2014 Kasım Anneleri

1,5 pahalımı ....ben 3 yıl önce 1.5 a yaptırmıştım onda indirimli fiyatıı.2.5 falandı hastanede şimdi 5 oldumu acaba...öğrensem iyi olacak.
canım arkadaşın yazdığı fiyatı gördün mü sen?700 tl

valla canım kasık ağrısının bir çok sebebi var..
benim mesela gaz olduğunda bile yerde süründürüyo bazen o kadar şiddetli oluyo..
bir keresinde doğum sancısı zannettimde hastaneye gittim bu yüzden pazar günü acile..
orda tuvalete girince geçti resmen hıı geçiyo yavaş yavaş falan dedim de öyle yırttım

canım çekti valla ben bu tarz patatesli şeyleri pek severim peki derin dondurucuda nasıl saklıyorsun pişirip mi?

Annenin çantasında;
Normal doğumdan sonra ertesi gün hastaneden çıkabildiğiniz için yanınıza gecelik, pijama vb malzemelerden bolca almanıza gerek olmayacak. Ancak aşağıdaki malzemeleri mutlaka çantanıza yerleştirin.

Diş fırçası ve macunu (seyahat paketi olanlarından almanız yeterli), Makyaj çantası (kendinizi toparlamış olarak ziyaretçilerinize “hoşgeldiniz” demek güzel olur. Ben bebeğimi düşünerek fondoten tarzı alerji yapabilecek malzemeleri almamıştım ve sadece far-dudak parlatıcısı kullanmıştım), Tarak, Çorap (doğumdan çıkar çıkmaz çok üşüyeceksiniz ve hemen çoraplarınızı giyeceksiniz), Terlik (hastanede standart terlikler var ancak kolay giyip çıkartabileceğiniz nitelikte terlik daha pratik), Kalın olmayan üstten 3 düğmeli gecelik. (Hastaneye yatışınızdan çıkışınıza kadar dilerseniz hastane geceliği veriliyor. Ben ertesi gün gecelik değiştirilme aşamasında kendi geceliğimi tercih etmiştim. Gecelik ve emzirme südyenini büyük alışveriş merkezlerindeki anne-bebek ürünleri satan mağazalardan almanızı öneririm. (İç giyim mağazalarında her zaman hoş, modern çizgilere sahip gecelik olmayabiliyor). Yine bu mağazalarda aparatını tek elinizle bile açıp kapatarak kullanabileceğiniz emzirme südyenlerinin olması büyük kolaylık, İç çamaşırı (çok adet almayın hastanede tek kullanımlık alt çamaşırı hem hijyenik hem de pratik oluyor), Emzirme südyeni alın ama giyerek gidin. (Doğumdan çıkar çıkmaz miniği emziriyorsunuz), Elleriniz için krem (bebeğinizden daha yumuşak olmasanız da iyi hissettirir), Dudak kuruluğu için nemlendirci (kullanmaya fırsatım olamamıştı), Atlet (çok terlerseniz diye, ama abartı miktarda almayın), Saçlarınız uzunsa kırmızı bant (adettendir) ve toplamak için toka, Mevsimine göre omzunuza bir şal.

Emzirmeden sonra göğüs uçlarında oluşacak zedelenmeleri tedavi için krem, yine göğüs uclarını emzirme öncesi temizliği için pamuk ve steril su, yetişkin pedi, tek kullanımlık alt çamaşır, bebeğinizin emmesinde bir sıkıntı oluşursa plastik göğüs ucu, yine ihtiyaç olursa süt sağma pompası, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, sizin doğum sonrası mikrop kapmamanız için yapmanız gereken özel dezenfektan. bebeğiniz için de ihtiyacı olursa göz damlası gibi malzemeler özel hastanelerde temin edilenlerden.

KIZZLARR bi siteden okudum az önce.bi tecrübeli anne paylaşmş

Bebeğinizin çantasında olması gerekenler:
Yeni doğanlar için bebek bezi, Yeni doğan pamuklu ıslak mendili (Sabun, alkol, parfüm içermeyen, doğal pamuk ve sudan oluşan). Kolay bulmanız açısından Unibaby, Fresh’n Soft markalarını önerebilirim, Body, Eldiven, Şapka, Bebek battaniyesi, Pişik kremi, Koruyucu kutusuyla emzik (Tercihe göre), Bebek mendili (emdikten sonra ağzının kenarından sızacak sütü kurulamak için), Puset (eve dönüşte kıymetlinizin güvenli yolculuk yapması için)

