çok kötü oldum. hala ağrıyor. eşim evin kirlendiğini ima etti. sinir oldum. kalk yardım et o zaman. elini bile sürmez. süpürürken tutuldu. çok sinir oldum. iş işten geçtikten sonra doktora gidelim mi dedi. gitmicem ama ne olursa olsun. çok kırıldım
Tavsiyeni dikkate alıcam canım sağol İnşallah benimde geçer uyuyamıyorum bi de çok fazla geceleri bile çok sık uyanıyorum uyuyabilen insanlara özenir oldum :)
çok kötü oldum. hala ağrıyor. eşim evin kirlendiğini ima etti. sinir oldum. kalk yardım et o zaman. elini bile sürmez. süpürürken tutuldu. çok sinir oldum. iş işten geçtikten sonra doktora gidelim mi dedi. gitmicem ama ne olursa olsun. çok kırıldım
canım yaa şöyle söyliyim ilk bebeğin galiba şu an dinlendik dinlendik bebişlerimiz doğduktan sonra uykular çok sık bölünüyor
zombi gibi geziyosun yani şahsen benim öyle olmuştu bu ikinci gerçi uyuyabiliyomuyum hayır ama fırsat buldukça ayaklarımı uzatıp yatıyorum o bile iyi geliyor uykular depolanabilse hepsini depolardım valla :))
Evet canım ilk bebeğim bende diyorum zaten şimdi uyudum uyudum uykusuz geceler bizi bekliyor nihayetinde :) ne güzel senin ikinci bebişmiş maşallah :)
Bi de geçenlerde duydum anne hamileyken gününü nasıl geçiriyorsa bebekte doğduğunda ona benzermiş yani uyuyan annenin bebeği de uyurmuş eğer böyleyse hepden yandım diyebilirim :)
yok yok yanmadın ben hep uyurdum ilkinde akşam 9 da yatardım (şimdi evde bide cadı olduğu için imkansız tabi) saban 8de kalkardım fırsatım olsa öğlen bile uyurdum ama kızım pek öyle uyuduğu söylenemez :)) bu işler belli olmuyor anlayacağın allah hepimize bol bol uyuyan bebişler versin en azından geceleri
ben ılk defa baktırdım daha hamile oldugumu testten ogrendım kandan degıl.yarın dr gıdıcez dıe testlerı yaptırdım
HoşgeldinKızlar merhaba bende bugun katıldım aranıza bende 2014 eylül annesi olucam inşallah bugun tam 8+3 günlük hamıleyim şimdiilik hersey yolunda kalp atısımızıda duyduk dr verdigi kan ve iadrar tahlilleride temiz cıktı cok sükür bundan sonra beklemedeyiz :)
Kızlar baş ağrısı yaşayan var mı aranızda benim 5. Haftada olmuştu sonra geçmişti ama şimdi 3-4 gündür nerdeyse hiç aralıksız ağrıyor ne iyi gelir acaba
canım yaa şöyle söyliyim ilk bebeğin galiba şu an dinlendik dinlendik bebişlerimiz doğduktan sonra uykular çok sık bölünüyor
zombi gibi geziyosun yani şahsen benim öyle olmuştu bu ikinci gerçi uyuyabiliyomuyum hayır ama fırsat buldukça ayaklarımı uzatıp yatıyorum o bile iyi geliyor uykular depolanabilse hepsini depolardım valla :))
Hımm inş güzel haberlerle gelirsin yarın
HoşgeldinOhh herşey iyiymiş şükür,darısı başımıza
Migrenin mi var acaba:44:
Migrenim de yok aslında ama bu aralar biraz stres yaptım heralde sanırım ondan
cnm, ilacın bebeğe bi zararı yok aksine ilaç senin ve bebeğin ihtiyaç duyduğu ama vücudunun yeterince üretemediği troid hormonunu içeriyor. bildiğim kadarıyla gebeliğe özel ortaya çıkıp sonra düzelen bi hipotroid türü yok sanırım öncesindede olan bi durum seninki.Merhaba benim de TSH hormonum yüksek çıktı bana da 125lik euthrox verdi ben çok korkuyorum bebeğe biryan etkisi var mı çünkü ben tiroid ya da guatr hastası değildim ve bu konuda hiç bilgim yoktu nolur biraz beni aydınlatırmısınız? Allah hepinizden razı olsun
Guzel anneler nasilsiniz? Sporumu yaptim catlak kremimide surdum dinleniyorum ..bugun massallahim varsizler catlak icin bakima basladinizmi 3 aydir bakim yapiyorum ins catir catir catlamam .ilk bebiste hic catlamamistim dua ediyorum catlamiyim die aman gec kalmayin kizlar yengem 7 ayinda heryeri catladi karni harita oldu cok uzuluyor.
