[MENTION][/MENTION]
22 şubatta gidicem 10 hafta dolmuş olacak gittiğimde , ikili test yaparız demedi ama ..
benim açlık şekerime bakıldığına sanmıyorum.
çünkü karnım tok tahlillerimi verdim ben.
canım şuanda zaten açlık kan şekeri versende işe yaramaz şeker yüklemesi yapılması lazım o önemli.
tatlım ara sıra ev işlerini ve yemeği aksatacan ki anlasın kıymetini. hep 4/4'lük yapınca kıymet bilmiyor bu adamlar.
benim ilk eşim öyleydi, bi teşekkür etmezdi. ama ikincide akıllandım, hiiiç alıştırmadım. valla evde benden daha aktif :)
tatlım ara sıra ev işlerini ve yemeği aksatacan ki anlasın kıymetini. hep 4/4'lük yapınca kıymet bilmiyor bu adamlar.
benim ilk eşim öyleydi, bi teşekkür etmezdi. ama ikincide akıllandım, hiiiç alıştırmadım. valla evde benden daha aktif :)
benim randevum 27 şubatta.
hem de ikili testim var. inşallah öğreniriz
senin ilk çocuğun kızmı erkek mi?
evet benimki uyuyordu gittiğimde doktor ölçümleri yaptı sonra dürtükledi bizimki uynamadı şimdide zor uyanıyo zaten merdiven in çık bişeyler ye gel hareketli olması lazım dedi yedim yürüdüm gittim uyanmış hareket ediyodu.
nerede yaşıyorsun Allah yardımcın olsun zor bir durum
canım ikili tarama testi gebelikte olan kromozomsal anormallikleri tespit eden bir test. kan alınıyor birde ultrason ölçümleri yapılıyor. kan alındığı gün ultrason yapılması çok mühim. iki değerleri birbiriyle karşılaştırarak yüzdeli değerlere ulaşıyorlar sanırsam.
down sendromu ve bi tane daha sendroma bakıyorlar.
sonucta sana 200 de 1 ne bilim 20.000 de 1 olarak veriliyormuş.
benimde 27 şubatta
ama bi programda ben ikili tarama ve 3 lü tarama testlerinin yüzde yüz olmadığını dinlemiştim. neticede sana yüzdesel bir oran verecekler. o yüzden sonuç kötü bile çıksa ki allah korusunhemen panik olmamak bir sonraki aşamaya geçmek lazım diye biliyorum.
ah ah bilemedim işte. :) şimdi de temizlik yapcam diye belimi incittim. yatıyorum şimdi. :S
kız hayaım . kız annesi olma ayrıcalıkmış bunu o doğunca anladım.
en az 1000/1 çıkması lazım
tatlım yapmasana biraz. bırak tozlansın, bebeğinden kıymetli mi? biraz titiz olabilir misin acaba?
Evet haklısın .
Tarama dedikleri detaylı ölçüm mü yapacaklar bebişin vücundunun ,
sorarım cinsiyeti belki bir tahmınde bulunur bazı doktorlar erken olduğu için tahmin etsede söylemeyebiliyorlarmış ..
bende 22 şubatta gdicem canım şmyle bişey var 2 li testleri her kadın doğumcu yapamıyor. aynı zamanda o doktorun perinatolok olmasıda gerekiyorki bakabilsin. belki senin doktorun aynı zamanda perinatoloksa söylememiştir. Bide ben hastanede çalıştığımdan biraz bilgim var bu konularda haberleşelim mutlaka 22 şubatta
çok ta ayrıntısını bilmiyorum tabi.
sonuç hemen çıkıyor mu. bir kaç gün sonra mı veriyorlar acaba ?
benım doktorun perinatolok olup olmadığını bilmiyorum ama
Uzmanlık Alanı Kadın hastalıkları ve Doğum , Yan Dal Uzmanlık Alanı İnfertilite ve Tüp Bebek
yazıyor ,
ve baya tecrübeli bir doktor ,
tamam 22 şubatta tekrar bu konuyu konuşuruz..
tamaam canım o zaman aynı zamanda perinatolog çünkü yan dalı tüp bebekse %100. hepsi öyle oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?