günaydın .
hiç görmedim sorunu kusura bakma ..
bendeki mozaik turner hastalığı ..
sizin hamilelik doğal mı oldu ,sizin gibilerde hamilelik gerçekleşiyor da sonra problem olma olasılığı oluyor ama benim hastalığımda hiç gebe kalınamıyor doğal yolla
tüp bebek denedin mi hiç merak ettim ..
bu gibi genetik sorunlarda pgt ile tüp bebek yapılıyor
tüp bebek aşamasında embriyoların genetiğine bakılıyor
hasarlı embriyo eleniyor sağlam olanları naklediliyor
ben ikizlerime öyle kavuşmuştum.8 yumurtamdan 4ü downlu idi ,4 ü sağlamdı ,sağlamları naklettiler ikizlerim oldu
walla bizim ev hazır da ben değilim. 2 hafta sonraya düşünüyoruz annemlerdeyim çoğunlukla.. evi toparlamak zor geliyo çok yorgunumbenım ev sahıbım evden cıkarıyor kızı gelmek ıstıyor evıne .. bızde izmir içinde baska bı eve cıkıcaz.. bulduk yarın temızlık yapıcam cuma da tasınıcambasımı uykudan alamıorum nasıl olcak bılmem
walla yürürlükte olan var ama 200 den fazla çalışan için diye hatırlıyorum. ben de her teneffüs gider bakarım herhalde..çok güzel anlatmışsın
RABBİM mutlaka imdadına yetişiyor insanın
aaah ah şu kreş kanununu çıkarsalar her kuruma zorunlu olacak da çıkarmadılar
ben de çıkarsalar diye bakıyorum
bellimi olur belki çıkar bu kanun ve yanıbaşımızda çocuklarımızı kreşe bırakırız
bizim kurumun kreşi olsa ben zaten hiç iş yapamam herhalde :))
Eşimde varikosel olduğu için tüp bebek yolunu seçtik. Tedavi öncesinde ise doktorumuz genetik testlerimizi yaptırdı. O zaman anlaşıldı durum. Dediğin gibi 7 embriyomuz PGT'ye girdi, 2 tanesi sorunlu çıktı. Kalan 5'inden sadece 2 tanesi istenilen kaliteye ulaşmıştı ve transfer edildi. Ama sadece biri tutunabildi. Tüp doktorumuz kesin amniyo yaptırın demişti ama kadın doğumcum ile henüz konuşmadık. Bebek zaten bir kez zarar gördü, ikinciyi kaldırabilir mi bilmiyorum. Endişelerim çok anlayacağın. Bu arada eşimin ilk eşinden 10 yaşında bir oğlu var. O zaman varikosel ameliyatı olmuş ve sonrasında bebiş normal yolla gelmiş. Translokasyona rağmen (o zaman bilinmiyor) çocukta hiç bir sorun yok. Mucize olduğunu söylüyorlar :) belki bizim de mucizelerimiz olur..
Sen ikizlerinde amniyo yaptırmış mıydın? Yoksa cvs mi yapıldı?
anladım .inş. sağlıcakla gelir hepsi
pgt yaptırdığın zaman amniyoya gerek kalmıyor ki
çünkü baştan bütün kromozomlarına bakılıyor embriyonun ,zaten sağlam olanı naklediyorlar ,o yüzden gerek yok ,zaten pgtnin amacı da o ,sağlıklı olanı yerleştirmek
bende de hem gebe kalmam çok zor çünkü vücudum hep hastalıklı yumurta üretiyor ,hem de bi ihtimal gebe kalsam da embriyonun hastalıklı olma ihtimali var ,çünkü bi çok hastalıklı embriyo zaten düşüyor fakat tek yaşamı devam ettiren down sendromu.
dün doktorum da dedi bunu ve ekledi ,bazen ikili üçlü testlerde bile downlu bebekler sağlam çıkıyor hiçbir veri yok ama downlu doğuyor diye.
o yüzden cvs ya da amniyo kesin tanı sağlıyor bu konuda ..
benim genetikçi de bu doğal yolla olduğundan mutlaka amniyo dedi ama kadın doğumcum da cvs önerdi ,erken haftalarda oluyor ve amniyo ile aynı yüzdelikte sonuç veriyor
o yüzden ben cvs i tercih ettim
doktor dün bana gayet iyi görünüyor ,ikili testtte de sorun çıkmazsa istersen amniyoyu bekle dedi ama ben mutlaka cvs yaptırıcam
çünkü 2li 3 lü testlere ben güvenemem ,durumum farklı ,9 ay kafamda soru işareti ile yaşayamam ,bebek de büyümeden yaptırayım içim rahat etsin diyorum .
onu da sordum az para değilmişki anacım 750 tl dediler :) sağlıklı olsun da ne paralar döktük bebek uğruna bu mu bizi iflas ettirecek.
tüp bebekte 10.000 tl harcadım düşün:))
bence sen de mutlaka cvs yaptır ,amniyo bence geç oluyor bebek de büyümüş oluyor ,çok büyük sorun çıkarsa gebelik sonlandırma büyüyünce çok daha zor olur manevi açıdan ..
sen ne düşünüyorsun bu konuda
aynen biz de tam 10bin harcadık bebek için. Ama hiç gözümde yok, çok şükür ilk denememizde aldık pozitifi. Zaten çok meşakkatli ve yıpratıcı bir süreçti. Allah isteyen herkese tez zamanda versin.
