Yazdıklarının büyük kısmına katılıyorum, ben de hiç kıyafet almamıştım neredeyse, çoğunu kayınvalidem aldı,
2 tane hastane çıkışı, bizim aldıklarımız bayağı bir büyük gelmişti 3 kg doğan bir oğluma:)
Ağız mendilleri 12'li paketlerde satılıyor, kusmalarda çok kullandım başlarda
Pişik kremi,
tırnak makası,
şampuan,
burun aspiratörü(otribebe vs) ilk aylarda çok kullandım, şimdilerde daha nadiren kullanıyorum.
ayaklı tulum ben de tavsiye etmiyorum, boyları çabuk uzuyor, üst kısmı olsa da bacaklarını kasıyor,
Çıtçıtlı zıbın aldım ilk başlarda kakası çok tazyikli olduğu için batabiliyordu o yüzden 5-6 tane olmalı en az, şu an bile 15-20 tane çıtçıtlı badi kullanıyorum, iki günde bir değilde haftada 2 kez ancak çamaşırını yıkayabiliyorum çünkü, kuruması vs derken yetişmiyor bazen:)
İlk 3 ay bende önden çıtçıtlı takımlar kullanmanı tavsiye ederim, değiştirmek kolay oluyor, bebekler minnacık oluyor, insan korkuyor zarar veririm koluna, boynuna diye düşünüyor.
Çorap mutlaka almalısın ama çok alma ayakları da çabuk büyüyor, 3lü 2 takım alsan yeter:) Eğer hediye gelme ihtimali varsa 3'lü tek takım da yeter:))
2-3 tane de takım alsan yeterli sonra hava almak için dışarı çıktığında ihtiyaç durumunda da alırsın, hediye de gelir vs...
Banyo havlusu, hastane çıkışı içinde varsa ince battaniye almana gerek yok, yoksa bir ince bir kalın battaniye mutlaka al.
Alt değiştirme örtüleri ben kullandım, hala da kullanıyorum, dışarda da çok yardımcı oluyor çünkü, canbebe almıştım ben 12 tane falan çıkıyor o sana bayağı bir gider.
Göğüs pompası eğer çalışan biri isen zaten kesinlikle almalısın, ben önce manuel aldım memnun almadımi elektrikli aldım sonra, ama ilk günlerdeki meme şişliği de yardımcı olmuştu, sonrasında sağmak için pek efektif değil manuel pompalar...
Kendin için mutlaka göğüs kremi lansinoh ben memnun kaldım, çatlak oluyor emmeye başlayınca çocuk, onun ağrıları için mutlaka edinmelisin.