Kızlar kac gündr bi araba muhbbeti dolasiyor yanls anlamayın kimseye akıl wermek haddime dgl :) ama paylasilan arabalara bakiyorm bin tl ye kadar gdiyor terchler..
Yapmayn ltfn bi arabaya bu kadar bütçe ayrilir mi ? Piyasada 300-350ye travl sistem arabalar war..hani sadece araba icin dgl inanin bende cok hewesliym hamile oldgumu ögrendgmde meltem moblyadan oda begenmştm 4bin tl..eşimle tartşmştk o 2.5 e kadar alalm diodu ben nlck diyodum ödenr gder..ama olmuyo iste..dha snra 2.5 bine bile pay ayiramadik..
Dha bi ton masraflari var hastane cksi almaya gttm idil bebe 139 ddi gaye bebe de 50 ye..bende isterm en kalitelisindn alaym herseyini ama idil bebe alsam hastane cikisini bidaha bisey alamam ki cocuklugu boyunca her ihtiyacini idilden karsilayabilecek maddi gücte dglm maalesef..annemi aradim anne idil bu fiyat diqer markalar şöle die ama idil şöle iyi böle iyi ddm..annemde haklisin kızım ben seni idillerle büyüttm tenin ondan hic mikrop kapmiyo hc hasta olmuyosn bu yasina geldin ddi:)
Yani kisacası israfa kacmayalim arkadaslar piyasadaki btn saticilar bizim annelik zaafimizi kullaniyor..
Çalişan arkadslar dha iyi bilir para nasil kazaniliyo..
Orta yoldan saşmayalim cocklarimiza dha dogmadan doyumsuzlugu aşılamayalm iyi niyetle yapiyorz ama onlarn böle böle olusuyo kisilikleri..
Kendi nefsime hitabende söyledim aman yanliş anlamayn he:)
Araba muhabbeti dönmüş,valla biz eşimle arabamızı 23 nisanda aldık taaaa....kaç haftalık hamileydim hatırlamıyorum bile,aklımızda yokken girip alıp çıktık (fiyatı 500 tl travel sistem),kışın doğacak bebekler evet,bende kış bebeği idim hatta doğum tarihim 16 kasım ve yanlış anlaşılmasın isviçrede doğup büyüdüm,buranın hava şartlarından kat ve kat daha zor,annem ve babam çalıştıkları için de ben 8 haftalık iken beni yuvaya vermek zorunda kalmış,yani demem o ki kar kış kıyamet ben zaten her gün o evden çıkmışım,ve Allah'a şükür sapasağlam dipçik gibiyim
yani demem o ki araba tercih meselesi tabii,ama ben çocuğumu kış diye eve kapatacak olan bir anne olmak istemiyorum tamamen kendi tercihim...çocuğum un her havayı almasını istiyorum...youtubeda bir çok yabancı aileyi takip ediyorum vloggerlar var mesela,o kadar rahatlar ki inşallah bende öyle olabilirim diye düşünüyorum,pimpirikli bir anne olmayı hiç ama hiç istemiyorum,haaa bunların yanı sıra büyük konuşmak da istemiyorum,eşimde benle aynı kafada şükür...
bunları konuşmak iyi hoş güzelde...Allah'ım hepimizin kucağına almayı nasip etsin bebişlerimizi...
Bana pek 1 günlük iş gibi gelmiyor bu alışveriş. Fiyatları araştırınca kolay kolay bişiy alamadım çünkü dediğiniz gibi az giyilecek, kullanılmayacak diyerek ve ucuzunu arayarak geçiyo zaman alışverişte. En son baktın yorulmuşsun eve dönüyosun. Bu şekilde bişiy almaya almaya bebeği don atlet gezdiricem ilk 3 ay
Bende birçok şeyi geçe bırakıyorum baktım ihtiyacım oldu netten sip veririm diyorum ama öncelikli iktiyaçları da araştırmak lazım. İnan çok zaman alıyo. Ben bugünlerde bu eksikleri alıp 1 ay sonra tatile çıkıp doğuma kadar kafa dinlemeyi düşünüyorum.
