2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Eşimin kuzenlerinden biri büyük bi doğum günü yaptı bi kaç ay önce. Tüm sülaleyi çağırmışlar. Baya büyük olmuş pastalar börekler falan anlatıp duruyolar. Kv de kıskanmış belli ki. Bana talimat veriyo. Sende hazırlan herkesi çağırcam diye.sanki kendi yapacak.

Tabi ki öyle bişey yapmıcam. Çocuk görmeye bile bana değil de kv ye gittiler. Biz orda yokuz bile yani. Evime bunun için bile gelmemiş insanları doğum günü yapıp çağırmam kadar saçma bişey olamaz heralde. Bi kaç kişi geldi onları çağırıp diğerlerini de çağırmamak olmaz. Kv gösteriş yapacak diye kendimi paralayamayacağım.
Zaten ramazan annemler gelemezler. Onlar yokkende kimse bana yardım da etmez.
Yine kendim küçük bi pasta yapmayı düşünüyorum. Fotomuzu çekiniriz çekirdek aile olarak. Pasta patlatmak istiyorum yine inşallah bu sefer dokunur pastaya.
Tütü yapayım diyorum bi de.
İnşallah kreşe başlarsa 3-4 yaşlarında bende büyük bi parti yaparım arkadaşlarıyla kızıma

@minnakkartal sen duramazsın hele bi zaman yaklaşsın yaparsın doğum günü sen
eşimde aynını diyo hadi görcez bakalım falan diye ama yok gerçekten istemiyorum zaten pasta patlatma istediğim gibi geçerse bir sürü fotosu ve güzel anısı olacak dekorunu sipariş edeceğim yer de hazır evde yapıcam bu kez çekimi açık havaya da anne kız pozlarımızı düşünüyorum. benim ailemle bir pasta eşiminkilerle bi pasta bir de evde doğum gününün olduğu gün pasta bir sürü foto demek yapmış kadar oldum bile :))

dün tektaşım oğlumun bacağını çizdi çıkardım ben de
bende eve gelir gelmez çıkarırım hemen bir iki başıma gelmişliği var

bir arkadaşım igde oğlunun fotoğrafını paylaşmış altına bugün lokmalarım yerine gülüşlerimi saymaya çalış olur mu yazmış..
çocuğu ufak tefek biraz artık ne kadar bunaldıysa muhtemel yakın çevresinin gözüne zayıf ama mutlu bir bebek mesajını sokmaya çalışmış inşallah yerine ulaşır.

Yerine ulaşsa bari. Küçücük kalmış bu çocuk lafından bana da fenalık geliyo.

Hafta donu alışverişe gittik gökçenin taytları fln hep kısa geliyo bişeyler alalım diye. Ayına göre alıyporum belinde durmuyo. Lastikli alsam bacaklar bosbol kötü duruyo. Küçük alıyorum beli bol bacak boyu kısa kalıyo. ne alacağımı şaşırdım. Allahtan elbiseler var.

Yerine ulaşsa bari. Küçücük kalmış bu çocuk lafından bana da fenalık geliyo.
bende ne zaman büyücek bu kız lafından fenalık geçiriyorum

bende alışverişte zorlanıyorum benzer sorunlar boyu olanın beli olmuyo üst boyu tam olanın kolları uzun kalıyo iyiki yaz geliyo diyorum şortlarda ve kısa taytlarda ve kısa kollularda bu kadar zorlanmıyorum

O soru hiç bitmiyor. Azadın kg su boyu falan normal geliyor bana ve hala her gören niye bu çocuk zayıf diyor dün mevlitte kuzenim, benim kızım azad kadarken 16 kg idi dedi. Şok oldum, allahtan çocuğa bişey olmamış dedim ben de be diyeyim.

azadcığımın maşallahı var onu diyene göz doktoru tavsiye etsen de olabilir. ayrıca 16 gerçekten çok uç bi sınır benim bile giderek mira gözüme normal gelmeye başladı artık kızım zayıf yerine diğer bebişlere şişko demeyi tercih ediyorum

böyle diyenin ağzına kürekle vurasım var!

yuh gerçekten maşallahı varmış çocuğun. Azad gayet iyi görünüyo bence.
Gerçi bana gökçe de çok normal görünüyo ama Persentilde düşük kilosu tabi.

böyle diyenin ağzına kürekle vurasım var!

yuh gerçekten maşallahı varmış çocuğun. Azad gayet iyi görünüyo bence.
Gerçi bana gökçe de çok normal görünüyo ama Persentilde düşük kilosu tabi.

Yani azad reflü dönemi hariç persentilin altına düşmedi hiç ama öyle tombik de olmadı. Hep ortalarda seyretti kg su. Benim gibi yanaklı olduğu için şişko görünüyor sadece ama yani çocuğun gelişimini çoookkk tombik olmasıyla ölçen zihniyete dalacam yakında kürekle.
Azad yemek yemeyi sevmiyor. Az da yedirsem o kaseyi ne kadar faydalı şey varsa onunla dolduruyorum ki az ve öz yemiş olsun en azından. Ayyy sinir oldum ben de dün
Ama kuzenimin azaddan 6 ay küçük ikinci çocuğu azadın şimdiki kg su ile aynı ve herkes kg karşılaştırması yaptı.
Haaa bir de vay niye emmiyormuş. Sanki keyfimden emzirmiyorum. Epeydir kocakarı ortamlarına girmediğinden dün acayip şişip geldim. Ölü Mevlüt'ü diye olay da çıkaramadım içimde patladı

Ya bi de anneyle konuşmanın bir edebi olmalı. Dün başla bi akrabamızın kızı vardı daha 6 aylık. Gelin de pek çekingen. Millet kadını sıkıştırıyor yemek vermeye başlamadın mı, yok küçük kalmış bu, daha oturamıyor mı emeklemiyor mu vs vs. Kadın stres oldu Bebek huysuzlandı stresten. Bebeği de görseniz boncuk gibi benim bile doğurasım geldi bi tane o kadar yani. Neyse millet bebeği sevmeye çalıştıkça huysuzlandı ve benim kucağımda sakinledi :) bi tek bana gülücük attı oynaştı benle. Aslında diğer kadınlar da genç anneler ama hemen yaşadıkları zorlukları unutup yeni annelere saldırmaya başlıyorlar. İnşallah biz bu zor günlerimizi unutmayız da yeni annelere sadece destek oluruz

bugün kuaförüme 4 aylık bebekli bir bayan geldi, randevulu gitmiştim, işim kısa dedi, kuaförümde teklif etmedi tabi planlı gittim diye, önce siz halledin dedim siz bebeklisiniz 10 dk sonra olsa ne olur dedim, kadın nasıl teşekkür etti, biz de o yollardan geçtik dedim
kvsiydi herhalde kucağında uyuyordu minicik ayakları ile bizimkiler artık bayağı büyümüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…