bende anadoludayım pendik bölgeye gıdıyorum doktorum mustafa özbek ve ınanılmaz memnunum.istanbul anadolu yakası
Aslında çok güzel dergiler var :)) ben almaya başladım. Bi de iphone kullananlar için mükemmel uygulamalar var. Android için de olabilir. İngilizcesi olanlar babycenter ve pregnant company uygulamalarını indirenilirsiniz. Gün gün takip edebiliyosunuz. Her gün farklı bi bilgi var. Hamleyim diye bi program var türkçe olarak da :)) onu da çok faydalı buldum ben.
canım bana öğret ıphonem var hamileyim başka program varmı
bende anadoludayım pendik bölgeye gıdıyorum doktorum mustafa özbek ve ınanılmaz memnunum.
canım çok sağol. hemen indiriyorum bakalım neler var.
Günaydın herkese... grup için çok erken hem kurulunca buraya kimse bakmaz..
yok kızz evliliği bitirmek falan aklımızdan geçmez de delirtti beni bu halde ilgisiz bırakarak.. daha da o alınganlık yapıyo benim alıngan olduğum dönemde.. ona kızıyorum benGünaydın canım,
Annelerimiz babalarımız hep bizim için birşeylere katlanmıştır bizde böyle yapmalıyız her kızdığımızda evlilik bitirmek olmaz hele çocuğuklarımız varsa , onlara ayrı evlerde yaşayan anne baba hayatı yaşatmaya hakkımız yok .. Döndüğünde adam akıllı karşına al konuş kafanıda takma olan sana oluyor iki yavrunu düşün sen onlar için dimdik olmalısın . bende dua edicem senın için inşallah hidayete gelir eşin , sanada sabır diliyorum hem evin annesi hemde babası olmuşsun sorumluluğun büyük Allaha sığın ...
günaydın sana da canım.. normalde değildir böyle ilgisiz. benim hassas olduğum dönemde niye böyle yapıyo anlamış değilim.. arada bi tartışma geçmedi. beni böyle zor durumda bırakmak zorunda kaldığı için defalarca üzgün olduğunu söyledi. tavla da normalde hiç oynamaz. bilir ama sarmaz yani.. pazar günü olmasa hiç böyle tepki vermezdim. bütün gün dışarıda evimize ne alabiliriz diye sağda solda marketlerde dolaştı durdu yapacak bişeyi olmadığı için. hastaneden çıkışta aradım muhabbet ettik kapattık. insanın 9 saat boyunca hiç aklına gelmez mi eşi ve çocuğu ona bozuldum işte.. aklıma tek kötü şey gelince ne çektirsem diye geliyoAnladığım kadarıyla eşin sağlık konularında ilgisiz..Neden aramıyor ki seni canım nasılsın falan diye..Hem de durumun da hassasmış.Bide tavla oynıcam diyomuşş..Anlam veremedimm..İnş düzelir Aklını kötü şeylere yorma cnm
gülüm annemden ayrılmam mümkündeğil. adam uzakta. bir ay sonra taşınacağız belki daha bile erken. ev toplamak için burada kaldım ama hastaneye gidip gelmekten elim ermiyo.. yoksa ev de var ama soğuk. bu ilde kalsak bile başka eve taşınacağız yani. hasta çocukla geçemem oraya. şu an trabzonda ev var tuttuk ama eşim misafirhanede yaşıyor eşya olmadığı için. 3 kira ödüyoruz maalesefbence sen annenden ayrıl kendı duzenını kur hıcbı erkek evde esının annesının sureklı yasamasını ıstemez
Aslında çok güzel dergiler var :)) ben almaya başladım. Bi de iphone kullananlar için mükemmel uygulamalar var. Android için de olabilir. İngilizcesi olanlar babycenter ve pregnant company uygulamalarını indirenilirsiniz. Gün gün takip edebiliyosunuz. Her gün farklı bi bilgi var. Hamleyim diye bi program var türkçe olarak da :)) onu da çok faydalı buldum ben.
