caolasın canım allah razı olsuncanım vantilatörümüz yok ama almamız lazım olmayacak böle..
canım evet yumuşacık olanlardan aldımmm..
anladım canım..annedene geçmiş olsun kuzucum..
aaaa adaşlarımızda mı var çok sevindim gelsin defneleraaa kızıma bir adaş daha çıktıkasım annelerinden 3 yada 4 kişiyiz defne prensesini bekleyen
DOĞUM KASILMALARI HAKKINDAA!!!!!!!!!!
25 yıllık ebe-hemşire aynı zamanda da 2 normal doğum yapmış olan annemden bugün öğrendiğim üzere size doğum kasılmasının nasıl bişey olduğunu aktarıcam kızlar..
şimdi öncelikle bebeklerimizin karnımızda arada bir top şeklini alması sertleşmesi normal bir süreç..bebeğin ve vücudun kendisini normal doğuma hazırlaması için oluyormuş..ayrıca bebek kaslarını geliştiriyormuş ve de kendine yer açmaya çalışıyormuş büyüdüğü için..günde bir kaç kere olması normalmiş..benim üstüste 3-4 kere olduğu da oluyor ama bu tek başına doğum kasılması olduğunu göstermiyor..
doğum kasılması kabaca şu şekilde oluyormuş;
-uzun süre boyunca bebek kendini kasıp bırakıyorsa (2-3 dakika aralıklarla mesela)
-adet ağrısının bin katı bir ağrı hem kasıklarınıza hem belinize giriyorsa
-iki büklüm oluyosanız
-rahim girişindeki çatı kemikleriniz ağrıyorsa..
bunların hepsi bir arada oluyorsa doğum kasılması olduğu düşünülebilir..ama yine de en doğru bilgiyi doktorunuzdan alırsınız..
ben sadece " bebeğim toplanıyo size de oluyo mu" gibi mesajları cevaplamak için yazıyorum kızlar..
tek başına bebeğin 1-2 kere toplanması doğum kasılması değilmiş..(sağa sola dönerken ki kaymalardan bahsetmiyorum top şeklini alıp sepsert olmasından bahsediyorum)
ayıca bebek sepsert olduğunda karnımızı mıncıklamamamız gerekiyormuş.. mıncıkladığımızda bebek onu uyarı olarak algılayıp doğum kanalına girmeye çalışabilirmiş..
hani filmlerde tv de falan görürüz normal doğumda ıkınırken kadının karnına bastırırlar ya çıkmasını kolaylaştırmak için onun gibi..
derin nefes alıp geçmesini bekliyorum ben artık..
son olarak stres çok etkiliyor..
ben artık ne zaman bunalsam strese girsem anında bebeklerim toplaşıyor..
bu saatten sonra küçük şeylere üzülmemeye çalışın kızlar..
hepimize vakti zamanında hayırlı doğumlar inşallah..
Günaydin kizlar..:))
evet zormuş bebek kilo alır merak etme, sen hiç yemesen de senin vitaminleri çekiyo kerata. ayrıca sağlıklı şekilde yemeye devam ediyorsun dimi? Haftada 3-4 kere et, 1 balık, günde en az 2 bardak süt veya ayran, booll su ve meyveler???
günaydın canımgünaydınn hanımlarrrrr
o ilk günkü şoku bende atlatttım..aynanın karşısından ayrılmamıştım..
sürekli sayıyodum sanki dakikaada artacak gibi gelmişti çatlaklar...
ama şimdi bakmıyorum bile..
kremimde gelmedi zaten daha bugün sanırım gelirrr..
artık önleyebildiğimi önleyeceğim önleyemediğimde yavrucuğumun bana güzel hatırası olarak vücudumda kalacak
Canımmm sende mi çatırdadın :) aferim kızıma hep böyle ol. Bende en büyük desteği, hamilelik başından beri çemkirmelerini benden eksik etmeyen annemden aldım. Kızım o yavrundan hatıra dedi, ne kadar zayıf olsan da kilolu olsan da çatlar dedi, kimininde çatlamaz. Sen sürmeye devam et didi. Bende hemen toparlandım. İnsanın yanında moral veren birilerinin olması ne kadar önemli.. 3-4 gün geçti bakmadım bidaha bende.
herkese günaydın iyisinizdir inşallah çalışan anneler Allah yardımcınız olsun evdeki anneler Allah sizlerinde yardımcısı olsun
Be
bende ücretsiz izne ayrılmk istyrm ama dediğin gibi krediler izin vermiyor malesef 2 aylık bebeğide eve nasıl bırakıp gidicem hiç bilmiyorum Allah bi kolaylık verir inş
Kesinlikle òyle, Bebek bize hediye, saglikli olsunda çatlak birsuru olsun.Hop hop kayıkçı yapıcaz oğlanlara doğunca.
