- 23 Kasım 2008
- 1.117
- 901
- 448
Kızlar bu konu başlığının altında birbirimize danışmamız gereken çok konu var. Daha önceki yazıları okudum ama toplu halde yazalım istiyorum. Hepimiz hemen hemen aynı haftalardayiz.
1) Siz kaç kg aldınız? Bebeğiniz kaç gram?
2) Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için nelere dikkat ediyor, neler yiyip içiyorsunuz?
3) Çatlaklar için ne kullanıyorsunuz?
4) Alışverişe başladınız mı? Bebek odası hazırlığı yapıyor musunuz?
5) Araştırmalarınız sonucu kullanmaya karar verdiğiniz markalar ve modeller neler ?
6) Bebeğinizin ismine karar verdiniz mi?
İnşallah napıcam bilmiyorumya normal doğuma zaten hiç bişey yapmıyolar yani ne anestezi uzmanına para veriyolar ne alet edavata nede ameliyathaneye bi ton para alıyo hastaneler zorunlu sezeryanada normal sezeryan gibi ücret alamazlar her açıdan soydukları yetmiyo bide bu durum çıktı dr um için söylemiyorum hastane politikalarıa çok kızıyorum
Hemen üzülme ilk kendi doktoruna bi git bakalım ne diyecek olmazsa aynı hastanede ki içine sinen bi doktora gidersin.. maddi açıdan zorlayacak bi fiyat söylerse hastaneden bi doktora yönlendirsin hiç değilse bunu teklif edebilirsin yeni doktorun da reddetme olasılığı olmaz böylece..
Kızlar bu arada birşey söyleyeceğim size, beni bundan 4 sene önce köpek ısırdığı zaman tetanoz aşısı olmuştum, sağlık ocağı o yüzden tek doz yeterli dedi. Perşembe-cuma raporluyken hazır gideyim aşımı olayım dedim. Hemşirem çok ilgili sağ olsun, ağrı olur mu? Yıkanabilir miyim? falan diye sordum. Ağrı asla olmaz dedi, ama dedim pek çok arkadaşım 2-3 gün kol ağrısı çekti, "tetanoz aşılarının içerikleri değişti, eğer içeriği eski aşı vurdularsa ağrı yapar" dedi. Neyse vurdu aşımı, gönderdi beni. Valla ne bir ağrı, ne bir acı ne bir kızarıklık hiç birşey olmadı. Bilginiz olsun.
Evet gel konuşalım dedi önce onunla konuşucam özeldeki doğum fiyatınıda sorcam ayıp olmaz diye düşünüyorum sonuçta bizde bütçemizi ona göre ayarlıcaz eğer pahalı gelirse aynı hastanedeki başka dr a gidicem ama onada çok suratsız diyolardı offf allah yardımcım olsun dua edin kızlar kendi dr um istediğim fiystı söylesin
Neden ayıp olsun sor tabiki doktorlar hiç ticari amaçlı bakmıyor sanki hastaya..inşallah anlaşırsınız devam edersin
Kızlar bugün randevu için hastaneyi aradım dr um hastaneden ayrılıyormuş şok oldum kendi özel dışarda açıcakmışresmen sabah sabah yıkıldım diyebilirim biz bütçemizi o hastanenin doğum fiyatına göre ayarlamıştık kendi özel doğumuna güç yetmez en az 5 bin ister gel konuşalım dedi ama sanırım aynı hastaneden başka dr a görünücem o da senin haftan büyük ben takibe alamam derse yamdığımın resmidir var mı bu konu hakkında fikri olan :26:
Eskiden Td (Tetanoz-difteri) ile beraber vuruluyordu ondan çok ağrı yapıyordu şimdi sadece tetanoz yapılıyor o yüzden eski aşılar gibi ağrı yapmıyor
Ben de hamile kaldığımdan beri kahve içmiyorum, çay nadiren haftada 1 bardak içiyorum. Hazır meyve suyu, hazır yoğurt, hazır ayran, gazlı içecek, konserve, sos, ketçap ve mayonezden uzak duruyorum. Günde 3 litreden az su içmemeye dikkat ediyorum. Malum yaz.
Bebeğin kız mı erkek mi peki? Forumda pek çok isim önerisi var. Karar vermek zor ama zamanla insanın zihninde bir isim diğerlerinin önüne geçmeye başlıyor.
Bence ilk once kendi doktorunla gorus. Sonucta siz o hastaneye gore bi butce ayirdiniz bunu dikkate alacaktr. Olmazsa da zaten kendi guvendigi bi dr yi tavsiye eder.
Eskiden Td (Tetanoz-difteri) ile beraber vuruluyordu ondan çok ağrı yapıyordu şimdi sadece tetanoz yapılıyor o yüzden eski aşılar gibi ağrı yapmıyor
Eskiden derken?? Ya burada pek çok arkadaş aşıdan sonra kolunu kaldıramadığından bahsetti, daha 1 hafta 10 gün önce aşı olan arkadaşlar var.Ben 4 sene önce de tetanoz vurulduğumda ağrı yaşamamıştım zaten. Şimdi de yaşamadım.
Bende öyle yapayım diyorum çünkü bütün önceki hastalarına bi yol çizmiştir diye düşünüyorum en azından indirim falan yapar yapmazsa aynı hastaneden diğer dr mecbur napayım allah sağlıkla hepimizin meleklerini kavuştursun
canım hiçbir doktor seni almam diyemez bunu öncelikle söyleyim..
ama bende önce kendi doktorunla görüş muhakka indirime gidecektir size..
birde illaki aynı hastanede olmayacaksa başka bir hastaned eiyi bir dokorada gidebilirsin
Kızlar bugün randevu için hastaneyi aradım dr um hastaneden ayrılıyormuş şok oldum kendi özel dışarda açıcakmışresmen sabah sabah yıkıldım diyebilirim biz bütçemizi o hastanenin doğum fiyatına göre ayarlamıştık kendi özel doğumuna güç yetmez en az 5 bin ister gel konuşalım dedi ama sanırım aynı hastaneden başka dr a görünücem o da senin haftan büyük ben takibe alamam derse yamdığımın resmidir var mı bu konu hakkında fikri olan :26:
tatlım ben yeni doktor değiştirdim geçen hafta öyle bişey demedi büyük falan öyle bi hakkı yok,benim arkadaşım 32 de yeni doktora başladı mecbureniyikide değiştirmişim hatta
vardır elbet bi hayır bence
benim için çok iyi oldu mesela
Gerçekten mii canım benim ya bende hep hakkımda hayırlısı allah ım diyorum belkide böylesi daha hayırlı olacak off inşallah aklıma yatar ne çözüm olacaksa öğlen gelişmeleri bildiririm
inşallahh çok güzel olucak herşeyyy
Allah içinin doğumda seni çok rahat ettiricek bi doktor çıkarsın karşına inşallahhh
o kolunu kaldıramayanlardan biride benim...
2 gün fena ağrıdı ve acıdı benim
canım nerden aldın izmirde ? baya uyguna gelmiş bende bakayım olmazsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?