2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Canim hoageldin siz 18. Ay asisini yaptirdiniz mi? Endiselerim var benim ates vs. Oldu mu?

günaydınlar,
hoşbulduk arkadaşlar, 18. ayındaki aşıları henüz yaptırmadık, kızım 4 şubat 2014 doğumlu, dolayısıyla 4 ağustos sonrasında yapılacak. yapıldığı zaman sizinle paylaşırım. ben de aşılarla ilgili hep tedirgin olurum ama şu ana kadar aşıdan dolayı bir ateş veya başka sıkıntı yaşamadık, umarım tüm bebeklerin sorunsuz olur

A apriori11 canim afiyet olsun azad a bizde bugün ilk defa peynir zeytin recel ekmek seklinde ayri ayri yedik
Terapiden sonra mutlaka yaz canim gerçekten hepimizin cok ihtiyacı var buna sadece bebeklerimiz olsa belki bu kadar bunalmayiz ama iste bide etraftakilerin laf etmeleri yakinlarin dertleri derken cok bunaliyoruz

günaydınlar,
hoşbulduk arkadaşlar, 18. ayındaki aşıları henüz yaptırmadık, kızım 4 şubat 2014 doğumlu, dolayısıyla 4 ağustos sonrasında yapılacak. yapıldığı zaman sizinle paylaşırım. ben de aşılarla ilgili hep tedirgin olurum ama şu ana kadar aşıdan dolayı bir ateş veya başka sıkıntı yaşamadık, umarım tüm bebeklerin sorunsuz olur
Bize saglik ocagindaki hemsire bu zamana kadar yapilanlarin 2. Dozu asilar dedi hatta yumurta alerjimiz tuzunden hastanede gozetim altinda olmustu asilarimiz simdi hastanede bi sorun cikmadigina gore saglik ocaginda yaptirabilirmisiz nede olsa ayni asilarmis oyle dediler bize

Günaydın annisler gecmisi cok okuyamadim kacirdigim seyler var sanirim A apriori11 neden terapiye gitcek mesala:)aramiza yeni katilanlar olmus hosgelmus bizde evimize geldik tatil umut icin cok guzel benm icon yorucu oldu sürekli kucakta ydi denizi havuzu cok sevdi suyuda sever normalde zaten yolculugumuzda guzeldi resmen emerek gidip geldi onca yolu tek sorun biso yemedi paso emdi ama sukurki sutum yetti hatta cok emdiginden sanirim sutde arttı simdi de valiz bosalt kirlileri yika falan oyle ozledim sizleri bu arada umutta kac gündür ya kucakta yada arabasinda gezdigi icin eve geldiginden beri deli gibi emekliyor ozlemus galuba:))

Günaydın annisler gecmisi cok okuyamadim kacirdigim seyler var sanirim A apriori11 neden terapiye gitcek mesala:)aramiza yeni katilanlar olmus hosgelmus bizde evimize geldik tatil umut icin cok guzel benm icon yorucu oldu sürekli kucakta ydi denizi havuzu cok sevdi suyuda sever normalde zaten yolculugumuzda guzeldi resmen emerek gidip geldi onca yolu tek sorun biso yemedi paso emdi ama sukurki sutum yetti hatta cok emdiginden sanirim sutde arttı simdi de valiz bosalt kirlileri yika falan oyle ozledim sizleri bu arada umutta kac gündür ya kucakta yada arabasinda gezdigi icin eve geldiginden beri deli gibi emekliyor ozlemus galuba:))
hoş geldiniz umut için keyifli geçmesine sevindim sanada değişiklik olmuşur bizimde tatil emerek tamamlanacak sanırım dışarda bişi yemesi daa zor oluyor..
bide canım sen regl oldun mu ya :KK23:

20150728_114621.webp
buda bizden:) gelsin

hoş geldiniz umut için keyifli geçmesine sevindim sanada değişiklik olmuşur bizimde tatil emerek tamamlanacak sanırım dışarda bişi yemesi daa zor oluyor..
bide canım sen regl oldun mu ya :KK23:
iyi geldi canm evden uzaklasmak bile:)yok canm olmadim hala zaten normalde de cok regl olan biro degilim menopoza girdim galiba:KK53:

canım gerçekten allah yardımcın olsun. :KK43:

