Kızlar bu magnezyumu hergün degilde 2 güne bir icsek olur mu sizce?çok tatlılı geldi tozu bana:{
canım sakin ol hiç korkma bende senin gibi biraz evhamlıyım büyüdükçe sakarlığım arttı bende cundada denize düşüyordum ayağım takıldı o an aklım çıktı ama sende ellerinin üzerine düşüp azaltmışsın hızını merak etme bence hiç bişey yok bebeğinde ama bence iş çıkışı sen bi dr a görün bebeğini gör için rahatlasın inan ki bişey yoktur geçenlerde amniyotik sıvının en kuvvettli darbe emici olduğu yazıyordu benim takvimimde
Sağol canım... Aklım çıktı ya şimdi ona odaklandım minik minik hareket ediyor ama güçlü güçlü etsin diye bekliyorum...
Sağol canım... Hareketi var ufak ufak... Biraz sert hareket etsin diye beklemedeyim...
Ağrım sızım yok ama aklım karnımda ve o organımda.. Sanki birden bişi gelecek bişi olacak.. Zaten aşırı evhamlıyım ne bilim...
Kendim iyiyim canım sızım çok önemli değil bebeğimi düşünüyorum Rabbim korusun hepimizi..
Sağol canımmm... Ya o kadar da her sabah çıkar çıkmaz dualarımı okurum işe gelene kadar anlamadım gitti nasıl oldu...
canım dinlen bence şekerin stresten çıkıyor takma kafana birşey 30 haftadan sonra bebeğin gelişimi biraz yavaşlıyormuş üzülmeEşim gitmemi istemiyo tabi bebek tekmeleri ve benden uzak olmak istemiyo.. Ama benim çok ihtiyacım var biraz sıkıldım.. 2,3 hafta gitmek istiyorum, dün doktorun yanında mırın kırın etti espirisine, ada larda doğabilir bebek gitmesin dimi dedi, adada yemekleri kim yapıcak dedi, annem dedim, o zaman gitsin dedi güzel kocam böylekaldı :)
Kızlar işleri toparlamam lazım azıcık ben makinaya gömülürr.. Öperim sizleri.
Ben hergun icmiyorum, hatta hafta 1, 2 belki iciyorum.. bana eksı geliyo, midem agriyo icince.
Anladim canimm. Birde bnm annemde seker var doktora söylemeli miyim? 50 lik deglde 100luk yapar belki?senin kontrol zamanın gelmiş canım, benimki kontrolle aynı haftaydı o yüzden tekrar gitmedim doktora, ama bekleme arasında bile alabilir seni, sonuçta bol bol boş vaktin olacak
Bende merdivenden düşmüştüm çok şükür bişey olmadı Dr um hamileyken daha dikkatli basmanız gerekir demişti dengesizlik olabiliyormuş geçmiş olsun Rabb'ime emanetler miniklerimiz
Günaydın kızlar geçmiş.çok birikmiş okuyamadım herkes,iyidir inşallah PERİKANADI arkadaşımız düşmüş sanırım çok geçmiş olsun inşallah bişeyi yoktur ben bugün pek giremicem kızlar iki gündür bebeğin kıyafetlerini yıkıyodum komşularbu doğurmadan bi ıturmaya gidelim demişler apartman toplanıp gelcekmiş puffff zaten belim tutmuyo toparlayarak yapıyodum her işimide gelmeyin de diyemedim bugün oğluşumu teyzesine bırakıp temizlik yapıcam bebişimin beşiğini felanda kurdurmuştum gelenlerin küçük çocukları var allahım savaş alanı olcak heryer
canım sakin ol hiç korkma bende senin gibi biraz evhamlıyım büyüdükçe sakarlığım arttı bende cundada denize düşüyordum ayağım takıldı o an aklım çıktı ama sende ellerinin üzerine düşüp azaltmışsın hızını merak etme bence hiç bişey yok bebeğinde ama bence iş çıkışı sen bi dr a görün bebeğini gör için rahatlasın inan ki bişey yoktur geçenlerde amniyotik sıvının en kuvvettli darbe emici olduğu yazıyordu benim takvimimde
hayırlı olsun canım 2 basamaklıya düştün darısı teklere inşallahBugun 100 gün kaldi. Doktorumun tahminiyle 96 gün hatta. Gelisımine göre. Kutlama yapacaz arkadaşlarla. :) cumartesi gunu yapalm dedik.. bakalım :)
Bu arada eşim araba aliyor bize, eski bi model, para anca ona yetiyor, k.babam aliyor.. Malum ev aldik kredi ödüyoruz.. eşimin tüm maasi eve gidiyor, araba yagmurda çamurda iyi olur, motorumuz vardi nrmalde artik bebis dogunca motor tehlikeli,ben şuan bile bindigimde korkuyorum.. Allah korusun..
