- 4 Eylül 2013
- 1.326
- 1.646
- 83
canım yolk kese göründü dedi.ama zaten dış gebelikle boş gebelik aynı şey değil sanırım.bana boş gebelik olabilir dedi.
Canım okudum yazdıklarını Allah bu bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallah.çok sağol.
Kizlar zor gunler geciriyorum dua edin bana da lutfen once kahverengi lekelenmem oldugunu yazmistim kirmiziya dondu ve hemen acile gittik doktor dusuk baslamis ama kurtulma sansi var dedi sonra serum verin sabaha kadar hastanede gozetim altinda kalacak dedi hemsirelere kaldim o gece ve sabah doktor bebek kurtulmus dedi 2 tane igne yapti bi tanesini ozel muayene hanesine gonderip orda yaptirtti 150 tl ye bi de dort tane daha igne verdi uc gun arayla vurulacak dedi progestan coraspin gynoferon verdi bide 20 gun istirahat et bu gunler bizim icin cok onemli soylediklerime harfi harfine uyman gerek dedi bi de 25 gun sonra gel o zamana kadar iliskl yasak dedi cok duaya ihtiyacim var bi de bulanti cekiyorum ustelik
Kizlar zor gunler geciriyorum dua edin bana da lutfen once kahverengi lekelenmem oldugunu yazmistim kirmiziya dondu ve hemen acile gittik doktor dusuk baslamis ama kurtulma sansi var dedi sonra serum verin sabaha kadar hastanede gozetim altinda kalacak dedi hemsirelere kaldim o gece ve sabah doktor bebek kurtulmus dedi 2 tane igne yapti bi tanesini ozel muayene hanesine gonderip orda yaptirtti 150 tl ye bi de dort tane daha igne verdi uc gun arayla vurulacak dedi progestan coraspin gynoferon verdi bide 20 gun istirahat et bu gunler bizim icin cok onemli soylediklerime harfi harfine uyman gerek dedi bi de 25 gun sonra gel o zamana kadar iliskl yasak dedi cok duaya ihtiyacim var bi de bulanti cekiyorum ustelik
amin sağolasın..Rabbim meleğini sana bağışlasın..
yolk sac varmış endişelenmee ..bendede vardı o zaman ben 8 haftalıktım kesem 5.haftada gözüküyordu..ayrıntılı ultrasona girincede pıt pıt atıyordu kalbi kendimde gördüm...seninki kaç haftalık gözüküyor şimdi?
dış gebelik tüplerde oluyor hiç kese gözükmüyor..ve çok ağrı yapar tüplerde hemen 5. haftada bebeğin alınması gerekir..hayati riskler söz konusu oluyor...
eskiden ne prolaktin varmış, ne lh,fsh nede folik asit,yolk sac varmış..kimse bunları bilmiyormuş...şimdi hamile kalmak bir dert hamile kalıncada ayrı bir dert...
evet ben bu şekilde planlayarak hamile kaldım. Ama tabi rabbim istedi oldu. Hayırlısını diliyorum senin içinde canımcanım yumurtlama zamanını hesaplayarakmı hamile kaldın biraz bilgi verr misin bende artık isityorum bebek :)
merak etme geridende gelse gelişimini tamamlar inş. benim fark daha fazlaydı..Allah yardımcın olsun canım sakın mecbur kalmadıkça kalkma ayağının altına yastık koy ve yat.Rabbim hayırla kucağına almayı nasip etsin.Banada dua et.
ben aslında 7 haftanın içindeyim ama 5 buçuk haftalık görünüyor.
Arkadaşlar doktora gidiyorum dualarınız eksik etmeyin....
Rabbim meleğini sana bağışlasın..çok çok geçmiş olsun canımm...
Allaha bin şükür meleğin seninlee bol bol istiharat et,ilişkiye kesinlikle ara ver, iğneni ilacını kullan ve bol bolda dua et...
Allah yardımcın olsun canım sakın mecbur kalmadıkça kalkma ayağının altına yastık koy ve yat.Rabbim hayırla kucağına almayı nasip etsin.Banada dua et.
ben aslında 7 haftanın içindeyim ama 5 buçuk haftalık görünüyor.
pufpuff acı tecrübelerin oldu hatırlatmak bile istemiyorum ama boş gebelikte kese belli bir haftaya kadar büyüyüp sonra küçülme büzüşme neyse adı artık öyle olmuyor mu??
çok şükür herşey güzel kalp atışı filan çok güzel kese düzgün
ben sgk ya hem özele gidiyorum
özele en son kontrolüme 26 ekimde gitmiştim ilk defa kalp atışını dinleyecektim çok heyecanlıydım çok şükür herşey normaldi
6 kasımdada sgk ya gittim oda herşey gayet güzel dedi hayırlısı bakalım 39 yaşındayım
merhaba arkadaşlar bende Allah nasip ederse haziran sonu yada temmuz başı anne adayıyım..epeydir takip ediyorum topiğinizi ama daha önce yaşadığım umutsuzluklardan kendimi kaptırmamak adına bişey yazmadım..artık doğana kadar anne olacağıma inanmıyorum maalesef..