hemen hemen aynı aylarda bende denedim pütürlüyü. Hep geri ittirmeyle sonuçlandı. Bildiğin muhallebinin içinde azıcık pütür olsun kusuyodu hemen. Ama aynı zamanda kabak dolmasını çatalla iyice ezdiğimde yiyodu. İyice ezilmişse yiyo. Ama sulu ve tamamen pürüssüz şeylerin içindeki pütürleri yerken kusuyo.
yavaş yavaş muz ve ekmek içine alıştı. Kendise yiyo biz verincede.
En son bir ay önce kesin karar verdim ve her öğününü pütürlü yedirdim. Defalarca kustu etti ama sonunda pütürlü yedirmeye alıştırdım.en azından artık kusmuyo ve ağzından hemen geri atmıyo. Bu seferde çiğnememe sorunu çıktı. Ağzında ki bir lokmayı çiğnemesi dakikalar sürüyo. Lokmayı iyice ağzında yumuşata yumuşata evirip çevirip duruyo.ve öyle yutuyo. Ona çiğneme denmez kesinlikle. Ve tek bir öğünümüzün 2.5-3 saat sürdüğü bilr oluyodu.
Tabi bizim ilk dişimiz 12 aylık civarı çıktı. Bunda onunda etkisi olabilir.
Artık ikimiz içinde işkenceye döndğ yemek saatleri o yüzden bıraktım. Bu gün blendr dan da geçirmedim ama çatalla ezdim iyice. 1 aydır ilk defa keyifli yemek yedi çocuk. Kaşığı birlikte tuttuk birlikte ağzına götürdük.
Yine arada ağzına kuru üzüm ve yaban mersini verdim tamamen unutmasın pütürü diye. Hatta incir yedirdim bu gün ısırarak yedi. Ama yine yarım inciri yaklaşık yarım saatte yedik..
Bizimde kan ve idrar değerlerimiz hep normal.
Şuan ne durumdasınız peki?
Hoşgeldiniz bu arada:)

hoşbulduk arkadaşlar, bizim topikte yeme sorunu olan çocuk yok dolayısıyla bu konuda bir şey paylaşamıyorum:)
sizin de sohbetinizi çok kaliteli buldum,
kızım nisa'nın günlük öğünlerini anlatayım,
sabah:
*haşlanmış ya da tereyağında yumurtayı eliyle kendi başına yiyebiliyor (ama uzun sürüyor en az yarım saat) yanına ekmek içini minik minik koyduğumda yiyor. domatesi yutuyor ama salatalığı emip tükürüyor. zeytini de bazen yutuyor.vişne reçelinin vişnelerini yutuyor.
*doktor en fazla 1 yaşına kadar bulamaç verin dese de biz yakın zamana kadar bulamaç verdik. içine 7 tahıl karışımı, ruşeym,bisküvi,keçi sütü,tereyağı,ceviz/fındık/badem, bal/pekmez,labne peynir koyuyorduk. ama bu 1 kasenin hepsini bitiriyordu. bazen hala veriyoruz. o gün bulamaç verilmediyse yarım portakal suyunu çay bardağına koyuyoruz kendi içiyor. sütü tek başına içmiyor, alıştıramadım henüz, ben sabah, akşam ve gece emziriyorum.
*öğle uykusuna yatmadan önce 1 bardak yoğurt yiyor, bezen kaşıkla kendi yemeye çalışıyor dökse de karışmıyoruz. kalanını biz yediriyoruz.
*öğle uykusundan uyanınca
-tavuklu pirinçli çorba (iyi haşlanmış pirince çorbanın içinde bir şey demiyor ama tavuk parçasını çorbada yutamıyor reddediyor)
-2-3 sebzeli çorba (patates-havuç-bezelye-kabak-yer elması ...) türü sebzeli bir çorba blender dan 1-2 tık çekip hafif pütürlü olursa yiyor
-bulgur pilavı (bunu geçenlerde kaşıkla yemiş, ben de şaşırdım büyük bir gelişme:), makarna eliyle, erişte eliyle yiyor
-taze fasulye yemeği,
-pirinçli yoğurt çorbası / sebzeli mercimek çorbası/ yeşil mercimek çorbası/kıymalı tarhana çorbası
-köfte (bazen eline alıp çok güzel çiğneyip yutuyor, bzen de diliyle ağzında dışarı itekliyor)
-pide/lahmacun içini yiyor, kuzu tandırı minik minik olursa yiyor
-levrek/mezgit/somon balığını kendisi eliyle alıp alıp yiyor balıkları yutmada sıkıntı yok.
-un çorbası ( unu kavurup içine su ekliyorum,karıştırıyorum ve tavuk eti, ya da balık etini içine karıştırıyorum, bazen 1-2 tık blender dan çektiğim oluyor)

ara öğün meyveli muhallebi ( 2 tatlı kaşığı irmik, 2 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 bardak sütte pişirip için tereyağı ekliyorum. pişip soğuyunca içine, elma rendesi, muz, şeftali, armut eziyorum. bunu seviyor.