Amin canımmmm. :) kasım ayını sabirsizlikla bekliyorumhayırlı olsun canım 2 basamaklıya düştün darısı teklere inşallah
birgen cim sanırm sen de bursadansın gecelik pijama falan nerden aldın acaba çarşıdan mı bilgilendirirsen sevinirim ayrıca bebek eşyalarını aldığın beirli bir yer va mı ben daha pek almadım daAynen canım eğer pijamanın başında lohusa yazıyorsa otomatik olarak fiyat bindiriyorlar
bende beyaz pijama takım omuzlar biraz dantelli gibi
bebe mavi gecelik sabahlık sade ama şık
bi tanede gecelik onu normal penye ilk çıktığımda giyerim toparlanana kadar diye düşündüm
birde bu sütyen atlet kilot kaçar tane almak gerek acaba ???
lohusalık teri çok oluyor 5 tane falan al bence ben çok terliyordum ter değilde aslında bildiğin suAynen canım eğer pijamanın başında lohusa yazıyorsa otomatik olarak fiyat bindiriyorlar
bende beyaz pijama takım omuzlar biraz dantelli gibi
bebe mavi gecelik sabahlık sade ama şık
bi tanede gecelik onu normal penye ilk çıktığımda giyerim toparlanana kadar diye düşündüm
birde bu sütyen atlet kilot kaçar tane almak gerek acaba ???
Anladim canimm. Birde bnm annemde seker var doktora söylemeli miyim? 50 lik deglde 100luk yapar belki?
Hoşbuldum tatlım, tatil çok güzel geçti şükür, çok iyi geldi walla :)Deryacım hoşgeldin nasıl geçti tatilin nasılsınız bebiş ve sen?
Kızlar selam, dün doktora gittim, ne kadar yoğun çalıştığımı, evdede yemek yaptığımı ve yorulduğumu bilen arkadaşlar bilir.. Neticesinde bebeğin gelişimi yavaşlamış. 2 haftada 150 gr alması ve 32. haftaya göre 1650 gr olması normal sınırlar içerisinde ama düşük dedi, rapora ayrılman hayırlı olur dedi. Bide 3 vesayetle eve döndüğümü ve bazen ayakta kaldığımı öğrenince rapora ayrıl dedi. İzin vermiyolar diğer hamileler 37. haftaya kadar çalışıyomuş sende çalış diyolar dedim, gözlerini patlattı doktorcum. yasal hakkın, öyle bişi diyemezler al raporunu dedi. Kısmetse pazartesi gününden itibaren rapordayım.
Verdiğiniz diyetin karbonhidratını yarıya indirdim ve şeker değerlerim bu dedim, en yüksek çıkan 1. saat tokluk değerim 190, bazen iyi inyiyo falan fişman.. Pek parlak değil 4-5 gün daha ölç ona göre insülin başlatabiliriz de başlatmayabiliriz de dedi. Şekerin bebeğe zararı ne dedim, sana yok bebeğe var zararı dedi, o da şuymuş, bebiş yeni doğduğunda insülini yüksek doğacağından hastalıklara açık olacak ve iyileşme süreci uzayacaktır dedi. Biraz üzüldüm.. yarın öbür gün de çalışıcam sonra annemin yanına gidicem, hem ev işi yapmamış olurum hemde denize girer stresten arınırım.. Bugüne rapor yazdı, işleri bitirmem gerek dedim, doktor da annem de kızdı.. ama bitiriyim de içim rahat gideyim. Nasıl olsa dönülmez akşamın ufkundayım. Bidaha yüzümü zor görür burası peehhhh .
Böyle işte :)
Arkadaşım geçmiş olsun üzülme korkma, kordon kopması trafik kazasında bile olma ihtimali düşük bişiy, aşırı stres üzüntüden uzak dur onlar daha tehlikeli. Doktorumun bir lafı var, her hamile hamileliği boyunca 1 kere düşebilir yada süşme tehlikesi geçirebilir, karnın önde vücudun orantısız olduğundan dengeler bozuluyo sersemleyebiliyosun. Korkma sen, ama her yerin acımış ona üzüldüm...