Aynen sütü sade içmiş değilim kahvenin içerisine katardım..Aile hekimliğindeki hemşire muhakkak içi dedi..Bende sütün içine karıştırılan meyvelerden aldım.Öyle içicem artık..Yoğurtta çok faydalı tabi,inş eksiği karşılar.Ben pek saglikli da beslwnemiyorum. Calisiyorum.kahvalti etmiyorum zaten. Sandvic yiyorum.bi pazarlari guzel kahvalti ediyorum o kadar. Sutu de hic sevmiyorum ama baya yogurt yiyorum. O kurtarir belki biraz:)
ben sekersiz iciyorum alistim baya.
doktordan doktora o kadar fark ediyo ki canim. Dedigin gibi bi kitapcik dagitilabilir. Ben bi kitap aliyim kendime en iyisi
Rica ederim ne demek :)) bebeğim&ben de bebişim 3d görüntüsü oluyo hafta hafta. O nedenle çok hoşuma gitmişti :))
KIZLARRR günaydın şimdiden size.. oğlum ve ben gece kuşları ayaktayız yine mama yemek için. güya bu gece ders çalışacaktım. şimdi o smiley lere bakp bebek deyip gülüyo ben de yazabildiğim kadar yazıyorum işte.. canım çok sıkkın.. birileri nolur bana bişeyler yazsın..
malum son iki haftadır kendi ve oğlumun sıkıntılarını anlatıp duruyorum size de.. bu hafta kötü bişeyler oldu..
eşimle normalde iyiyizdir ne kdr arada dalgalansa da.. ama şimdi bizden 12 saat uzaklıkta babamız. tam tatilden geldik o gitti ben annemlerde kalıyorum normalde bu haftalarda yanına tasınmak için evi toplayacaktım. tabi hastalıklar kesti önümü ev soğuk çocuk da huysuz artı annem de üşütmüş astımı da depreşti dr a gitmiyo ölüyo yatak döşek içinde..bırakıp da taşınmayı düşünecek halim kalmadı yani. pazar günü yine oğlanın serumu için hastaneye gittik. çıkışta tatil dönüşü oğlumun botunu kaybettiğimiz için oğlana ayakkabı almaya diye çıktım. o ara tlf nu bebek arabasının sepetine atmışım hiç de duymadım hastaneden çıkmamla eve girişim arası hepi topu 2.5 saat ama 7-8kişi en az 2 kez aramışlar. bunlar arasında kayınpederim iki abim(eşimin) ,eşimin ablasının kızı ve annem var. özellikle son ikisi durumumu yakinen bildikleri için sokakt bayılmış olmamdan şüphelenmişler çünkü gerçekten o kdr kötü durumum..
nyse farkettim mesele çözüldü falan eşim hala aramıyor biz zaten hengame içindeyiz. akşam oldu gece 9 gb oğlan yorgunluktan erken uyudu. ben de eşimle konuşup yatarım dedim beni niye aramıyon gibisinden esprili bi msj attım hemen aradı.. açtım arkadaşlarla tavla atacağız 2 saat beklersen bi 10 dk konuşuruz dediölüyom zaten yorgunluktan sanki koca gün çuvala girmiş. hiç arkadaşlarıyla değilmiş biz burada çok rahatta huzurdaymışız gb kapatmaya çalıştı ben de çok yorgunum yatacağım dedim tavırlı değil ama sen bilirsin dedi. ben de çok kızdığımı söyleyip kapattım. ki o an evde çözemediğim bi kriz vardı fikir almak maksadıyla aramıştım özellikle..