İlk gün üzüldüm ama 2. gün hemen toparlandım, çatlağım var diye üzülürsem hem oğlumun hemde bebek isteyen birçok annenin gücüne gider dedim sustum..
Kilo vermedim ama o çok hızlı kilo almam durdu, o günden beri aynı kilodayım, umarım doktorcum bu sefer bana aferin der.
Bende özelden alacağım, iş yerim ssk ile anlaşmalı özeller olur dedi.
evet zormuş bebek kilo alır merak etme, sen hiç yemesen de senin vitaminleri çekiyo kerata. ayrıca sağlıklı şekilde yemeye devam ediyorsun dimi? Haftada 3-4 kere et, 1 balık, günde en az 2 bardak süt veya ayran, booll su ve meyveler???
Kızlar bakın bunlar benim pijama ve geceliğim nasıl sizce pijama ekru renkli olan gecelik te mavisi
hem sıcaktan hem bebekten. Biraz ense yastığını yükseltirsen rahat edebilirsin, bide yan yat. ben fulll vantilatör karşısındayım valla, yatmadan evvelde klimayı köklüyom bedeni iyice soğutuyom öyle yatıyom. napim.klima da var eski bir vantilatör de ama hep karşısında da durulmuyor be canım.. ayrıca sıcaktan mı bebekten mi ne nefes almakta zorlanıyorm sanki tıkanıp nefessiz kalıcam gibi geliyor fıttırmak üzereyim
Bak balım bak, yazıktır sanaAYY BU AKŞAM BAKALIM BARİ BİR HAL ÇARESİNEE
bu kadar muntazam beslenebiliyor musunuz? mesela haftada 3-4 kez balık tüketebiliyor musun? valla suçluluk duydum şu an ben hamileliğim boyunca balık ve tavuk hiççç yemedim, tavuk konusunda zaten uzun zamandır dikkatliyim, ama balık hiç canım çekmiyor, süt ürünlerine çok dikkat ediyorum, meyve zaten yazın bol bol yeniyor da baığa takıldım şimdi, hangi balıkları yemeliyiz? ne yiyorsunuz arkadaşlar? ve benim gibi hiç balık yemeyen var mı?
aynen, 90 kilonun üzerindeydi bir arkadaşım doğum yaptığında ve övünerek soruyor bana çatlıyor musun diye, ben zaten çatlamaya çok müsaitim, çatlarım büyük ihtimalle dedim, o hiççç çatlamamış ve hiçbir şey de kullanmamış, o sırada yanımızda da 60 kiloyla doğuma giden bir arkadaş vardı o çatlamıştı mesela, cildin nem yapısı ile alakalı sanırım, benim annem, teyzelerim harita gibi maaşallah
Kızlar bakın bunlar benim pijama ve geceliğim nasıl sizce pijama ekru renkli olan gecelik te mavisi
evet canım has antepliyim hemde doğma büyüme evet selam söylee ayy çok sıcak mış annemler de öyle diyo gün boyu klima altında oturuyorlar mış
canım pijama dünyası sitenin ismi ama ben ankaradayım ve bu sitenin mağazası ankarada gittim denedim aldım bende kararsız kalıyorum yoksa mesela bana L olur derken birini M birini de S aldım kalıplar değişiyo yani ama orda gördüm sipariş vereb çokmuş adam dediki valla yetişemiyoruz kargolara dedi burdan almanı tavsiye ederim yani beden içinde yardımcı oluyolarmış sanırım arayıp sorarsın olmadı ben kalitesinidd beğendim özelliklede pijamayı onu foto çekinirken giycem inşÇok güzeller, güle güle kullan.
Siparişi internet üzerinden mi verdin? Ben de almayı düşünüyorum, ama hangi web sayfasından alsam karar veremedim, Google dan bakınca bir sürü yer çıkıyor. Arada kaldım.
Merhabalar herkese,
Bir kaç konuda fikir danışmak istiyorum arkadaşlar.