bunun dışında belki yer umuduyla kemikli pirzola, ve yediğimiz evde pişen tüm yemekleri, simit, börek, kek, poğaça, kavun karpuz hemen her şeyi eline veriyorum. bazen geveleyip tükürüyor, bazen yuttuğu oluyor.

ben çalıştığım için akşam ve haftasonları yediriyorum, diğer zamanlar annemde.
ne yazık ki 1-2 saat onun yemesini bekleyemiyorum biraz da sabırsız bir insanım.
dolayısıyla ya nisa nın karnını doyurup biz yemek yerken önünde kendi yediklerimizi koyuyorum, ya da biz yemek yerken önüne koyup, yemekten kalkınca bakıyorum yeterli yemediyse ona kaşıkla yedirilebilecek bir şeyler yapıyorum.
hafta sonu dışarı çıkarken doyurup gidiyorum, bu mümkün değilse ona ayrı yemek götürüyorum. ya da güvendiğim bir yerse çorbasına ekmek doğrayıp biraz daha doyurucu hale getirip yediriyorum.
bu arada bizim kız önünde bir şeye yoğunlaşınca kaşığa ağzını açaıyor. ya su kapları koyup doldurup boşaltırken oynarken veriyorum ya da başka oyuncaklar, kağıtlar, post-it, çok çok sıkıştığımda ise telefonda çocuk şarkısı ya da en sevdiği sarelle-eti puf reklamını açtığım oluyor. (biliyorum yanlış olduğunu)
sabah yarım saat çizgi film dışında tv izlemesine izin vermiyoruz. parkı ve top oynamayı çok seviyor. havuzlu bir site olmasına rağmen yaklaşık 80 çocuk havuzu kullandığı için havuza doktor tavsiyesiyle sokmuyoruz. bir de havuzdaki belediyenin yaptığı ölçümlerde kimyasal oranı çok yüksek çıkmış:( ben kendim de girmiyorum zaten
işte böyle arkadaşlar,

Kizlar resmen verilmis.sadakamiz varmis beyza kanepelere cikiyorya artik kafa.ustu.nasil dusuyosa anlamadim.ama kafa ustu gidiyodu tek.bacagindan nadil yakaladiysam dusmeden kurtardim cok.sukur ama cok.korktu cok agladi kuzum :KK43:

canım çook geçmiş olsun, ben de 1-2 kez öyle yakaladım son anda, yanındaydım, ama geçen arife günü yine yanında olmama rağmen kafa üstü düşmesine engel olamadım, Allah a şükür bir şey olmadı, çok korktum boynuna bir şey oldu diye:(( halbuki 1 yaşından beri geri geri inmeyi öğrenmişti, 18 aylık oldu yine de düşme tehlikesi var, aman dikkat edelim Allah'a emanetler,

Bize saglik ocagindaki hemsire bu zamana kadar yapilanlarin 2. Dozu asilar dedi hatta yumurta alerjimiz tuzunden hastanede gozetim altinda olmustu asilarimiz simdi hastanede bi sorun cikmadigina gore saglik ocaginda yaptirabilirmisiz nede olsa ayni asilarmis oyle dediler bize

evet hastane ortamında asabım bozuluyor gıcık oluyorum ordaki doktor ve hemşirelere, ne zaman gitsek eşimle kavga edip döneriz zaten.
halbuki aile hekimliği daha basit, daha sakin, hemşiremiz çok iyi bir kadın bir de annemin evinin dibinde olduğu için çocuğu arabaya bindir indir derdi olmadan direkt yürüyerek eve götürebiliyoruz.

