Bir kadın ne olursa olsun çalışmalı Nil'cim. Ben senelerce çalıştım, çalışma şartlarım hamileliğime uygun olsaydı hiç düşünmezdim ayrılmayı. Ki doğumdan sonra bebeğim toplanır toplanmaz başlıcam çalışmaya. İhtiyacım olduğu için değil kendime evde oturmayı yakıştıramadığım için. Bir şeyler yapmalıyım, bir şeyler üretmeliyim. Sizleri gördükçe mutlu oluyorum ben. Çalışmak en güzeli.
canım çok geçmiş olsun, bunların aynısını defalarca yaşadım, yine biraz başlasın artacak diye ödüm patlıyor, hatta bir keresinde yatakta oturdum hafif sola dönük, eşim kolunu koydu uyurken omzuma doğru, çıldıracaktım o anki ağırlıkla, bağırdığımı hatırlıyorum, midem davul gibi geriliyor, sırtıma sanki bıçakla sokuyorlar ve en ufak bir temasa bile dayanamayacak şekildeydi, sonra yediklerimi düşündüm, ilk gün kiraz yemiştim acaba ilaç kalıntısı mı vardı dedim, üzerine bulgur pilavından sonra oldu, ve kuru fasulyeden, şimdi de yediklerime çok dikkat ederek aşmaya çalışıyorum, 2 aydır falan hiç olmadı ama gece yemek yemiyorum, gazlı şeylerden uzak duruyorum, meyveleri de dışarda ısınınca yiyorum, içtiğim su neredeyse sıcak , midemi hiç yormuyorum ve sanki daha iyi, tabii yanmalar hep devam, buna şükür, ki benim midem sağlamdır, kolay kolay ağrıdığını bilmem ama malum bebek yükseldikçe baskılanıyor, bence bir süre daha dikkatli davran, kontrollerini ihmal etme tabii, bu arada bebişin boyuna kilosuna maaşallah
aman yaptığımdan değil ama çok severim yengemler kavanozlara su şeker şeftalileri koyup odun ateşinde kaynatıyolar çok güzel oluyor kışın yemeklerin yanında.. ben tencere yapıp kavanozlara sıcakken koycam internetten bi tarife göre yaparımOzamaaaannn sende kompostonun tarifini paylaş bizimle acaba nedir nedir
Canım sabah aynısı bendede vardı 4 saat sürdü nerdeyse duşa girdim geçti çok şükür korkmuştum bende bide pozisyon değiştir geçer inş
anısı varsa o başka.. kundak kalça gelişimi açısından artık önerilmiyor ama geçen bi uyku pedagogu üstten sıkmadan sadece kolları saracak şekilde kundağı öneriyorum dedi.. anne karnında bebeklerin eli hep yüz hizasında olduğundan doğduğunda reflex olarak hep yapmak istermiş eli yüzüne çarpıp uyanırmış daha rahat uyuması için yapın diyordu..hee sen böyle diyorsun da benim annem gelirken benim bebeklik kundağımı getirmiş :) anlamı var bunun, bunu kullanırsın diyor :)gerçi sen hastaneden bahsediyorsundur :)
Bulgur pilavı ayran veya yogurt kavun bunlar hep rahatsız ediyor aksamlari yedigimde. Cok ta severim bulgur pilavını ama gündüz kendime kadar yapıp yiyorum. Dediğin gibi yediğimiz içtiğimiz de önemli artık miyeye fazlasıyla baskı var. Ne zaman midem ağrısa bende yediklerimi düşünürüm bu yüzden bende aksam yediklerimi kısıtladim.canım çok geçmiş olsun, bunların aynısını defalarca yaşadım, yine biraz başlasın artacak diye ödüm patlıyor, hatta bir keresinde yatakta oturdum hafif sola dönük, eşim kolunu koydu uyurken omzuma doğru, çıldıracaktım o anki ağırlıkla, bağırdığımı hatırlıyorum, midem davul gibi geriliyor, sırtıma sanki bıçakla sokuyorlar ve en ufak bir temasa bile dayanamayacak şekildeydi, sonra yediklerimi