2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

BİZDE DE OLMUYODU HERŞEY NORMAL AMA BEKLİYORDUK 2 DOKTOR DEĞİŞTİRDİM İKİSİDE AYNISINI DEDİ. ÇOOKK MORALİM BOZUKTU İNADINA TÜM ARKADAŞLARIM IN BEBEĞİ OLMUŞTU BENDEN SONRA EVLENENLERİN BİLE SABIR ETTİM DUA ETİM VE ŞÜKÜR OLDU ALLAHIM ARATMASIN İNŞ OLMAYANLARA DA VERSİN

Amin cnm insallah. Rahat ol zaten.eger aksi bir durum olursa,allahin bir bildigi var,hayirlisi degilmis deriz.allah hepimizin yuzunu guldursun insallah

canım bende senin durumundayım ama seninki gibi şiddetlenmedi farenjitim benim..geniz akıntısı var buda farenjite çevirmeye başladı mide bulantılarımdan dolayı suyu az içtiğimden sanırım geniz akıntım baya var şimdi su içmeye çalışıyorum,akşamları buharlı su çekiyorum biraz ve adaçayının gargarasını yapıyorum..bak adaçayı gargarasını mutlaka yap o seni rahatlatır.bol sıvı almaya bak asitli içecek ve meyvelerden uzak dur bi müddet

maşallah diyeyim sonuna kadar sağlıkla seninle olsun inşallah.bişey sorucam folik asit günde kaç tane içiyosun bana günde bir tane verdi bazıları günde 3 tane alıyormuş benmi yanlış içiyorum acaba

canım ben gebe kalmadan önce çocuk olası için gitmiştim doktora bana folik asit vermişti.şimdi elevit kullanıyorum cnm günde 1 tane.

maşallah diyeyim sonuna kadar sağlıkla seninle olsun inşallah.bişey sorucam folik asit günde kaç tane içiyosun bana günde bir tane verdi bazıları günde 3 tane alıyormuş benmi yanlış içiyorum acaba

folik asit genelde günde bir tane veriliyor. diğer ilaçlar örneğin progestan günde 3 tane olabiliyor.

benimde tüm arkadaşlarım anne oldu benden çok küçükler bile kız kardeşimin 2 yaşında oğlu var.zavallım söyleyemedi bana hamile kaldığını sevincini bile paylaşamadı.ben artık tüp bebeği yaptıralım daha uğraşmıcam die söz verdim kendime,çok yıprandım kaç defa ameliyat oldum pcos var genetik problemler en son eşimdede sorun çıkınca eyvallah dedim benden bu kadar son deneme tüp bebek olmazsa hayatımı yaşamaya başlıcam çok dua ettim.urfaya gittim hz.eyübün şifalı suyuyla yıkandım üzerine ayet olan bi su bu.rabbimde vesile etti o ay hamile kaldım.tüp bebek için randevum bile hazırdı adet olmayı bekliyodum ama olmadım :) inşallah sonuna kadar sağlıkla büyür ve doğar.

günde 3 kez kullanılan folikplus..zaten kutunun üzerinde de yazıyo..eğer folbiol ya da folidoce kullanıyorsanız ondan 1 tane yetiyo..

Adnan Yener nasıl peki? hangi hastanede? Tavsiye üzerine mi gidiyorsun?
adnan yenerden memnumum tavsiye üzerine gittim kısırlık uzmanı kendisi çocuk hastanesinde çalışıyor dilersen özel yerine de gidebilirsin valilik karşısında enorya apt.

ada çayını netten araştırdım ok de meyvelerden uzak dur derken ben çok meyve severim ve yerim
limonlu çay içiyorum birde pastil aldım birkaç tane
bugün biraz daha iyiyim
ev,iş,çocuk,eş,birde üstüne hamilelik ben bitik tabiki

1. AY

Haberiniz yok,ama karnınızda yepyeni bir bebek gelişmeye başladı.Anne olacaksınız!Sperm olgun yumurtanın içine ulaşıp onu döllediği andan itibaren anne ile babanın kalıtsal eğilimleri birbirine karışır ve eşsiz bir birey gelişmeye başlar.

