adet söktürücü özelliği lan bazı şeyleri tüketmemek gerekli aksi taktirde düşük yapıyo.
mesela adaçayı nar suyu vs. ilk hamileliğimde öğrenmiştim ve tüketmemeye özen gösterdim. bak aşağıda İbrahim saraçoğluun yazısı var canım oku inş yardımcı olmuşumdur.
**** Burada bazı hanımların aklına nar suyu düşüğe sebep olurmu sorusu gelebilir. Düşüğe neden olan yiyecekler ve içecekler incelenirse aynen Nar suyu gibi aynı zamanda adet söktürücü olmaları dikkat çekiyor. O nedenle hamilelerin özellikle hamileliğin 6. ayından itibaren çok aşırı, örneğin yarım litreden fazlası nar suyu tüketmelerini önermiyoruz. Ayrıca kadınlarda yumurtanın rahim zarında tutunamamasına neden olan ve çocuk sahibi olmayı zorlaştıran rahim duvarı incelmesi (rahim inceliği) tedavisi için İbrahim Saraçoğlu nar suyu içilmesini önermektedir.
yaaa lütfen çiğ köfte demeyin ban çok canım çekti napçam şimdi yesem bişey olurmu?
evet canım etsiz yiyorum :) acaba etsizde olsa çiğköftenin bebeğe zararı var mıdır? Bide acayip nar yerdim bugün bi arkadaşım sakın nar yeme çok sakıncalı dedi sizin bir bilginiz var mı?
Bende oleydim hep oglun o
Genelde oyle diyorlar ya cok merak ediyorum kizmi erkekmi.:)canimda eksi cekuyor hep tatlidan tiksindim .eksi yiyincede kiz olur derler kizimda hep eksi yedim dogru cikti..:)
geçmiş olsun canım inş dediğin gibidir leke. yazdıklarının tamamını okuyunca gerçekten çılgın anne diyorum. ikizleri olanların en yakın 7-8 sene sonra diğer çocuğu istediklerini görüyorum da..herkese günaydın .umarım güzel bir haftasonu olmuştur.
beni sorarsanız griple geçti(
yavrularımla bile çok ilgilenemedim ,maske taksam da yaklaşmadım çok
boğazımın ağrısı taa boyun kemiğime kadar ulaştı ,boyun fıtığı geçiriyor gibiyim sağ tarafım iptal(
dün tuvalette peçeteye bi pembelik geldi ,dedim eyvah ,içerde yolunda gitmeyen birşeyler mi var .
bekleyeyim devam ederse yarın doktora giderim dedim ,çok şükür henüz hiçbir durum yok
ikizlere hamişken rahim ağzımdaki polipten ötürü lekelenmem olmuştu belki odur yine .
umarım iyidir kuzu içerde
maşallah canım.. hoşgeldin tekrar.. arada gir yaz ama..günaydn cnmmm :)) uzun zamn oldu giremedim bebişimin kalbi atmaya başlamışşşşükürler olsun Rabbime
herkesin görüşü kendine ama ben hep şunu savunuyorum. bi sakatlık ihtimali va deyip 9 ay elimde mendille gezmek istemiyorum. varsa imtihanım doğsun öğrenirim ne de olsa. üstelik herşey sadece anne karnında olmuyor ki.. oğlumu hastaneye vaktinde yetiştiremeseydik o da sakat kalabilirdi.. çok şükür olmadı.. Rabbim imtihan edecekse anne karnında değil,yıllar sonra bi kazayla da sakat hale getirebiliyor. bu nedenle çocuk aldırmayı doğru bulmuyorum şahsen. ama bazen kesinlikle yaşamaz dedikleri durumlar oluyor onlar müstesna.. Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin.. şu an 30 umu doldurmadığım için test yaptırmayacağım akrabalık da yok aramızda. ama 3. gebeliği 35 ten sonra düşünen biri olarak o zaman yaptırırım çünkü o zaman da 9 ay strsle beklemektense bilmek daha iyi gelir bana.. herkesin bakış açısı kendine..3 hafta sonra ikili test yapilcak,dr karar sizjn eger sakat olsa dahi ben bu cocogu aldirmicam diosan bosuna yaptirma dedi kararsiz kaldim siz napcaksiniz kizlarr
canım hemen korkma en kötü hastaneyi ara dr una ulaşır onlar onlara sor cvp al. ne renk ve kıvamda bilgi verirsen belki biz de yrdcı olabiliriz..Arkadaslar demin lavaboya gittimde baya bir tuaf renkte lekelenmem olduu .. cok korkuyorum yavrularima bisey olmamistir dimi :18::18:
ayyy ben de korkudan söyleyemiyordum:26::26: ben de sadece kuru şeyler yiyebiliyorum.. bulaşıktan tiksiniyorum çok komik di miMerhaba Arkadaşlar,
2 hafta dan beri felaket mide bulantılarım vardı burdada bahsetmiştim. Canımın tek çektiği şey çiğ köfte onu bayıla bayıla yiyorum ama diğer yemekleri zorla :) neyseki sanırım hafif hafif kesiliyo bugünü iyi geçirdim (maşallah) midemin kaynadığını hissettiğimde galete yiyorum tavsiye ederim.