ilkinde çatlamazsan 2.de de çatlamazsın diye biliyorum, inşallah çatlamazsın cnm. annemde de kardeşimdede tek bi çatlak yok benim karnım harita gibiCanim sabahlari aktardan aldigim selulit catlak yagi kullaniyorum.aksamlari lierac kullaniyorum once kese yapiyorum surup yatiyorum kese sadece (popo ve bacaklara )aman gogusleri unutma ucuna degdirmeden kahverengi yerin disina masaj.bu kadar cok etkili catlarsam cildiririm o yuzden 9 ay devamhirs yaptim 8 haftalik canim bebis:)
bende 7. haftadayım eylül sonu annneleri yeni yeni farkediyordur durumu daha çook gelen olacak aramıza :))Sanad merhaba :)) benje cok mutlu oldumki. Kaybetmeyelim birbirimiz buralarda ozaman :) konusalım işte hep hep. Buradakilerin bebişleri cok büyük buyüzden ben 2014 ekim annelerinde takılıyordum. Şuan 7. Haftası içersinde olan rastladığım, benimleberaber 4 kişiyiz. Varmı acaba daha :)
Canım nasılsın peki sen? Başladımı hamilelik bulantıların vs
Nerde yaşıyorsun peki?
bizimki 6+1 de randevu vermişti kalp atışlarını duymak için ama eşim yurt dışında olacağı için bir yarına erteledik sanırım duyarsın gidersen.kızlar sat a göre 6+2 günlük hamileyim. bugün dr. a gitsem kalp atışını duyar mıyım ki acaba
cnm senin doktorun kefire izin veriyor mu? benimki izin vermedi kefirin gebeliğe etkisi üzerinde hiç bir araştırma yok bu yüzden hamilelikte tavsiye etmiyoruz dedi, hergün 2 bardak içerdim çok severim özlüyorum.Ama benimde sana tavsiyem bence cok yeme. Neden dersen ben hamileliğimin başından beri her sabah süt içiyordum kalsiyum alıyım diye. Şimdi ağzımı süremiyorum. Aynı şekilde geceleri rahat rahat uyayım diye kefir içerdim şimdi düşüncesi bile öldürüyor beni. Neyi fazla yersek bence bir süre tiksinmeye başlıyoruz. Buda midemizi bulandırıyor.
canım benim her ay düzenli yaptırdığım tahliller var aynı tahlillere farklı hastalererde farklı miktarda kan alıyolar bunun çok önemli olduğunu sanmıyorum.KIZLAR bi şey sormak istiyorum: ben 17 ocakta gittiğimde doktor kan tahlili istedi ve benden 4 tüp kan aldılar.Bir arkadaşım başka doktorda sadece 1 tüp vermiş ve sadece kan değerlerine bakılmış.Benimkinde nelere baktı tam bilmiyorum ama ikimiz arasında bu kadar fark olması aklımı karıştırdı.Gerçi her zaman iyidir ayrıntılı olması ama sizinkileri merak ettim:)
:))) teessüf ederim benimde muhtemel doğum tarihim 35. doğum günüme denk geliyor.canım kendisinin 7 ,5 yaşında kızı var benim hamile kaldığımı öğrenince bende yapsammı acaba dedi. yaş 35. bende geç kaldın canım dedimkötüyüm dimi ?
