bakımevindeler ,akşamdan akşama görüyorum çok özlüyorum ,artık doğum yapınca eve birini alacağım ,kadın onlara baksın ben de yeni kuzuya inş.
hem gözümün önünde de olurlar ..
ya hasta olmasam alışkınım bu tempoya da bi grip vs olunca iptal oluyorum resmen ,hem hastalık hem gece kalk ,hem hamileyim ,hem sabahına işe gel ,gerçekten zor oluyor ,ALLAH hepimize sağlık versin de hepsine yetişelim inş.
doktorum özelde de ama benm durumumu bilio ondan bunlar yapılablir sağlık ocağında dedi. zaten troide verdm sadce 30 tl canm :26:özelde yaptırabilirsin
benim de pestilim çıkıyor valla ,Allahtan eşim bu ara akşamları yemek yemiyo :))saol canm ben küçükken evalallah herğünüm hastaydı zaten :) geçrdm hepsini:) heralde şimdi heç bişiolmaz :) yakında zaten numara yapıcam yemek kokusuna hassasım die yemek yapmıcam :):):):) çünkü hiçbişi yapmak isteio canımmm yaaa
Günaydınnn sagol canım bilgilendirdigin icin.icim simdi daha rahat.sende kendine cok dikkat et bi yandan ikizler bi yandan fasulye Allah kolaylık versin
yok canım 6-7 ay evdeyim inş.günaydın canım peki doğumdan sonra çalışacak mısın?
doktorum özelde de ama benm durumumu bilio ondan bunlar yapılablir sağlık ocağında dedi. zaten troide verdm sadce 30 tl canm :26:
kızlaaaarrrrr doktorum ;toxolgm,cmvlgm,rvbellalgb,cre testleri istedi . nedir bunlar anlamadım .. yaptıran vea duyan arkadaşlar var mı yaw8
aynen canım eşler sıkboğaz etmio allahtan yoksaişimiz zor bide senin çocukta varmış abooovvv allah kolaylık versinnnbenim de pestilim çıkıyor valla ,Allahtan eşim bu ara akşamları yemek yemiyo :))
yoksa benim de hiçbirşey canım istemiyor
bir de bir iştahsızım sormayın ,gündüz eh işte ama akşamları hiçbirşey yiyesim gelmiyor ,aç yatıyorum resmen :))
hamile kaldıktan sonra endokrine gitmedin mi cnm? hamilelikdeki normal tsh aralıkları değişiyor, her 3 ay için farklı aralıklar var bu yüzden yeniden doz ayarı yaptırmalısın.
bende hashimotoyum endokrin uzmanı hamile kalırsam hemen gelmemi ilaç dozunun değişeceğini söylemişti. geçen hafta gittim tsh 2.89 çıktı buna rağmen ilacı arttırdı gebelikte ihtiyaç artar dedi ve bir de 2. trimestera kadar tshı 2,5 altına düşürmeyi hedeflediğini söyledi ve 1 ay sonrasına kontrole çağırdı.
üşüme bende de var ama fazla değil, biraz hareket edincede hemen sıcak basıyor:)
sağol canım :)aynen canım eşler sıkboğaz etmio allahtan yoksaişimiz zor bide senin çocukta varmış abooovvv allah kolaylık versinnn
yokkicanm veremem okadar şimdiden 2 li testin parasını biriktirioruz . normalde bu doktora gtme durumumda yok ama ne doktorlar duyuyoruz allah korusun . o yüzden brakmak istemiorum çok ğüveniorum ona .. ben sürüne sürüne devlete gidicem anlaşılan testlere :/[/QUOTE]tıp merkezlerine sordun mu ,oralarda daha ucuz olabiliyor
ben topluca hepsine 80 tl verdim yaptırdım ..
anladım tatlım bakalım yaptırayımda amannnn sabah sabah oooffff . okadar keyifsiz isteksiz mutsuızki ruh halim anlatamam :/Tatlım bende Crtesi kan verdim, sonuçlar Çarşamba çıkacakmış. Kızamıkçık antikoru ve halk arasında söylenen çiğ ete dokunup dokunamama testleri diye biliyorum. Vücudumuzdaki antikorlara bakıp bizi ona göre yönlendirecekler. Aslında hamile kalmadan baktırsak daha iyi olurdu ama genelde sistem bu şekilde :)
inşallah güzel sonuçlar alırız.
benim de pestilim çıkıyor valla ,Allahtan eşim bu ara akşamları yemek yemiyo :))
yoksa benim de hiçbirşey canım istemiyor
bir de bir iştahsızım sormayın ,gündüz eh işte ama akşamları hiçbirşey yiyesim gelmiyor ,aç yatıyorum resmen :))
rica ederim ..sağolasın canım amin
anladım tatlım bakalım yaptırayımda amannnn sabah sabah oooffff . okadar keyifsiz isteksiz mutsuızki ruh halim anlatamam :/
Tatlım ben de senin gibiyim. Akşam eve gittiğimde acayip tok oluyorum. Yemek yemesem hiç aklıma gelmeyecek. Doktoruma sordum; vücudunuz her yönden bir değişim içerisinde, sindiriminiz artık biraz daha yavaş, bu çok normal ama yine de bir şeyler yemeğe özen gösterin dedi. Özellikle balık ve kırmızı et konusuna değindi. Hamile olmasam ohh ne güzel kilo verirdim :) Ama bebişler için mecbur yiyeceğiz.
sen boyle yazınca drumu aradım canım.meyvelerı sebzelerı guzel temızllemek ve etlerı ıyı pişirmek et kestıgımız tahtayı baska bı amacla kullanmamak .vs.boyle seylere dıkkat etmemı söyledı.cınsıyetın onemki olmadıgını onlemını alıp testı yaptırmak gerektıgını soyledı.bulantılar kısıden kısıye degışebılıyormus bazılarının sabah bazılarnın akşsam olabılırmıs yada tum gun surebılıyormus ben haftaya persembe gıdıcem.8ıncı haftadan once gelme dedı cunku bebegı net görmem ıcın 8.cı hafta ıdealmıs.8ıncı haftadan once ultrasan vs tam dogru sonuc alınmazmış tam 8.gel o zaman testlerını yaparız dedi
hmmm cok saol canm içim rahatladı . ooofff sağlık ocağı yapmıomuş şimdi ğit sürün hastanelerde hamile hamile :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?