yani belki siz haklısınız belki ben bunu kesin olarak kimse söyleyemez, bende isterim koyayım yatağına yumsun gözünü uyusun ama benim bebeğim gündüz lavaboya giderken yatağa koysam bile durmuyor yatağında mızmızlanıyor ağlıcak oluyor, ben değeceğini düşünmüyorum ve yapım itibariyle bu eğitimi veremem o kadar dayanıklı değilim, ama dediğim gibi yapabilen yada yapmak isteyen yapar özgürce herkes bebeğinden mesul tabiki, ayrıca bu güvenli bağlanma durumuyla ilgili Doç.Dr. Sabiha PAKTUNA KESKİN in yazısında şöyle diyor "Duygu motor yeteneği geliştikçe, giderek çevrenin farkına varmaya başlayan çocuk, uzun süreli annesini çevredeki objelerden farklı değerlendirir. Anne çevreye ait değil onunla özdeştir. Çocuk annesi ile kendini özdeşleştirdiği, anneyi kendinden ayrı düşünemediği ya da algılayamadığı için onun yokluğuna tahammül edemez. Annenin çocuğu evde bırakıp, bir yere gitmesi, adeta olay olur. Çocuk etinden et koparmışçasına ağlar.O halde, bir çocuğun annesi onu evde bırakıp giderken ağlaması bir buçuk en çok iki yaşına kadar doğaldır. Annesi gittiğinde çocuk ağlamıyorsa bu anormaldir ve araştırılmalıdır. " yani ağlamaması anormal birşey anne bi çocuk için güven demektir yoksa ağladığında niye anne diye bağırsın ki