malesef öyle canım, ilk hamileliğimde kadınlar kulübünde bir bayanla 3lü test sonuçlarımızı karşılaştırmıştık ikimizinde kan değerleri ve ense kalınlık ölçümümüz aynıydı tek fark ben 24, o 35 yaşındaydı benim anomali olasılığım 11000de 1 di, onunki 350de 1 bunu görünce 30dan önce doğuracağımı doğurup çocuk defterini kapatacağım demiştim ama malesef hayat şartları sağlık sorunlarım derken ancak 34de 2. çocuğa hamile kalabildim. ozaman bu yaşlardaki kadınlara ne cesaret falan diye düşünürdüm, demekki büyük konuşmamak gerekiyormuş. amaan boş ver yengem 44 yaşında doğurdu ben daha genç anne sayılırım:)))olur olmaz diye bişey yok ama 34 ten sonra yumurtalıklar yavaşlıyor ve daha az yumurta üretmeye başlıyorlar geç oluyo falan filan dawn sendromu riski yükseliyor düşük riski yükseliyor gebelik şekeri yüksek tansiyon vs. riskler katlanıyor yaş 35 diyince kadının biyolojik saati diye bişey var sonuçta ve bu saat sürekli geriye işliyor biran önce yapar inşallah
idrara sıkışık olayını ilkkez duyuyorum kanından ultrason içinmi bu gerekli?ewet canm çok şükür ki Rabbime 6+1 de duyduk kalp atışlarını ama idrara sıkışık olsan daha gümbür gümbür duyardık dedi doktorumuz ben bilmiyordum idrara sıkışık olunacağını sizin bilginiz olsun..
ilk hamileliğimde 5. ayda ancak belirmişti karnım şimdi kocaman sanırım gazdan canım. ilkinde karın geç çıkıyor ama 2.de zaten deforme olduğu için hemen çıkıyormuş.Selam anne adayları, mide bulantısı için doktorum zencefil önermişti taze sıkılmış portakal suyunun içine zencefil rendeleyebilirsin demişti. Bugün denedim sanki iyi geldi mide bulantım bugün daha az. Buarada ben normalde de kabızlık problemi yaşardım ve buaralar daha da arttı. Kabızlık, gaz ve şişkinlik var. Boyum 173, 62 kiloyum ama suan belirgin bir göbeğim oluştu sanki bu şişkinlikten mi yoksa 8. hafta da bu göbek normal mi? sizde durumlar nedir?
3,7 sorun olacak bi değer değil canım ama ilaç kullanmalısın tabii.kızlaaarrrr troidim yüksekçıkmış3.7 imiş :2: napıcambebeğime ne gibi bi zararı varkiiiiii
ilk hamileliğimde benimkide sata göre ilerdeydi canım hatta sona geldiğimizde 2 hafta büyük çıkıyordu. şimdi bebişler çok küçük haftalar ilerlesin bir çoğumuzun usg ölçümleri sata göre biraz ilerde çıkacak.Andrea33 seni ugrastiriyorum ama benim sehrim listede yok KASTAMONU olarqk ejlersen cok cok sevinirim:) listeye ekledigin icin de tesekkurler..
Buarada kizlar benim gibi midesi aksam ve geceleri bulanan var mi?acaba bu normal bisey mi?ben suan sat a gore 9+0 ama usg ye gore ise 9+5 im..benim gibi sat a gore usg de bebegi daha buyuk olan var mi?heyecandan dr a sormayi unutmusum ama aklimi cok kurcaliyo bu konu.forumda takip ettigim kadariyla gec dollenme nedeni ile bebegi sat a gore daha kucuk olan arkadaslar var ama buyyuk olana hic rastlamadim son bisey sorucam arkadaslar bebeginin hareketlerini hisseden var mi? İkinci gebeliklerde daa erken hissedilebilirmis ki benim ki iki olucak yine de bu kadar erken olurmuki?ben geceleri sessizlikte elimi karnima koyup odaklandigimda hafiften kipirtilar hisediyorum ve her gece bebegimi boylece hissediyorum.acaba yaniliyor muyum?
