2014 Kasım Anneleri

Benim annem de 21 sene çalıştı Uludağ Üniversitesinde, ben çalışmanın bir kadına neler kattığını annemde gördüm. Bir de hani ben ilkokula falan giderken, o zaman bu kadar çalışan bayan yoktu. Annemin çalışıyor olmasından acayip gurur duyardım. Ben , hani kadın evde ezilmesin, kocasına karşı başı dik olsun falan gibi feminist düşüncelerden ziyade, çalışmanın insana enerji verdiğini düşündüğüm için, sosyal çevre, çalıştığın alan hakkında bilgi birikimine sahip olma gibi konular sebebiyle kadının çalışması taraftarıyım. Örneğin benim annem üniversite de çalıştığı için, hep gençlerle bir arada olduğu için biz annemle hiç çağ çatışması yaşamadık. İnşallah sende , istediğin zaman uygun bir iş bulursun canım.

Teşekkürler canım.. Benim daha önce de zaten midemden sıkıntılarım vardı gebelikte iyice arttı... Doktorum da dedi dikkat ediyor musun hiç yediklerine dedi ben de açıkçası pek etmiyordum.. Salçalı, tuzlu, ekşi, yağlı, baharatlı, acı, gazlı şeyler yememeye özen göster dedi... Ben kestiremiyorum canım üşütüyor muyum yediklerimden mi oluyor anlayamadım bir türlü.. Hepsine dikkat edeceğim artık.. Gerçekten dayanılmayacak ağrı... Geçen geceki halimi unutamıyorum aklım çıkıyor...
Teşekkür ederiz ablası.. Bahane ile 15 günde bir görmüş oldum 12 sinde genel kontrolümüze gideceğiz bir daha..

aman yaptığımdan değil ama çok severim yengemler kavanozlara su şeker şeftalileri koyup odun ateşinde kaynatıyolar çok güzel oluyor kışın yemeklerin yanında.. ben tencere yapıp kavanozlara sıcakken koycam internetten bi tarife göre yaparım

hee sen böyle diyorsun da benim annem gelirken benim bebeklik kundağımı getirmiş :) anlamı var bunun, bunu kullanırsın diyor :)gerçi sen hastaneden bahsediyorsundur :)
anısı varsa o başka.. kundak kalça gelişimi açısından artık önerilmiyor ama geçen bi uyku pedagogu üstten sıkmadan sadece kolları saracak şekilde kundağı öneriyorum dedi.. anne karnında bebeklerin eli hep yüz hizasında olduğundan doğduğunda reflex olarak hep yapmak istermiş eli yüzüne çarpıp uyanırmış daha rahat uyuması için yapın diyordu..

Bulgur pilavı ayran veya yogurt kavun bunlar hep rahatsız ediyor aksamlari yedigimde. Cok ta severim bulgur pilavını ama gündüz kendime kadar yapıp yiyorum. Dediğin gibi yediğimiz içtiğimiz de önemli artık miyeye fazlasıyla baskı var. Ne zaman midem ağrısa bende yediklerimi düşünürüm bu yüzden bende aksam yediklerimi kısıtladim.
Birde yağlı ve soğuk seyler dr mide yanmadı ve ağrına sebep oluyor yasayarak ogreniyoruz.
Mercimek koftesi iyi fikir valla hic aklima gelmemisti hem kolay tesekkur ederim canim

İşte sen nasıl annenle gurur duyuyorsan ben de kızımın benimle gurur duymasını ve onun için bir şeyler yapmaya çalıştığımı görmesini istiyorum. Şimdiye kadar kendim için çalıştım , bundan sonra da kızım için inşallah! Çalışıp her geçen gün kendime bir şeyler katarak onu da güçlü bir kadın olarak yetiştirmek istiyorum. Üreten, çabalayan, çağdaş bir Türk kadını olarak...

Benim doktorumda aynı şeyi söyledi, evde psikolojin bozulur, çalışabildiğin kadar çalış dedi.Aman evde olsam ne yapacağımı biliyorum, bütün gün ayaklarımı uzatıp kucağımda dondurma kasesi, bir yandan dondurma yiyip bir yandan "ay hareket etmiyor", "ay hareket etti" diye kendimi dinleyip duracağım. Boşuna stres yapacağım, başka birşey değil. En iyisi çalışmak, sağlığımız el verdiği sürece tabi.

aynen ben 35. hafta gibi ayrılıcam o da malum okullar açılıyo okul servisleri çok trafik yapıyor bide iğrenç araba kullanıyorlar yoksa evde bende kafama takarım bi sürü şey bişeylerle meşgul olmak daha güzel çalışırken zamanı daha verimli kullanıyorum evde ne zaman akşam oluyor anlamıyorum

inşallah vardır dur bi arayım ben olmazsa gitmem haber alırsanda banada bildir canım mutlaka adam ilgisiz ama ameliyatta iyiydi ya ben memnunun dikişlerimden....