Bebeklerimize başlangıç için kaç tane biberon gerekir? 120 ml iki tane ilk etapta yeter mi acaba, ya da 240'lıklardan da almak gerekli mi? Ayrıca hala Avent mi Dr. Brown's mu sorusu hala aklımı kurcalıyor. Sizler daha çok Avent mi tercih ettiniz?
Bir de sterilizatör mevzusu var. Evde küçük bebekle biberon kaynatmaya uğraşmak zor olur mu, alsam mı ki diyorum bir sterilizatör, pratik olur diye. Sizlerin bildiği, kullandığı, tavsiye edeceği herhangi bir marka var mı bu konuda? Sahi herhangi bir marka alınca başka marka ürünleri de içinde sterilize edebiliyor muyuz acaba, bilginiz var mıdır?
Canım ben 81 kîloyum şuan ve ekru olanda M oldu bana L bol durdu zaten kilo alırsan getir değiştiririz dedi satıcı oyuzden yıkamycam şimdilik geceliktede inanmycksn ama S aldım hemde gayet bol duruyoonlara ben de baktım canım çok güzeller ama beden l en büyük ben şu an 79 kiloyum ve 85 e kadar limit koydum kendime, acaba l olur mu bana o yüzden sipariş vermeden bekliyorum
Ca
canım pijama dünyası sitenin ismi ama ben ankaradayım ve bu sitenin mağazası ankarada gittim denedim aldım bende kararsız kalıyorum yoksa mesela bana L olur derken birini M birini de S aldım kalıplar değişiyo yani ama orda gördüm sipariş vereb çokmuş adam dediki valla yetişemiyoruz kargolara dedi burdan almanı tavsiye ederim yani beden içinde yardımcı oluyolarmış sanırım arayıp sorarsın olmadı ben kalitesinidd beğendim özelliklede pijamayı onu foto çekinirken giycem inş
Benim koca memiklerim minnacık kaldı göbeğim sayesindeCan
Canım ben 81 kîloyum şuan ve ekru olanda M oldu bana L bol durdu zaten kilo alırsan getir değiştiririz dedi satıcı oyuzden yıkamycam şimdilik geceliktede inanmycksn ama S aldım hemde gayet bol duruyozaten benim göbişim çok büyümedi iç karnım büyük sanırım gögüslerim ama baya baya var zaten değişim yaparlar olmazsa eger değiştirirsin
2 aylıktan beri haftada 1 balık yiyorum, etide tüketiyorum. Süt bir iki kere şaşmıştır.
İstavrit ve hamsi en iyi balıklarmış ama ben istavritten sıkıldığımdan diğer büyük balıkları da yiyorum. İllede yiyorum. Canın çekmesede ye canım. et yiyemiyosan kıymalı yemekler de olur dedi doktorcum.
Annemde 60 kilo ile doğurmuş beni ama çatlakları o biçimdi, estetik yaptırdı da bikini altına indirdi çatlakları iyi oldu :)
Kızlarrr dün gece bir kabus görmüşüm altıma zıçıyorum yaa
Kocam zor sakinleştirdi okudu üfledi, üflemesinden bile korktum.
Ca
canım pijama dünyası sitenin ismi ama ben ankaradayım ve bu sitenin mağazası ankarada gittim denedim aldım bende kararsız kalıyorum yoksa mesela bana L olur derken birini M birini de S aldım kalıplar değişiyo yani ama orda gördüm sipariş vereb çokmuş adam dediki valla yetişemiyoruz kargolara dedi burdan almanı tavsiye ederim yani beden içinde yardımcı oluyolarmış sanırım arayıp sorarsın olmadı ben kalitesinidd beğendim özelliklede pijamayı onu foto çekinirken giycem inş
aaa kızıma bir adaş daha çıktıkasım annelerinden 3 yada 4 kişiyiz defne prensesini bekleyen
yarasın kuzuyaet konusunda iyi gidiyoruz kocacım sağ olsun, akşam ne yapsam dedikçe et köfte fikriyle geliyor karşıma da balık olayıyla ilgilensem iyi olacak, hamilelikte sardalya bebek için iyiymiş diye okumuştum, hayatımda ağzıma koymayacağım bir balıktır kendileri ama bebişim bizi barıştırır belki
İkili rakamlara dusmusşun 99 kalmis doguma. :) 3gun snrada ben dusecem. ')benim kızımın adıda defne olcak inş :) isimleriyle yaşasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?