Günaydın kızlar,
Bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber bujgün toxplazma rubella vs testlerinin sonucunu göstermek ve kontrol için doktora gideceğim.
Kötü haber de kaynanam sürekli çocuğu aldırın aldırın deyip duruyordu. Sonunda eşimde aldıralım dedi bana kibarca ve ayrıldım. Durumu aileme de anlattım ve bana destek verdiler. Bu çocuğa ne kadar zor sahip olduğumu biliyor herkes ve eşimin bu anneci tavrından sonra artık onu hayatımdan sildim.
Zaten daha once bir kere boşanıp tekrar evlenmiştik ama artık onu hayatımda istemiyorum.
Annesi yüzünden mutluluğumu doya doya yaşayamadım. Ama artık etkilenmeyeceğim, allaha havale ettim ikisini de.
Ben varımmçook hafif bi bulantı dışında kusma vs olmadı çok şükür benimle birlikte ablam da hamile o da yaşamadı anneme çekmişiz sanırım :)
arkadaşlar merhaba.
ben 9.haftamın içindeyim midem hiç bulanmadı, yemeklerden tiksinmiyorum, psikolojimde de bi değişiklik yok.
insanın aklına takılıyor bende mi bi sorun var diye
Eşim 36 yaşında ben 29 yaşındayım ve çok zamansız oldu bu çocuk aldırın diyor. kv dem 70 yaşında ve çok kötü bir kadın, allah düşmanımın başına vermesin. bunca yıl katlandım ama eşim de adam olmuyor, annesinin eteğinden çıkamadı hala.
Eşim kendi fikirlerini oluşturamayan bir insan maalesef. Şimdi İstanbula taşındılar ve herşeye karışıyorlar. Kadın hep kendi dediği olsun istiyor.
çok zamansız ve erkenmiş. yani herhalde eşimin 50 yaşına gelmesini bekleyecektik. Ayrıca benim yıllarca çocuğum olmadı, bir sürü ilaç kullandım, istediğim zaman hamile kalabilen ya da çocuklu biri olsam anlarım ama amacı bizi ayırmaktı, başardı.
Allaha havale ettim ikisini de. Eşime çok şans verdim ama hala düzelmiyor. İlk söylediğimde sevindi, deli oldu ama annesi beynini yıkadı ve bana iyi niyetli yaklaşarak aldıralım az zaman kaldı dedi ve gözümde bitti artık.
Eşimin düzeleceğini sanmıyorum. Onu sildim artık. Bu çocuğu ne kadar istediğimi, ne kadar tedavi gördüğümü en iyi o biliyordu ve hala bu yaşında annesinin sözüyle hareket ediyor. Söz konusu olan bir can, bir mucize ama bunu anlamadılar. Babam ağızlarının payını verdi. Sevincimi doya doya yaşayamadım onların yüzünden ama ailemin yanındayım artık, huzurumu bozmalarına izin vermeyeceğim.
Zaten 2 haftadır arayıp sormuyor, bir ihtiyacın var mı diye sormuyor. Ben dün dava açtım tekrardan ve bu sefer iyi niyetli davranmayacağım, nafaka talep edeceğim, sürünsünler.
Başınıza bu tür şeyler gelirse ne olur hakkını arayın kızlar. Siz yıllarını veriyorsunuz bir insana, kadınlık yapıyorsunuz, bir dünya ev işi, çocuk bakımı vs, bütün yük sizin üzerinizdeyken bir de üstüne kötü muamele görüyorsanız hakkınızı arayın.
Hiç kimse kimsenin kölesi değil ve herkes haddini bilmeli.
ne yazıkki iyi haber vemiyecegimarkadaşlar geçen hafta bebegimi aldırmak zoruna kaldım karnımda ölmüş oküçücük kalbi dayanamış bir hafta oldu iyiyim elhamdülillah bundada vardır bir hayır diyorum allah sizin bebeklerinzi size bagışlasın saglıklı sıhatlı kucagınıza alırsınız inş
E şanslıyız o zaman diyelim. Allah bozmasın, zor geçen kardeşlerime de yardımcı olsun inş.
Bugün öğleden sonra ilk bulantımı yaşadım. İstifra etmedim ama edecektim neredeyse. Sonra mide ağrısı, gaz ve ishal geldi.
Doktoruma sordum. Bende insülin direnci olduğu için şeker hapı içiyorum, onun yanında ayrı ayrı demir ve folik asit haplarım var. Sanırım hepsi birden fazla gelmiş olmalı. Kanamam vs başka bişi yok ama epey bi korktum demin. Benim gibi folik asit haricinde ilaç kullanan var mı ? :44:
Geç başlamış bulantın inş geçicidir ishal falan olduğuna göre belki de üşütmüşsündür.