yok canım için rahat olsun. biz öncesinde de troid hastası olduğumuz için sürekli baktırıyoruz sana kontrol amaçlı bakmışlar normalse normaldir. tabii seninde hamilelikte ihtiyacın artacak ama sağlılı bir troid bezin olduğu için gerektiği gibi çalışacak sana ve bebişe gereken hormonları üretecek sıkıntı yaşamayacaksın. benim manyak bağışıklık sistemim zamanında troid bezime saldırıp onu artık çalışamaz hale getirdiği için ben gerekenleri dışardan hap olarak alıp sürekli kontrol altında olmalıyım olay bu, sen aldırma bize içini ferah tut canım.yaa arkadaşlar bu tiroid hormonuna sürekli baktırmak mı gerekiyor. Ben hamile kaldığımı öğrenince hepsini yaptırmıştım, hepsi temizdi çok şükür, doktorum da ilave bişey istemedi bu sonuçları götürünce. Normalde düzgün olup hamileikte 1-2 ay sonra değerlerin bozulduğu oluyor mu ki
canım kızmakta haklısın ama kızgınlıkla yaptığın şeyin cezasını sen ve bebeğin çekiyor, boş ver kim ne derse desin sen sakin ol mantıklı kararlar almaya çalış artık bir bebeğin var bundan sonra kendine dikkat etmelisin sadece gebelikte değil ömür boyu bir evladın annesine ihtiyacı var 3-5 haftalıkta olsa 2-3 yaşındada olsa 20-30 yaşındada olsa annesine ihtiyacı var kendine dikkat ediceksin sağlıklı bir çocuk doğuracaksın, büyüteceksin, torunlara bakacaksın:)) eşininde seninde göreviniz hiç bitmeyecek, öyle ufak tefek kırgınlıklara, öfkelere takılıp kalma.çok kötü oldum. hala ağrıyor. eşim evin kirlendiğini ima etti. sinir oldum. kalk yardım et o zaman. elini bile sürmez. süpürürken tutuldu. çok sinir oldum. iş işten geçtikten sonra doktora gidelim mi dedi. gitmicem ama ne olursa olsun. çok kırıldım
evet canım yeni sata göre takip edeceksin doktorunda seni öyle takip ediyor.kafam karisti ya benim sat 26 kasimdi doktor geç döllenme olduğunu soledi ve sat 2 aralık olarak belirledi ben takip ederken doktorun dediğine göre mi takip edeyim. birde karnım taş gibi sanki ağır bi yemek yedim de oturdu gibi iki gündür bu haldeyim yemek yiyemez oldum
Benimde aynı şikayetim var sarı sümüksü akıntı doktoruma sordum kültür testi yapalım enfeksiyon olabilir dedi yaptırdık ama bişey çıkmadı doktorum yinede fitil yazdı beyaz ve şeffaf akıntıları normal kabul ediyoruz ama koyu sarıya dönerse fitil veriyoruz dedi ama şu an kullanma 12. Haftadan sonra başla kullanmaya dedi canım sende doktoruna bi danış bence
kafam karisti ya benim sat 26 kasimdi doktor geç döllenme olduğunu soledi ve sat 2 aralık olarak belirledi ben takip ederken doktorun dediğine göre mi takip edeyim. birde karnım taş gibi sanki ağır bi yemek yedim de oturdu gibi iki gündür bu haldeyim yemek yiyemez oldum
Çogunuzun yüksek çıkmış ama düşük çıkan yok sanırım. Benim tsh 0.09 çıktı. Kontrolüm de haftaya. Düşük olunca ne yapılıyor? Bebege zararı varmıdır ki
tabişekerimyaapablcğim biş ise
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?