arkadaslar benim mide bulantim yok , sizin mide bulantilari kacinci haktfan sonra basladi? benim ilk bebegi olacak oyuzden sizden cok sey ogrenecegim:) ve cok soru soracagim sanirim
ne güzel inşallah hiç olmasın. benim ikisinde de 5. haftada başladı ama ilkinde genelde sabahlarıydı ve kusmalarda vardı, bunda sürekli hafif bi bulantı var.
sen kacinci haftadasin suan ? ikinci bebeginmi ne guzel. ilki kiz mi canim.hala mide bulanti yasiyormusun peki
6+4 gittikçe artan bi bulantı var hala.
ilki kız 9 yaşında, saçlı doğdu çok bulantı yapar derler ama öyle aşırı bi bulantım da yoktu. bulantı cinsiyet ilişkisi için mi sordun? pek doğru olduğunu sanmıyorum ama kız daha fazla bulantı yapıyo diyolar bende bi bu doğru ozaman:))
cildim çok güzelleşmişti, kız cirkinleştirir derler o tutmadı, tatlıya çoook düşkündüm, çok tatlı yedim ama hakkı da olmadı:)) çin takvimi de erkek demişti oda tutmadı:)))
cinsiyet tahmini için söylenenlerden doğru olduğunu düşündüğüm bi göbek şekli var. gözlemlediğim kadarıyla kız çocukda geniş, erkek çocukda sivri göbek oluyor ama göbek okadar büyüyene kadar doktorlar söylüyo zaten ultrasonda.
kızımı 13. haftada söylemişti 10 senede ultrasonlar gelişmiştir daha erken söyleyebilir belki bunu, yarın kontrolüm var sorarım unutmazsam.
cnm, ilacın bebeğe bi zararı yok aksine ilaç senin ve bebeğin ihtiyaç duyduğu ama vücudunun yeterince üretemediği troid hormonunu içeriyor. bildiğim kadarıyla gebeliğe özel ortaya çıkıp sonra düzelen bi hipotroid türü yok sanırım öncesindede olan bi durum seninki.
beyin tsh üretiyor troid bezine troid hormonları salgılamasını bu şekilde emrediyor ama troid bezi yeterli üretimi yapamıyor, beyin ihtiyaç arttıkça daha fazla ths üretip troid bezine çalış diyo bu şekilde kanda tsh miktarı artıyor bu ilaç ile troid bezimizin üretemedi troid hormonlarını dışardan almış oluyoruz..
tsh kaç çıktı? hamile kalabildiğine göre aşırı yüksek bi değer değildir çünkü yüksek tsh da gebe kalmayı çok zorlaştırıyor. 4. aya kadar 2,5in altına inmesi gerekiyor, kontrollerini ihmal etme ilacı sabah aç karnına yemekten yarım saat önce içmeyi unutma. sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın inşallah.
ilkinde çatlamazsan 2.de de çatlamazsın diye biliyorum, inşallah çatlamazsın cnm. annemde de kardeşimdede tek bi çatlak yok benim karnım harita gibi( bende lirac kullanmıştım ama 4. aydan sonra kullanın yazıyordu üstünde diye hatırlıyorum. ben 10 sene öncesinden bahsediyorum belki formülü yenilenmiştir değişmiştir onu bilmiyorum ama yinede bi bak istersen..
bende 7. haftadayım eylül sonu annneleri yeni yeni farkediyordur durumu daha çook gelen olacak aramıza :))
bizimki 6+1 de randevu vermişti kalp atışlarını duymak için ama eşim yurt dışında olacağı için bir yarına erteledik sanırım duyarsın gidersen.
cnm senin doktorun kefire izin veriyor mu? benimki izin vermedi kefirin gebeliğe etkisi üzerinde hiç bir araştırma yok bu yüzden hamilelikte tavsiye etmiyoruz dedi, hergün 2 bardak içerdim çok severim özlüyorum.
canım benim her ay düzenli yaptırdığım tahliller var aynı tahlillere farklı hastalererde farklı miktarda kan alıyolar bunun çok önemli olduğunu sanmıyorum.
birde ben ilk çocuğuma eltimle aynı zamanda hamile kalmıştım aynı doktora gidiyorduk ama ikimize farklı testler istemişti, yasaklarımız kontrol sıklığımız falanda farklıydı bana 2li test yapmamıştı(10sene önce 2li test yeni çıkmıştı yaşım 24 ultrason bulgularıda güzel diye gerek görmemişti) ama ona amniyosentez bile istemişti. çocuklarıda aynı çocuk doktoruna götürdük onunda ek gıdaya başlama zamanı verdiği ilaçlar vitaminler falan hep farklı olmuştu. yani doktorlar bir sürü kritere bakarak karar veriyorlar aynı doktorun bile hastadan hastaya yaklaşımı değişiyorken burdaki farklılıklarımıza çok fazla takılmamak lazım bence..