Dediğim gibi henüz konuşmadık ama haftaya crtesi muayenemiz var, 9 hafta bitmiş olacak. Sanırım o zaman konuşuruz. Ama senden edindiğim tecrübeye göre CVS daha mantıklı geliyor. Sen hangi şehirdesin ve hangi hastaneye gidiyorsun? Ben Ankara'dayım, Acıbadem'e gidiyorum ve doktoruma çok güveniyorum. Ama hastanenin tahlilleri dışarıya göre oldukça pahalı. Yapacak bir şey yok artık. Hakkımızda hayırlısı :)
ben de ankaradayım ,genartta yaptırmıştım tüpü ama ben şuan koru hastanesine gidiyorum ,ikizlerimi de bu doktorda doğurmuştum çok bilgili ve süper bir doktor ,aydan hanımı duymuşsundur ünlü perinatolog,hastaneye ayrıntılı ultrasona o geliyor ,durumumu doktorum onunla konuşmuş ,o da şaşırmış ve beni görmek istemiş ,bir dahaki randevumda o da olacak muayene edecek ,sanırım cvs i de o yapıyor ,ya da doktorumla beraber yapacaklar ..hayırlısı tabiki ..
anlamadığım bir şey var ,pgt ile çocuk sahibi olduysanız neden amniyo yaptırıyorsunuz ki ,doktorunuz neden onu önerdi ,buna gerek yokki
seninde sevgililer günün kutlu olsun saol. hadi bakalım yarın hayırlı haberlerle gel. :)
yok yürürlükte yok diye biliyorum ,bu torba yasa vardıya kreş yardımı vs ile ilgili onda çıkacaktı güya ama senelerdir bi çıkarmadılarwalla bizim ev hazır da ben değilim. 2 hafta sonraya düşünüyoruz annemlerdeyim çoğunlukla.. evi toparlamak zor geliyo çok yorgunum( sen yerleşmişsindir bile..
walla yürürlükte olan var ama 200 den fazla çalışan için diye hatırlıyorum. ben de her teneffüs gider bakarım herhalde..
benim doktorum Aysun hanımdı genetikçim de volkan baltaccı,onlar da bana %98 güvenilir dediler ve pgt yapıldıktan sorna amniyoya gerek olmadığını sadece ayrıntılı ultrason yaptırmam gerektiğini söylediler ..mantıklı da bu .çünkü madem amniyo yaptıracaksak o z aman pgt niye yaptırıyoruz ,pgt o durumda boşuna verilen para gibi oluyor ..Ben tüpü Anatolia'da yaptırdım, komşu klinikte :) Hakan Hoca pgt'nin güvenilirliği %90-95 dedi. O yüzden amniyo ile garantiye almamızı önermişti. Bakalım bizim ki ne diyecek. Aydan Hanım'a ulaşmak bile çok zor diye biliyorum, çok şanslısın valla. İnşallah sorunsuz geçer.
canım kıvırma böyle albüm al küçük hepsini sırayla tak. renkli görüntüleri yüzü felan gelmeye başlayınca güzel oluyor. büyüncede bakar :)
Günaydın hepinizee , benimde yarın sabah kontrolüm var azzz kaldııı ,
Sevgileler gününüz de kutlu olsun , içimizde sevgi pıtırcıklarıyla ve eşlerimizle nice günlerimiz olsunnnnnnnnnnnn
Kac haftalik burda canimm
benim de servisim var
bizim işyerine mesafe uzak ,arabayla 15 dakika işteyim ama mesafe uzak olduğundan benzin çok yakıyor
hergün hergün gidemiyorum ,işim olursa ancak
işim olduğu zamanlarda bi keyifli oluyorki valla zaman kavramın yok ohh mis.
valla ben hiç su hesabı yapmıyorum şuanda
yarım litre ancak içiyorumdur
3 ay dolmadan ben ne yemek ne su hesabı yapmıyorum
başlarda kilo almamaya çalış ilerde çok alıcaksın zaten
doktorun çok doğru söylemiş ,düşeceği varsa her halukarda düşüyor
geçmiş olsun
öyle bir hafta geri olması çok önemli değil sağlıklı olsun yeter .
herkese günaydın .ben de dün randevumdan şükür mutlu çıktım .
sıpamı gördüm herşey yolunda ,iki hafta sonrasına gün verdi cvs için.
ayrıca ünlü bir perinatolog var burda onunla da görüşmüş durumumu
herkes şokta normalde benim gibi hamile kalan hasta yok gibi
o doktorla da görüştürecek beni muayeneye gittiğimde
tıbben incelenecek bir denek oldum şimdiden
Süper ya inşallah cvs sonucunda guzel cikar:)) oh ne güzel ulasilmasi zor doktor seni kendisi görmek istemis hade ünlü oldun simdiden:)) umarim sonuclarin güzel cikar tibbi da sasirtirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?