ama o kirpikler :nazar:

iyi geldi canm evden uzaklasmak bile:)yok canm olmadim hala zaten normalde de cok regl olan biro degilim menopoza girdim galiba:KK53:
ya ben çok yoğun oluyodum hatta bazen iki kez oluyodum şimdi olamayınca çok şaşkınım allah korusun ama girdiysem bende şaşırmıcam zira öyle bi ateş basıyo ki sormayın :P

hoşbulduk arkadaşlar, bizim topikte yeme sorunu olan çocuk yok dolayısıyla bu konuda bir şey paylaşamıyorum:)
sabah:
*haşlanmış ya da tereyağında yumurtayı eliyle kendi başına yiyebiliyor (ama uzun sürüyor en az yarım saat) yanına ekmek içini minik minik koyduğumda yiyor. domatesi yutuyor ama salatalığı emip tükürüyor. zeytini de bazen yutuyor.vişne reçelinin vişnelerini yutuyor.
*doktor en fazla 1 yaşına kadar bulamaç verin dese de biz yakın zamana kadar bulamaç verdik. içine 7 tahıl karışımı, ruşeym,bisküvi,keçi sütü,tereyağı,ceviz/fındık/badem, bal/pekmez,labne peynir koyuyorduk. ama bu 1 kasenin hepsini bitiriyordu. bazen hala veriyoruz. o gün bulamaç verilmediyse yarım portakal suyunu çay bardağına koyuyoruz kendi içiyor. sütü tek başına içmiyor, alıştıramadım henüz, ben sabah, akşam ve gece emziriyorum.
*öğle uykusuna yatmadan önce 1 bardak yoğurt yiyor, bezen kaşıkla kendi yemeye çalışıyor dökse de karışmıyoruz. kalanını biz yediriyoruz.
-tavuklu pirinçli çorba (iyi haşlanmış pirince çorbanın içinde bir şey demiyor ama tavuk parçasını çorbada yutamıyor reddediyor)
-2-3 sebzeli çorba (patates-havuç-bezelye-kabak-yer elması ...) türü sebzeli bir çorba blender dan 1-2 tık çekip hafif pütürlü olursa yiyor
-bulgur pilavı (bunu geçenlerde kaşıkla yemiş, ben de şaşırdım büyük bir gelişme:), makarna eliyle, erişte eliyle yiyor
-taze fasulye yemeği,
-pirinçli yoğurt çorbası / sebzeli mercimek çorbası/ yeşil mercimek çorbası/kıymalı tarhana çorbası
-köfte (bazen eline alıp çok güzel çiğneyip yutuyor, bzen de diliyle ağzında dışarı itekliyor)
-levrek/mezgit/somon balığını kendisi eliyle alıp alıp yiyor balıkları yutmada sıkıntı yok.
-un çorbası ( unu kavurup içine su ekliyorum,karıştırıyorum ve tavuk eti, ya da balık etini içine karıştırıyorum, bazen 1-2 tık blender dan çektiğim oluyor)

ara öğün meyveli muhallebi ( 2 tatlı kaşığı irmik, 2 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 bardak sütte pişirip için tereyağı ekliyorum. pişip soğuyunca içine, elma rendesi, muz, şeftali, armut eziyorum. bunu seviyor.

bunun dışında belki yer umuduyla kemikli pirzola, ve yediğimiz evde pişen tüm yemekleri, simit, börek, kek, poğaça, kavun karpuz hemen her şeyi eline veriyorum. bazen geveleyip tükürüyor, bazen yuttuğu oluyor.

