Bianca önce alışır inşallah çocuğumun anneci olmasını istemiştim ama bu kadar değil dozu biraz fazla olmuş galibaiki gün önce işe döneli tam bir yıl olmuştu. ne ben ne de mira hala tam olarak alışamadık büyüdükçe iice farkeder oldular ama şimdiden sıkmamaya çalış canım kendini daha zaman var stresle geçmesin zaman işe dönünce zorlansada kabullenecek durumu
evet bu boyuta varacağını tahmin bile edememiştim bilmiyorum her gün işyerinde sağmayı bırakıcam diyorum ona bile kıyamıyorum kaldı ki mirayı nası bıraktırcam kafamda deli sorular
ben çalıştığım için kızımın 3 ayından beri sağıyorum o yüzden benim baş yardımcımdır kendisi
miranın doktoru altı ay demişti bana derin dondurucuda ama genelde benim sağdıklarım dördüncü ayda falan tükeniyodu tabi sağma miktarını düşürdüm sütte ilk başlardakine göre azaldığı için şimdi bir ay içinde tükeniyor
ben 12-18 aldım malum mira minnak
kızlar benim yengeminde öyleydi bide onunki akıyodu fln ilaçla kesti ama bıraktırıp bir iki haftaya kesilende varmış ama ben mira bırakınca süt gelirse ilaç fln denerim doktora danışarak istemem öyle yahu
bazen hikaye kitaplarından koparıyor ama bizimkide öyle peçete fln yırtmaz birde bilmiyoda olabilir mesela bizimki hiç peçete yırtıldığına denk gelmediği için akıl edememiştir kesin akşam bi deniyim bakalım
mira da ağlayan bebeklere dayanamıyor çok slow şarkıda da dans ediyo döne döne :))
önemli olan ilk 5-6 ay sonra zaten yetmiyor ne güzel hala emiyo bende bir iki aya artık iş yerinde sağmam heralde sonra da 2 yaşa yaklaşırken yavaş yavaş bıraktırmayı düşünüyorum ksımetseben 9 aylık olana kadar evdeydim, işe başlayınca da her öğlen eve geldim emzirip gittim, 18 aylık olunca sabah-akşam-gece emzirmeye devam ettim, 21 aylık hala günde 3 kez emiyor. ilk 5 ay sadece anne sütü aldı. sonra ek gıdaya geçtik. tek memeden emzirdiğim için benim sütüm zor yetiyordu, ek gıdaya erken geçtik bu sebeple. dolayısıyla öyle sağacak kadar çok sütüm olmadı işe başladıktan sonra
ay maşallah canım devamı gelir inşallah. Deliksiz uyumak çook iyi geliyoCanim öyle böyle derken çok sukur büyüdüler Ece dün gece ilk defa sabah 7 ye kadar uyanmadan uyudu maşallah her gece yerine yatiriyordum gece uyaniyordu yanımıza alıyordum bu sabah gözlerim kapalı yarı uyuyor gibiyim Ece yanımızda sanıyorum Ecenin yatagida hemen arkamda oradan ses geliyor dönüp bakcam gozlerimi acamiyorum sonra yanıma baktım eşimin kolu Ecenin yatağına baktım Ece yatağında o seste döndü herhalde onu duydum yanı o kadar alismisim ki aramızda olmasına inanamadim hâlâ yataginda olmasına
Anladım canım. Bi gün üşenmeyip gidip sorayım benCanim hic bir fikrim yok.
Ben 3 yasindan once cok kalabalık ortama girmesini pek istemiyorum cabuk hastalik kapar dediler bana. (Kreste falan)
Kizimda beni ve babasini goruyor ama biz nerdeyse her gun markete goturuyoruz geziyor birde bazen parka goturuyorum simdi calistigim için fazla gidemiyorum ama yinede haftada 1 kere falan hava guzel gibiyse goturuyorum. Bazende anneme gezmeye gidiyoruz aslinda bende sosyal olsun isterim ama simdilik boyleyiz yazin insallah cok gezeriz kizimla.
