paydos vakti gelmedi mi kızlar
kaçta çıkıyorsunuz
18,30 çıkıyoruz biz
eskişehirde yaşıyorum.sen nerdensin ve çocuğun varmı
ben 19:00'da çıkıyorum...
az kaldııı,üüüffff dk'ları sayıyorum
Benden istenilenler benzer olmakla birlikte eksik galiba:26:Cnm benden istenenler
Hemogram
Tit
Idrar kulturu
Aks
HbsAg
Anti-hbs
Anti hvc
Anti hiv
Vdrl rpr
Tsh
Smear
HbAle
Toxoplazma
Rubella
Cmv
vah canım ya sen bendende betersin ya
sabah kaçta iş başın 8,30
Yanitim gorulmumis sanirim pardon cogu zaman telden girdigim icin zorlaniyorum henuz ozel mesaj hakkimda yok. calisiyorum ben ve hamilelikte zor oluyorslm ben de yaş 30 ilk bursa ve benim de 18 haziran çalışıo msusun evde misin
Benden istenilenler benzer olmakla birlikte eksik galiba:26:
Aclik kan sekeri~Alt ~ Ast ~ Tam idrar tetkiki ~ Hemogram ~Demir ~ Vitamin b12 ~ Tsh ~ Serbest T4
adnan yenerden memnumum tavsiye üzerine gittim kısırlık uzmanı kendisi çocuk hastanesinde çalışıyor dilersen özel yerine de gidebilirsin valilik karşısında enorya apt.
Devlette yapilsa bile canim nasil yaparlar Allah (c.c.) bilir...
Fazla ilgilenmezler ve o kadar detayli inceleme yapabileceklerini zannetmiyorum...
Ozellerde de ense kalinligi normal ise kan testine gerek duymuyor cogu doktorlar....
Biraz arastirma yapmak gerek....
22 sinde randevum... esim doktor gerek duymazsa yaptirmayacagim diyor ....
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Canım ben özel doktora gidiyorum ama devlet karşılıyorsa bu testleri askeri hastanede yaptırayım diyorum. Bazen özelde o kadar çok tutuyorki testler. En basitinden tsh testine bile 50 TL vermiştim geçen sefer, meğer sağlık ocağı ücretsiz yapıyormuşEn azından karşılananları orada yaptırmak iyi olur diye düşünüyorum... Senin az kalmış, yaptırınca ayrıntısıyla burada paylaş olur mu? Ne yaptılar, tam olarak ne testidir vs...
1. AY
Haberiniz yok,ama karnınızda yepyeni bir bebek gelişmeye başladı.Anne olacaksınız!Sperm olgun yumurtanın içine ulaşıp onu döllediği andan itibaren anne ile babanın kalıtsal eğilimleri birbirine karışır ve eşsiz bir birey gelişmeye başlar.
2. AY
Hamilelik testi yaptırdınız pozitif çıktı.Bedeniniz değişik şikayetlere yol açan değişimi hissetmeye başladı.Endişelenmeyin,bunları hafifletmek mümkün.Embriyon sıcak amniyos sıvısın da yer çekiminden etkilenmeden yüzmektedir.Görülebilir olan kol ve bacak tomurcuklarında kısa süre sonra el ve ayak parmakları gelişecektir.İskelet de oluşmuş durumdadır.
3. AY
Tipik hamilesiniz,çikolata,turşu ve acı gibi yiyeceklere aşeriyorsunuz.Gevşeyin ve rüyalarınıza daha fazla önem verin.Embriyo ellerini üst üste koyup bacak bacak üstüne atmış rahatı yerindedir.Yüz hatları giderek belirginleşir;el ve ayak tırnakları büyümeye başlar.
4. AY
Karnınız büyümeye başladı.Vücudunuzu masajla şımartın.Yuva kurma içgüdünüzü serbest bırakın! Cenin gerinmeye ve o bükülü pozisyonu terk etmeye başlar.Bu arada iç organları gitgide geşişir ve beyin hacmi büyür.
5. AY
Bir şeyler oluyor!Nihayet bebeğinizin ilk hareketlerini hissedebiliyorsunuz.Kendinize ve ona iyi bakın.Bu evrede cenin çok uyusa da,anne onu bu ay ilk kez hissedecektir.Ayın sonuna doğru kulağını karnınıza koyan,bebeğin kalp atışlarını duyacaktır.
6. AY
Tekme tokat! Bebek güçlü jimnastik hareketleriyle ben buradayım diyor.Bazı hareketler size de iyi gelecek.Düzenli bir uyuma ve uyanık kalma ritmi başlar.Cenin uyanıksa,hissedilir jimnastik egzersizleri ve artan hıçkırıklarla dikkati üzerine çekmeye çalışır.
7. AY
Şimdiye kadar kapalı olan gözler,cenin uyanıkken,açıktır;uyuduğunda tekrar kapanır.Bu arada bebek iştahla başparmağını emer.İletişim kurmaya bakın.
8. AY
Bebek büyüyor;büyüme sizin bedeniniz sayesinde gerçekleşiyor.Güç depolayın ve kendinizi doğuma hazırlamaya başlayın.Yeni çıkan saçları,uzayan tırnakları,yuvarlak hatları ve tam gelişmiş duygu organlarıyla donanmış ceninlerin çoğu artık baş aşağı döner.
9. AY
Hastane çantanızı,çocuk bezlerini,kıyafetlerini hazırlama zamanı! Bu haftalardaki enerjinizi ve iç güdünüzü bu işlere yönlendirin.Karnın içi daralmıştır.Cenin sadece yana dönebilecek kadar büyümüştür.Ama parmak uçlarına kadar ulaşmış tırnaklarıyla kendisini kaşıyabileceği kadar yer hâlâ mevcuttur.
10. AY
Mutlu olay yakında.Bebeğiniz doğmaya hazır,ama ne zaman doğacağına kendisi karar verecek.Çocuk tüm organlarıyla doğuma hazırdır.doğum kanalından daha rahat geçebilmek için baş çanağının tepesi tam olarak kaynamamamıştır.
Bilemedimki :/ her doktor ayni testleri istemiyor sanirim.cunku kendi doktorum bu tahlilleri istedi ama devlet hastanesinde bu tahlilleri yazarken,doktor soylendi bunu neddn istemiski diye.ozel hastaneler hep boyle yapiyor diyerek soylendi.ama benim doktorum ozel hastanede deil.oyuzden pek sallamadim :)
Canim ikili test onemli ama ... yoksa oyle tahlilleri bende saglik ocagi ve devlette yaptiriyorum....
Hamileligimden bu yana 3 kere ..
Serbest Tsh - T3 -T4 testlerini yaptirdim cunku tsh larim yuksekti...
Kendiliginden dustu sukur....
Kan sayimini 2 kere yaptirdim...
Idrar Kulturu Tahlili...
Idrar Tahlili...
Seker...
Sarilik testleri...
Indirekt coombs...( kan uyusmazligimiz var )
Hepsi bu kanimi bitirdiler
Simdiye kadar yaptirdiklarim bunlar...
Bir dahaki gittigimde ikili test icin gidecegim yazarim o zamanda canim...
Hımmm... ben bu söylediğin tahlilleri bir önceki gebeliğimde yaptırmıştım. Yeni bir kayıp olduğu için doktorum aynı tahlilleri tekrar yaptırmaya gerek duymadı. O yüzden sıradaki tahlilleri merak ediyorum. Testleri yaptırdığında yazarsan çok sevinirim gerçekten :) Hem zaten sen de bahsetmeden duramazsın di mi?Her şey o kadar heyecanlı ki bu süreçte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?