ne yazık ki 1-2 saat onun yemesini bekleyemiyorum biraz da sabırsız bir insanım.
dolayısıyla ya nisa nın karnını doyurup biz yemek yerken önünde kendi yediklerimizi koyuyorum, ya da biz yemek yerken önüne koyup, yemekten kalkınca bakıyorum yeterli yemediyse ona kaşıkla yedirilebilecek bir şeyler yapıyorum.
hafta sonu dışarı çıkarken doyurup gidiyorum, bu mümkün değilse ona ayrı yemek götürüyorum. ya da güvendiğim bir yerse çorbasına ekmek doğrayıp biraz daha doyurucu hale getirip yediriyorum.
bu arada bizim kız önünde bir şeye yoğunlaşınca kaşığa ağzını açaıyor. ya su kapları koyup doldurup boşaltırken oynarken veriyorum ya da başka oyuncaklar, kağıtlar, post-it, çok çok sıkıştığımda ise telefonda çocuk şarkısı ya da en sevdiği sarelle-eti puf reklamını açtığım oluyor. (biliyorum yanlış olduğunu)
sabah yarım saat çizgi film dışında tv izlemesine izin vermiyoruz. parkı ve top oynamayı çok seviyor. havuzlu bir site olmasına rağmen yaklaşık 80 çocuk havuzu kullandığı için havuza doktor tavsiyesiyle sokmuyoruz. bir de havuzdaki belediyenin yaptığı ölçümlerde kimyasal oranı çok yüksek çıkmış:KK43: ben kendim de girmiyorum zaten
işte böyle arkadaşlar,
aslında bence kızının yeme şekli çok blendırcı pütürlü yiyeme kadar baskın değil en azından benim kızıma göre ben sadece aralarda veriyorum kek börek bide pilav bunlar daa menümüzde bile yok ana öğünlerinin hepsi blendır özellikle kaşıkla yiyeceği hiçbişeyde pütür kabul etmiyor
bende çalışıyorum ki buraya ilk girdiğim zamanlarda sizin topiğe yazmıştım süt sağmayla ilgili devam ediyomusunuz ne kadar sürdü faln diye benim kızım hala yoğun anne sütü alıyo ek gıda günde bir öğün yarım kase çorba ve az biraz anne sütüyle yapılmış bulamaçtan meyve püresi bi kaç kaşık yoğurt da yine bi kaç kaşık ben evdeysem yani haftasonu bunları bile daha az yiyo tv biz izlediğimiz için ve salonda olduğu için reklamlarda bakıyo onun dışında pek ilgisini çekmiyor bizde yemek saatleri dışında reklam olursa başka kanala geçiyoruz yemek yerkense deli gibi reklam arıyorum evet bence de yanlış ama ne yapayım başka türlü yemiyo

Kizlar canim cok sikkin sabah kotu bir telefinla kalktik bizim kamyonetimiz var esim yaninda calisan elemana verdi ise onunla gidip geliyordu sabah ise gelirken kardesi de yanindaymis kamyonetle ucuruma dusmusler kardesi hafif yarali kendisi yarali hayati tehlike yok ama arabamiz hurda oncelikle cocuklara cok uzuldum Allah korumus olebilirlerdi ama cok sukur birsey yok arabamizi uc sene once binbir zorlukla sunnet yaptigimiz takilarla uzerine kredi cekerek sifir aldik tamamen gitti kasgosu var ama hepsini karsilamaz inanin cok moralim bozuk ayni zamanda esime cok kizginim baska seylerde var bu konularla ilgili

sabah:
-taze fasulye yemeği,

sabah yarım saat çizgi film dışında tv izlemesine izin vermiyoruz. parkı ve top oynamayı çok seviyor. havuzlu bir site olmasına rağmen yaklaşık 80 çocuk havuzu kullandığı için havuza doktor tavsiyesiyle sokmuyoruz. bir de havuzdaki belediyenin yaptığı ölçümlerde kimyasal oranı çok yüksek çıkmış:KK43: ben kendim de girmiyorum zaten
işte böyle arkadaşlar,
maşallah şubat bebeklerine:)
Burda hiiç yabancılık çekmezsiniz. Çünkü bebeklerimizin en az yarısının yememk yemeyle ilgili mutlaka bir sorunu var. Lanetli ay falan diye bile düşündük yani.

Bende hemen hemen benzer öğünler veriyorum. Bulduğum her türlü sebzeyi kereviz bürüksel lahanası börülce kuşkonmaz ne bulursam hepsini yediriyorum. et tavuk balığıda dönüşümlü olarak yediriyorum.
Bizde bir zamanlar her gün yoğurdumuzu yiyoduk ama şuan kesinlikle yoğurt süt peynir tadını aldığında yemek istemiyo. Yoğurt çorbasını bile yediremiyorum. Bir hafta kadar önce sütü tekrar denemiştim içmişti. Ama şuan yine reddediyo. Bende şekersiz sütlaç yapıyorum bal pekmez ekleyip üzerine yediriyorum öğleden sonra. Ya da yulaf ezmesi ve ya irmikli yaptığımda sütle yapıyorum. Peyniride kahvaltısını iyice karıitırarak veriyorum mecburen.
Tahin pekmeze bayılıyo ekmeğe batırıp veriyorum yiyo. Hatta bazen kaşık kaşık bile yiyo.
Ne güzel eline bişeyler alıp yiyomuş. Kızımın hiç öyle bir niyeti yok. Kendi yediği tek şey muz ve ona özel yaptığım ceviz fındık kaju yu un haline getirip az şekerli tahinli kek yaptım dilimleyip buzluğa attım. Arada çıkartıp Onu verdiğimde minik minik bölüp yiyo. Ondanda çabuk sıkılıyo.
Muz gibi çok sevdiği bişey olacak anca. Yoksa asla eliyle yemiyo. Köfteyi falan denedim. Bir kere ısırıp atıyo. Uğraşmak istemiyo.
Ama her yemekte kaşığı eline veriyorum birlikte tutarak ağxına götürüyoruz o çok hoşuna gidiyo. Ağzına alırken hmmm sesleri çıkartıyo seviyo. Bazende bana veriyo hatta:)
Ben çalışmıyorum öyle olduğu halde sabrım 1 ayda tükendi. 2.30 saat yemek yedirmek onada banada işkence.
Şimdi yine eziyorum 2 gündür. Yarım saatten fazla sütmüyo. Ama en azından yiyo. Nasılsa alışcak geç alışsın :(
Birde 2.30 saat sürünce oyalayacak bişryler gerekiyo. Su dolduruyorum önüne türlü türlü oyuncaklar. Islak mendilleri boşaltıyo. Hepsinin bir sınırı var. Tv açıyodum bi yerden sonra onada fazla takılmaya başlayınca en hayırlısı pütüre ara vermek oldu.
Bizim yemeklerimizden vermiyorum hiç. Düzenli beslenmiyoruz malesef. O yüzden gökçenin yemeğini mutlaka yaparım.
Havuzda büyük nimet gerçekten ama o kadar kimyasala girmemesi daha hayırlı. Su havuzları aldık hemen hemen hepimiz çocu bebeğşmiz onlarla serinliyolar şimdilik:)