Hastane çıkışında giydirilecek alt ve üst kıyafet veya daha kolay sardığı için koruyan tulum. Biz “hastane çıkışı seti”nin tamamını yanımıza almıştık. Ancak eğer siz bunu giymesini istiyorum demezseniz bebeğinize hastanedeki bebek kıyafetlerinden (bazı hastaneler kendi armaları olan takımlar yaptırmış oluyor) giydiriyorlar. Bebeğinizin sıcaklığı yetişkinlere oranla 2 derece daha fazla, oda sıcaklığı 22 derece civarında ayarlandığı için hastanede kalın giydirilmiyor. Eğer siz üşümüyorsanız bebeğinizde üşümez ki kendi giyindiğiniz kıyafetin bir kat fazlası ideal ölçüdür. Tabi sıcaklama tarifi kişiye göre değişkenlik göstereceğinden oda sıcaklığını ayarlamak için derece daha sağlıklı görünüyor :) Ayrıca bebekler 1. olarak başlarından üşürler, elleri ve ayakları soğuk oluyor, çünkü oraları küçücük organlar olduğundan kılcal damarlar besliyor ve bu yüzden o minicik miniminacık parmaklar vücudu gibi ısınamıyor. Eldivenler de kendi yüzünü çizmemesi için giydiriliyor.

Bilgi 1: Bebeğinizin ateşini elinizle değil, dudaklarınızı bebeğinizin alnına dokundurarak ölçmelisiniz. Bu şekilde bebeğinizi de çaktırmadan da öpmüş olursunuz. Bebeğinizi mikroplardan biraz daha fazla korumak için öpmek yerine ensesinden, kafasından koklayabilirsiniz :)
Bilgi 2: Fotoğraf makinesi, kamera tarzı o anı belgeleyecek cihazları çantanıza daha önceden yerleştirin, doğum heyecanından koca çantayı bile almayı unutabilirsiniz:)
Bilgi 3: Herşeyin olduğu eksiksiz bir çanta dahi hazırlasanız da ileride tek hatırladığınız bebeğinizi kollarınıza aldığınız an olacak. Bazı şeyler eksik veya istediğiniz gibi olmayabilir, sakın önemsemeyin. Artık en büyük varlığınız kollarınızda.

EMİNÖNÜNDEN ALIŞVERİŞ YAPAN VAR MI KIZLAR YAA...TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ YAPILIYORMU BİLİYORMUSUNUZ....
havuzlu hanı diyorsun sanırım...kredi kartına taksit yapıyorlar tabiki de eğer kastın oraysa çesit olarak beklentin çok yüksek olmasın üç asağı bes yukarı aynı ürünler var

canım çekti valla ben bu tarz patatesli şeyleri pek severim peki derin dondurucuda nasıl saklıyorsun pişirip mi?

Yok çiğ olarak saklıyorum, pişireceğim zaman çıkartıp tepsiye dizip yumurtasını sürüyorum. Ben çörek otu da koyuyorum üzerine yakışıyor. Hiç buzluktan çıkmış gibi olmuyor valla, kabarıp çıtır çıtır oluyor.

galiba bu sefer oldu canım bende biliyorsun şeker çıkmıştı onun da değerleri en altta yazıyor birde diğerleri var bir bakar mısın bir sıkıntı var mı?
hepsi normal sınırlarda sadece ferritin yani demirin sınıra yakın biraz daha kan yapıcı şeyler yiyebilirsin.. şeker yüklemen gayet iyi çıkmış açlık kan şekerin 67 öğünlerine dikkat et çok uzun aç kalma.. iyi çıkmış sonucun

havuzlu hanı diyorsun sanırım...kredi kartına taksit yapıyorlar tabiki de eğer kastın oraysa çesit olarak beklentin çok yüksek olmasın üç asağı bes yukarı aynı ürünler var
yok biliyorum orasını eevt orasını kastettm.gittim öncesindede hepsi bir arada ya oyüzden tercih sebebim.birde kayınpeder yapacak alışverişimizi ancak taksitli istiyor.oyüzden hem taksitli hem çeşitli olsun.bi gittiimmi herşeyimi alıp döneym.çamaşır gecelik bebişin malum eşyaları...

Aynen canım. Yapılarımız çok farklı onlardan. Biz masumca sımsıkı sarılmak isterken onlar o kadar sarılınca işi bitirmeden ayrılamıyorlar
aynen yaa eşim her sarılınca olay başkaya dönüyor yaa diyorum az romantik olsan şöyle sarılıp otursak yook olmuyor yani

valla bana göre de çok çeşitliydi kişiden kişiye değişir bence..
sonuçta her aradığını bulabiliyosun..

ayy hatırlıyorum bu mesajını çok gülmüştüm usul usul ortamdan sıvışmana geçiyor deyip :)
yaa rezil oluyoruz da bazen ne yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…