2. AY

Hamilelik testi yaptırdınız pozitif çıktı.Bedeniniz değişik şikayetlere yol açan değişimi hissetmeye başladı.Endişelenmeyin,bunları hafifletmek mümkün.Embriyon sıcak amniyos sıvısın da yer çekiminden etkilenmeden yüzmektedir.Görülebilir olan kol ve bacak tomurcuklarında kısa süre sonra el ve ayak parmakları gelişecektir.İskelet de oluşmuş durumdadır.

3. AY

Tipik hamilesiniz,çikolata,turşu ve acı gibi yiyeceklere aşeriyorsunuz.Gevşeyin ve rüyalarınıza daha fazla önem verin.Embriyo ellerini üst üste koyup bacak bacak üstüne atmış rahatı yerindedir.Yüz hatları giderek belirginleşir;el ve ayak tırnakları büyümeye başlar.

4. AY

Karnınız büyümeye başladı.Vücudunuzu masajla şımartın.Yuva kurma içgüdünüzü serbest bırakın! Cenin gerinmeye ve o bükülü pozisyonu terk etmeye başlar.Bu arada iç organları gitgide geşişir ve beyin hacmi büyür.

5. AY

Bir şeyler oluyor!Nihayet bebeğinizin ilk hareketlerini hissedebiliyorsunuz.Kendinize ve ona iyi bakın.Bu evrede cenin çok uyusa da,anne onu bu ay ilk kez hissedecektir.Ayın sonuna doğru kulağını karnınıza koyan,bebeğin kalp atışlarını duyacaktır.

6. AY

Tekme tokat! Bebek güçlü jimnastik hareketleriyle ‘ben buradayım ‘ diyor.Bazı hareketler size de iyi gelecek.Düzenli bir uyuma ve uyanık kalma ritmi başlar.Cenin uyanıksa,hissedilir jimnastik egzersizleri ve artan hıçkırıklarla dikkati üzerine çekmeye çalışır.

7. AY

Şimdiye kadar kapalı olan gözler,cenin uyanıkken,açıktır;uyuduğunda tekrar kapanır.Bu arada bebek iştahla başparmağını emer.İletişim kurmaya bakın.

8. AY

Bebek büyüyor;büyüme sizin bedeniniz sayesinde gerçekleşiyor.Güç depolayın ve kendinizi doğuma hazırlamaya başlayın.Yeni çıkan saçları,uzayan tırnakları,yuvarlak hatları ve tam gelişmiş duygu organlarıyla donanmış ceninlerin çoğu artık baş aşağı döner.

9. AY

Hastane çantanızı,çocuk bezlerini,kıyafetlerini hazırlama zamanı! Bu haftalardaki enerjinizi ve iç güdünüzü bu işlere yönlendirin.Karnın içi daralmıştır.Cenin sadece yana dönebilecek kadar büyümüştür.Ama parmak uçlarına kadar ulaşmış tırnaklarıyla kendisini kaşıyabileceği kadar yer hâlâ mevcuttur.

10. AY

Mutlu olay yakında.Bebeğiniz doğmaya hazır,ama ne zaman doğacağına kendisi karar verecek.Çocuk tüm organlarıyla doğuma hazırdır.
doğum kanalından daha rahat geçebilmek için baş çanağının tepesi tam olarak kaynamamamıştır.

bulantı,tiksinme,özellikle aş erme hiç olmadıydı,hala yok..
göğüs hassasiyetim ve kasık ağrılarım azaldı..
sürekli acıkıyorum,bu tam gaz devam..
sık idrarda devam..
kendimi baya şiş hissediyorum..
hatta göbeğim sertleşti ve belirgin..
hafiften bel ağrılarım oluyor..
çabuk yoruluyorum..

şimdilik böyle..
giderek azalıp kaybolacağını bilsem de,sırf kasık ağrısı ve göğüs hassasiyeti azaldı diye bile endişe eden bi yapım var..nasıl gelicek bu sürecin sonu bilmem

Son düzenleme:

cnm bnm bulantilar biraz hafiflesede dewam ediyor..2hafta icinde biter belki yemek yemeyi okdr ozledimki bulantilar bi bitsin 7/24 yemk yicem :)) 4-5kadar verdim (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…