uzamadan halledersiniz inşallah canım. Bizde gerekmedikçe konuşmuyoruz. İşin kötüsü kendimi iyi hissetmemde. Hayırlısı opsunOff canim sıkkın esimle tartıştık bütün akşam konuşmadık bazen çok bunaltiyor beni herşeye karışıyor birde anlayışlı olmasını bekledigim bir konu vardı ama o bencilce davrandı zor durumda bıraktı beni salonda uyudu gidip üstünü ortcem cagirmayacagim çünkü hergun orada yatıyor yatma diyorum yine yatıyor bugünde kizdim zaten orada yatsın artık
ayy ne tatlı. Benim sıpanın ne giydiği hiiiçç umrunda bile olmaz. Çıplak kalmayı seviyo sıpa üzerini değiştirirken kaçıp gülerek göbüşüne vurup duruyo. Bayılıyo göbeğine:))mira da tam tersi pazar akşamı annem gelince ağlamaya başlıyo ama ertesi gün normale dönüyo bide geçen gün annem mutfağa gitti mirada arkasından anne diye mutfağa girdi annem hemen açıklamaya yapıyo kızım hepiniz bana anne diyosunuz ondan zaten bilinçli demiyo herkese abla abi diyo bilmem ne dedim bu kadar açıklamaya gerek yok anne bişi demedim hala anlatıyo yok ben hep ananesi diyorum şöyle böyle kucağına almış anne nerde diyo mira beni gösterince içi rahat etti :))
miradaysa hiç yabancılama yok hele kardeşimin nişanında o kalabalık da şımarmalar ordan oraya dönmeler herkese öpüş kokuş bende bu halinden rahatsızım ilk kez gördüğü birine benim kucağımdan gidip gelmediği bile oluyo bir tek dedelerine gitmiyor ikisi de kucağına alınca ağlıyo demekki yabancılamayı biliyo aslında ama anlamlandıramıyorum
ya geriye dönüp bakınca gerçekten tuhaf geliyor insana ilerisini düşününcede öyle
mesela mira geçen gün üstündeki pijamayı çekiştiro bişiler yapıyo anlamıyorum beni elimden tutup dolabına götürdü açtım ıh ıh diyo üstte kalpli bi taytı vardı onu alıp giydirdim ay ay diyo geziyo ortada inanamadım
bilinçli ayrı yatmamış yani alışkanlık yoksa keşke uyandırsaydın derdim ben ilk evlendiğimiz zamanlarda bi kavgamızdan sonra gittim küçük odaya yatmaya ki ertesi gün anamın evine dönerim falan diyodum (çocukluğun böylesi :) ) neyse eşim geldi yanıma yattı küçücük baza zaten olmaz dedi ne olursa olsun yatakları ayırma arkanı dön ama ayırma o gün bugündr bi daa kavga sebebiyle ayrı yatmadım
neyse inşallah eşinde bencilliğini farkeder de kısa sürede alır gönlünü
Bende bayılıyorum onlara ya.şu instagramda 6 çocuklu annecik varya onun müptelası olmuş haldeyim her postu ayrı güzel erken tanısam idolüm olabilirdi
kimdiki canim o. bu arada aproi eli gorusuyor musunuz? gozumuz ariyor mesajlarini.şu instagramda 6 çocuklu annecik varya onun müptelası olmuş haldeyim her postu ayrı güzel erken tanısam idolüm olabilirdi
mira da tam tersi pazar akşamı annem gelince ağlamaya başlıyo ama ertesi gün normale dönüyo bide geçen gün annem mutfağa gitti mirada arkasından anne diye mutfağa girdi annem hemen açıklamaya yapıyo kızım hepiniz bana anne diyosunuz ondan zaten bilinçli demiyo herkese abla abi diyo bilmem ne dedim bu kadar açıklamaya gerek yok anne bişi demedim hala anlatıyo yok ben hep ananesi diyorum şöyle böyle kucağına almış anne nerde diyo mira beni gösterince içi rahat etti :))
