Nil senle ben aynıymışızvalla bende sen gibiyim herşeyimi yazdan yapıp atıyorum dolaba malum çalışıyoruz bide işten gelince hemen çıkarıp yapıyorum rahatca hem kışın çok fazla seçenek olmuyo ne yemek yapsam diye dery etmektense süper oluyo
Aaa benim tarif ;-) bugun yaptım dahakızlar bende akşam annemin yaptığı domates sosu tarifini vereyim (geçen sene yapılanlar bile hala mis gibi duruyor)
domateslerin kabuklarını soyup 5-6 parçaya kesti sonra rondodan geçirdi (rondoya hafif basıp 2saniye elini kaldırıp 5-6 kez yaparsanız bu işlemi suyu çıkmıyor rende gibi oluyor)
sonra tencereye alıp biraz tuz atıp atıp kaynattı kaynamaya başladıktan sonra 5 dk yani uzun uzun kaynatmıyoruz
sonra cam kavanozlara koyup ters çevirdi kapağı böylelikle tutuyor ve uzun ömürlü oluyor
buzdolabının dondurucusunu kullanıp yeri olmayanlar için alternatif olabilir
bncede okadarcık beklemez annelere kavuşmak için biraz daha erken gelirlerSata göre 29 ekim canım ama usg en son 25 ekimdibenim sıpam okadar beklemez ama bence
Canım ben yazın evdeyim malum öğretmen olunca tatilide böyle değerlendryorum işte çalışırken zor oluyo yoksa çok aslında 1 haftanı bunlara ayırsan çok rahat herşeyini halledersinhem çalışıp hem bunları nasıl yapıyosunuz yaaaa helal olsunn
canım yok kavanozlara yapıyor. dışarda saklanıyor bu. hani bu ters çevirio bekletiyolar falan. öyle yapıyor işte :) tezgahın altına koyuyorum benBirde bunu dondurucudamı saklıyor anneciğin yoksa şişelere koyup normal dolapta da saklanabilirmi ki
Amin canım inşbncede okadarcık beklemez annelere kavuşmak için biraz daha erken gelirlerhayırlısıylaa gerçekleşir doğumun inşallah
Birde bunu dondurucudamı saklıyor anneciğin yoksa şişelere koyup normal dolapta da saklanabilirmi ki
birgenin anlattığı gibi saklıyor işte rosecum :)kızlar bende akşam annemin yaptığı domates sosu tarifini vereyim (geçen sene yapılanlar bile hala mis gibi duruyor)
domateslerin kabuklarını soyup 5-6 parçaya kesti sonra rondodan geçirdi (rondoya hafif basıp 2saniye elini kaldırıp 5-6 kez yaparsanız bu işlemi suyu çıkmıyor rende gibi oluyor)
sonra tencereye alıp biraz tuz atıp atıp kaynattı kaynamaya başladıktan sonra 5 dk yani uzun uzun kaynatmıyoruz
sonra cam kavanozlara koyup ters çevirdi kapağı böylelikle tutuyor ve uzun ömürlü oluyor
buzdolabının dondurucusunu kullanıp yeri olmayanlar için alternatif olabilir
Hmm iyi ozaman dondurucuda yerim kalmadı pek rahat olur ozaman sağol canımcanım yok kavanozlara yapıyor. dışarda saklanıyor bu. hani bu ters çevirio bekletiyolar falan. öyle yapıyor işte :) tezgahın altına koyuyorum ben
nilcim şaşırdım vallaha hem çalışansın hem de zaten gezilerdeydin ne ara yaptın bütün bunları hayret bişey ben evdeyim yapamadım
inşallah annesiAmin canım inşsenin ne zaman
Benim bu tür çalışmalarımı annem yaptığı için baktı buzdolabının derin dondurucusu yetmiyor bir de ayriyetten derin dondurucu aldı :)
içerisinde;
-Tepsi ile (kıymalı,patatesli,peynirli) börek (çiğ koyuyoruz, bir gece önceden buzdolabı kısmına indirip ertesi gün pişiriyoruz)
