- 9 Nisan 2014
- 3.255
- 4.825
- 198
Canım gerçekten anlam olarak çok güzel söylenisi de hosuma gidiyor benim.Sen de çok güzel arastırmıssın emeğine sağlıkBence çağrıştırdığı şeyler çok güzel. Tanıdığım bütün Erenler çok zeki ve başarılı insanlar. Oğlum olsa düşünürdüm =)
Bir kısmını yazayım;
rmek, yetişen, ermiş, er kişiler ... gibi öz türkçe anlamlarına ek olarak, bir osmanlıca sözlükte bulduğum başka bir anlamı daha vardır.
ancak bu "eren" arapça bir kelimedir ve elif - re - nun harfleri ile yazılır.
manası da "sevinmek, sürur"dur.
"eren" sözcüğü, aslen çoğuldur. Er'den gelmektedir.
örnek, alp er tunga sagusundan:
"uluşup eren börleyü
yırtıp yaka urlayu
sıkrıp üni yırlayu
sıktap közi örtülür"
(erler, kurt gibi uluşarak
yaka yırtıp feryad ederek
yasçılar gibi ağlayarak
gözü yaşla örtülür)
"budun" (bodlar yani boylar), "koyun" gibi sözcüklerdeki -un, -n, -en ekleri, bir bakışa göre ana türkçe, bir bakışa göre irani dillerden alıntı çoğul ekleridir. eski türkçede birden fazla çoğul eki olduğunu biliyoruz. fikir vermesi açısından: http://turkcesivarken.com/suru-kavrami-uzerine/
muhtemelen bu kelimenin oluşumunda atalar kültü ve animizmin, yer-su kültünün etkisi vardır. buna göre, adı unutulan atalar, yer-suya karışırlar, şahıslarından azad olmuş bir "ruhlar topluluğu"na dönüşürler, "eren" olurlar. bu "eren", insanların imdadına yeter, onları korur gözetir ya da cezalandırır ki;
"alçakta yüksekte yatan erenler
yetişin imdada aldı dert beni"
ya da
"erenler geliyor bize imdade"
deyişlerinin arkaplanı bu bakışla ilginçleşir.
Neden boyle.olduki ictigim.su bile.bogazima.kadar geliyor midem.tuhaflasti tam duzeliyoruz son.duzluge giriyoruz diyoruz ama baska baska seyler cikiyor gece wc nobeti de cabasiGünaydın kızlarrrrr
Hadi yaa tülbenti bi deniyim valla hiç bunlara para harcamak da istemiyorum..
Aynı durumdayım başımın altına fazladan yastık koymazsam midem ağzımda bütün gece..
İştahım açıldı ama mide yanmasından korkarak yemek yiyorum..
Ben kendime ve bebeklere aldığım yeni her şeyi yıkadım canım..
Beeeeeeennnnn :)
Cokk gecmis olsun iste dikkat etsende bulasiyor.cok uzuldum.yaa sicak.birseyler ic bol bol soguk iceceklerden uzak dur olur.muInsallah cnm ya. Ben kaptim sifayi.