miradaysa hiç yabancılama yok hele kardeşimin nişanında o kalabalık da şımarmalar ordan oraya dönmeler herkese öpüş kokuş bende bu halinden rahatsızım ilk kez gördüğü birine benim kucağımdan gidip gelmediği bile oluyo bir tek dedelerine gitmiyor ikisi de kucağına alınca ağlıyo demekki yabancılamayı biliyo aslında ama anlamlandıramıyorum
ya geriye dönüp bakınca gerçekten tuhaf geliyor insana ilerisini düşününcede öyle
mesela mira geçen gün üstündeki pijamayı çekiştiro bişiler yapıyo anlamıyorum beni elimden tutup dolabına götürdü açtım ıh ıh diyo üstte kalpli bi taytı vardı onu alıp giydirdim ay ay diyo geziyo ortada inanamadım
bilinçli ayrı yatmamış yani alışkanlık yoksa keşke uyandırsaydın derdim ben ilk evlendiğimiz zamanlarda bi kavgamızdan sonra gittim küçük odaya yatmaya ki ertesi gün anamın evine dönerim falan diyodum (çocukluğun böylesi :) ) neyse eşim geldi yanıma yattı küçücük baza zaten olmaz dedi ne olursa olsun yatakları ayırma arkanı dön ama ayırma o gün bugündr bi daa kavga sebebiyle ayrı yatmadım
neyse inşallah eşinde bencilliğini farkeder de kısa sürede alır gönlünü
buraya yazdıktan sonra salona girdim sivri sinek vardı oldureyim derken ses çıktı uyandı kalktı yatağına yattı ben de yattım sarıldı bana ama ben yüz vermedimay maşallah canım devamı gelir inşallah. Deliksiz uyumak çook iyi geliyo
Anladım canım. Bi gün üşenmeyip gidip sorayım ben
uzamadan halledersiniz inşallah canım. Bizde gerekmedikçe konuşmuyoruz. İşin kötüsü kendimi iyi hissetmemde. Hayırlısı opsun
ayy ne tatlı. Benim sıpanın ne giydiği hiiiçç umrunda bile olmaz. Çıplak kalmayı seviyo sıpa üzerini değiştirirken kaçıp gülerek göbüşüne vurup duruyo. Bayılıyo göbeğine:))
Canim dün şubat ananelerine bir bakayım dedim bazen bakıyorum bizden büyükler ya emzirme tuvalet alışkanlığı için falan takip ediyorum bir tanesinin bebeği hiçbirşey yemiyormus istahsizmis gece sabaha kadar emiyormus emzirmeyi bıraktırmış şimdi yiyiyor sabaha kadar uyuyor diyor Mira geldi aklıma Mira da ilerde memeyi bırakınca yer bence bazen Ece de yemiyor yemek öncesi emzirdiysem yemeğini yemek istemiyor ama memeyi bırakınca daha iştahla yiyeceklerini dusunuyorum ben de kendimizi hazır hissederek 20 aylıkken biraktirmayi dusunuyorum arabada giderken kkucagimdan inmiyor meme diye olmadık yerlerde memeye yapışıyor elini sokuyorönemli olan ilk 5-6 ay sonra zaten yetmiyor ne güzel hala emiyo bende bir iki aya artık iş yerinde sağmam heralde sonra da 2 yaşa yaklaşırken yavaş yavaş bıraktırmayı düşünüyorum ksımetse
Aynen benmkide ustunu degistirirken kaciyo gobegine vuruyo bide gobegini tutup saga sola sallaniyo reklamdan gordu mutlu gobusler reklamini seviyoay maşallah canım devamı gelir inşallah. Deliksiz uyumak çook iyi geliyo
uzamadan halledersiniz inşallah canım. Bizde gerekmedikçe konuşmuyoruz. İşin kötüsü kendimi iyi hissetmemde. Hayırlısı opsun
ayy ne tatlı. Benim sıpanın ne giydiği hiiiçç umrunda bile olmaz. Çıplak kalmayı seviyo sıpa üzerini değiştirirken kaçıp gülerek göbüşüne vurup duruyo. Bayılıyo göbeğine:))
Bizde de durum aynı canim ben de her yerden çekirdek topluyorumEvde yerlerden zeytin cekirdegi topluyorum bi saattr haliyada leke yapmis zeytin. Alip alip kaciyo mutfaktan ckirdekleride yerlere atiyo esimde bosver yesinde kirletsin diyo:)