-Mantı
-Yaprak sarma (pişmeye hazır)
-İçli köfte
-Sigara böreği
-Domatesi de katılmış, hafif kavrulmuş ve buzdolabı poşetinde iki kişilik olarak paketlenmiş taze fasulye
-Salçası, domatesi katılmış kuru fasulye
-Haşlanmış nohut
-Koyu kıvamlı, çıkarınca üzerine sıcak su eklenerek hazırlanacak çorbalar (mercimek, tarhana)
-5-6 tane paketlenmiş karnıyarıklık patlıcanlar (bazen içini doldurup koyduğumuz oluyor, o zaman şekli bozulmasın diye bu tavuk veya et alırken içine konulan köpük tabaklara yerleştirip koyuyoruz
-Hafif kavrulmuş yazlık taze domates ve biber (her türlü yemeklerde ve menemende kullanıyorum)
-yazın aldığımız domatesleri tüm tüm koyduğumuzda oluyor(çıkarınca hafif buzluyken doğraması da kolay oluyor)
-ve bunların dışında;
-poğaçalar, kekler, kurabiyeler, şerbetli tatlılar arttığında saklama kabına konulup dondurucudaki yerini alıyor. çıktığında mikrodalgada ya da davul fırında ısıtıyorum.
-kalan yemeklerimi de (pilav falan hariç) koyduğum çok oluyor...
Ben hazır bulyonlardan kullanmıyorum. mesela tavuk haşlama yaptık düdüklüde. böyle sebzeli sebzeli :) suyu kaldı. dökecek miyiz? hayır. sağolsun korolplast buz torbası diye bir şey yapmış. tavuk suyunu süzekten süzüyorum. daha sonra bu torbalara dolduruyorum. daha sonra pilav mı yapacağım atıyorum 3-5 tane içine. ahanda tavuk sulu pilav
Eki Görüntüle 1176849 Eki Görüntüle 1176850
Amaan sağlıklı olsunda zamanında doğması çok daha iyi bence çocuk dış ortama daha hazrlıklı olur zamannda gelirler inş da beklemeyede katlancaz artıkinşallah annesigecen hafta doktorumuz tahmini 15 kasm gibi dedi artk sabırla beklicez
Aaa benim tarif ;-) bugun yaptım daha
aynen canım gelişimlerini tamalasınlarr uslu uslu gelsinlerrr annelerineeAmaan sağlıklı olsunda zamanında doğması çok daha iyi bence çocuk dış ortama daha hazrlıklı olur zamannda gelirler inş da beklemeyede katlancaz artık
Herkese mrb bir suredir takip ediyordum bugun yasadigim bir sikintiyi paylasmak istiyorumm
27 hafralik gebeligim suresinde hep ayni ozel hastanede bir doktora gittim kendisi bebegin normal oldugunu gelisiminin dort gun ileride oldugunu soyluyordu. Bugun baska bir dr da randevum vardi. Bebegin basinin iki hafta daha buyuk oldugunu ama vucudunun normal haftasinda oldugunu soyledi. Basi normalden daha buyukmus. Beyninde bir sorun gozukmese de bu durumu gozlem altina alalim dedi. Cok uzgunum acaba baska bir dra gitsem mi korkulacak bir durum mu lutfen yardim edin
kızlar benim sol tarafımda bir kac saattir az agrı oluyor geçiyor oluyor geçiyor tuhaftır ama bebeğimde sag tarafta ordan tekmelerini güçlü güçlü atıyor.peki bu soldaki bir başlayıp bir duran hafif sancı neden
bndede oyle geceleri uyuyor muyum uyanık mıyım anlamıyorumrüyalarda hem cok canlı hemde karmakarışık biri bitiyor öteki devreye giriyor zaten tuvalete uyanmakta cabası bölük pürçük uyuyoruz artık
maşallah sizeBudaa benimm miniş kızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?