- 14 Ocak 2015
- 1.961
- 3.671
- 138
- 41
Akıntı kokulu olmadığı için doktor bi sene dolmasıni bekliyceksin anca düzelir diyo eğer kokulu olursa tehlike diyo bende başka sına gorunmeye gerek duymadım bu yüzde n gitsemmi acaba başka bi doktorada yaa kafama takilmadi değil bak şimdibaşka doktora git bence,normal bi durum olduğunu sanmıyorum
Akıntı kokulu olmadığı için doktor bi sene dolmasıni bekliyceksin anca düzelir diyo eğer kokulu olursa tehlike diyo bende başka sına gorunmeye gerek duymadım bu yüzde n gitsemmi acaba başka bi doktorada yaa kafama takilmadi değil bak şimdi
canım senınkı ne kadar boyu kılosu, bızımkı aynı tarıh dogumlu senınkıyke, bende mama vermemeye calısııyorum. dr gerıden gelıyor demıs ya nıye ole dedı, kaç kılo sımdı , kaçla dogmustu ?Ben cok direndim mama vermemek icin cok ugrastim emsin diye. Olede bolede emmeyi birakti. Keske daha once baslasaymisim mamaya. Dr gelisimi geriden deyince kendimi kotu hissettim. Gerci genetikde olabilir babamiz cok zayif yemek secer belki ona cekmistir. Goruntu olarak ayni babasi :)
Yeni programımız şöyle: kahvaltı (tam buğday ekmeği veya 2-3 adet bimbano marka bebe bisküvisi+1 yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı lor veya labne). Öğleden önce (meyve hepsini yiyebilir- kivi, narenciye de dahil) . Öğle (sebze püresi pirinç/şehriye/mercimek/bulgur/tarhana ve 1 çorba kaşığı kuzu eti veya tavuk katılarak pişirilecek artık) . Akşam üstü (yoğurt) . Akşam (öğle yemeğindeki etli bakliyatlı sebze püresinin aynısı) . Ayrıca hazır gıda olarak büyümix yoğurt verilebilirmiş. Bir de bebeklerin hem sindirim hem bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve düzenlenmesi için prebiyotik verdi, biogaia.
Yarın organik sebze meyve tavuk alışverişi, kasaptan yağsız kuzu eti ve kaynatmak için kemik alışverişi, evde tam buğday ekmeği ve labne yapımına başlayacağım :)
Ek gıda hakikaten sabır işiymiş, ama sabrın sonu da güzelmiş. Yemeyeceğini bile bile günde 4-5 kez mutfağa giriyorum ama biliyorum ki bi kaşık bile yese kar bize:)
Yeni programımız şöyle: kahvaltı (tam buğday ekmeği veya 2-3 adet bimbano marka bebe bisküvisi+1 yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı lor veya labne). Öğleden önce (meyve hepsini yiyebilir- kivi, narenciye de dahil) . Öğle (sebze püresi pirinç/şehriye/mercimek/bulgur/tarhana ve 1 çorba kaşığı kuzu eti veya tavuk katılarak pişirilecek artık) . Akşam üstü (yoğurt) . Akşam (öğle yemeğindeki etli bakliyatlı sebze püresinin aynısı) . Ayrıca hazır gıda olarak büyümix yoğurt verilebilirmiş. Bir de bebeklerin hem sindirim hem bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve düzenlenmesi için prebiyotik verdi, biogaia.
Yarın organik sebze meyve tavuk alışverişi, kasaptan yağsız kuzu eti ve kaynatmak için kemik alışverişi, evde tam buğday ekmeği ve labne yapımına başlayacağım :)
Ek gıda hakikaten sabır işiymiş, ama sabrın sonu da güzelmiş. Yemeyeceğini bile bile günde 4-5 kez mutfağa giriyorum ama biliyorum ki bi kaşık bile yese kar bize:)
peki kahvaltıdaki bebe bisküvisi - labneyi falan neyle karıştırıyorsunuz ben 40 cc ıhlamur çayıyla yapıyorum 4 bebe bisküvisi ve bi kaşık labne içine ekliyorum yerse mutlu oluyorum buna bile
Canm istersen irmiksiz dene biskuviyi.belki o sekilde daha kolay erir.ben oyle yapcm bu sefer.zaten cicibebe de koyuyorum. Bi denym bu aksam yazarm yarin
Bu arada bu ne hiz hatunlar ya oku oku bitmiyo:) benm sipa gunduz az uyuyo artik cok giremiyorum o yüzden. Her girisimde 5-6 sayfa okuyorum herhalde:)
Benimki bünye olabilir çünkü normaldede yaralarım kolay iyileşmez doktorum o kadar iyi bir doktor ki ona haksızlık edemicim :))
Akifciğimin dişi patladı.çooook zordu ama inş gerisi kolay gelir.
