hoşbulduk arkadaşlar, bizim topikte yeme sorunu olan çocuk yok dolayısıyla bu konuda bir şey paylaşamıyorum:)
sizin de sohbetinizi çok kaliteli buldum,
kızım nisa'nın günlük öğünlerini anlatayım,
sabah:
*haşlanmış ya da tereyağında yumurtayı eliyle kendi başına yiyebiliyor (ama uzun sürüyor en az yarım saat) yanına ekmek içini minik minik koyduğumda yiyor. domatesi yutuyor ama salatalığı emip tükürüyor. zeytini de bazen yutuyor.vişne reçelinin vişnelerini yutuyor.
*doktor en fazla 1 yaşına kadar bulamaç verin dese de biz yakın zamana kadar bulamaç verdik. içine 7 tahıl karışımı, ruşeym,bisküvi,keçi sütü,tereyağı,ceviz/fındık/badem, bal/pekmez,labne peynir koyuyorduk. ama bu 1 kasenin hepsini bitiriyordu. bazen hala veriyoruz. o gün bulamaç verilmediyse yarım portakal suyunu çay bardağına koyuyoruz kendi içiyor. sütü tek başına içmiyor, alıştıramadım henüz, ben sabah, akşam ve gece emziriyorum.
*öğle uykusuna yatmadan önce 1 bardak yoğurt yiyor, bezen kaşıkla kendi yemeye çalışıyor dökse de karışmıyoruz. kalanını biz yediriyoruz.
*öğle uykusundan uyanınca
-tavuklu pirinçli çorba (iyi haşlanmış pirince çorbanın içinde bir şey demiyor ama tavuk parçasını çorbada yutamıyor reddediyor)
-2-3 sebzeli çorba (patates-havuç-bezelye-kabak-yer elması ...) türü sebzeli bir çorba blender dan 1-2 tık çekip hafif pütürlü olursa yiyor
-bulgur pilavı (bunu geçenlerde kaşıkla yemiş, ben de şaşırdım büyük bir gelişme:), makarna eliyle, erişte eliyle yiyor
-taze fasulye yemeği,
-pirinçli yoğurt çorbası / sebzeli mercimek çorbası/ yeşil mercimek çorbası/kıymalı tarhana çorbası
-köfte (bazen eline alıp çok güzel çiğneyip yutuyor, bzen de diliyle ağzında dışarı itekliyor)
-pide/lahmacun içini yiyor, kuzu tandırı minik minik olursa yiyor
-levrek/mezgit/somon balığını kendisi eliyle alıp alıp yiyor balıkları yutmada sıkıntı yok.
-un çorbası ( unu kavurup içine su ekliyorum,karıştırıyorum ve tavuk eti, ya da balık etini içine karıştırıyorum, bazen 1-2 tık blender dan çektiğim oluyor)
ara öğün meyveli muhallebi ( 2 tatlı kaşığı irmik, 2 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 bardak sütte pişirip için tereyağı ekliyorum. pişip soğuyunca içine, elma rendesi, muz, şeftali, armut eziyorum. bunu seviyor.
bunun dışında belki yer umuduyla kemikli pirzola, ve yediğimiz evde pişen tüm yemekleri, simit, börek, kek, poğaça, kavun karpuz hemen her şeyi eline veriyorum. bazen geveleyip tükürüyor, bazen yuttuğu oluyor.
ben çalıştığım için akşam ve haftasonları yediriyorum, diğer zamanlar annemde.
ne yazık ki 1-2 saat onun yemesini bekleyemiyorum biraz da sabırsız bir insanım.
dolayısıyla ya nisa nın karnını doyurup biz yemek yerken önünde kendi yediklerimizi koyuyorum, ya da biz yemek yerken önüne koyup, yemekten kalkınca bakıyorum yeterli yemediyse ona kaşıkla yedirilebilecek bir şeyler yapıyorum.
hafta sonu dışarı çıkarken doyurup gidiyorum, bu mümkün değilse ona ayrı yemek götürüyorum. ya da güvendiğim bir yerse çorbasına ekmek doğrayıp biraz daha doyurucu hale getirip yediriyorum.
bu arada bizim kız önünde bir şeye yoğunlaşınca kaşığa ağzını açaıyor. ya su kapları koyup doldurup boşaltırken oynarken veriyorum ya da başka oyuncaklar, kağıtlar, post-it, çok çok sıkıştığımda ise telefonda çocuk şarkısı ya da en sevdiği sarelle-eti puf reklamını açtığım oluyor. (biliyorum yanlış olduğunu)
sabah yarım saat çizgi film dışında tv izlemesine izin vermiyoruz. parkı ve top oynamayı çok seviyor. havuzlu bir site olmasına rağmen yaklaşık 80 çocuk havuzu kullandığı için havuza doktor tavsiyesiyle sokmuyoruz. bir de havuzdaki belediyenin yaptığı ölçümlerde kimyasal oranı çok yüksek çıkmış

ben kendim de girmiyorum zaten
işte böyle arkadaşlar,