- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
canım geçmiş olsun..
gaz sancısıda öyle yapar insanı kalp krizi bile sanarsın süründürüyo bazen haberin olsun..
ama enfeksiyonunda varmış o da yapar öyle kendi doktoruna göründe ilaç versin..
İlaçların fiyatları çok yüksek degil diye ben hiçyazdirmadim bitonce eczaneden gidip aliyorumGyazarkadaşlar,
Nasılsınız?? Mide sıkıntısı çekmeye başlayanlardan biri de benim... ilk başlardaki gibi kötü olmasada midem bir kaç gündür kötü...
Oğlan çok hareketli, iki hgafta sonra gidicem doktora 25,5 haftada 800 grdı. acaba şu an ne kadar oldu çok merak ediyorummm
doktor beni 20 günde gel diye çağırdı, böyle gidincede ilaç almak sıkıntı oluyor. mesela heray aynı ilaçları yeniliyor ya, ecz. de ilaç evde var gözüküyor ve ilacı sgk karşılamıyor.
böyle sıkıntı ile karşılaşan var mı? acaba decavit, maltofer falan aile hekimi yazabilir mi??
xilerix kilosu ile ilgilide bi formul var, karın çevresi baş cevresı falan ama ezbere bilmiyorum. google a sor :)
Çok teşekkür ederim canım benim... Daha da yeni gitmiştim aslında kendi doktoruma kontrole... Ama hiç demedi ki 1 ay önce iltihap vardı tekrar bakalım geçmiş mi demedi.. Tamamen acile gidip tesadüf öğrenmemle oldu.. Şimdi kontrole 1 ay var... Artık bol su içmeye devam edeyim diyorum gidince muhakkak söylicem... Gerçekten ben sırt ağrısı olurdu ama o günkünü anlatamam ağaç kesilmiştim ağrıdan =) İnan ben son dakikaya kadar hastaneye gitmeyen biriyim hatta neler çekerim yine de gitmem ama karnımdaki yavrumun sorumluluğu artık öyle ağır basıyor ki ilk aklıma gelen onun sağlığı oluyor..
bugün en yakın arkadaşım doğum yaptı bebeğine kavuştu. Ayrı şehirlerdeyiz göremiyorum ama o kadar etkilendim ki.. Çok güzel bir duygu olsa gerek artık bebeğine kavuşmak... Sağlıkla Allah bizlere de nasip etsin inşallah.
canım ben de braun düşünüyorum, kaça aldın acaba?
olsun ne güzel değil mi kalp atışı dinlemekoylemı oluyormus, ya uzun suruyormus ama o 25 dk falan
zeyy bizde en erken sen girmişsin maşallah bebişlerine ikiz olduğundan dolayı senden daha önce doğum haberi gelecek Allah sağlıkla buluştursun bebişlerinle ama mümkünse 32 33 e kadar kalsınlarcanım bende de var o ikiz olduğu için öyleymiş..tuvalete gidiyorum gelip koltuğa oturuyorum yine tuvaletim geliyor tam boşaltamıyorum..
benim bugünkü takvimimi okusana canım..normal rahim kasık ağrıları bebek ağırlaşıyo rahime baskı artıyor..
canım normal bende dönüp duruyorum çoğu gece uyutmuyolar..yani haftada 1 veya 2 gece rahat uyuyabiliyorum..
bende de mide bulantısı ve yanması had safhada...dayanılcak gibi değil..yemek yedikten sonra mutlaka yanma oluyor yemesem açlıktan oluyor..doktor gaviscon verdi ilk gün çok iyi geldi ertesi gün yine bir işe yaramadı..
aile hekimliğinde ben ilaçlarımı (maltofer, kalsiyum, magnezyum, progestan...) yazıdırıyorum bir sıkıntı olmuyor...
canım nivea yı önereni hiç görmedim..ama benim işyerinde yeni doğum yapan biri nivea aldı diğerlerinin kokusunu hiç sevmemiş..memnun kaldı mı bilmiyorum..
canım benimkilerde bugün kibar kibar vuruyolar
arada bir oluyo öyle uysallaşıyolar hehehe
battaniye örteriz herhalde canım ben bolca koyucam..hem hastane çıkışlarımızda var batteniye hemde daha kalınları da var..
ben hastanedeyken 2 kere bağladılar..birinde bebekler 20 haftalıktı 1 saate yakın kaldım nst de çünkü çok küçük olduklarından kalp atışlarını yakalayamadılar
ikincide yarım saat sürdü birini yakaladı diğerini yakalayamadı yineonda da 24. haftadaydık..