:))) teessüf ederim benimde muhtemel doğum tarihim 35. doğum günüme denk geliyor.
canım kadın alelen sana imreniyor özeniyor takma kafana bazı insanla öyle oluyor kendisi vitrinde görse beğenmeyeceği bişeyi özendiği insanda görünce gidip hemen alıyor ama nekadar uğraşsada taklit işte o kişi gibi orjinal stil sahibi biri olamıyor, olamayıncada daha ileri gidip kıskanç laflar ediyor, moral bozmaya çalışıyor, eziklik işte.
malesef öyle canım, ilk hamileliğimde kadınlar kulübünde bir bayanla 3lü test sonuçlarımızı karşılaştırmıştık ikimizinde kan değerleri ve ense kalınlık ölçümümüz aynıydı tek fark ben 24, o 35 yaşındaydı benim anomali olasılığım 11000de 1 di, onunki 350de 1 bunu görünce 30dan önce doğuracağımı doğurup çocuk defterini kapatacağım demiştim ama malesef hayat şartları sağlık sorunlarım derken ancak 34de 2. çocuğa hamile kalabildim. ozaman bu yaşlardaki kadınlara ne cesaret falan diye düşünürdüm, demekki büyük konuşmamak gerekiyormuş. amaan boş ver yengem 44 yaşında doğurdu ben daha genç anne sayılırım:)))
idrara sıkışık olayını ilkkez duyuyorum kanından ultrason içinmi bu gerekli?
ilk hamileliğimde 5. ayda ancak belirmişti karnım şimdi kocaman sanırım gazdan canım. ilkinde karın geç çıkıyor ama 2.de zaten deforme olduğu için hemen çıkıyormuş.
3,7 sorun olacak bi değer değil canım ama ilaç kullanmalısın tabii.
jinekoloüum bana 4ün altında hamile kaldığın için sorun yok ama 2. trimestera kadar 2,5 altına inmeli demişti.
ilk hamileliğimde benimkide sata göre ilerdeydi canım hatta sona geldiğimizde 2 hafta büyük çıkıyordu. şimdi bebişler çok küçük haftalar ilerlesin bir çoğumuzun usg ölçümleri sata göre biraz ilerde çıkacak.
yok canım için rahat olsun. biz öncesinde de troid hastası olduğumuz için sürekli baktırıyoruz sana kontrol amaçlı bakmışlar normalse normaldir. tabii seninde hamilelikte ihtiyacın artacak ama sağlılı bir troid bezin olduğu için gerektiği gibi çalışacak sana ve bebişe gereken hormonları üretecek sıkıntı yaşamayacaksın. benim manyak bağışıklık sistemim zamanında troid bezime saldırıp onu artık çalışamaz hale getirdiği için ben gerekenleri dışardan hap olarak alıp sürekli kontrol altında olmalıyım olay bu, sen aldırma bize içini ferah tut canım.
Günaydın güzel anneler, güzel derken iç güzelliğinden de bahsediyorum tabi; bebişler sağolsun.
arkadaslar benim mide bulantim yok , sizin mide bulantilari kacinci haktfan sonra basladi? benim ilk bebegi olacak oyuzden sizden cok sey ogrenecegim:) ve cok soru soracagim sanirim
Selam arkadaslar , bende eylul 26.da dogum yapacagim ins.bebegim 6 hafta 5 gunluk. benide listeye eklermisiniz.
altta 7.haftada yaziyor. benim gibi 6 haftada olan varmi acaba?
bende ona bakınıyordum hayırlısı böylemiş demek.Allah tez zamanda sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip eder inşallah bende üzüldüm
canım çalışmıyorum. Tamamen saçmalık. Ev temizdi. Hergün yemek yaparım. Hiç yardım istemem ondan. Bu kadar şeyi görmemesine sinirlendim.
Neresinden Anadolu yakasının :))
bulandığı zaman doğum yapacakmış gibi nefes alıp veriyorum oda iyi geliyor
Ben bugün denedim aksine daha çok bulandı, demek ki kişiden kişiye fark ediyor
günaydınnn kızlarr
ya benimde acaip dudak çatlağım oldu. kabuk kabuk. hiç geçmiyo. hamile kaldığım günden beri böyle geziyorum.
krem falnda sürmüyorum. yutarım bi şekilde diye.
var mı benim gibi dudakları parçalanan?
Selam arkadaslar , bende eylul 26.da dogum yapacagim ins.bebegim 6 hafta 5 gunluk. benide listeye eklermisiniz.
altta 7.haftada yaziyor. benim gibi 6 haftada olan varmi acaba?
deri dökülmeleri normalmiş canım ciltte ve dudakta benimde dudaklarım kurumaya başladı. böyle bişeyde sık sık elinizi yüzünüzü yıkayım felan diyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?