Ayy işte ne kadar uzak durursan da gelip yapışıyolar zaten ailede hep kız çocuk var bizimki erkek diye olay oldu ilk başta erkek olduğunu bile kabbullenmediler yok kızmış ultrasonda doktor iyi görmüşmü eminmymiş;-) benim için cinsiyet önemli değil sağlıklı olsun yeter yani ama bunların zihniyetini anlamak elde değil vallagerçekten sinr olmamak elde değil eger babasının adını koymak istiyorsa kendi çocugunakoysun boşver umursama çocuktan da sogursa sogusun çok da tınnnnn
benimde eşimde sınavda görevde lise sınavıUygundu gercekten avent silikon emzik almistim kaucuk aldim ordan da ikilisi 5tl di.. Ablam ogretmen oyuncak al deyip durdu egitici ayicik aldim cok tatli bisey.. Kiyafetler pahaliydi ama firca tarak seti almadiysa 8 tl ben 20 e almistim bakarsin.. Ne sinavi vardi bugun ablamlar da gorevliydi :)
Kıskanmış bile olabilir bazılarında erkek takintisi var maalesef salla gitsin ya boyle zihniyette insanlar icin zerre üzme kendini esinde sakin olsun yipranmayin hiçAyy işte ne kadar uzak durursan da gelip yapışıyolar zaten ailede hep kız çocuk var bizimki erkek diye olay oldu ilk başta erkek olduğunu bile kabbullenmediler yok kızmış ultrasonda doktor iyi görmüşmü eminmymiş;-) benim için cinsiyet önemli değil sağlıklı olsun yeter yani ama bunların zihniyetini anlamak elde değil valla
ilk çocuğun mu roseSorma zaten tüm dertleri o eşim beni çok seviyo ve her zaman benîm fikrimi almadan bi adım atmaz ezdirmez oyuzden böyle yapıyolar zaten;-)
İnstagramda kinaojeleri diye bi sayfa var. Sticker veya stickerlı şişe yapıyorlar. Fiyatları da çok uygun. Ben de oradan sipariş vereceğim.Bende boyle bisey düşünüyorum. Fakat su hoşgeldin mina yazısı varya onu Nasil yaptircaz? Bilgisi olan var mi?
Evet canım ilk bebekilk çocuğun mu rose
Canım o banyo tuzlarını nereden alacaksın peki? Kilosu ne kadardır?Eki Görüntüle 1225198 Eki Görüntüle 1225199 Eki Görüntüle 1225200 eğer yapabilirsem mevlitte vermek için banyo tuzları bunlar gibi falan olucak. gerçi süsleme işi tamamen hayal gücüne kalmış ama içindekiler rengarenk olsun istiyorum.
Canim soylediklerine baktim da kiyafet konusunda baya bir depoladim ihtiyac oldukca alacagim birde atesolcere ihtiyAcim var digerlerini almışımkendm içn alcağm eksiklerm vr cnm daha.bebek içnde vr.netten baktğm listeye göre 3/1ini anca tamamlamşm.bak;
Bebek için:
* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz
isim problemimi yasiyorsunuzBen
Açıkcası bende öyle düşünyrm artık sevsede samimi gelmez bana hoş sevmesnler umrumda değil ama eşim çok üzüldü cevabını verdi ama kız susmuyoki yok peygamber efendimizin torununun ismiymiş güzelmiş onun oğlu olsa koyarmış falan filan olunca koy ozaman ayy delirtcekler beni önce benle uğraştılar şimdide doğmamış bebeğimle;-(
Onlar tuz mu ne ise yariyorCanım o banyo tuzlarını nereden alacaksın peki? Kilosu ne kadardır?