Rezene falan içirsen gün içinde üşütceğini sanmıyorum yediklerinden olabilir bencedeKızlar Ece bugünlerde çok gazlı özellikle gece uyurken sürekli gaz çıkarıyor birde sesli sesli acaba kış sebze meyvelerinden mi acaba bunu duymuştum kış sebze meyveleri gaz yapar diye büyüklerde bile yapıyormuş ama çok gazı olduğu için usutuyormu acaba diye de düşünmeye başladım
Cnm mandalina hirada acayip gaz yapiyo pirt pirt geziyo evde. Gecen gun kv cok vermisti kotu olmustu dun ben bir tane verdm yne gaz cikardi hep mercimek corbasida gaz yapiyoKızlar Ece bugünlerde çok gazlı özellikle gece uyurken sürekli gaz çıkarıyor birde sesli sesli acaba kış sebze meyvelerinden mi acaba bunu duymuştum kış sebze meyveleri gaz yapar diye büyüklerde bile yapıyormuş ama çok gazı olduğu için usutuyormu acaba diye de düşünmeye başladım
bizimkide mutlu göbüşler reklamında karnını açıyo :)) göbek deliğini falan seviyo :))ay maşallah canım devamı gelir inşallah. Deliksiz uyumak çook iyi geliyo
ahaha sorma bizde iş yokmuş vallaBende bayılıyorum onlara ya.
Açıp açıp bakıyorum. Sonrada kendime kızıyorum. Elalem 6 çocuk yapıyo senn bi çocukla haşatın çıktı diye :)
chloeandbeans isimli kullanıcı canım yanılmıyosam 23 yaşın üçüzlerle birlikte toplam altı çocuğu var :)) çok sık değil ama mesajlaştık bi kaç kez bende buradaki paylaşımlarını özlüyorumkimdiki canim o. bu arada aproi eli gorusuyor musunuz? gozumuz ariyor mesajlarini.
genelde emzirme kesince yiyo diyolar zaten ama korkmuyor değilim mira söz konusu olunca yine de umud ediyorum inşallahCanim dün şubat ananelerine bir bakayım dedim bazen bakıyorum bizden büyükler ya emzirme tuvalet alışkanlığı için falan takip ediyorum bir tanesinin bebeği hiçbirşey yemiyormus istahsizmis gece sabaha kadar emiyormus emzirmeyi bıraktırmış şimdi yiyiyor sabaha kadar uyuyor diyor Mira geldi aklıma Mira da ilerde memeyi bırakınca yer bence bazen Ece de yemiyor yemek öncesi emzirdiysem yemeğini yemek istemiyor ama memeyi bırakınca daha iştahla yiyeceklerini dusunuyorum ben de kendimizi hazır hissederek 20 aylıkken biraktirmayi dusunuyorum arabada giderken kkucagimdan inmiyor meme diye olmadık yerlerde memeye yapışıyor elini sokuyor
bende eşine katılıyorum yeterki yesin maşallahEvde yerlerden zeytin cekirdegi topluyorum bi saattr haliyada leke yapmis zeytin. Alip alip kaciyo mutfaktan ckirdekleride yerlere atiyo esimde bosver yesinde kirletsin diyo:)
Rezene falan içirsen gün içinde üşütceğini sanmıyorum yediklerinden olabilir bencede
yediklerinden olabilir dediğiniz gibi kızlar rezene icermi acaba bilmiyorum şu ve ayran dışında içecek sevmiyor pekCnm mandalina hirada acayip gaz yapiyo pirt pirt geziyo evde. Gecen gun kv cok vermisti kotu olmustu dun ben bir tane verdm yne gaz cikardi hep mercimek corbasida gaz yapiyo
dene bakalım olmazsa bisküviyle falan ver bi de bebekken öykünün ayağının altına elma yağı sürüyodum ben gaz içinyediklerinden olabilir dediğiniz gibi kızlar rezene icermi acaba bilmiyorum şu ve ayran dışında içecek sevmiyor pek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?