çok uzattım ama detaylarıyla bilin dedim bu andan sonra msj attım seninle konuşmayacapım ailendeki herkes beni merak edip arıyro sen haricinde evde annem ben oğlan hepimiz hastayız bizi geçtim annemi bari bi arayıp sorsaydın diye msj atıp yattım. niyetim iki gün konuşmamaktı bizim adam benden önce alınmış anlaşılan her zaman yaptığı gibio andan itibaren beni değil gün içinde bir kez annemi arayıp oğlanı sorup kapatıyo deliriyorum yaaaa
geçen hafta çok alıngan ve hassas olduğumu beni birkaç ay ailedeki en alıngan insanın ismini vererek onun gibi farzetmesini söylemiştim. bir gün çekti arası.. tamam hamilelik hassasiyeti var ama yaptığında anormallik yok mu? annem de dönüp bana niye seni aramıyo naptın adama deyince ben sizin özelinize karışmadım bugüne kdr senin de karışmaya hakkın yok dedim ona da kızdım.. anlamadan dinlemeden direkt onu savunur zaten bizim anneler biraz ters herkes karşı tarafı tutar. kv me söylesem canına okur eşimin ama kendini de üzüntüden helak eder bu basit mesele için.yanyana olsak yine bir şekilde iletişim oluyo da bu durmda ne yapayım yaa çok kızgınım beni böyle zor durumda ve yalnız bıraktığı için. geçen hafta sonu çok sıkıştım gel diye msj attım gece defalarca aradım çık gel diye hiç duymamış bile oda arkadaşı tlf gürültüsünden uyuyamamış sabaha kdr bizimki pervasız ya birini bile duymamış. sabahleyin de gelemem deyip kestirip attı walla benim de kafam atacak ondan sonra çok kötü şeyler olacak ondan korkuoyrum.
canlar çok raştırdım bilgilerimi paylaşayım yardımcı olursa ne ala. kitap olarak ben Elizabeth isimli bir yazarın bebeğim ve ben isimli ansiklopedi gibi kitabını almıştım. çok iyiydi. 30 tl d&r da var.
dergi olarak ta abone olabiliyosunuz veya gazete bayilerinde alabiliyosunuz işim bebeğim dergisi. intrnetten bakın 1 yıllık abonelikler çok ucuz. hamilelere çocuklara bebeklere yönelik harika bir dergi.
Günaydın herkese... grup için çok erken hem kurulunca buraya kimse bakmaz..
slm kızlar.. dün gece cinnet modunda yazmıştım kk ya..cvp veren arkadaşlara çok tşk ederim.. inanın yazılan bi kelime bile çok rahatlatıyo bazen...
günaydın sana da canım.. normalde değildir böyle ilgisiz. benim hassas olduğum dönemde niye böyle yapıyo anlamış değilim.. arada bi tartışma geçmedi. beni böyle zor durumda bırakmak zorunda kaldığı için defalarca üzgün olduğunu söyledi. tavla da normalde hiç oynamaz. bilir ama sarmaz yani.. pazar günü olmasa hiç böyle tepki vermezdim. bütün gün dışarıda evimize ne alabiliriz diye sağda solda marketlerde dolaştı durdu yapacak bişeyi olmadığı için. hastaneden çıkışta aradım muhabbet ettik kapattık. insanın 9 saat boyunca hiç aklına gelmez mi eşi ve çocuğu ona bozuldum işte.. aklıma tek kötü şey gelince ne çektirsem diye geliyo
kızlar bu arada gece tamamını okuyamadaım ama ne güzel sflar baya ilerlemiş..muhabbet artıyor yeni yeni kalp atışı duyan gebeler geliyo.. çok güzel yaa..
dr dan çok güzel hbrlerle gelenler olmuş.. bu arada maşallah bulantımda bir nebze azalma varmutfağa girebiliorum ama yemek hala yapamıyorum. buna da şükür..
bugün dr a gidecekler de güzel hbrlerle gelirler inş..
bu arada aklıma takılan birkaç soru var. acaba geç döllenme değil de gelişim olarak mı geri bizim bebekler?
