Canim cok tatlilar yaaValla öyle benimki kayak yapıyo bence Her taraftan saldırıyo bide el ayak baş popo nasıl beceriyo bilmiyorum
çalışabilir aldıktan sonra kalan 10 gün yıllık izni kullanırsan o kullandığın on gün doğum sonu izninden düşülecek.. her halükarda 10 gün yanar yani
Sagol canımcanım ben n11 sitesinden almıştım 128 tl'ye.
estağfurullah kabul eder canım nolcak önemli olan raporu alman günü geçmeden..Anladım canım o zaman 5 günümü kurtarayım bari..peki çalışamaz raporunu 29+6 da ctsi alabilir miyim acaba doktor verirmi özelde..versede işyeri kabul edermi haftasonu almış olduğumdan..yoksa saçmalıyomuyum??
Canim sana zahmet olmazsa benimki nide hesaplar misincanım izin meselesi doğum tarihlerimize göre farklılık gösteriyor. Kimi seminer sonrası dönemi kurtarıyo kiminin olmuyor. o hesabı yaptığım arkadaş sanırım 20 ekimde doğum yapacaktı, yani seminerden sonra gitmezse dönemi kapatamıyor. Mesela benim tarihte seminer sonrası bırakınca yarıyıla ii hafta kala iznim bitiyor. Haftaları iyi hesaplamak lazım.
Kızlar yardiminiza İhtiyacim var kafam çok karıştı
Benim doğum sezeryan olucak inş.tam 32.haftada çalışılabilir raporu aldigimda kaçıncı haftada Ayrılmam gerekiyor.?? Dogum 38. Haftanın içinde olacağı için kafam karisti.bana yardımcı olursanız çok sevinirim :)
birisi bana şu çalışabilir işini anlatabilir mi?
bu arada bir kaç gün evvel bir yazı yazmıştım onu tekrar etmekte fayda görüyorum çünkü kimse farketmedi o yazıyı aslında çok önemli bir bilgi
32. haftada verilen çalışabilir yazısından sonra 37. haftaya kadar herhangi bir durumda alınacak rapor ve izin direkt hamilelik iznini başlatıyor bilginize...
bir arkadaşım ilk gebeliğinde 32. haftada çalışabiliri aldıktan sonra 1-2 hafta sonra kum dökme şikayetinden dolayı doktora gidiyor ve doktor bir hafta rapor veriyor bir hafta sonrasında tekrar okula gidiyor ve 37. haftaya kadar çalışıyor doğum sonrasında ise farkediyor ki raporu verdikleri hafta doğum iznini başlatmışlar bebeği iki aylık iken işe başlamak zorunda kalmış
ben paylaşayım da bu bilgiyi ihtiyacı olan faydalansın
Merhaba tüm güzel annelere :)
Tavsiyeye ihtiyacım var. Bebek bakım (şampuan, sabun, yağ vs.) Ürünleri olarak hangi markaları tercih ettiniz? Ben set olarak almayı düşünüyorum aklımda sebamed var ama kullanan varmı? Tavsiye eden yada etmeyen var mı acaba hanımlar
canım senin deneyimin varmış yine ben hiç öyle muayene olmadım çok utanıyorummmbir de ilk kaçıncı haftada olur bu muayene?
Çatı muayenesi ne zaman yapılıyor
canım senin deneyimin varmış yine ben hiç öyle muayene olmadım çok utanıyorummmbir de ilk kaçıncı haftada olur bu muayene?
yıka ama dolaba koyma hem kokusu gider hem malum bizim haydutlar salça olabilir kıyafetlere.. hurca kaldır bence
Çatı muayenesi ne zaman yapılıyor
Canim ben bu izin isini Hesaplama yi anlamadımAyy çok güzel bende istiyorum bunlardannnn..
Şimdi kızlar ben ikiz olduğundan 30. Haftada ya da 35 te ayrılabiliyorum izne..
1 eylüle kadar heyet raporum var..sata göre de 1-6 eylül arasında 29+ larda olacağımdan iznimi başlatmam lazım çalışmayacaksam..
Geçen seneden kalan 15 gün iznim var kullanmazsam yanacak..
Şimdi eylülün ilk haftasına 5 gün iznimi alayım cumada gidip çalışamaz raporumu alayım diyorum..
Ama o raporu almazsam yani çalışabilir görünürsem yıllık iznimin tamamını kullanamam değil mi? Yanar yani..
Erken değil canım yavaş yavaş ancak yaparsın zaten..son ana da bırakma işte..
