Canım kalp atışını gördükten 15 gün sonra felan bir kez daha çağırıyor herşey yolundamı diye. Sonrasında artık ayda 1 gitmeye başlıyorsun. Bende 8. haftada gitmiştim. 1 ay sonra 12. haftamda gittim. Şimdi 16. haftamı bekliyorum. Maalesef 2. aydan sonra artık böyle
gerçekten çalışanlar için güzel bir şey ama özel sektörde uygulanması çok zor hele ki küçük kurumlarda kurumsal yerlerde olabilir ama küçük kuruluşlarda sıkıntılar olur gibime geliyor
bu yönetmelik yürürlüğe girdi yani öyle mi?
ben de kamuda çalışıyrm 8 saat 1 saat öğle arası sadece yarım saat faydalanabiliyorum anladığım kadarıyla bu haktan..
anaaaaa gerçekten yazıyor burda her şey tek tek..
üstelik resmi gazete denmiş üst tarafta..
ama resmiyette mi cidden?resmiyet kazandı mı yani? aaaay öğrensek ya bunu :26:
ama bu yasal bir hak ise ve cidden yürülükteyse o zaman istediği kadar küçük işletme olsun,özel olsun..belgelendiği takdirde yapılması zorunlu..zaten hamile kadını işten bu sebeplede çıkaramıyorlar
Benim arkadaşım büyük bir hastanede İK cı olarak çalışıyor o söyledi bana da bildiğim kadar ile sana ait olan izinlerden düşmen gerekiyor öğle tatilini katmadan.
QUOTE]
kişiye ait izinlerden düşülmesi gerekiyor derken? nasıl yani?
yıllık izinlerden mi bahsediyosun canım?
yani bu hakkı kullanırsan ve erken çıkarsan çalışma saatinde, o zaman o erken çıktığın saatler toplanıp yıllık izninden mi düşüyor?
Benim arkadaşım büyük bir hastanede İK cı olarak çalışıyor o söyledi bana da bildiğim kadar ile sana ait olan izinlerden düşmen gerekiyor öğle tatilini katmadan.
Ağustos ayında resmi gazete de yayınlandı ve yürürlüğe girdi bu yönetmelik canım. bilmeyenler çoğunlukta ve kullanan çok az var anladığım kadarıyla.
canlarım tunaydınlar olsun herkeze nasılsnz ???
QUOTE]
kişiye ait izinlerden düşülmesi gerekiyor derken? nasıl yani?
yıllık izinlerden mi bahsediyosun canım?
yani bu hakkı kullanırsan ve erken çıkarsan çalışma saatinde, o zaman o erken çıktığın saatler toplanıp yıllık izninden mi düşüyor?
hayır.yanlış bilgi vermek istemiyorum ama öğle tatilinden bahsettim onu düşüp de 7,5 saat saymayacaksın.aynı zamanda iş veren bu saatler yerine seni ücretsiz izine de çıkarabilirmiş. tam ayrıntısıyla bilen birine sormak lazım mutlaka tabi hepsini.
Kızlar ama şöylede bir ayrıntı var haftalık çalışma saat 45 saat günde 7,5 saat çalıştığımızda cumartesi de çalışmak zorunda kalabiliriz. Bunun iyice araştırılması gerekir. Bununla ilgili bilgisi olan varmı?
hayır.yanlış bilgi vermek istemiyorum ama öğle tatilinden bahsettim onu düşüp de 7,5 saat saymayacaksın.aynı zamanda iş veren bu saatler yerine seni ücretsiz izine de çıkarabilirmiş. tam ayrıntısıyla bilen birine sormak lazım mutlaka tabi hepsini.
kime sorsak kime sorsakkk hemen öğrenseeekkkk :26:
kk'da yok mu bu tarz işlere bakan biri acaba?
Merhaba arkadaşlar, Allahın izniyle ben de haziran annesi olacağım ama ben geç öğrendim, daha çok yeni, şüpheleniyordum ama ihtimal vermiyordum diyelim, umutlandırmak istemiyordum kendimi ama dün öğrendim ki hamileymişim...
Çok mutluyum, hele eşim havalara uçuyor... Allah hepimize sağlıklı evlatlar, kolay doğumlar nasip etsin...
hoşgeldin aramızaaaaa
amin canım
Gumaydinnnnnnn
Nasilsin canim
ha tamam anladım saol cnm :)hayır.yanlış bilgi vermek istemiyorum ama öğle tatilinden bahsettim onu düşüp de 7,5 saat saymayacaksın.aynı zamanda iş veren bu saatler yerine seni ücretsiz izine de çıkarabilirmiş. tam ayrıntısıyla bilen birine sormak lazım mutlaka tabi hepsini.
hoşgeldin aramızaaaaa
amin canım
önceden 2 düşüğüm var diye belkide bu kadar sık çağırıyo diye düşünmüştüm bende..gerçi bence hava hoş,iyi bile oluyo..aaaay 1 ay beklemek zorunda kalsam deliririm sanırım
canım bişey sorucam...
ben bugün 7+4'teyim ve artık kasık ağrılarım yok denecek kadar azaldı,göğüs hassasiyetide öyle..bitek çok acıkmam var ve sık vc..gerçi kızlarada sordum,normal dediler ama sende de böyle mi oldu?
giderek azaldı mı yani bu belirtiler?çünkü elimde değil,tedirgin oluyorum hemen..
ya asıl şu yarım gün yasası bi çıksa ayy inşallah yetişir bizim doğuma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?