ya zaten insan hastayım diye yatınca gerçekten o psikolojiye bürünüyo bence. Bende yatmam 4 ay deli gibi kustum hamileyken. Sırf bulantım için toplam 1 ay hastanede yattım. Kaç kere acillik oldum. Onun grip olduğunda yaptığı kadar naz yapmadım.Bi benim esim farkli heralde hasta olsa da önemsemez dr gitmez bana naz yapmaz dayanıklı dir. Kolay kolay da hasta olmaz
bende inşallah bulurum. Bi sıkıntımız olmuyo bizim ama olmayacağı anlamına gelmez. Akşama kadar bi beni görüyo çocuk.Bende araştırdım bulunduğumuz yerde 2 tane böyle yervar biri 3 yaş üstü diğeri 3 yaş altıda alıyor telefon edip öğrenicem cumartesi olursa iyi olur eğer yoksa hafta içi 1 yada 2 gün düşünüyorum. Arda kalabalıktan, fazla gürültüden rahatsız oluyor, bu durumu aşmamız lazım.
Zaten sıkıntı olup olmadığını başka ortamlara girince anlıyorsun ben yeni anladım annemlerde mecburi kaldığımızda birden bire çocuk annemin kalabalık komşu kafilesine girince olayın farkına vardıkbende inşallah bulurum. Bi sıkıntımız olmuyo bizim ama olmayacağı anlamına gelmez. Akşama kadar bi beni görüyo çocuk.
Büyükleri sevmeseler bile kendi yaşıtlarıyla sosyalleşmeleri Daha iyi olur
Zaten sıkıntı olup olmadığını başka ortamlara girince anlıyorsun ben yeni anladım annemlerde mecburi kaldığımızda birden bire çocuk annemin kalabalık komşu kafilesine girince olayın farkına vardıkBir arkadaş vasıtasıyla psikologa sordurdum. Pedogogluk bir durum olmadığını dönemsel bir durum olduğunu ama üstüne gidilnesi gerektiğini söyledi, kalabalık ortamlara girsin, oyun gruplarına felan katılsın dedi. Kayın valideme dedim gün gün gezin diye
Canim öyle böyle derken çok sukur büyüdüler Ece dün gece ilk defa sabah 7 ye kadar uyanmadan uyudu maşallah her gece yerine yatiriyordum gece uyaniyordu yanımıza alıyordum bu sabah gözlerim kapalı yarı uyuyor gibiyim Ece yanımızda sanıyorum Ecenin yatagida hemen arkamda oradan ses geliyor dönüp bakcam gozlerimi acamiyorum sonra yanıma baktım eşimin kolu Ecenin yatağına baktım Ece yatağında o seste döndü herhalde onu duydum yanı o kadar alismisim ki aramızda olmasına inanamadim hâlâ yataginda olmasınagökçede bi ara öyleydi. Hele eşimin teyzesini gördüğü an ağlıyodu.
ama şimdi bi görsen nerde çocuk görse aba abi diye peşlerine takılıyo. Alışveriş merkezinde 5-6 yaşlarındaki çocukların yanına gidip eğilip yüzlerine bakıp bişeyler diyo. Bebek arabasında oturanlara ve gördüğü hemen hemen tüm çocuk ve bebeklere elini uzatıyo.
Elinde çubuk varsa onlara veriyo. Anneler çekiyolar çocuklarını yazık yavrum bakakalıyo arkalarından.
Neler konuşuyoruz ya. Akşam banyo yaptırırken aklıma geldi. Kafasına su dökülce ağlıyo nasıl banya yaptırcaz falan diye konuşuypduk. Şimdi tabureye oturtuyorum. Kafanı eğ diyorum arkaya eğiyo yüzüne su gelmesin diye. Ben onu liflerken o benim bacağımı falan lifliyo. Kocaman oldukar sıpalar. Daha arkadaş edincekşer kavga etcekler evcilik oynayacaklar
Maşallah Gökçe ye Ece de ayyakabini getir diyorum getiriyor telefonu babaya ver diyorum veriyor kumandayı ver diyorum veriyor gerçekten çok hoş ben de çok mutlu oluyorum birde Ece kafa sallamayi öğrendi beni seviyormusun diyorum kafasını sallıyor abileri soruyor yine kafasını sallıyor:))Lavaboya fircaliyordum yanıma geliyo. Ayaginda panduf yok ıslanacak ayağı. Kizim git ayakkabılarını getir dedim.kostur kostur getiriyor. Oturda giydiriyim diyorum oturuyor hemen :) mama sandalyenin üzerinde emzigin var al hadi diyorum gidip alıyor vs vs :) çok hoşuma gidiyo bu halleri. Bide Telefonumu getir diyince hemen getiriyor.
Bu arada gökçede bakıcısı ile gün gün geziyo :)
Canim hic bir fikrim yok.
