2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

canım çalışıyormusun?

cici annisler neler neler yapmışsınız öyle bi günde :)) oku oku bitmedi yazdıklarınız :)) hasta olanlara acil şifalar mutsuz stresli olanlara huzur ve mutluluk diliyorum

Tavsiyeni dikkate alıcam canım sağol İnşallah benimde geçer uyuyamıyorum bi de çok fazla geceleri bile çok sık uyanıyorum uyuyabilen insanlara özenir oldum :)

canım yaa şöyle söyliyim ilk bebeğin galiba şu an dinlendik dinlendik bebişlerimiz doğduktan sonra uykular çok sık bölünüyor
zombi gibi geziyosun yani şahsen benim öyle olmuştu bu ikinci gerçi uyuyabiliyomuyum hayır ama fırsat buldukça ayaklarımı uzatıp yatıyorum o bile iyi geliyor uykular depolanabilse hepsini depolardım valla :))

bence doktora beraber gidin ve nasıl olduğunu anlat bakalım doktor eşine neler söylicek :)) senin bişey demene gerek
kalacağını hiç sanmıyorum buda ona ders olur hem

biraz gaddarca oldu ama bazen bizim naz yaptığımızı düşünebiliyolar doktor söyliyince daha bi inandırıcı oluyor
yanlış anlamadın umarım eşin nede olsa ama üzülüyorum böyle olunca

Son düzenleme:

Evet canım ilk bebeğim bende diyorum zaten şimdi uyudum uyudum uykusuz geceler bizi bekliyor nihayetinde :) ne güzel senin ikinci bebişmiş maşallah :)

Bi de geçenlerde duydum anne hamileyken gününü nasıl geçiriyorsa bebekte doğduğunda ona benzermiş yani uyuyan annenin bebeği de uyurmuş eğer böyleyse hepden yandım diyebilirim :)

yok yok yanmadın ben hep uyurdum ilkinde akşam 9 da yatardım (şimdi evde bide cadı olduğu için imkansız tabi) saban 8de kalkardım fırsatım olsa öğlen bile uyurdum ama kızım pek öyle uyuduğu söylenemez :)) bu işler belli olmuyor anlayacağın allah hepimize bol bol uyuyan bebişler versin en azından geceleri

Amin canım en azından geceleri uyurlar inşallah :) di mi yaa bencede herkesde aynı olucak diye bişey yok :)

ben ılk defa baktırdım daha hamile oldugumu testten ogrendım kandan degıl.yarın dr gıdıcez dıe testlerı yaptırdım

Hımm inş güzel haberlerle gelirsin yarın

HoşgeldinOhh herşey iyiymiş şükür,darısı başımıza

Kızlar baş ağrısı yaşayan var mı aranızda benim 5. Haftada olmuştu sonra geçmişti ama şimdi 3-4 gündür nerdeyse hiç aralıksız ağrıyor ne iyi gelir acaba

Migrenin mi var acaba:44:

Eşine bende sinirlendimKirlendiyse yardım etsin bi zahmet..En hassas dönemimiz şuan..Hiçbişey bebeğimizden önemli değil cnm bırak kirlensin ,eşinin dediklerinbakıp kendini hiiiç yorma

Bende acaba akşamları bayılıyomuyum diye düşünmeye başladımŞaka bi yana tv izlerken 8-9 gibi hop gidiyorum..Hani insanın uykusu yavaş yavaş gelir işte bende o yok

kafam karisti ya benim sat 26 kasimdi doktor geç döllenme olduğunu soledi ve sat 2 aralık olarak belirledi ben takip ederken doktorun dediğine göre mi takip edeyim. birde karnım taş gibi sanki ağır bi yemek yedim de oturdu gibi iki gündür bu haldeyim yemek yiyemez oldum