Kizlar suan sabahin 5 i ... 1500 kere geceden bu yana wc ye kalktim,hava bunaltici derecede sicak...

hepinize simdiden gunaydin diyorum..
ayyyy çok sıcak arkadaşım ya valla fenalaşıyorum diye klimayı gece gündüz çalıştırıyodum 320 tl elektrik faturası gelmiş kocişe nasıl dicem adamcağız şok okcak valla

Bu arada herkese günaydın kızlarrrrr grçmiş o kadar çok ki okuyamadım ayağımda oğluşu sallıyorum uyusun diye elimde tel sizi okuyorum 30. Haftaya geldik ya artık yavaş yavaş kasılmalar hissetmeye başladım uyuşup toparlanıyo karnım kızımda maşallah içerde mezleke oynuyo adeta

Günaydın kızlaaarr

Canım çok geçmiş olsun bu durumda neden 37yi bekliyorsun ki..32 de al raporunu bebekten önce kendine biraz zaman ayır güzelce dinlen enerjini topla..
Ya da olmadı rapor falan al biraz dinlen..dinlenmenin illaki faydası okur sana da bebişede..

Tuzlu diyosan poğaça yapabilirsin canım ya da makarna (kuskus) salatası turşulu salatalıklı..

hangi siteden aldın zeyy bende bitane daha alıcamda..

bendee ekru gecelik arıyorum nerden aldın rose banada söyle..

Rose da bende pijama dünyasından aldık canım aldığımız model şu..pijama ama aynısının geceliğide var..benimki bugün gelir herhalde gelince fikrimi yazarım..ben pembe aldım rose ekru..o çok beğenmiş..

Eklentiler

• received_m_mid_1409072785045_ca375bc56452700a30_0.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 62

Kızlar bebeğin banyosu ile ilgili çok güzel bilgiler verilmiş. Ben izleyince huzur doldum. Kendime güveniyorum, sanırım bebeğimi yıkıyabilirim tek başıma. :)

Kıyamammm nasıl ağlıyooo..
Annem önce ayaklarını biraz suya sokup alıştırmak gerekiyo dedi hemen kafasından aşağı su boşaltırsan ağlar dedi

Kıyamammm nasıl ağlıyooo..
Annem önce ayaklarını biraz suya sokup alıştırmak gerekiyo dedi hemen kafasından aşağı su boşaltırsan ağlar dedi
bu hastane tarzı yıkama bizde böyle hooop yıkıyoruz annen doğru demiş ilk biraz suya sokmak lazım.. ama her halükarda biraz mızmız oluyorlar ellenmekten pek hoşlanmıyolar

Günaydın canım... Teşekkür ederim... Sebebini bile öğrenemedik ki henüz canım o da canımı sıkıyor.. O kadar korkuttu ve canımı yaktı ki o ağrı her an gelecek vuracak diye ödüm patlıyor... Canım önümüzdeki hafta 5 gün iznim vardı yanmasın diye onu yazdırdım şimdi.. Önümüzdeki hafta evde olacağım inşallah iyi gelir... Doğumdan sonra bebeğime çok vakit ayırmak istiyorum henüz bakacak kimsemiz bile yok kimseyi tanımıyoruz.. Allah yardım etsin hepimize...

Kızlar bebeğin banyosu ile ilgili çok güzel bilgiler verilmiş. Ben izleyince huzur doldum. Kendime güveniyorum, sanırım bebeğimi yıkıyabilirim tek başıma. :)
İzleyince ben yaparım güveniyorum diyorumda kucağımıza alınca naparız bilmiyorum

tmm bana da haber verin gecelik alıcam bende..

peki hangi malzemeler aldınız bende yapmayı düşündüm ama beceremem diye korktum

Kızlar şimdi bana bi akıl verin.
Aldıklarımı tek tek not ettim. Eksiklerimi söyleyin ona göre alıyım kaç tane alacaksam?
Bu yazdıklarım hep 0-3 ay

Eldiven 6 adet
Yelek 4 adet (örgüler hariç, bir sepet dolusu örgü var)
Önlük 3 adet
Şapka 2 adet
İç - dış zıbın 4 adet
Çıtçıtlı zıbın 6 adet
Ayaklı alt 5 adet
Uzun kollu üst 2 adet
Penye ağız mendili 12 adet
Organik ağız mendili 4 adet
Çorap 6 adet
Patik 2 adet
Battaniye (pamuk) 2 adet
Banyo havlusu 1 adet

Bir de ilk doğduğunda giydireceğimiz süslü hastane çıkışımız var işte.

Toplu alışverişte beğendiklerimden bunları almışız. Tekrar çıkıp eksikleri tamamlıcam, sizce hangilerine ekleme yapıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…