düşündüm, ilk gün kiraz yemiştim acaba ilaç kalıntısı mı vardı dedim, üzerine bulgur pilavından sonra oldu, ve kuru fasulyeden, şimdi de yediklerime çok dikkat ederek aşmaya çalışıyorum, 2 aydır falan hiç olmadı ama gece yemek yemiyorum, gazlı şeylerden uzak duruyorum, meyveleri de dışarda ısınınca yiyorum, içtiğim su neredeyse sıcak , midemi hiç yormuyorum ve sanki daha iyi, tabii yanmalar hep devam, buna şükür, ki benim midem sağlamdır, kolay kolay ağrıdığını bilmem ama malum bebek yükseldikçe baskılanıyor, bence bir süre daha dikkatli davran, kontrollerini ihmal etme tabii, bu arada bebişin boyuna kilosuna maaşallah
günaydın canım ellerine sağlık, güzel bir börek yapabilirsin patatesli, yanına da mercimek köftesi (hamilelikte yiyemediklerimden biri ) ohh daha ne
Benim annem de 21 sene çalıştı Uludağ Üniversitesinde, ben çalışmanın bir kadına neler kattığını annemde gördüm. Bir de hani ben ilkokula falan giderken, o zaman bu kadar çalışan bayan yoktu. Annemin çalışıyor olmasından acayip gurur duyardım. Ben , hani kadın evde ezilmesin, kocasına karşı başı dik olsun falan gibi feminist düşüncelerden ziyade, çalışmanın insana enerji verdiğini düşündüğüm için, sosyal çevre, çalıştığın alan hakkında bilgi birikimine sahip olma gibi konular sebebiyle kadının çalışması taraftarıyım. Örneğin benim annem üniversite de çalıştığı için, hep gençlerle bir arada olduğu için biz annemle hiç çağ çatışması yaşamadık. İnşallah sende , istediğin zaman uygun bir iş bulursun canım.
şikayet ediyoruz işten ama bende çalışmadan duramıyorum evde iki gün evde yattım üçüncü gün baktım evi tertemiz yapmışım yemek yapıyorum.. alışmışız bikere valla doktor bile ayrılma dedi raporu verirken biraz daha çalış dedi
aynen ben 35. hafta gibi ayrılıcam o da malum okullar açılıyo okul servisleri çok trafik yapıyor bide iğrenç araba kullanıyorlar yoksa evde bende kafama takarım bi sürü şey bişeylerle meşgul olmak daha güzel çalışırken zamanı daha verimli kullanıyorum evde ne zaman akşam oluyor anlamıyorumBenim doktorumda aynı şeyi söyledi, evde psikolojin bozulur, çalışabildiğin kadar çalış dedi.Aman evde olsam ne yapacağımı biliyorum, bütün gün ayaklarımı uzatıp kucağımda dondurma kasesi, bir yandan dondurma yiyip bir yandan "ay hareket etmiyor", "ay hareket etti" diye kendimi dinleyip duracağım. Boşuna stres yapacağım, başka birşey değil. En iyisi çalışmak, sağlığımız el verdiği sürece tabi.
inşallah vardır dur bi arayım ben olmazsa gitmem haber alırsanda banada bildir canım mutlaka adam ilgisiz ama ameliyatta iyiydi ya ben memnunun dikişlerimden....
Canım Göknur hanım şuan yıllık izindeymiş. Ama sanırım bu Cumartesi izni bitiyor, Pazartesi büyük ihtimal hastanede olur . Ali buhur gitmese iyi gibi, gelen illaki gideni aratırGidip gitmeyeceğini öğrenirsem haber veririm canım.
ayyyy çok sıcak arkadaşım ya valla fenalaşıyorum diye klimayı gece gündüz çalıştırıyodum 320 tl elektrik faturası gelmiş kocişe nasıl dicem adamcağız şok okcak vallaKizlar suan sabahin 5 i ... 1500 kere geceden bu yana wc ye kalktim,hava bunaltici derecede sicak...
hepinize simdiden gunaydin diyorum..