Arkadaşlar kim olduğunu hatırlayamıyorum ama birisi hippin iyi geceler mamasına meyve katılır mı diye sormuştu ben sadece Elmalı iyi geceler olanını bulabildim bunu alayım mı yoksa meyveyi kendim katmak için diğerinden mi arayayım desteğinizi beklerim
O zaman bende ondan alıp bi deneyeyim benim evde yaptıklarımı yemiyo kesinlikleAy sevindim valla benim annelik icguduleriyle yaprigim menuden sadece ikinci ogun sebze fazla demekki dogru yoldaymisim
Valla ben yoğurt veriyorum kahvaltida yaninda pekmez recel peynir yumurta sarisi ekmek bebe biskuvisi vermiyorum sadece gunde bi iki tane oyalansin diye hipp biskuvi veriyorim eline
Irmik kabiz yapti kizimi diye biskuvi yapmayi birakmistim ben bi kere de irmiksiz deniyim bakayim
Ya bise sorcam ben ameliyat sirasinda sormustum dikis nasil oldu filan diye doktor dediki dikis degil yapıştırma o ne ya farkli bisey mi yoksa hepimizin ayni mi?
Ooof bizimkide gelsin yaa
Ben elmali tahilli veriyorum tadi da gauet guzel severek yiyo
bE
Bende kızımı en son 6da yatırıyorum 40 dk uyuyor gece uykusuna 10 buçuk gibi yatıyor ama uykular berbat.45 dk sonra kesin kalkıyor tekrar yatırıyorum tam olarak dalması 2 saati falan buluyor.Saat başı da kalkıyor nerdeyse.Gündüz çok mu uyutmalıyım az mı sizce?Sabah 9a doğru uyanıyor 11buçukta yatırıyorum 45 dk uyuyor 2 buçukta yatırıyorum yine 45 dk uyuyor.En son da 6 buçukta yatırıyorum 40 dk uyuyor kurulmuş saat gibisizin öğle uykularınız nasıl?
benim kızımın gündüz uykuları çok az en fazla yarım saat falan gece uykusunada geç yatıyor ama yinede çok sık uyanıyor ben henüz bir çözüm bulamadım aç mı diye muhallebi denedim oda fayda etmedi ki zaten ne yazıkki çok yemiyor bir çoğumuz diş dönemi olarak değerlendiriyoruz ama uyutmayı başarabilen annelerimizde var darısı başımıza
Totalde 300 cc olması gereken ek gıda mı benim kızım totaliyle 100 yapsa ben onada razıyımÖğünlerinin miktarlarını da yazabilir misin lütfen.. Benim doktorum totalde 300 cc dedi ama az mı çok mu bilemiyorum, senin bebiş kilo almış kısa sürede garantili denebilir programına:))
bu uyku konusu çok tartışmalı ama ne varsa eskilerde var annem derki çocukta "uyku uykuyu çeker" yani gündüz ne kadar uyutursan gecede o kadar uykusu gelir. Denedim gerçekten doğru gibi..... gerçi benimkinin gündüz uykuları genelde kısa oluyor (yarım saat-1 saat gibi) ama yinede gündüz 3 sefer falan uyuyor gecede 10 gibi yatıyor. Gece 01.30-02.00 gibi uyanmalar başlıyor ama emiyor uyuyor tekrar....
offff annelik ne güzel şeeeyyyy
Gecmis olsun hadi benimkide gider uyandirir hep sinir oluyorum bugun babaneme gittim misafirler vardi yemek yediriyorum oykuye emiyomu diye soruyolar allahim ya sizene dicem en sonundaMisafirlerim gitti kızlar zor bir aksamdi kv de gideyim dedi ben de eşim de kal demedik kızımı uyutmustum gitti yatak odasına uyandırdı kızım uyumadi ondan sonra hep ağladı sürekli emzir diyor ben mutfağa gidince çocuğu emzirmiyor diyor arkamdan neyse ki gitti bugün güzelce yatıp dinlenmek istiyorum inşallah kizimda uyur desteginiz için hepinize tesekkur ederim
ben elmalı olana bile meyve katıyorum elma armut mandalına suyuylada sıvılaştırıyorumArkadaşlar kim olduğunu hatırlayamıyorum ama birisi hippin iyi geceler mamasına meyve katılır mı diye sormuştu ben sadece Elmalı iyi geceler olanını bulabildim bunu alayım mı yoksa meyveyi kendim katmak için diğerinden mi arayayım desteğinizi beklerim
Masallah cnmAkifciğimin dişi patladı.çooook zordu ama inş gerisi kolay gelir.