senin üniversiteye gidecek kadar büyük çocuğun mu vardı canım bilmiyordum.öyleyse tecrübelisin bizdencarputi niya ağladıon be canım diyeceğim ama 2 gece önce ben de ağladım :))
zaman azaldıkça benim korkum erken doğum olur da bişeylerim hazır olmazsa diye çünkü şimdi hiçbişeyimi tamamlayamıyorum malum üniversitelim var onu yerleştirdikten sonra diğerine geçebileceğim hem maddi hem manevi öncelik onun tabi
Teşekkürler canim sanırım biraz daha arastiracagimcanım ben pamuk yatak aldım e bebekten visko önerilmiyormuş alezli bir yatak aldım bence güzel çökme yapacak gibi durmuyor ama
Amin inşallahlateks de visco benzeri bir ürün
pamuk yatak sağlıklı fakat zamanla sağı solu çöküyor gelişimde oldukları için çok dikkatli kullanmak kabartmak her yanını eşitlemek gerekiyor kullanımı epey zor bebek yatağı için bu kadar takma kafana
tek derdimiz bu olsun inşallah :))))
evt hemde ne yastıklar tam 3 4 tane yastıkla yatıyrm ama yinede ağrılardan kurtulamıyrm allahtan krampım olmadı hiç bu zamana kadar ama bu ağrılar çok fena ya basenlerim bile acıyo hala nasıl uyuşmuşsa artık bazen bende kendimi yakalyrm sırt üstü ama bazende kaçamak yapıp bi 5 dk flan bacaklarımı dinledrmek içn yatyrm vala ama bugün çok tuhaf bişy old sırt üstü yattğm zamn midemn üst kısmı iğnelenyr gibi çok kötü ağrı oluyor bebek mi baskı ypıyr acba artık kaçamak olarak da yatamıyrm ben
Canım gerçekten anlam olarak çok güzel söylenisi de hosuma gidiyor benim.Sen de çok güzel arastırmıssın emeğine sağlık.Ama bizim bahsettiğimiz çağrısım anlamdan ziyade dinle alakalı bir çağrısım bos insanların sınıflama yapabilmek için uydurdukları birsey olarak görüyorum ben Eren olmaz da baska sey desek ona da bir kulp bulur insanlar o yüzden böyle seyleri takmıyorum.Biz beğendik ve karar verdik Erenimize
Hormonlar ele gecirdi beni valla.. Korkma sende insallah hersey cok guzel olacak sen bizden daha deneyimlisin hem ustesinden gelirsin..
senin üniversiteye gidecek kadar büyük çocuğun mu vardı canım bilmiyordum.öyleyse tecrübelisin bizden
18 yıl arada baska çocuk yok herhalde ki unutmussun bizle aynı ayardasın yani18 yıl çok zan herşeyi unutmuşum malesef
bende kalkıp oturdum biraz geçti öyle uykuya geri dalmışım nasıl yattysam hiç dönmeden bacaklarm uyuşmuş bu defa ay bu annelik gerçekten çok zormuş ya insan son aylarında daha iyi anlıyor gerçekten bide doğdukları zaman neler bekleyecek bakalm bizi :)Midenle ilgili olabilir bu durum. Benim bebik yukarı yukarı tekme attığında oluyor o tip ağrılar. Aist mi kaçıyor yemek borumuza neyse. Onu engellemek için uzanıp azcık yüksek yastık koyuyorum başımın altına. Biraz faydasını gördüm dün akşam
18 yıl arada baska çocuk yok herhalde ki unutmussun bizle aynı ayardasın yani18 yıl sonra evinizde bebek kokusu olacak ne güzel ya Sağlıkla kucağına alırsın insallah
Kusmuklu kıyafetler+kakalı bezler+yorgun ve uykusuz geceler = Seni emerken gözünün içine bakan 1 çift masum göz ve sana dokunduğunda içini eriten yumus yumus eller... İste doğduktan sonra bizi bekleyenler.bende kalkıp oturdum biraz geçti öyle uykuya geri dalmışım nasıl yattysam hiç dönmeden bacaklarm uyuşmuş bu defa ay bu annelik gerçekten çok zormuş ya insan son aylarında daha iyi anlıyor gerçekten bide doğdukları zaman neler bekleyecek bakalm bizi :)
Benim çevremdekiler kudret narı kullandılar çok memenunlar şimdi kremi yapmamanın tam zamanı annem pazardan almış hazırladı doğuma kadar olur inşallah öyle bi şikayetimiz olmaz kullanmak zorunda kalmayızKızlar Ağustos annelerinde anneler meme ucu acısından şikayet etmiş lansinoh denilen krem hiç fayda etmemiş ben daha almamıştım başka hangi krem markası var ki
Aynen öyle sut bal ictik ilik ilik :) sizde dikkat edin cnm.Cokk gecmis olsun iste dikkat etsende bulasiyor.cok uzuldum.yaa sicak.birseyler ic bol bol soguk iceceklerden uzak dur olur.mu
Benim çevremdekiler kudret narı kullandılar çok memenunlar şimdi kremi yapmamanın tam zamanı annem pazardan almış hazırladı doğuma kadar olur inşallah öyle bi şikayetimiz olmaz kullanmak zorunda kalmayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?