Kizlar canim cok sikkin sabah kotu bir telefinla kalktik bizim kamyonetimiz var esim yaninda calisan elemana verdi ise onunla gidip geliyordu sabah ise gelirken kardesi de yanindaymis kamyonetle ucuruma dusmusler kardesi hafif yarali kendisi yarali hayati tehlike yok ama arabamiz hurda oncelikle cocuklara cok uzuldum Allah korumus olebilirlerdi ama cok sukur birsey yok arabamizi uc sene once binbir zorlukla sunnet yaptigimiz takilarla uzerine kredi cekerek sifir aldik tamamen gitti kasgosu var ama hepsini karsilamaz inanin cok moralim bozuk ayni zamanda esime cok kizginim baska seylerde var bu konularla ilgili

Cok gecmis olsun canim cana gelecegine mala gelsin. Vardr bunda da bir hayir uzulme

allah korumuş uçurumdan düşmek az şey değil.:(
Bi ara haberlerde görmüştüm. Kasko bedeli hariç araç değer kaybı davası açıp. Aradaki kaybıda talep edip alabiliyomuşuz. Bizde ben hamileyken bi kaza yapmıştık. 4 binlira kadar bi değer düşmesi olmuştu. Daha açtık ve ödediler o parayı. Gerçi rşin biliyodur mutlaka.
Vardır bundada bi hayır çok zorluk çekmişsiniz ama inşallah kolay toparlanır..:(

Sali gununevi ilaclattik.esim ust katin dis kapsinda akrep gormus:(ne olur ne olmaz diye tum binayi bahce dahil ilacladilar.yerler parke olmadigi icn dun aksam emreyi babaannesine birakp evin cogu kismini sirkeli suyla yikadim:(kizkardesm gelcekti yardma yan cizdi.annemler de hic sormadilar bile napyosun diye.biraz once aradi kardesm acmadim telefonu.her yerim agriyo.salon ve banyo kaldi.banyoyu yikycam ama salonu silerm sadece mobilyalardan dolayi yikayamam.perde kirlent kiliflari nevresm ne varsa yikadm.makine gun boyu calisacak sanirim:(emre de aglyip duruyo onunla is yapmak daha zor.uyutuyorm.simdi devam etcm kaldgm yerden.tasinmayi dusunuyorum bi de nasl olck o is ya:(halilar da yikamaya gidecek yarin.cok yorgunum:KK61:anneme de kizdim istanbuldan buyuk ablam geldi annem onu gorunce hepmzi unutur:KK62:

çook geçmiş olsun iyi ki size bir şey olmadı, içindeki kişiler inşallah iyileşir hemen. evet pert değeri daha düşük oluyor. benim de k.v.lerin arabası durduğu yerde gelip çarptılar 25 binlik arabaya 20 bin pert değeri veriyorlarmış, diye duydum. ama net değil.

maşallah şubat bebeklerine:)
Burda hiiç yabancılık çekmezsiniz. Çünkü bebeklerimizin en az yarısının yememk yemeyle ilgili mutlaka bir sorunu var. Lanetli ay falan diye bile düşündük yani.