Anneme söyledim birkaç kez tartıştık ona göre eşit davranıyor ama değil geçen gün abimle konuştuk onun çocuğuna da kvsi baktı abim nasıl gidiyor dedi bana ne olsun uğraşıyorum dedim o da hep sen ugrasiyorsun biz kvye bırakıp dışarı cikiyorduk arada bir ama sana kimse destek olmuyor dedi öyle dedim yani abimde farkında aslında ama annem farkında değilSenin zormuş durum hakikatenbenim eşimin ailesi burada değil ama ona rağmen insan daralıyor bazen, sen dip dibe baya sıkıntılı. Azıcık mesafe koymayı denesen? Kendi ailenle daha da yakınlaş İnan sıkıntılı dönemlerde en çok onlar yardımcı olur , anne olunca anneliği anladım, ben artık ne derdim olsa oturur annemle konuşurum , her gün rn az yarım saat telefondayız iki haftada bir de giderim ya da onlar gelmeye çalışır. Daralınca oraya atarım kapağı kendime gelirim. Gerçi senin annen kardeşinin ve onun çocuklarıyla daha meşgul, bence bu sitemini de söyle annene, eşit davransın size de çocuklarınıza da. Eşinin ailesi ile de mesafeni körü bence çocuklar var müsait değilim de ya da hazırlık yapma, emrivaki yaptınız ben de hastaydım bişey hazırlayamadım de
Sanki biz çocuklarımızı emzirmek istemiyoruz eskiler sadece emzirdikleri için bizimde öyle yapmamızı istiyorlar bilmiyorlar ki biz daha bilinçli ve sistemli besliyoruzGecmis olsun hadi benimkide gider uyandirir hep sinir oluyorum bugun babaneme gittim misafirler vardi yemek yediriyorum oykuye emiyomu diye soruyolar allahim ya sizene dicem en sonunda
Amann iste herkes herseyi biliyo cok bosveerrr :) olmuyo ama deneSanki biz çocuklarımızı emzirmek istemiyoruz eskiler sadece emzirdikleri için bizimde öyle yapmamızı istiyorlar bilmiyorlar ki biz daha bilinçli ve sistemli besliyoruz
Masallah çok sevındım butun bebekler sağlıkla büyüsünler inşaallah arkadaşım paylaşımların çok guzel tebrık ederım çok faydalı bilgiler verıyosun devamı gelsin lütfenkızlar 7. ay kontrolümüzden döndük ve emeklerim boşa çıkmamış oğlum 550 gram almış hem de 16 gün içerisinde. şöyle ki 6. ay kilosu 8275 idi ama o ara doktorumla ilgili sıkıntılar vs doktor değiştirdim ve reflü teşhisi vs derken 31 aralıkta yeni doktorumuza gittik ve ne göreyim aradaki 2 haftalık süreçte oğlum 50 gram kaybetmiş ve 31 aralıkta kilosu 8225 idi, bugün ise tam 16 gün sonra 8875 :) besiye çekmelerim işe yaramış :) boy 69 olmuş 1 cm cik artmış kafa 44,5 olmuş 1,5 artmış :) mutlu oldum valla :)
gelelim diğer meselelere beslenme programımız genişledi değişti, daha fazla şey yedirme savaşı demek bu bize ama olsun :) reflü ilaçlarına devam, hatta bu durum düzeldiğinde uykular da düzene girecekt,r dedi drumuz. uykus sorunu ile ilgili başkaca çözümler olarak, kış ve kaloriferler yandığı için çocuk kuruyor olabilir dedi, bu nedenle emmeye kalkabilirmiş, yatmadan burnunu açmamızı ve evi nemlendirmemizi tavsiye etti,.
mama yememe meselesine gelince sevgili B Bunekibuneki cim, mamayı sevdiği yiyeceklere katabileceğimizi, ya da starbucks gibi yerlerde satılan vanilya aromalarından çok az damlatabileceğimizi söyledi. ben yoğurt yaptığımı söyledim mamaları o da olur dedi. gece çayını sevdiği için mamayı gece çayına yapmayı sordum, şöyle bir tarif verdi ağır olmamaası için ;30 cc gece çayı hazırlayıp, 90 cc su ekleyerek 120 cc de seyreltip bu sıvıya mama hazırlayabileceğimizi söyledi.
diş elbette esamesi bile yok, diş miş beklemiyoruz arkadaşlar.
bizden şimdilik bu kadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?