Gökçede Hayır anlamında sallıyor kafayı genelde :) genelde yemeklere Hayır deyip kafa sallıyor.Maşallah Gökçe ye Ece de ayyakabini getir diyorum getiriyor telefonu babaya ver diyorum veriyor kumandayı ver diyorum veriyor gerçekten çok hoş ben de çok mutlu oluyorum birde Ece kafa sallamayi öğrendi beni seviyormusun diyorum kafasını sallıyor abileri soruyor yine kafasını sallıyor:))
mira da tam tersi pazar akşamı annem gelince ağlamaya başlıyo ama ertesi gün normale dönüyo bide geçen gün annem mutfağa gitti mirada arkasından anne diye mutfağa girdi annem hemen açıklamaya yapıyo kızım hepiniz bana anne diyosunuz ondan zaten bilinçli demiyo herkese abla abi diyo bilmem ne dedim bu kadar açıklamaya gerek yok anne bişi demedim hala anlatıyo yok ben hep ananesi diyorum şöyle böyle kucağına almış anne nerde diyo mira beni gösterince içi rahat etti :))Kızlar bu aksam bakıcımız eşiyle ve küçük kızıyla geçmiş olsuna geldiler. Veee gökçe hanim onun arkasından ağladı. Bakıcımız kızını lavaboya götürülen bile arkasından ağladı sustutamadim. Giderlerken bana gelince ağladı onlarla gitmek istedi. Çok özlemiş bakıcı annesini. Şebeklik yaptı durdu onlara.
miradaysa hiç yabancılama yok hele kardeşimin nişanında o kalabalık da şımarmalar ordan oraya dönmeler herkese öpüş kokuş bende bu halinden rahatsızım ilk kez gördüğü birine benim kucağımdan gidip gelmediği bile oluyo bir tek dedelerine gitmiyor ikisi de kucağına alınca ağlıyo demekki yabancılamayı biliyo aslında ama anlamlandıramıyorumZaten sıkıntı olup olmadığını başka ortamlara girince anlıyorsun ben yeni anladım annemlerde mecburi kaldığımızda birden bire çocuk annemin kalabalık komşu kafilesine girince olayın farkına vardıkBir arkadaş vasıtasıyla psikologa sordurdum. Pedogogluk bir durum olmadığını dönemsel bir durum olduğunu ama üstüne gidilnesi gerektiğini söyledi, kalabalık ortamlara girsin, oyun gruplarına felan katılsın dedi. Kayın valideme dedim gün gün gezin diye
ya geriye dönüp bakınca gerçekten tuhaf geliyor insana ilerisini düşününcede öylegökçede bi ara öyleydi. Hele eşimin teyzesini gördüğü an ağlıyodu.
ama şimdi bi görsen nerde çocuk görse aba abi diye peşlerine takılıyo. Alışveriş merkezinde 5-6 yaşlarındaki çocukların yanına gidip eğilip yüzlerine bakıp bişeyler diyo. Bebek arabasında oturanlara ve gördüğü hemen hemen tüm çocuk ve bebeklere elini uzatıyo.
Elinde çubuk varsa onlara veriyo. Anneler çekiyolar çocuklarını yazık yavrum bakakalıyo arkalarından.
Neler konuşuyoruz ya. Akşam banyo yaptırırken aklıma geldi. Kafasına su dökülce ağlıyo nasıl banya yaptırcaz falan diye konuşuypduk. Şimdi tabureye oturtuyorum. Kafanı eğ diyorum arkaya eğiyo yüzüne su gelmesin diye. Ben onu liflerken o benim bacağımı falan lifliyo. Kocaman oldukar sıpalar. Daha arkadaş edincekşer kavga etcekler evcilik oynayacaklar
bilinçli ayrı yatmamış yani alışkanlık yoksa keşke uyandırsaydın derdim ben ilk evlendiğimiz zamanlarda bi kavgamızdan sonra gittim küçük odaya yatmaya ki ertesi gün anamın evine dönerim falan diyodum (çocukluğun böylesi :) ) neyse eşim geldi yanıma yattı küçücük baza zaten olmaz dedi ne olursa olsun yatakları ayırma arkanı dön ama ayırma o gün bugündr bi daa kavga sebebiyle ayrı yatmadımOff canim sıkkın esimle tartıştık bütün akşam konuşmadık bazen çok bunaltiyor beni herşeye karışıyor birde anlayışlı olmasını bekledigim bir konu vardı ama o bencilce davrandı zor durumda bıraktı beni salonda uyudu gidip üstünü ortcem cagirmayacagim çünkü hergun orada yatıyor yatma diyorum yine yatıyor bugünde kizdim zaten orada yatsın artık
iki gün önce işe döneli tam bir yıl olmuştu. ne ben ne de mira hala tam olarak alışamadık büyüdükçe iice farkeder oldular ama şimdiden sıkmamaya çalış canım kendini daha zaman var stresle geçmesin zaman işe dönünce zorlansada kabullenecek durumu10 aralıkta tekrar işe başlıyorum beraber vakit gecirdikce daha çok bağlanıyor ve ilerde ayrılması daha zor olacak ve galiba konusmalarimizdan ise başlıcamı anladı tepki göstermeye başladı diyorum baba ise gitti mama alacak sana diye yaşasın diyor sonra ben ise gidicem sana ciciler mamalar alıcam diyorum hiç tepki yok çok zorlanicaz yine
Günaydın :)Gunaydinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?