3 aktarmayla çok bile dayanmıssın bu güne kadar hemde hamileliğinin en zor zamanlarında ben haftada bir arabayla tur atsam her yerim ödem oluyor sen birde her gün in bin yapıyorsun canına yazık su dönemde öğretmen olduğuma sükrettim ben bu ağırlıkla sıcak havada çalısmak iskence gibi Allah kolaylık versin çalısan tüm annislere sende uzat ayacıklarını boll boll dinlen tadını çıkar 60 dan geri sayımına az kaldı hadi hayırlısıKızlar selam, dün doktora gittim, ne kadar yoğun çalıştığımı, evdede yemek yaptığımı ve yorulduğumu bilen arkadaşlar bilir.. Neticesinde bebeğin gelişimi yavaşlamış. 2 haftada 150 gr alması ve 32. haftaya göre 1650 gr olması normal sınırlar içerisinde ama düşük dedi, rapora ayrılman hayırlı olur dedi. Bide 3 vesayetle eve döndüğümü ve bazen ayakta kaldığımı öğrenince rapora ayrıl dedi. İzin vermiyolar diğer hamileler 37. haftaya kadar çalışıyomuş sende çalış diyolar dedim, gözlerini patlattı doktorcum. yasal hakkın, öyle bişi diyemezler al raporunu dedi. Kısmetse pazartesi gününden itibaren rapordayım.
Verdiğiniz diyetin karbonhidratını yarıya indirdim ve şeker değerlerim bu dedim, en yüksek çıkan 1. saat tokluk değerim 190, bazen iyi inyiyo falan fişman.. Pek parlak değil 4-5 gün daha ölç ona göre insülin başlatabiliriz de başlatmayabiliriz de dedi. Şekerin bebeğe zararı ne dedim, sana yok bebeğe var zararı dedi, o da şuymuş, bebiş yeni doğduğunda insülini yüksek doğacağından hastalıklara açık olacak ve iyileşme süreci uzayacaktır dedi. Biraz üzüldüm.. yarın öbür gün de çalışıcam sonra annemin yanına gidicem, hem ev işi yapmamış olurum hemde denize girer stresten arınırım.. Bugüne rapor yazdı, işleri bitirmem gerek dedim, doktor da annem de kızdı.. ama bitiriyim de içim rahat gideyim. Nasıl olsa dönülmez akşamın ufkundayım. Bidaha yüzümü zor görür burası peehhhh .
Böyle işte :)
Arkadaşım geçmiş olsun üzülme korkma, kordon kopması trafik kazasında bile olma ihtimali düşük bişiy, aşırı stres üzüntüden uzak dur onlar daha tehlikeli. Doktorumun bir lafı var, her hamile hamileliği boyunca 1 kere düşebilir yada süşme tehlikesi geçirebilir, karnın önde vücudun orantısız olduğundan dengeler bozuluyo sersemleyebiliyosun. Korkma sen, ama her yerin acımış ona üzüldüm...
için rahat etsin diye söyle tabii ama benim babamda var ve doktora söylemiştim, yine de 50 lik yaptı, zaten şeker başka yerlerden de belirti verirmiş, bebeğin su miktarı, annenin kilo alış hızı, biz anneye baktığımızda risk ile ilgili bir değerlendirme yaparız dedi, gerek görmedi, tabii her doktorun bakış açısı farklı bence danışmakta fayda var
Plesenta ve bebek arasindaki bag ayrilmaya baslamissa agridan duramazsin inan bana.10 dk bile ayakta duramazsin. Tam plesentanin yerlestigi yer agrir. Surekli yatmak istersin. Bir tanidigin basina gelmişti.Çok sağol canım benim... Şu an hareket ediyor şükürler olsun ama işte plesantasından ayrılmışsa hareketleri giderek yavaşlarmış şimdi aklıma o takıldı tüm gün takip edicem bebeğimi
tatlım aç bakıldıysa gece geç saatte yediğin bişeyden dolayı çıkmıştır ama tok yapıldıysa kahvaltıda şekerli bişeyler falan yemişsindir şeker yüklmende bişey çıkmadıysa takma sağlık ocağını kafanagünaydın anneler bugün sağlık ocağında aylık takibim vardı idrara baktı ama bu çubuklar oluyor ya onla şeker gözüküyor dedi bende 1 hafta önce şeker yüklemesi yaptırdım hemde ikinci yükleme hem kana baktılar hem de idrar bişey çıkmadı dedim valla kafamı karıştırdı 1 haftada şeker hortlamadı heralde dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?