Ben chicconun setini aldım çantalı..bebekler sevmezse bi dahakine sebamed alcam..
evet dostlar çatı muayenesi diye bir gerçek var 37. haftadan sonra yapılıyor..evet canım oldukça fazla deneyime sahibim maalesef,ama utanılacak birşey yok kasma kendini sakın o an geldiğinde..
doğru dedin valla ama bebeğin odasına girmesi yasak zaten kapalı kapısı giremiyor :) merakından çatlasada
KIZLAR TAM BİLMİYORUM EMİN DEĞİLİM AMA SANIRIM 37. HAFTA CİVARI YAPILIYOR
Öyle bi haftası olduğunu sanmıyorum ben yani doğum sancısı ya da kasılma başladığı zaman bakarlar..
Haklisin canım calisinca daha rahat oluyor insanAy bugün pek yoğunum.
Akşam maç var. Biz fanatik GALATASARAY'lı olduğumuz için hiçbir maçı kaçırmayız. Genelde misafirlerimiz de olur. Onlar için browni , poğaça, aperatif şeyler ve patates salatası yaptım. Tabi bunların hiçbirini yiyemicem , çünkü maç saatinde benim kursum var.
Mutfağı temizledim, çamaşır yıkayıp astım, şimdi derman bulabilirsem evi silip toz alıcam.
Çalışan arkadaşlarım sakın şikayet etmeyin. Ben de sizin gibi hergün of puf gifiyordum, hamile olunca bebeğim için ayrıldım, vallahi en iyisi çalışmakmış. Evde insanın işi bitmiyor. Kafaya bişeyi takıp duruyorsun. Yan gelip yatarım diyodum onu da yapamıyor insan. Ay öyle işte!
Anladım canım o zaman 5 günümü kurtarayım bari..peki çalışamaz raporunu 29+6 da ctsi alabilir miyim acaba doktor verirmi özelde..versede işyeri kabul edermi haftasonu almış olduğumdan..yoksa saçmalıyomuyum??
Canim onunda cocugu senin cocugunun yasinda sayilir demek o kanun eski artik iyi o halde sevindim 16 mi yoksa 18 oldu mu acabacanım 37'ye kadar istediğin bir zamanda ayrılabilirsin. çalıştıgın süreler doğum sonrasına eklenir. ben de sezeryanla doğum yapıcam. genelde 38+... günlerde alıyorlar 39un içinde yani . ben 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum ama ayrılıp 10 gün sonra da doğuma gıtmek ıstemıyorum acıkcası bıraz kızıma vakıt ayırmak ve dınlenmek ıstıyorum. 36. haftada ayrılmayı düşünüyorum ama zaman ne gosterır bılemıyorum tabı.
canım bence bu konuda arkadaşın çalıştıgı kurum tarafından yapılmış bir hata var ya da direk dogum izni başlatmışlardır. eski yasa da 2 hafta çalıştım ayrıldım olayı yoktu o beş haftayı tamamlamak zorundaydın. yoksa hepsi yanıyordu. benim kızım 3 yaşı 3 ay geçti şu an benım ilk hamileliğimde de oleydı. ama şimdi öyle değil.
ben bizim personelle konustugumda çalışabilir rapaoru aldıgında, rapor ve izin de alsan 32. haftadan sonra çalıştıgın butun sureler doğum sonrasına eklenıyor 1gün bile olsa tek tek hesabediyoruz dediler.
ben sebamed alıyorum canım kızıma da almıştım ama tek tek aldım setlerde genelde küçük boyları oluyor ben en büyük boylarını aldım baya bir süre gidiyor. daha sonra da farklı markalar kullanmayı düşünüyorum. kızıma öyle yaptım. pişik kremini de kızımda almıştım çok iyiydi ama bu sefer almadım bephantol kullanmayı düşünüyorum. o da çok iyi geliyor.
Ay bugün pek yoğunum.
Akşam maç var. Biz fanatik GALATASARAY'lı olduğumuz için hiçbir maçı kaçırmayız. Genelde misafirlerimiz de olur. Onlar için browni , poğaça, aperatif şeyler ve patates salatası yaptım. Tabi bunların hiçbirini yiyemicem , çünkü maç saatinde benim kursum var.
Mutfağı temizledim, çamaşır yıkayıp astım, şimdi derman bulabilirsem evi silip toz alıcam.
Çalışan arkadaşlarım sakın şikayet etmeyin. Ben de sizin gibi hergün of puf gifiyordum, hamile olunca bebeğim için ayrıldım, vallahi en iyisi çalışmakmış. Evde insanın işi bitmiyor. Kafaya bişeyi takıp duruyorsun. Yan gelip yatarım diyodum onu da yapamıyor insan. Ay öyle işte!
2 yıl artık izinler sonra yanıyor bi önceki senenin izniyse yanarcanım devlet memurumuydun hatırlayamadım. memursan iznin birikmiyor mu? doğum sonrası yasal iznin bittiğinde kullanabilirisn. benim de 5 günüm kalıcak ücretsiz izne ayrılmadan kullanıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?