cnm, ilacın bebeğe bi zararı yok aksine ilaç senin ve bebeğin ihtiyaç duyduğu ama vücudunun yeterince üretemediği troid hormonunu içeriyor. bildiğim kadarıyla gebeliğe özel ortaya çıkıp sonra düzelen bi hipotroid türü yok sanırım öncesindede olan bi durum seninki.
beyin tsh üretiyor troid bezine troid hormonları salgılamasını bu şekilde emrediyor ama troid bezi yeterli üretimi yapamıyor, beyin ihtiyaç arttıkça daha fazla ths üretip troid bezine çalış diyo bu şekilde kanda tsh miktarı artıyor bu ilaç ile troid bezimizin üretemedi troid hormonlarını dışardan almış oluyoruz..
tsh kaç çıktı? hamile kalabildiğine göre aşırı yüksek bi değer değildir çünkü yüksek tsh da gebe kalmayı çok zorlaştırıyor. 4. aya kadar 2,5in altına inmesi gerekiyor, kontrollerini ihmal etme ilacı sabah aç karnına yemekten yarım saat önce içmeyi unutma. sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın inşallah.
ilkinde çatlamazsan 2.de de çatlamazsın diye biliyorum, inşallah çatlamazsın cnm. annemde de kardeşimdede tek bi çatlak yok benim karnım harita gibi( bende lirac kullanmıştım ama 4. aydan sonra kullanın yazıyordu üstünde diye hatırlıyorum. ben 10 sene öncesinden bahsediyorum belki formülü yenilenmiştir değişmiştir onu bilmiyorum ama yinede bi bak istersen..

bende 7. haftadayım eylül sonu annneleri yeni yeni farkediyordur durumu daha çook gelen olacak aramıza :))

kızlar sat a göre 6+2 günlük hamileyim. bugün dr. a gitsem kalp atışını duyar mıyım ki acaba
bizimki 6+1 de randevu vermişti kalp atışlarını duymak için ama eşim yurt dışında olacağı için bir yarına erteledik sanırım duyarsın gidersen.
cnm senin doktorun kefire izin veriyor mu? benimki izin vermedi kefirin gebeliğe etkisi üzerinde hiç bir araştırma yok bu yüzden hamilelikte tavsiye etmiyoruz dedi, hergün 2 bardak içerdim çok severim özlüyorum.
canım benim her ay düzenli yaptırdığım tahliller var aynı tahlillere farklı hastalererde farklı miktarda kan alıyolar bunun çok önemli olduğunu sanmıyorum.
birde ben ilk çocuğuma eltimle aynı zamanda hamile kalmıştım aynı doktora gidiyorduk ama ikimize farklı testler istemişti, yasaklarımız kontrol sıklığımız falanda farklıydı bana 2li test yapmamıştı(10sene önce 2li test yeni çıkmıştı yaşım 24 ultrason bulgularıda güzel diye gerek görmemişti) ama ona amniyosentez bile istemişti. çocuklarıda aynı çocuk doktoruna götürdük onunda ek gıdaya başlama zamanı verdiği ilaçlar vitaminler falan hep farklı olmuştu. yani doktorlar bir sürü kritere bakarak karar veriyorlar aynı doktorun bile hastadan hastaya yaklaşımı değişiyorken burdaki farklılıklarımıza çok fazla takılmamak lazım bence..

canım kendisinin 7 ,5 yaşında kızı var benim hamile kaldığımı öğrenince bende yapsammı acaba dedi. yaş 35. bende geç kaldın canım dedim kötüyüm dimi ?
:))) teessüf ederim benimde muhtemel doğum tarihim 35. doğum günüme denk geliyor.
canım kadın alelen sana imreniyor özeniyor takma kafana bazı insanla öyle oluyor kendisi vitrinde görse beğenmeyeceği bişeyi özendiği insanda görünce gidip hemen alıyor ama nekadar uğraşsada taklit işte o kişi gibi orjinal stil sahibi biri olamıyor, olamayıncada daha ileri gidip kıskanç laflar ediyor, moral bozmaya çalışıyor, eziklik işte.

malesef öyle canım, ilk hamileliğimde kadınlar kulübünde bir bayanla 3lü test sonuçlarımızı karşılaştırmıştık ikimizinde kan değerleri ve ense kalınlık ölçümümüz aynıydı tek fark ben 24, o 35 yaşındaydı benim anomali olasılığım 11000de 1 di, onunki 350de 1 bunu görünce 30dan önce doğuracağımı doğurup çocuk defterini kapatacağım demiştim ama malesef hayat şartları sağlık sorunlarım derken ancak 34de 2. çocuğa hamile kalabildim. ozaman bu yaşlardaki kadınlara ne cesaret falan diye düşünürdüm, demekki büyük konuşmamak gerekiyormuş. amaan boş ver yengem 44 yaşında doğurdu ben daha genç anne sayılırım:)))

idrara sıkışık olayını ilkkez duyuyorum kanından ultrason içinmi bu gerekli?