yanımda 32 haftalık hamile birisi vardı o da 15-20 dakika kaldı..yani uzun sürüyor bebeği takip ediyolar çünkü..
tatlım artık son ay bebeği her kontrolünde kalp atışıyla hareketleriyle takip etmek oluyor karnına doğumda sancımızı ölçecek olan nst cihazını bağlıyorlar hatta yalancı sancılarını falan görüyormuşsun yanlış hatırlamıyorsam 10 yada 20 ye kadar olan sancılar normaldinst ne nasl bi uygulama cnm ?
oyy yerim ben miniğimiBen geçen hafta bağlandım nst ye canım karnına kalp grafiğini ölçen aletler gibi kablo bağlıyorlar sonra aletten grafikçıkıyor bebeğinin her kalp atışını da duyuyorsun tekmelerinin sesini :)
çok güzeldir umarım Allah nasip etsin sağlıkla kavuşmayı
Nerelerdesin kayıpppppDikkat et şekerine canım.. Keyfini bozmasın Rabbim...
CAnım geçen mide ve sırt ağrısı için acile gittiğimde doğumhastanesinde beni nst ye bağladılar... İlk defa girdim ben de.. Göbeğine iki adet bişiler bağlıyorlar... Ve eline minik bir alet diyorlar ki bebeğinin hareketini her hissettiğinde bir kere bas buna.. Öylece 20-30 dk yatıyorsun.. Ama o arada bebeğinin o gümbür gümbür kalbini dinliyorsun sürekli çok tatlıydı
benimki de sormuyo tekrar geçmiş mi bakalım demiyor sen 15 günde bir sağlık ocağında ücretsiz yaptır canım idrar tahlilini..
evet gerçi artık ben de telefonndan rahatça yazabiliyorum, bu yönden iyi olmuş. Ama hala daha karışık geliyor, bazen aradıklarımı bulamıyorum sitede. Neyse alışırız heralde.Siteye sürekli girmeyince alışılmıyor ya ama bana iyi oldu artık vınn olmadan yazabilmenin mutluluğunu yaşıyorumSağol canım benimmm.. Ya canım işte geçen gün 4 gibi şiddetli mide ağrım başladı ve sırtımın sağ tarafına da vuruyordu.. Nefesim kesliyordu bekledim geçer diye ne pozisyon denediysem geçmedi 8 gibi hastaneye gittik işte tahlildi vs. O ara geçti ağrım... Tahlillerde yine enfeksiyon çıktı lökosit bir ay önce 6-8 idi bu sefer 10 çıktı.. Bol su da içiyorum ama ne bilim.. Doktor ilaç da yazmadı ama dedi ki gebelikte sırt ağrısını önemse, mideden vuruyorsa ülser vs. olabilir ama mideden bağımsız oluyor mu takip et sırt ağrısı gebelikte bize direk kalbi hatırlatır hatta şu an bile ağrıyorsa seni kardiyolojiye göndereyim dedi ben de yok şu an geçti dedim ama kendimi takip ediyorum canım doktor öyle çok önemseyince korktum biraz bakalım öyle işte..
sağol canım, bakıyorum hemen
anladm cnm sağltatlım artık son ay bebeği her kontrolünde kalp atışıyla hareketleriyle takip etmek oluyor karnına doğumda sancımızı ölçecek olan nst cihazını bağlıyorlar hatta yalancı sancılarını falan görüyormuşsun yanlış hatırlamıyorsam 10 yada 20 ye kadar olan sancılar normaldi
Ben sağlık ocaklarında yapılan stript idrar testlerinden aldım, bir kutuda 100 tane var. Kafama estikçe evde yapıyorumHmm haklısın canım sağlık ocağında yaptırabilirim ama doktoruma da söylicem normalde tehlikeli bir durum sonuçta iltihap neden sormazlar ki anlamam...
evet gerçi artık ben de telefonndan rahatça yazabiliyorum, bu yönden iyi olmuş. Ama hala daha karışık geliyor, bazen aradıklarımı bulamıyorum sitede. Neyse alışırız heralde.
Çok geçmiş olsun ya, başka sebeplerden de olabilir ama en önemlisi kalp, o yüzden en kötü ihtimali ortadan kaldır önce canımm. Beni de göndermişti kardiyolojiye. 15 haftada flndı sanırım. sen de ihmal etme, bi git baktır. sonra diğer ihtimalleri değerlendirirsin.
sağol canım, bakıyorum hemen
Ben sağlık ocaklarında yapılan stript idrar testlerinden aldım, bir kutuda 100 tane var. Kafama estikçe evde yapıyorum
Tavsiye ederim perim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?