Evet canım malesef eşim ve ben arasında olsa amenna ailesiyle yaşıyoruzisim problemimi yasiyorsunuz
Canim hic umursamayin keyfinizi kacirmayinEvet canım malesef eşim ve ben arasında olsa amenna ailesiyle yaşıyoruz
Valla bu aralar duygusallık hat safada canım hormonlardan galibd öyle düşünme yine çok seviyordur eşin sizin için çalışıyo oda demi bebeğiniz olcak onun ihtiyaçları var oda bunun için çabalıyodur aslında biz değişen vücudumzdan dolayı kendimizi beğenmyrz ve eşimiznde öyle düşündüğünü sanıp üzlyrz paikolojik yani boşver sen bebeğinin annesisin onun hiç sevmezmi seniCanim hic umursamayin keyfinizi kacirmayin
Böyle söylüyorum ama ben de bu aralar cok duygusalim canım cok sikiliyor esim sanki eskiden daha cok seviyordu beni diyorum ama calisiyor sabah erken gidiyor aksam gec geliyor boyle de düşününce iyice kotu oluyorum başlıyor um aglamaya
Canim gece bende hic uyadigim kadar güzel uyudum sadece bir kere gittim lavaboya guzel uyandim sabahGünaydın güzeller bende bugün çokk güzel uyandım. kızımı sabah sabah hıçkırık tutmuş babişkosu da elini koymuş gülüşlerine uyandm aşkımın
Canim havasi alinan poşetler den mi alacaksin seffaf olanlardan?Selam kızlar hayırlı günler..
Dün doğum valizimi hazırlamaya başladım..ama iki bebek olduğundan herşeyden iki katı koymam gerekiyo tek başıma zorlandım..
Şu kilitli poşetlerden almam lazım gg de buldum hafta içi inşallah tamamlarım doğum çantasını..
Sanki evlenmeden ionce daha cok seviyordu gecen sevgililik gunlerinden kalan bir kac mesaji okudum hickira hickira agladimValla bu aralar duygusallık hat safada canım hormonlardan galibd öyle düşünme yine çok seviyordur eşin sizin için çalışıyo oda demi bebeğiniz olcak onun ihtiyaçları var oda bunun için çabalıyodur aslında biz değişen vücudumzdan dolayı kendimizi beğenmyrz ve eşimiznde öyle düşündüğünü sanıp üzlyrz paikolojik yani boşver sen bebeğinin annesisin onun hiç sevmezmi seni
Ben
Açıkcası bende öyle düşünyrm artık sevsede samimi gelmez bana hoş sevmesnler umrumda değil ama eşim çok üzüldü cevabını verdi ama kız susmuyoki yok peygamber efendimizin torununun ismiymiş güzelmiş onun oğlu olsa koyarmış falan filan olunca koy ozaman ayy delirtcekler beni önce benle uğraştılar şimdide doğmamış bebeğimle;-(
Canim gece bende hic uyadigim kadar güzel uyudum sadece bir kere gittim lavaboya guzel uyandim sabah
Canim hickirdigini nasıl anliyorsun
Canim havasi alinan poşetler den mi alacaksin seffaf olanlardan?
Sanki evlenmeden ionce daha cok seviyordu gecen sevgililik gunlerinden kalan bir kac mesaji okudum hickira hickira agladim
Kızlar moralim çok bozuk size dert yanıym istedim ben bu insanları anlamıyorum ya dün görümcem eşimi aradı isim buldunuzmu diye sordu eşimde var aklımızda bişey dedi ozaman ben söyleyim babamın ismini koy yanınada sizin istedğinz isim olsun diyo nerden kendinde böyle bi hak buluyosa eşimde kızdı o eskide kaşmış koyamam falan deyince diyoki niye böle yapıyosunuz çocuktan soğutuyosunuz bilmem ne doğmamış çocuğun neyinden soğuyosa dengsiz;-( daha bi sürü laf söyledi daha kaç aylık oldugundn haberleri yok isim derdine düşmüşler bide hiç bi yardımlarıda yok niye koyayım ben ismini eşim çok sinirlendi sinir krizi geçirdi;-( çok korktum bebeğimde etkilendi neden insanlar böyle ya şimdi beddua vermek geliyo içimden ama çocukları var hamile halimle duam kabul olurda sonra üzülürüm diye vermiyorumda napıcaz biz bilmiyorum Allaha havale ediyorum .sinirimden çatlıycam huzur bırakmadılar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?