ilk hamileliğimde 5. ayda ancak belirmişti karnım şimdi kocaman sanırım gazdan canım. ilkinde karın geç çıkıyor ama 2.de zaten deforme olduğu için hemen çıkıyormuş.
kızlaaarrrr troidim yüksekçıkmış 3.7 imiş :2: napıcambebeğime ne gibi bi zararı varkiiiiii
3,7 sorun olacak bi değer değil canım ama ilaç kullanmalısın tabii.
jinekoloüum bana 4ün altında hamile kaldığın için sorun yok ama 2. trimestera kadar 2,5 altına inmeli demişti.
ilk hamileliğimde benimkide sata göre ilerdeydi canım hatta sona geldiğimizde 2 hafta büyük çıkıyordu. şimdi bebişler çok küçük haftalar ilerlesin bir çoğumuzun usg ölçümleri sata göre biraz ilerde çıkacak.

yok canım için rahat olsun. biz öncesinde de troid hastası olduğumuz için sürekli baktırıyoruz sana kontrol amaçlı bakmışlar normalse normaldir. tabii seninde hamilelikte ihtiyacın artacak ama sağlılı bir troid bezin olduğu için gerektiği gibi çalışacak sana ve bebişe gereken hormonları üretecek sıkıntı yaşamayacaksın. benim manyak bağışıklık sistemim zamanında troid bezime saldırıp onu artık çalışamaz hale getirdiği için ben gerekenleri dışardan hap olarak alıp sürekli kontrol altında olmalıyım olay bu, sen aldırma bize içini ferah tut canım.

canım kızmakta haklısın ama kızgınlıkla yaptığın şeyin cezasını sen ve bebeğin çekiyor, boş ver kim ne derse desin sen sakin ol mantıklı kararlar almaya çalış artık bir bebeğin var bundan sonra kendine dikkat etmelisin sadece gebelikte değil ömür boyu bir evladın annesine ihtiyacı var 3-5 haftalıkta olsa 2-3 yaşındada olsa 20-30 yaşındada olsa annesine ihtiyacı var kendine dikkat ediceksin sağlıklı bir çocuk doğuracaksın, büyüteceksin, torunlara bakacaksın:)) eşininde seninde göreviniz hiç bitmeyecek, öyle ufak tefek kırgınlıklara, öfkelere takılıp kalma.
ağrın çoksa git doktora kimi cezalandırıyorsun kendini mi kocanımı bebeğini mi değer mi öyle düşün. evin işi tabii yapılacak yavaş yavaş gücün yettiğince yap, eşindende yardım iste baba olacaksa oda taşın altına koyacak elini ama düşünmesini bekleme sen söyleyeceksin ancak yapacak malesef erkekler böyle.

evet canım yeni sata göre takip edeceksin doktorunda seni öyle takip ediyor.

tesekkur canim persembe gunu dr gitecegim sekizinci haftadayim zaten

Çogunuzun yüksek çıkmış ama düşük çıkan yok sanırım. Benim tsh 0.09 çıktı. Kontrolüm de haftaya. Düşük olunca ne yapılıyor? Bebege zararı varmıdır ki

Benimde sat 27 kasım ama dr geç döllenme olmuş ben 1 aralık olarak kabul ediyorum dedi kendi adet tarihime göre doğum 3 eylül gözüküyor dr üç eylülde doğum olmazsa bu demek oluyo ki 4 gün daha opsiyonumuz var dedi hangisinden takip edicez bende bilmiyorum ama şu da var ilerleyen haftalarda bebek açığı kapatabiliyormuş yani normal haftasını yakalayabilir dedi

yaş 21 istanbul ilk bebiş :) son adet tarihi 13.12.2013 tahmini doğum tarihi 19.09.2014 keseyi ve kalp atışlarını bugün gördük. tekli gebelik, hayırlı olsun hepimize :) mide bulantıları zor geçen var mı? napıyısunuz geçmesi için?

Çogunuzun yüksek çıkmış ama düşük çıkan yok sanırım. Benim tsh 0.09 çıktı. Kontrolüm de haftaya. Düşük olunca ne yapılıyor? Bebege zararı varmıdır ki

yükseltmek için de başka bi ilaç veriyorlar, eğer eskiden yüksektide ilaç fazla düşürdüyse dozunu değiştiriyorlar. sanırım 0,33 gibi bişeydi alt sınırı. doktorun ne dedi bu değere endokrine falan yönlendirmedi mi?
bebeğe etkileri var tabii ama hangi evresinde ne düzeyde fazla bilmiyorum zaten insan okudukça daha fazla kafası karışıyor morali bozuluyor, aman şöyle yaparmış böyle yaparmış diye düşünüp kendimizi strese sokuyoruz bunun bebeğe daha fazla zararı var, boşver naaptığını bence, takibini yaptır, ilacını kullan, ihmal etme yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…