Bende hemen hemen benzer öğünler veriyorum. Bulduğum her türlü sebzeyi kereviz bürüksel lahanası börülce kuşkonmaz ne bulursam hepsini yediriyorum. et tavuk balığıda dönüşümlü olarak yediriyorum.
Bizde bir zamanlar her gün yoğurdumuzu yiyoduk ama şuan kesinlikle yoğurt süt peynir tadını aldığında yemek istemiyo. Yoğurt çorbasını bile yediremiyorum. Bir hafta kadar önce sütü tekrar denemiştim içmişti. Ama şuan yine reddediyo. Bende şekersiz sütlaç yapıyorum bal pekmez ekleyip üzerine yediriyorum öğleden sonra. Ya da yulaf ezmesi ve ya irmikli yaptığımda sütle yapıyorum. Peyniride kahvaltısını iyice karıitırarak veriyorum mecburen.
Tahin pekmeze bayılıyo ekmeğe batırıp veriyorum yiyo. Hatta bazen kaşık kaşık bile yiyo.
Ne güzel eline bişeyler alıp yiyomuş. Kızımın hiç öyle bir niyeti yok. Kendi yediği tek şey muz ve ona özel yaptığım ceviz fındık kaju yu un haline getirip az şekerli tahinli kek yaptım dilimleyip buzluğa attım. Arada çıkartıp Onu verdiğimde minik minik bölüp yiyo. Ondanda çabuk sıkılıyo.
Muz gibi çok sevdiği bişey olacak anca. Yoksa asla eliyle yemiyo. Köfteyi falan denedim. Bir kere ısırıp atıyo. Uğraşmak istemiyo.
Ama her yemekte kaşığı eline veriyorum birlikte tutarak ağxına götürüyoruz o çok hoşuna gidiyo. Ağzına alırken hmmm sesleri çıkartıyo seviyo. Bazende bana veriyo hatta:)
Ben çalışmıyorum öyle olduğu halde sabrım 1 ayda tükendi. 2.30 saat yemek yedirmek onada banada işkence.
Şimdi yine eziyorum 2 gündür. Yarım saatten fazla sütmüyo. Ama en azından yiyo. Nasılsa alışcak geç alışsın :KK43:
Birde 2.30 saat sürünce oyalayacak bişryler gerekiyo. Su dolduruyorum önüne türlü türlü oyuncaklar. Islak mendilleri boşaltıyo. Hepsinin bir sınırı var. Tv açıyodum bi yerden sonra onada fazla takılmaya başlayınca en hayırlısı pütüre ara vermek oldu.
Bizim yemeklerimizden vermiyorum hiç. Düzenli beslenmiyoruz malesef. O yüzden gökçenin yemeğini mutlaka yaparım.
Havuzda büyük nimet gerçekten ama o kadar kimyasala girmemesi daha hayırlı. Su havuzları aldık hemen hemen hepimiz çocu bebeğşmiz onlarla serinliyolar şimdilik:)

evet canım şubat bebekleri maşallah çok iyi yemek konusunda, bir ben bir de zeynep var o kaldı 9 lu 10 lu kilolarda. milletin çocuğu hapur hupur yiyor valla, 1 yaşındayken bile 12-13 kiloydu çoğu. ama zeynep her şeyi yiyor ve 16 dişi de çıktı onun. bizimkinin azılar daha yeni çıktı 12 dişi var.
bir de benimkinin zaten metabolizması genetik olarak hızlı, yediğinde daha mama sandalyesindeyken tuvaletini yapar. baba tarafına çekmiş. sizden de yemek konusunda tarifler aldığım iyi oldu denerim belki sevdiği şeyler olur,
biz de su havuzu aldık, denize gittiğimizde götürüyoruz deniz suyuyla dolduruyoruz. ama biraz büyük almışız evde bebekkekn yıkadığımzı küvetine koyuyormuş anneannesi. orda suyla oynuyormuş,

bebeklerimiz aynı tip desenize, telefondan girince resim koyayım ben de:)

Bende simdi uyudum kızımla cok iyi geldi. Arkadaslar bu gunlerde neler oluyo bilmiyorum burada bir cok kisi esiyle kavgali emin degilim Kedim Kedim olabilir dun aksam kavga etmis gecen biri esiyle ayakkabilari unuttugu icin arabada tartismis A apriori11 keza oyle limoni. Biz 3 gundur kusuz konusmuyorum. Ulke desen her gun ayri bir olay karanlik gunler bitdin istiyorum. Nedir bunlar Merkür cilvesi miydi? Evimizde ulkemizde huzur olsun o gunler gelsin...