Bu arada, arkadaşların paylaştığı bebek arabaları 350-450 tl arasıydı ben pahalı araba görmedim, hatta dedim ohhh sağolsun kızlar sayelerinde uygun ve kaliteli araba alacam :)
Bu arada herşeyi sona bırakmayın ki kampanyalar vs ile bazı ürünleri 3te 2 fiyatına alabiliyorsunuz, ciddi fark oluyo.
Dip not: 1 aylıktan sonra bebeğe hergün hava aldırmak istiyorum, kış bebeği olacağı için imkansız olduğunu söylediğimde annemin cevabı şu oldu, sende ekimde doğdun ben seni 1 aydan sonra her gün giydirip arabana koyup dışarı çıkardım. Kar yağdığı zaman bile bahçede hava aldırdım içeri soktum dedi. Vayyy dedim. Ben sakin ve havadar yerde gezdiricem bebeğimi kışın da.
Her anneye göre ihtiyaç durumu farklı önem kazanıyor. bakalım işte :)
benım ılk çocuk hazıran doğumlu yazın dışarı çıkmak daha zor oluyor sıcaklardan bizimkıler sonbahar bebegı aslında tam kış değil ben izmirdeyım izmirin kışı okadar olmuyor zaten asısı falan mecbur çıkmak lazım cocukların havada alması lazım
bende izmirdeyim canım....
hemsehri çıktık negüzel nerde oturuyosun dra nereye gidiyosun canım
Bornova da oturuyorum,Su hastanesine gidiyorum
Doktorum Nurettin Ersöz İnce
Sen ????
ben balçovadayım egepolden Gökalp tokaç a gıdıyodum ıkılı testım temzı çıkınca 4luyude ılla yaptırdı ordada rısk ciktı benım eskı drum oğlumdayken ciglide kordon klinik var oranın dru İbrahim yanıktı ona gittim down için kan testini fln onla hallettık Allahtan temız cıktı artık ona devam edicem baştan ona gitmemekle hata etmişim
Benim 4 tane yakınım da Gökalp beye gidiyordu,hepsi doğurdu gerçi,çok giden var egepole,hatta bende gitmeyi düşündüm başlarda ama çok yoğunlar diye sonra vazgeçtim,şuan için memnunum bende,bir ara çiğli kordon bornovaya da şube açmıştı bir iki kere gittim hamilelikten önce ama sonra kapandı zaten gittiğim doktordan nefret etmiştim...
Hayırlısı olsun illa birinden biri içimize siniyor ve o yolda devam ediyoruz,doktor çok önemli ve güven tabii ki
öyle canım ben ıbrahım beye cok güvenirim zaten 4 lu sonucu çıkınca daha gökalpe göstermeden amnıyosentez fln gerekırse ıbrahım beye gıderım dedım para için gereksiz test yapıp okdar sıkıntıya neden olana drları anlamıyorum egepol artık ssk gıbı olmuş cok kalabalık ilgilenmiyolar hiç
Aynen öyleymiş canım,hayırlısı olsun valla hepimiz için,doğumu nerede düşünüyorsun peki,onların anlaşmalı oldukları bir kaç hastane var diye biliyorum...
canım konakta hayat hastanesi var ya İbrahim bey orayı satın almış içi dışı tüm teşhısatlar yenilenmiş orda yaptırıyoALRMIS DOGUMU SSK GECIYOMUS 500-550 FALAN FARK VERIYOMUSsun biz down için 2500 lıra VERDIK TESTE Gökalp yaktı bizidoğumda kar edin bari dedi dr
peki doğum ücreti ne kadarmış net olarak öğrenebildin mi?
