2014 Kasım Anneleri

annem babam isim koyacak diyenlere çok kızıyorum, böyle bir hakkı anne babanın elinden nasıl alırlar ya.. öyle deli oluyorum ki anlatamam...

bnmkiler karışmıyor ama zamanında ölen kardeşinin adını cocuguna koymak ısteyen kv mı kp engellemıs. onunda ıcınde uhde kalmıs, oda soyleyınce bnmkısıne evlenmeden onceden berıdır o ısmı soyluyor. baba olarak onunda hakkı tabı. bıde sevdıgım bı ısım dıyor (İbrahim)

kv. esıme kız ne ıstıyorsa o ısmı koysun zorlama kızı falan dıyormus. bende sen ıstıyorsan olsun dıyorm. Bebişimin adına da alıştım doğrusu. İkinci isminide ben koyacağım. Tuğrul olacak.

ben çok sorun etmedim ama diretenler yok mu!!! yahu bırakın anne neler cekerek meydana getırıyor o cocugu, koysun adını nolur yanı... işteee... toplumsal sacma sapan gelenekler ve gelenekcı zıhnıyetler

ee canım bu konu aşılmıştı eşinle karar vermiştiniz..
tamam esila olmasın ama kv denin ismide olmasın yani..
eşin birkaç güne pişöan olur merak etme..
Aşmışız sanmışım canm bayramda kadın soktu aklına ismini bizmki de pek hayırlı evlat. Örf adetmiş

sen ne yapmayı dusunuyorsun bıde senın ıkız

cvbn için tşk edrm doktor da kötü bişey sölicek diye korkuyorum açıkçası o yüzden burda sizin fikrinizi almak istedim bakalım sorarım inş normaldir.

sen ne yapmayı dusunuyorsun bıde senın ıkız

Bana annelik yapsaydı da koysaydm. İte kaka evlilik yaşyrm bu hamile diyen yok ne sıkıntılar yaşyorm hepimz öyle. Kimin hakkı isim. Annem babam koyack deyp çıktı. Her şeyi içime atmktn hasta oldm resmn

hyrrr!
saknn içine atma :/ öz annene istedğni söyleyebldğn gbi eşinin annesine tabki söyleyemezsn ama içinede atma yani yıpranan sn oluyosun eline geçen bsi yk.sna nasl davrandğını bugne kdar ne gbisıkıntlr atlattğnı bilemem ama o ne yaparsa yapsın eşinin gözüne batmaz snucta annesi. erkeklere 'annen bunu yaptı,bna bunları soyledi,vs vs ' dediğn anda resmn kendi ölüm fermanını yazmıs kadr olursun.
insanları değştremzsin dünyaya hangi zihniyetle gözü açtıysa yine o zihniyetle girer toprağa.kendni sıkma,kaynanan ile gecmste kalan yasanmıslıkllarınızı aklına getrp üzme kendni.dha doğumuna var Allahn izniyle düşünülür bi olur yolu mutlaka.eşini yumusatmaya çalış fln :/

Bana annelik yapsaydı da koysaydm. İte kaka evlilik yaşyrm bu hamile diyen yok ne sıkıntılar yaşyorm hepimz öyle. Kimin hakkı isim. Annem babam koyack deyp çıktı. Her şeyi içime atmktn hasta oldm resmn

hyrrr!
saknn içine atma :/ öz annene istedğni söyleyebldğn gbi eşinin annesine tabki söyleyemezsn ama içinede atma yani yıpranan sn oluyosun eline geçen bsi yk.sna nasl davrandğını bugne kdar ne gbisıkıntlr atlattğnı bilemem ama o ne yaparsa yapsın eşinin gözüne batmaz snucta annesi. erkeklere 'annen bunu yaptı,bna bunları soyledi,vs vs ' dediğn anda resmn kendi ölüm fermanını yazmıs kadr olursun.
insanları değştremzsin dünyaya hangi zihniyetle gözü açtıysa yine o zihniyetle girer toprağa.kendni sıkma,kaynanan ile gecmste kalan yasanmıslıkllarınızı aklına getrp üzme kendni.dha doğumuna var Allahn izniyle düşünülür bi olur yolu mutlaka.eşini yumusatmaya çalış fln :/

İnşallah düzelir düşüncelr ne bileym 2yılı biteck benm evlilğmn hala aynı bilmyrm bide pişmanm deynce mahvolyrm