2- doğum iznini sat a göre mi geç döllenmeye göre mi ayarlıyorlar?
başka benim gibi sürekli vajinal olan var mı? bunun biteceği bir hafta var mı? yine alttan bakacaklar diye dr a gitmeye çekiniyorum..
yoksa hayatta bu kdr gün beklemezdim. gerçi daha yarın iki hafta olck amaburadaki dr u sayarsak da 4 hafta olacak artık karından bakarlar mı sizce???
çok sağol canım ilaç gb geldi.. eşim böyle yaptığının ertesi günü akşama kdr depresyona girdim yataktan çıkamadım üzüntüden kimseye de söylemedim. çok çabuk üzülür çok çabuk sevinirim ben. üzülünce yemekten içmekten kesilirim anında.. neyse dün mecburen dışarı çıktık biraz hava alışveriş iyi geldi.. eşşek sıpam bi yanıma gelsin ben ondan bunun acısını çıkartırım da
günaydın canım;
sen şimdi hamilesin ve de yükün çok faazla. herşeyle sen ilgileniyorsun.
bu sebeple en önce kendini düşünmelisin.
senin sağlığın ve psikolojin herşeyden önemli sen iyi olmazsan çoçuklarında olmaz.
sinirlenmekte son derece haklısın.
böyle hassas ve yorucu bir dönemde sana destek olmak yerine,eşin sinirlerini bozmuş.
şimdi arada mesafe var.bu konuya konuşsan uzatsanda uzatsan. gene anlamayacak nasılsa.
bu sebeple bence yanına taşınana kadar bu meseleyi askıya al.
annenle ilgilen biran evvel iyileşsin.
zorla doktora götür bak ben taşınacağım biran evvel gidelim doktora. seni bu halde bırakamam anne de. kendimde ağırlaşıyorum. biran evvel halletmem lazım de.
annen iyileştikten sonra, topla eşyalarını (tabiki yavaş yavaş kendini yormadan)
eğer eşyan çoksa eşinden gelmesini rica et.
gelmem faln derse de idareten taşıyabileceğin kadar eşyanı al.
kalanı da birşekilde alırsın.
ben inanıyorm mesafe kalkınca herşey düzelecek.
sen hiç canını sıkma.
bazen akşama kadar görmediğimiz kocalarımızla bile birbirimizi yaanlış anladığımız oluyor.
sizde epey mesafe var, oyüzden normal.
bir de belki canı sıkıldı birşeye bilemezsin ki yanında değilsin.
sen içini ferah tut arkadaşım herşey güzel olacak.
kızlar bu arada gece tamamını okuyamadaım ama ne güzel sflar baya ilerlemiş..muhabbet artıyor yeni yeni kalp atışı duyan gebeler geliyo.. çok güzel yaa..
dr dan çok güzel hbrlerle gelenler olmuş.. bu arada maşallah bulantımda bir nebze azalma varmutfağa girebiliorum ama yemek hala yapamıyorum. buna da şükür..
bu arada aklıma takılan birkaç soru var. acaba geç döllenme değil de gelişim olarak mı geri bizim bebekler?
başka benim gibi sürekli vajinal olan var mı? bunun biteceği bir hafta var mı? yine alttan bakacaklar diye dr a gitmeye çekiniyorum..
yoksa hayatta bu kdr gün beklemezdim. gerçi daha yarın iki hafta olck amaburadaki dr u sayarsak da 4 hafta olacak artık karından bakarlar mı sizce???
canım benim hiç kabızlık sorunum yok.aksine hergün düzenlidir. gaz sorunu bendede var. ama benimde göbeğim çıktı. pantolonlarım kesinlikle kapanmıyor. sıkıyor. hatta göbeğimde çatlaklar oluşmaya başladı. bende bu göbek normal mi bilemiyorum.
hiç göbeğim yoktu benim.
:18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?