Canım senin içine doğmuş biz bu sıralar pek bir dalaş halindeyiz ama buraya yazmamıştım :)

merhaba, benim kızım 18 aylık ve Kadınlar Kulübünde 2014 Şubat anneleri topiğindeyim. Sizin topik hareketli olunca son birkaç sayfanızı okudum ve sizinle benzer sorunlarımın olduğunu gördüm.

Özellikle pütürlü/katı gıda konusunda. Olayı kısaca özet geçeyim;

8-9 aylıkken pütürlüye geçişte çok zorlandım, belki zamanı değildi, yemeğini yedirirken bir pütür geldiğinde direkt öğürüyor ve bu sefer yediğini de kusuyordu. ben ısrarla denemeye devam ettim. 10-12 aylıkken ekmek parçalarını, omlet, balık gibi yumuşak besinleri ağzında döndürüp yutabilir olmuştu. üstelik kendi yemeğe meraklıydı. ben seviniyordum çok şükür blender bebeği olmadı diye. ama hoop bir diş çıkmaya başlıyor bizimki yine eski haline geri dönüyordu.
hala daha eliyle alıp ağzına götürdüğü bir besini çiğnemeye çalışıyor ve ağzına döndüremeyip diliyle dışarı ittiriyor.
ama bazen de aynı ya da benzer besinleri yutuyor. örneğin; makarna, pilav, kıyma, yumurta, erişte, iyi pişmiş minik kuzu eti, domates, şeftali, muz vb.
ancak bunları bizim ağzına vermemize izin vermiyor, kendisi ya eliyle ya da kaşıkla döke saça yemeye uğraşıyor. tabi kendini doyuramayınca, ben çorba ve muhallebilerle destek olmaya çalışıyorum.

kızımın bu diliyle dışarı ittirme hareketini hala yapmasına fena halde sinir oluyorum, acaba bu bir yeme bozukluğu mu?
dr. kadir tuğcu bebeklerde bu durumun genetik olarak geç gelişebileceğini ve sabırlı olmamızı söylüyor. dil bağı diye bir durum varmış ondan şüpheleniyorum ama olsa doktor götürüyoruz o söylerdi diye düşünüyorum. En son 15 aylıkken doktor kontrolümüzde 9.140 gr. 80 cm. di. Doktor persentilinde gerileme olduğu için kan tahlili istedi, sağlıklı çocuğa kan tahlilini pek istemesem de ilk defa yapılıyor diye yaptırdık. sonuçlar tüm değerler, hormonlar, tsh, demir, her şey normal, dolayısıyla bize ne bir iştah açıcı vitamin ne de başka bir şey önerdi. bu çocuğun tipi böyle dedi, idrar ve gaita tahlilinde de sorun yok. mesela çişini söylüyor bezine yaparken ve gayet rahat yapıyor. Doğduktan beri % 50 lik yani ortalama persentili takip ederken, şimdi % 25 lere düşmesine çok üzülüyorum.

Aranızda benimle benzer sıkıntıları yaşayan var mı?

Hoşgeldin :) ama seninki nimetmiş değişelim bence :D Benim oğlum sadece blenderdan geçenleri yiyor. Çorbalardaki pirinç tanelerini bile yutmayıp ağzında biriktiriyor. Resmen sıvı besleniyor. Tam cinnetlik yani...

Annesiii bu çok güzel olmuşşş maşallah kuzuma. Simite neden Nasrettin Hoca usulü ters oturdu ağzına su alamasın diyemi?

Ay canım benim çok güldüm hatta resmen sesli güldüm.

sabah:
-taze fasulye yemeği,

sabah yarım saat çizgi film dışında tv izlemesine izin vermiyoruz. parkı ve top oynamayı çok seviyor. havuzlu bir site olmasına rağmen yaklaşık 80 çocuk havuzu kullandığı için havuza doktor tavsiyesiyle sokmuyoruz. bir de havuzdaki belediyenin yaptığı ölçümlerde kimyasal oranı çok yüksek çıkmış:( ben kendim de girmiyorum zaten
işte böyle arkadaşlar,

Yok yok sizinkinin hakikaten maşallahı var bence :D

Back
X