ayy canım benim nerdesin sen ya bi geldin bi kayboldun göremiyorum ne zamandır? napiyonuz bebiş v sen?kızlarrr selammmmNasılsınız baya bir çoğalmışızzz yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişlerrrr
Canım olumsuz düşünme hemen inşallah bebeğin seninledir bazen ultrason aletleri hata verebiliyormuş. Bebeğin büyümesi nasıldı peki en son gittiğine göre gelişme var mıydı , ya da ne bileyim bi kanama bi belirti, allahım bebeğini sana bağışlar inşallaharkadaşlar çok kötüyüm bana bir fikir verin 7hftlık günlük hamileyim 6 haftadan lekenmem oldu ama doktora gittigimde kalp atışlarını duyduk ama bu hafta gittigiimde kalp atışını göremedi alalım dedi doktor hemen ne yapacagımı bilemedim başka doktora da gittim oda 2 sonra birdaha bakalım dedi oda göremedi ne yapacagımı şaşırdım bana akıl verin çok kötüyüm
Ebruli ne yapti acaba kizlar cok merak ediyorum guzel haberlerle gelir ins.bana dua edin lutfen yarin sabah kan testi yaptirmaya gidicez ben ne zaman kan versem bayiliyorum.esim goturucek ama kizimida birakicak kimse yok napicam bilmiyorum beni oyle gorurse cildiririns sonuclarda guzel cikar cok tedirginim
Canım olumsuz düşünme hemen inşallah bebeğin seninledir bazen ultrason aletleri hata verebiliyormuş. Bebeğin büyümesi nasıldı peki en son gittiğine göre gelişme var mıydı , ya da ne bileyim bi kanama bi belirti, allahım bebeğini sana bağışlar inşallah
canım sabret bkle biraz.. olabilyor ilk aylarda böyle şeyler.. sen kafanı,kalbini serin tutup dua etmeye bak. bi anomali varsa doğal olarak sonlanıyo gebelik. eğer yoksa dr lar görememiş olabilir.. benimkini 7. haftaya kdr hiç duymadılar. artık sana zarar verir içeride parça kladıysa deyip vajinal bakınca kalp pıtırcığını görebildik.. ben de kalp durmasından korkuyorum.. Allah kimseyi korktuğuna uğratmasın ama 2 gün dayanamam diyorsan başka bi dr daha deneyebilirsin.. genelde dr lar bile 3 görüş alınmalı diyorlar.arkadaşlar çok kötüyüm bana bir fikir verin 7hftlık günlük hamileyim 6 haftadan lekenmem oldu ama doktora gittigimde kalp atışlarını duyduk ama bu hafta gittigiimde kalp atışını göremedi alalım dedi doktor hemen ne yapacagımı bilemedim başka doktora da gittim oda 2 sonra birdaha bakalım dedi oda göremedi ne yapacagımı şaşırdım bana akıl verin çok kötüyüm
ben de merak ediyorum özelden mi msj atsak.. morali mi kötü, iyi de bizleri mi unuttu sevinçten bilemiyorum ki?? inş iyidir benim de sürekli aklımda.. Rabbim yrdcısı olsun...Ebruli ne yapti acaba kizlar cok merak ediyorum guzel haberlerle gelir ins.bana dua edin lutfen yarin sabah kan testi yaptirmaya gidicez ben ne zaman kan versem bayiliyorum.esim goturucek ama kizimida birakicak kimse yok napicam bilmiyorum beni oyle gorurse cildiririns sonuclarda guzel cikar cok tedirginim
Merhaba benim de TSH hormonum yüksek çıktı bana da 125lik euthrox verdi ben çok korkuyorum bebeğe biryan etkisi var mı çünkü ben tiroid ya da guatr hastası değildim ve bu konuda hiç bilgim yoktu nolur biraz beni aydınlatırmısınız? Allah hepinizden razı olsun
ins ya bunca yildan sonra hazir mutlu olmusken allah ayirmasin yavrusundan.benim halsizlikten oluyor yillardir boyle.saolasin oyle yapiyim ac mj gitsem acabba yoksa hamilelikte farketmiyormuben de çok merak ediyorum ebruliyi.. umarım güzel haberlerle gelir. sen de öyle=) bayılmadan kan verip gelirsin inşallah=)) bakmamaya başka bişey düşünmeye çalış dicem de öyle olmuyo genelde =)) eğer halsizleşip bayılıyorsan da hemşireye söyle ayaklarını yükseğe koy öyle ver kanı ve hemen kalkma ayakların yüksekte bekle biraz. benim kuzenimde de oluyordu da, yakın oturduğumuz için bazen ben gidiyordum yanında. ona da dr u söylemişti.
