- 4 Haziran 2012
- 2.163
- 1.841
- 248
o kolunu kaldıramayanlardan biride benim...
2 gün fena ağrıdı ve acıdı benim
İkinci doz hiiiç ağrımıyor benim ilkinde 3 gün ağrıdı.. ikinci daha hafif geçiyor
Ben 1 ay önce ilk dozu vurdurduğumda 2 gün ağrısından uyuyamadım. Kolumu kaldıramıyodum, Kıyafet bile eşimin yardımıyla değiştirdim. Cuma günü 2. Dozu vurdurdum ( günler önce stres yaptım, nasıl dayanıcam tekrar diye) ama Allah'a şükür ki bu defa hafif bi ağrı oldu. Aşım vurulur vurulmaz eve geldim ve ara ara vurulan yere buz tuttum. Buzun faydası olduğunu düşünüyorum. 2. Aşında buz tutmanı tavsiye ederim canım.
1) Ben 3 kilo almıştım 20+3'de. Bebiş 370 gramdı.
2) Çay, kahve hayatımda yok.Cips yiyorum iki haftada bir vazgeçemedim=/ Ben nerdeyse 10 saat uyuyorum hergün. Haftada üç gün yürüyüş yapıyorum ormanda, derin nefes alıp vererek. Kırmızı et yemeye çalışıyorum ama sevmiyorum. Tavuk ve balık eti yiyemiyorum. Tahıl yemeye dikkat ediyorum. Her sabah süt, beyaz peynir, domates kesin tüketiyorum. Yumurtayı ara vererek yiyorum ağır geliyor yoksa.
Doktorun verdiği vitamin, kan ilacı, balık yağını hergün alıyorum.
Bir de kramplarım için magnezyum verdi ama o da ishal yaptı. Napıcam bilmiyorum. Muz bakla yiyeyim dedim yetmedi. Benim gibi olan var mı acaba??
3) Lierac. Üç farklı cildiye doktoru ve alerji doktorum buna yönlendirdi.
4) Bir yakınımız bebeğinin sepetini verdi ve kıyafetlerini. Ama kıyafetler biraz lekeli kalmış. Bilmiyorum çıkarlar mı. Çıkmazlarsa belki acil durumlarda kullanırım diyorum. Onun dışında eşimle iki tane tulum aldık. Birisi 0-3 birisi 3-4. Hediye olarak da iki tane zıbın var. Kayınvalidem de battaniye ve yenidoğan tulumu almış yine.
5) Mustela şampuan için. Unibaby ıslak mendil. Avent biberon. Küçük boyu cam büyük boyu plastik olanı düşünüyorum. Primanın da bebek besini düşünüyordum ama. Ama bu İsrail markalarını da çok kullanmak istemiyorum. Bakalım yerli markalara da bakacağım.
6) İsim konusu hala muhallakta. Tosbağa kalacak çocuğun adı
iyi oldu yazı bi tetanoz muhabbeti aldı gidiyor.. biz bebek doğurucaz tetanoz neymiş ki
1 gun acimisti benim ama 11 gune bedeldi 2. Dozu vurdurmasammi diye bile duusndum ozamn yapilirken acisin dicez hemsireye dogru yapsi yeterki :) sen hemisreydin dimi yanlis hatirlamiyosam
Sahiden ya, son düzlükteyiz artık günler yaklaşıyor:18:
Sahiden ya, son düzlükteyiz artık günler yaklaşıyor:18:
Bu arada kızlar biberon araştırıyorum. En çok önerilen 1. marka Dr. Brown, 2. marka da Avent. Hatta burada Dr. Brown ile ilgili topicler bile var.Onları da okudum. En önemli özelliği anne memesini taklit eden geniş ağızlı yapısı (bebek annesini emdiğini sanıyor, böylece memeden kopma sorunu olmuyormuş) ve içindeki özel ince boru sayesinde gaz sancısını ve kolik oluşumunu önlemesi.
İnternette fiyat araştırıyorum şu anda. 120 ml cam geniş ağızlı doğal akış cam biberon ve 240 ml geniş ağızlı polikarbon biberon almayı düşündüm. Sonuçta küçükken biberonu kendi tutamayacak, biz elimizde tutacağız. Cam olması sorun olmayabilir. Ama biraz büyüdüğünde kendisi tutmaya başlayacak. Cam ağır gelebilir, kendisine çarpıp canını yakabilir, düşürüp kırabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Aldınız mı biberonlarınızı?
Biz hala kelebek modundayız. İsmini anmaya başlamadık. Zamanla dilimiz alışacak herhalde
Lierac kremi övenleri çok duydum. Bende de Bepanthol çatlak kremi var ama pek beğenmedim. Çok akışkan, sürdükten sonra hemen kayboluyor. Sanki hiç etki etmiyormuş gibi geliyor bana. Lierac da öyle mi?
Valla benim hemşire işini biliyormuş demek kiBurada herkes çok ağrıyor, kolumu kaldıramıyorum falan deyince ürkmüştüm açıkçası, ama ne buz koydum, ne başka birşey. Tek bir acı yok, kızarıklık yok. Yok yani
Kızlar bu konu başlığının altında birbirimize danışmamız gereken çok konu var. Daha önceki yazıları okudum ama toplu halde yazalım istiyorum. Hepimiz hemen hemen aynı haftalardayiz.
1) Siz kaç kg aldınız? Bebeğiniz kaç gram?
2) Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için nelere dikkat ediyor, neler yiyip içiyorsunuz?
3) Çatlaklar için ne kullanıyorsunuz?
4) Alışverişe başladınız mı? Bebek odası hazırlığı yapıyor musunuz?
5) Araştırmalarınız sonucu kullanmaya karar verdiğiniz markalar ve modeller neler ?
6) Bebeğinizin ismine karar verdiniz mi?
Hiiiçç kafanı karıştırma herkesin ağrıya dayanıklılığı farklıdır parmaktan şeker bakılıp bayılan hasta var 7 tüp kan alıp koşa koşa giden hasta var.. herkes farklı işte birbirinden.. leydi napıyo iyi mi tatile gelcek mi
Haklısın valla doğru, her bünye farklı. Lady'siz tatil olur mu
Hakikatten son düzlükteyiz Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah çok kolay doğum yaparız
Bizim pekmez de iyice nazlı oldu hissetti mi nolduysa bebişi bakışlar falan süzülüyor kendini sevdiriyor hep
Ağrı eşiğiyle alakalı bi durum işte herkeste farklı ağrı olabiliyor.. benim de öyle aman aman değil ama 3 gün ağrıdı.. ikinci aşım da hiiiç ağrımadı hatta dedim yapmadı mı acaba hiç acımadı çünkü..
Kızlar bu konu başlığının altında birbirimize danışmamız gereken çok konu var. Daha önceki yazıları okudum ama toplu halde yazalım istiyorum. Hepimiz hemen hemen aynı haftalardayiz.
1) Siz kaç kg aldınız? Bebeğiniz kaç gram?
2) Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için nelere dikkat ediyor, neler yiyip içiyorsunuz?
3) Çatlaklar için ne kullanıyorsunuz?
4) Alışverişe başladınız mı? Bebek odası hazırlığı yapıyor musunuz?
5) Araştırmalarınız sonucu kullanmaya karar verdiğiniz markalar ve modeller neler ?
6) Bebeğinizin ismine karar verdiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?