test yaptırcagımız zaman gittiğimizde amnıyosenez risklı düşünme onu fln dediğinde kan testide 2500 olunca hastanemiz var orda yaparız doğumu 500-550 lira fark alınıyor sıgortanız var nasılsa fln demişti carsamba günü randevum var gittiğimde konuşurum doğumu tam tekrardan şimdi test olunca sonuç ne cıakr bilemediğimden cok sormadım doğumu
Sivilce falan olmasin oralarda canim.sert silmissen falan kanamistir. Benim basima gelmisti. Benim genelde en olmadik yerlerimde sivilce cikar da:)))Kizlar az once afedersiniz makattan kan geldi durup dururken sizde de oldu mu boyle birsey
Kizlar az once afedersiniz makattan kan geldi durup dururken sizde de oldu mu boyle birsey
Heyecan yapma arkadaşım bebeğin iyi inşallah sakin sakin bekle derin derin nefes al
Hay ağzın bal yesin tatlım yaa!
Ben de kimse yanlış anlamasın diye söylemedim ama ne olur kimse birbirini gaza getirmesin.
Hele şu kıyafetlere verilenlere çok üzülüyorum. Çocuk 3.yü giymeden büyüyecek çünkü. Bir de hediye getirenler de olur. Yazık yani.
Öncelik olarak biberon, ateş ölçer, emzik, banyo takımı , çocuğun beşiği, odası falan, onlara bakıyorum ben. Ki inanın daha bir çöp almadım!
Alışveriş dediğin şey 1 günlük!
Tatilden dönünce odasını yapıcaz, o bitince de gidip bebek magazasından hepsini alıcaz.
Hele şu arabalara niye bakıyorsunuz? Kış bebeği olacak bizimkiler, gezmeye çıkaracak mısınız?
Ben şahsen baharda almayı düşünüyorum.
Şimdilik pusetini alıcam.
Eşlerini ve kendinizi birden maddi zarara sokmayın arkadaşlarım.
Anlıyorum hepimiz hevesliyiz ama birden hepsini yapmaya da gerek yok.
Zamanı geldiğinde de alınabilir.
Sabah eşime onu söyledim; çok mu lazım oldu magaza dibimde gider alırım.
Emin olun istesem eşim şimdi 20 bin liralık da alışveriş yapar ama abartıya, israfa ve fazlalığa çok ama çok karşıyım! Sadece bundan!
Umarım kimse yanlış anlamamıştır.
Mutlu haftasonları bu arada 💞💞💞💞
💕💕💕
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Araba muhabbeti dönmüş,valla biz eşimle arabamızı 23 nisanda aldık taaaa....kaç haftalık hamileydim hatırlamıyorum bile,aklımızda yokken girip alıp çıktık (fiyatı 500 tl travel sistem),kışın doğacak bebekler evet,bende kış bebeği idim hatta doğum tarihim 16 kasım ve yanlış anlaşılmasın isviçrede doğup büyüdüm,buranın hava şartlarından kat ve kat daha zor,annem ve babam çalıştıkları için de ben 8 haftalık iken beni yuvaya vermek zorunda kalmış,yani demem o ki kar kış kıyamet ben zaten her gün o evden çıkmışım,ve Allah'a şükür sapasağlam dipçik gibiyim
yani demem o ki araba tercih meselesi tabii,ama ben çocuğumu kış diye eve kapatacak olan bir anne olmak istemiyorum tamamen kendi tercihim...çocuğum un her havayı almasını istiyorum...youtubeda bir çok yabancı aileyi takip ediyorum vloggerlar var mesela,o kadar rahatlar ki inşallah bende öyle olabilirim diye düşünüyorum,pimpirikli bir anne olmayı hiç ama hiç istemiyorum,haaa bunların yanı sıra büyük konuşmak da istemiyorum,eşimde benle aynı kafada şükür...
bunları konuşmak iyi hoş güzelde...Allah'ım hepimizin kucağına almayı nasip etsin bebişlerimizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?