İns iyidir ve guzel haberlerle gelir ..sanirim girmeye firsati olmasi yoksa kesin haber verirdicanım sabret bkle biraz.. olabilyor ilk aylarda böyle şeyler.. sen kafanı,kalbini serin tutup dua etmeye bak. bi anomali varsa doğal olarak sonlanıyo gebelik. eğer yoksa dr lar görememiş olabilir.. benimkini 7. haftaya kdr hiç duymadılar. artık sana zarar verir içeride parça kladıysa deyip vajinal bakınca kalp pıtırcığını görebildik.. ben de kalp durmasından korkuyorum.. Allah kimseyi korktuğuna uğratmasın ama 2 gün dayanamam diyorsan başka bi dr daha deneyebilirsin.. genelde dr lar bile 3 görüş alınmalı diyorlar.
ben de merak ediyorum özelden mi msj atsak.. morali mi kötü, iyi de bizleri mi unuttu sevinçten bilemiyorum ki?? inş iyidir benim de sürekli aklımda.. Rabbim yrdcısı olsun...
lins ya bunca yildan sonra hazir mutlu olmusken allah ayirmasin yavrusundan.benim halsizlikten oluyor yillardir boyle.saolasin oyle yapiyim ac mj gitsem acabba yoksa hamilelikte farketmiyormu
kzlar dün gece uykum kaçtı bir saat uğraştım alıntı yapıp yazı yazmaya bi türlü olmadı. ya bende ya sistemde arıza vardı. sonra oğlum uyandı bu arada saat 4. 30. uykudan kalkınca ya memi ya süt der. bu sefer naaa dedi..yanlış duydum sandım ne istiyosun dediğimde yine naa dedi.. veee ben yerimden kalkıp mutfaktan narı getirene kdr susmadı.. ana oğul sabahın 5 buçuğuna kadar nar yedik :)) sonra uyumaya çalıştık olmuyo o benim yanıma giriyo, ben onun sağa sola yok.. en son herkes kendi yatağında sızmışız gece videoya çektim o anları.. bizim evde artık iki aşeren var
oğluş zaten hastaydı yazmıştım geçen hafta.. bronşite çevirdi ilk defa oğlum bronşit oldu şok oldum onu o hallerde görünce. günlerce yemek yiyemedim tam da finallerin açıklanacağı haftaydı.. hoca dersten kalacak gb olanlara ödev vermişti onu da yapamadım. iyice gerildim. bir haftada hemen 44 e düşmüşümsonra oğlanı sabh akşam hastaneye buhar ve seruma götürdük 3 gün. biraz toparladı yavrum, hem onun rahatlığı hem de Allahın yardımıyla hocaların verdiği notlarla moralim düzeldi. iki gündür midem bulansa da yemek yemeye vitamin almaya özen gösteriyorum. en korktuğum hocaya mail atmıştım hamileliği söyleyemedim tabi de çocuktan dolayı yetiştiremediğimi yazmıştım adam tam yaptım kabul etmiş anlayış göstermiş vee 95 vermiş.. hayatımda bu kdr yüksek not almadım desem yalan olmaz:)) ne dualar ettim adamlar var yaaa... bi de antepten özel hediyeler bekliyo onları artık
ben de durumlar nasıl.. bulantı devam ediyo.. oğlum sürekli ya karnıma ya sırtıma atlıyo kerata.. dr da bir ay sonra gel demişti daha 15-20 gün oldu.. gidince de alttan bakacaklar diye geç gitmek istiyorum ama çok da merak ediyorum.. çok fazla kalp durması oldu etrafımda.. gelişimi mi geri geç döllenme mi bi türlü drlar net bişey diyemediler. onu da merak ediyorum. siz napiyorsunuz? dr ne zaman çağırdı? daha da önemlisi nasıl dayanıyorsunuz? öncekinde karından baktıkları için en kötü 2 haftada bi farklı dr a gidiyordum. bunda vajinal bakıyorlar maalesef ve sürekli farklı dr a gitmek istemiyorum ne kdr bayan da olsa itici bi şey geliyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?