Çok teşekkür ederim... Hiç hayatımda böyle ağrı felan yaşamamıştım bu 15 günde ikinci oldu canım... Şimdi azcık mideme sırtıma hafiften ağrı girse ödüm patlıyor yine geliyor ağrı kasılma diye.. Bebeğime zararı olacak sanırım ilacın o yüzden korkuyorum... Böyle böyle de haftalar geçmez.. Hayırlısıyla doğdukları günleri de görelim inşallah...
Günaydın anişler ve oğlumun prenses ve prens arkadaşları
Biz bugün pek enerjik uyandıkbabamızı doyurduk işe yolladık yatakta keyifli keyifli kk ya bakıyoruz
Bu akşam eşimin iş arkadaşıyla eşi gelecek çay içmeye yeni yeni kaynastigimiz bir çift ilk kez gelecekler oda hamile. Çayın ysnina ne yapsam ki tramisu yapıcam tatlı olara(hazir kekten) hem kolay hem lezzetli. Başka ne yapsam? aklima farklı birşey gelmedi
hangi siteden aldın zeyy bende bitane daha alıcamda..
bendee ekru gecelik arıyorum nerden aldın rose banada söyle..
Kızlar bebeğin banyosu ile ilgili çok güzel bilgiler verilmiş. Ben izleyince huzur doldum. Kendime güveniyorum, sanırım bebeğimi yıkıyabilirim tek başıma. :)
bu hastane tarzı yıkama bizde böyle hooop yıkıyoruzKıyamammm nasıl ağlıyooo..
Annem önce ayaklarını biraz suya sokup alıştırmak gerekiyo dedi hemen kafasından aşağı su boşaltırsan ağlar dedi
Günaydın kızlaaarr
Canım çok geçmiş olsun bu durumda neden 37yi bekliyorsun ki..32 de al raporunu bebekten önce kendine biraz zaman ayır güzelce dinlen enerjini topla..
Ya da olmadı rapor falan al biraz dinlen..dinlenmenin illaki faydası okur sana da bebişede
İzleyince ben yaparım güveniyorum diyorumda kucağımıza alınca naparız bilmiyorum
Kızlar bebeğin banyosu ile ilgili çok güzel bilgiler verilmiş. Ben izleyince huzur doldum. Kendime güveniyorum, sanırım bebeğimi yıkıyabilirim tek başıma. :)
kucağına alınca benim o benim vermem kimselere diceksinİzleyince ben yaparım güveniyorum diyorumda kucağımıza alınca naparız bilmiyorum
tmm bana da haber verin gecelik alıcam bende..Günaydın kızlaaarr
Canım çok geçmiş olsun bu durumda neden 37yi bekliyorsun ki..32 de al raporunu bebekten önce kendine biraz zaman ayır güzelce dinlen enerjini topla..
Ya da olmadı rapor falan al biraz dinlen..dinlenmenin illaki faydası okur sana da bebişede..
Tuzlu diyosan poğaça yapabilirsin canım ya da makarna (kuskus) salatası turşulu salatalıklı..
Rose da bende pijama dünyasından aldık canım aldığımız model şu..pijama ama aynısının geceliğide var..benimki bugün gelir herhalde gelince fikrimi yazarım..ben pembe aldım rose ekru..o çok beğenmiş..
peki hangi malzemeler aldınız bende yapmayı düşündüm ama beceremem diye korktumben birmax.com dan şeker için malzeme siparişi verdim. kendim bi tane yaptım oluyor mu diye beğendim ben. hem de daha hesaplı oluyor, hiç zor birşey değilmiş. sabunu da yapayım dedim ama onun kalıbı vs. biraz pahalı ve sonra ne işime yarayacak diye onu yaptırırım heralde. ama bebek şekeri yapmak çok zevkliymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?