Aşmışız sanmışım canm bayramda kadın soktu aklına ismini bizmki de pek hayırlı evlat. Örf adetmiş
senin bu kv cidden çok fena zeynepim yaa..
ama eşinde safmıdır nedir anne tarafında hep..
eğer kesinlikle istemiyorsan diret yani..
böyle zorla isim koduranlardan nefret ediyorum

İnşallah düzelir düşüncelr ne bileym 2yılı biteck benm evlilğmn hala aynı bilmyrm bide pişmanm deynce mahvolyrm

mutlaka sinirle söylemştr.annesi bi yandan söyleniyo eşine e diğer yanda sn varsın üzülmemen gerek.belki arada kalmış annesine hyr diyemodur sni de düşünüyodur.en sonunda patlak vermstr pişman olr üzülme sn

Kızlar ya belki çok erken ama bi konu geldi aklıma

Doğum sonrasında krnma yön. olarak ne düşünüyorsunuz? ben spral taktırsam diyorum. daha önce kullanan var mı? ya da düşünen..
ayyy en korktuğum şey bu sprali eğer sezeryan olduysan 4 ay takamıyolar canım ben korktum taktırmaktan iğne vuralım dedi ebe 4 dozluk oda çoğu bünyede aşırı kanama yapıyomuş eşim sen bırak bunları ben dikkat ederim dedi 6 ay adet görmedim sütüm korudu ve bebeğim 11 aylıkken hamile kaldım bu sefer gözümü kapatım korksamda koydurcam sezeryan olcağım için 5 ay sonra taktırurım artık gerçi oda kesin çözüm değil offf bilmiyorum ya....

canım nekadar fiyatları bunların..ben kaçırmıştım fırsat bulunca sorayım
tatlım kusura bakma oğluşumun karnını doyurup uyutuyodum geç yazıyorum 4 lü takım 70 tl bunlar terlik, anne tacı , bebek bandajı , baba broşu

Daha geçen gün dinledim.. Dini açıdan bile yani bebeğe isim koyma hakkı anne-babanın... Buna neden müdahale ederler anlamam... Tabi ki fikir verebilirler o kadar katı değildir kimse dinlersin bakarsın hoşuna giden olursa düşünürsün ama böyle inatlaşmaları hiç hoş olmuyor... Eşim de şakayla karışık babasının adını söyledi durdu bir ara dedim ki ben de yaşayan bir insanın ismini koymayı tercih etmiyorum dedim... Bir de ömür boyu çocuğumuza neden içime sinmeyen bir isimle hitap edeyim çağırayım sen ister misin dedim bi isim söylemiştim o beğenmemişti ben bu isimde diretsem sen içine sinmeden bu ismi koymayı düşünür müsün dedim.. Bişi demedi.. Şimdilik ortak bir kararımız var şükür... Zor gerçekten ya insan ele karışınca öyle zor ki

Doğum sonrasında krnma yön. olarak ne düşünüyorsunuz? ben spral taktırsam diyorum. daha önce kullanan var mı? ya da düşünen..
ayyy en korktuğum şey bu sprali eğer sezeryan olduysan 4 ay takamıyolar canım ben korktum taktırmaktan iğne vuralım dedi ebe 4 dozluk oda çoğu bünyede aşırı kanama yapıyomuş eşim sen bırak bunları ben dikkat ederim dedi 6 ay adet görmedim sütüm korudu ve bebeğim 11 aylıkken hamile kaldım bu sefer gözümü kapatım korksamda koydurcam sezeryan olcağım için 5 ay sonra taktırurım artık gerçi oda kesin çözüm değil offf bilmiyorum ya....

tatlım kusura bakma oğluşumun karnını doyurup uyutuyodum geç yazıyorum 4 lü takım 70 tl bunlar terlik, anne tacı , bebek bandajı , baba broşu

canım peki sadece terlik ve lohusa tacı ne kadar?

çok üzülüyorum böyle şeyleri okuyunca.. eğer bak sadece aranızda ki sorunu bu isim olayı yaratıyorsa bence bırak annesinin ismi olsun.. dinimiz de bile isim koyma hakkı anne babaya verilmiş ama napacaksın işte bazı büyükler çocuktan beter evliliğini yıpratma derim.. iki isim koyarsınız biri de senin bulduğun bi isim olur.. o lafları eşin öfkesine yenik düşüp söylemiş kesin.. üstüne gitme biraz soğusun olay tekrar bi konuşun sakince..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…