öncelikle hemen umutsuzluğa kapılma ayrıntılı ultrasona girmeni tavsiye ederim..benimde 2. gebeliğimde kese olması gerekenden geride geliyordu ve bebek görünmüyordu..ve bende 8 haftalıktım..kadın doğumcu doktor bu cihazların yetersiz olduğunu söyledi moralimi bozmadı ve hastanenin ayrıntılı ultrasonuna sıra aldırdı..orada bebek,yolk sac,kalp atımı gözüktü...daha sonra gelişimi düzeldi hatta 1 haftada 2 hafta büyümüştü ama kalbi durdu meleğimin kürtaj oldum...
senin doktor çok peşin konuşmuş canım...moralini hemen bozma mutlaka ama mutlaka ayrıntılı ultrasona gir
cihazlardanda fark ediyor canım..yolk kesesi olupta boş gebelik olan var mı bi araştırmak lazım ben hiç duymadım..
canım öncelikle gebeliğin hayırlı olsun..sağlıcakla kucağına alırsın inş. kese gelişimi için vurunduğun iğnenin adı neydi..bunu ilk defa duyuyorum kese gelişmeyince bazı doktorlar Allaha havale ediyor..bilgimiz olsun canım
gecmis olsun canim bende ayni seyleri kizimda yasamistim.bitti diye dusunuyosun ama yavrun seni birakmiyor emin ol bu dunyada nasibi varsa saglicakla dogar hic korkma.tuvalet harici kalkma ozellikle kesemiz daha asagida oldugu icin oturup kalkmaya dikkat et rahmin oldugu yere baski olmayacak sekilde hareket et ve merdiven cikmamaya ozen goster doktorumun soyledikleri bunlardi.dualarimiz seninle tekrarKizlar zor gunler geciriyorum dua edin bana da lutfen once kahverengi lekelenmem oldugunu yazmistim kirmiziya dondu ve hemen acile gittik doktor dusuk baslamis ama kurtulma sansi var dedi sonra serum verin sabaha kadar hastanede gozetim altinda kalacak dedi hemsirelere kaldim o gece ve sabah doktor bebek kurtulmus dedi 2 tane igne yapti bi tanesini ozel muayene hanesine gonderip orda yaptirtti 150 tl ye bi de dort tane daha igne verdi uc gun arayla vurulacak dedi progestan coraspin gynoferon verdi bide 20 gun istirahat et bu gunler bizim icin cok onemli soylediklerime harfi harfine uyman gerek dedi bi de 25 gun sonra gel o zamana kadar iliskl yasak dedi cok duaya ihtiyacim var bi de bulanti cekiyorum ustelik
bende kese normal şekilde gelişti,büyüdü,ilerledi (hatta hatırlıyorsan son hali ne durumdaydı paylaşmıştım resim ile) sonra ilkinde aniden gece kanama ve ağrıyla başladı ikincide de progestanı kestiğim an başladı kanama ve ağrıyla..
pufpuff çok geçmiş olsun. tekrar hatırlatıp üzmek istemem ama sizin düşüklerinizin sebebi bellimiydi? ben de oğlumdan sonra 18 haftalık bebeğimi düşükle kaybettim. sebebinin araştırılmasını istemedik, keşke araştırsalarmış. şimdi korkular içinde baya zor bir süreç benim için. Mevla bebeklere ve bize sağlık versin :)
bende kese normal şekilde gelişti,büyüdü,ilerledi (hatta hatırlıyorsan son hali ne durumdaydı paylaşmıştım resim ile) sonra ilkinde aniden gece kanama ve ağrıyla başladı ikincide de progestanı kestiğim an başladı kanama ve ağrıyla..
pufpuff çok geçmiş olsun. tekrar hatırlatıp üzmek istemem ama sizin düşüklerinizin sebebi bellimiydi? ben de oğlumdan sonra 18 haftalık bebeğimi düşükle kaybettim. sebebinin araştırılmasını istemedik, keşke araştırsalarmış. şimdi korkular içinde baya zor bir süreç benim için. Mevla bebeklere ve bize sağlık versin :)
düşükler sonrası yapılan testler,araştırmalar herhangibi sorunun olmadığını gösteriyo canım..genelde benim gibi boş gebelik yaşayanların sebebi,kromozomal bozukluklarmış ama bizde öyle bişeyde çıkmadı..
aynı gün içinde 3 defa ayrı ayrı kan alındı,çok test yapıldı araştırıldı..
eksik kalan,istemedikleri var mıdır bilmiyorum ama bişey çıkmadı..
bazende düşüklerde sebep tiroit kan pıhtılaşması falanda oluyo..bizde o da yok..
doktorumda "kadere,şansa,tesadüfe bağlıcaz artık" dedi..
yani buda demek oluyki,bidaha olabilir..olmayacağının garantisi yok..
kısmet artık..Allah'ın izniyle olmaz umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?