Demir hapı için erken değil mi? Bana da yazdı doktor demir hapı, magnezyum falan ama 12. Haftadan sonra mı yoksa 22. Haftadan sonra mı kullan dedi onu hatırlamıyorum gittiğimde sorucam.
Hangi folik asiti içiyosun aç karnına aldığın zaman o da mide bulantısı yapıyor gerçi demir hapları da öyle bulantı,kusma yapıyor hepsi üst üste gelmiş senin
Bu durumdan ben de çok muzdaribim. Benim ilk bebeğim. Sanırım sağlıkla kucağıma almak kısmet olursa son da olacak. Eşim ikinciyi istemiyor. Durum böyle olunca da annem sürekli her telefonda "Allah kızıma kız evlat versin" diyip durmadan tekrarlıyor. Evet anlıyorum tamamıyle iyi niyetinden söylüyor. Ama şu anda ben o kadar endişeli bir anne adayıyım ki kız olmuş erkek olmuş benim için inanın hiç önemli değil. Tek derdim bebeğim sağlıklı olsun benimle olsun.
Ben de böyle söyleyip anneme karşı çıkınca ne o sen erkek istiyosun galiba demez mi bide katil olucam yani!! Hayır yani benim annem cahil cüheyla bir kadın da değildir. Bu konuda beni anlamayıp sabit fikir halinde hep aynı şeyi tekrar etmesini aklım almıyor.
Kaldı ki bu kadar kendini ve beni kıza adapte etmeye çalışması da çok yanlış. Sonuçta ben karar vermiyorum içimdeki canlının cinsiyetine. Allah ne yarattıysa o, erkek olursa şok mu olucaz. Onlara oğlum olacağını söylediğimde kimsenin sevinmediğini mi düşünücem, herkese gıcık mı kapıcam.
İşte kafamda deli sorular :)))
Korkulacak bişi yok, şanslı anne adaylarındansın işte ne güzel. Sus nazar değmesin
kızlar bugün hastenden geldim 2 gündür hastanede yatıyorum 10 şubatta yoğu bir kanamayla hastaneye gittik. akşam yemeği hazırlıyordum birden günlük petim çamaşırım pantolonum kan içinde kaldı bardakla boşaltırcasına,neyse acil hasteneye yatış yaptık hemen bebeğin durumu için usg ye girdim atıyordu miniğimi kalbi inanın o anda ki mutluluğu anlatamam .düşük tehtidi dedi dr.um. tuvalete bile kalkmamamı sürgüyle tuvaletimi yapmamı söyledi .2 serum 2 ilaç karışımlı serum 2 iğne ve progesteron aldım.dün sabah yine usg ye girdim bebeğim çok ii kımıldıyo elini gözüne götürüyo falan...sonrasında kanamam azaldı hala damla şeklinde geliyo ama azaldı çok şükür .şuanda evdeyim ve kımıldamadan yatıyorum sadece tuvalete izin var rabbim bizi korudu...çok şükür çok şükür
aminnnnn ..
işe arabayla geldiğim günlerde çok mutlu oluyorum yaa
sabah bebeleri servise attım ,duşa girdim ,marketten simit aldım ,bastım işe geldim arabayla
araba varken heryer yakın yaa,keşke benzin bu kadar pahalı olmasa da her gün işe arabayla gelsem
Merhaba kizlar, ben 5 haftalik hamileyim.
Dün doktora gittim, kese göründü ama doktora embriyoyu göremedigini söyledi.
Yani bos gebelikten süpheliniyor, belkide zaten bos gebeliktir bilemiyorum.
Haftaya tekrar gidicem, bir hafta bekleyelim dedi doktorum, ultrasonla tekrar bakicak.
Siz bebeklerinizi ne zaman gördünüz?
Yada aranizda böyle bir sorun yasayan varmi?
Gercekten zor bir durum hamilesin, tüm belirtiler var ama bebek yok, rabbim kimseye yasatmasin.
Kızlar selam, hiç bulantı , kusma, ağrı vs çekmeyen var mı aranızda?
Kızlar su içiyor musunuz bakayım? Su içemeyenler vardı aramızda? Ben 1 litreyle başladım. Şu an günde 2,5 litre içebiliyorum. Boğazım kuruyor zaten devamlı tuvaletteyim ama memnunum
Canım çok çok geçmiş olsun. Umarım tamamen düzelirsin. Allahım seni ve bebeğini korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?