2014 Kasım Anneleri

Valla benim annemde yapardı hep, hiç daha bozulduğunu görmedim. Ben kışın bile salça kullanmam neredeyse, yazın yaptığım domates rendelerini kullanıyorum.Mis gibi oluyor gerçekten.

benim de annem öyle yapıyor dedim kıza yok 3 ay dedi... aman ne olcak ya buzlukta herkes bişey diyo..

Bişey olmaz canım ben yeşil fasulyeyle beraber domateste koyuyorum poşete 4 e bölüp yemek yaparken pratik olsun diye valla mayısta bile vardı yapıyrdm hiç bozulmadı tadıda gayet iyiydi bu yolda öle yaptım

şu an mesela benim mutfakta hararetli bir çalışma var. domateslerden süs biberli-sarımsaklı sos yapılacak. taze fasulye soğan-biber-domates karışımının içine (bunlar kavruluyor) girecek. az kavrulacak. poşetlenecek. iki kişilik olacak her paket. ki bu hep yapılıyor. bunun dışında domatesler sade-tek başlarına az kavrulup konulacak(yemeklere olur, menemene olur).patlıcanlar kızarıyor. karnıyarıklık olarak konulacak 4er 5er tane.bamya, barbunya, bezelye de koyuyolar. biz bepk sevmiyoruz bunları.
nerdeyse 1 sene oldu kavrulmuş domates-biber karışımı var. mis gibi yani. yok öyle bozulma falan. bütün bunları annem yapıyor :)

arada boyu yukarlardaki kap kacağa yetişmezse bana sesleniyo :)

başta buzdolabının buzluğunu dolduruyorduk ama baktı olmuyor, gitti derin dondurucu aldı :)
başka bir topiğe neler koyduğumuzu yazmıştım. bulayım da ekleyim buraya. fikir olur.

Canım iki hafta önce bu şikayet için gitmiştim iltihap çıktı antibiyotiktn sonra geçti iki gündür yine var sol kasığıma ani ağrı giriyor az önce doktoru aradım yarın sabah gel bakalım dedi
cok cok geçmiş olsun canım benim kasıkta deil gobisin tam sol tarafı gecen hafta idrar kan tahlili yapıldı sukur bir sey yok ..anlık geliyor gidiyor bir kac saniye sürüyor

cok değiştirdim canım geçmedi birazdan dus alıcam soğuk mu almışım dicem ama inşallah durur sinyal gibi geliyor gidiyor

Maşallah diyorum maşallah afiyet olsun

Tarif ettiğin şeyleri bende koydum ama şu sarmısaklı süs biberli sosu bilmiyorum beeennn;-)) daha bugun bende menemen yapıp cam şişelere koydum bunları buzluğa koymaya gerekte yok normal dolapta aşağıda saklanabiliyor kışın süper oluyo hazır menemen işte küşük şişe olursa daha iyi tek kullanımlık,

havluya gerek yok içerden kendileri kullanıyor.. kundak istediklerini hastaneden mi söylediler sana çevreden mi duydun.. kundak kalkalı asırlar oldu da..
hee sen böyle diyorsun da benim annem gelirken benim bebeklik kundağımı getirmiş :) anlamı var bunun, bunu kullanırsın diyor :)gerçi sen hastaneden bahsediyorsundur :)

cok değiştirdim canım geçmedi birazdan dus alıcam soğuk mu almışım dicem ama inşallah durur sinyal gibi geliyor gidiyor
sinyal gibi valla güzel tabir sabah aynen benimde öyleydi duş al ve dinlen geçer inş merak etme hatta ben doğurcam falan sandım saatlerce geçmeynce bıçak saplanır gibiydi bide çok şükür geçti

dün gece uyudum ama inanın hiç uyumamış gibiyim karışık rüyalar gördüm sabah çok zor kalktım saat 7 olsada evime gitsem

sinyal gibi valla güzel tabir sabah aynen benimde öyleydi duş al ve dinlen geçer inş merak etme hatta ben doğurcam falan sandım saatlerce geçmeynce bıçak saplanır gibiydi bide çok şükür geçti
bu bebişler sayesinde kelimelerimizde genişliyor vallaAllah onları bize bagıslasın hayırlısıyla kucağımıza alırız insallah

malzemeler 10 kilo domates, yarım kilo süs biberi-5 baş sarısmak

biber rondoda çekiliyor, 2 bardak zeyntinyağında kavruluyor, sonra rondoda çekilen domates ve sarımsak üzerine ekleniyor. kaynatılıyor. yoğunlaşana kadar.bunları iki ayrı 5 kiloluk tencerede yapıyormuş. kalan sos bir tencereyi ancak dolduruyormuş. işte o kadar yoğun olacakmış :)
he annem sesleniyor, tuz da atılıyormuş

dün gece uyudum ama inanın hiç uyumamış gibiyim karışık rüyalar gördüm sabah çok zor kalktım saat 7 olsada evime gitsem
bndede oyle geceleri uyuyor muyum uyanık mıyım anlamıyorumrüyalarda hem cok canlı hemde karmakarışık biri bitiyor öteki devreye giriyor zaten tuvalete uyanmakta cabasıbölük pürçük uyuyoruz artık

anladın canım bunu kahvaltıdada yiyebiliriz gibime geldi sanki birazda acı yaparsak yarın deneyim birazcık becerebilirsem daha çok yaparım anneninde ellerine sağlık ah bu anneler ;-)

anladın canım bunu kahvaltıdada yiyebiliriz gibime geldi sanki birazda acı yaparsak yarın deneyim birazcık becerebilirsem daha çok yaparım anneninde ellerine sağlık ah bu anneler ;-)
üzerine ceviz atarsan falan kahvaltıda güzel olurmuş. yemeklere de kullanıyorum ben. domates salçası hiç bilmem yani. çok lezzetli oluyor haa ekmeğe sür ye yani :)

üzerine ceviz atarsan falan kahvaltıda güzel olurmuş. yemeklere de kullanıyorum ben. domates salçası hiç bilmem yani. çok lezzetli oluyor haa ekmeğe sür ye yani :)
Ohh afiyet olsun benim anniş gelemedi bu yıl iş başa düştü sen rahatsın maşallah;-) yarın deniycem yazarım burdan

Ohh afiyet olsun benim anniş gelemedi bu yıl iş başa düştü sen rahatsın maşallah;-) yarın deniycem yazarım burdan
Birde bunu dondurucudamı saklıyor anneciğin yoksa şişelere koyup normal dolapta da saklanabilirmi ki

kızlar bende akşam annemin yaptığı domates sosu tarifini vereyim (geçen sene yapılanlar bile hala mis gibi duruyor)
domateslerin kabuklarını soyup 5-6 parçaya kesti sonra rondodan geçirdi (rondoya hafif basıp 2saniye elini kaldırıp 5-6 kez yaparsanız bu işlemi suyu çıkmıyor rende gibi oluyor)
sonra tencereye alıp biraz tuz atıp atıp kaynattı kaynamaya başladıktan sonra 5 dk yani uzun uzun kaynatmıyoruz
sonra cam kavanozlara koyup ters çevirdi kapağı böylelikle tutuyor ve uzun ömürlü oluyor
buzdolabının dondurucusunu kullanıp yeri olmayanlar için alternatif olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…