2014 Kasım Anneleri

Eşim keşke ben hamile kalsam bu ne diyor kusmalar bulantılar zırlamalar hastalanmalar falan bünyede hassas olunca. Annesi on tane doğurmuş. sen bir tanede bu kadar hassassın annem nasıl doğurmuş diyo. Bende annen gibi kolay geçirsem bende doğururum on tane diyorumyinede dayanımıyor. Eşimden ayrıyız tayinlerimizden dolayı. Kendide benden daha çok korkuyor belli etmesede. Tek kalıyorum msjda bütün tembihlerini yapıyor. İşi dolayısıyla telefonları kapalı gündüzleri. Acil birşey olursa iş yerimi ara diyor. Erkek olmasa oda ağlıcak benim gibi de.

Sancılı derken sancı mı oluyor. Nasıl birşey merak ediyorum. Kasıklardan mı giriyor sancı

Birşey sorabilirmiyim. Benim el parmaklarım bir haftadır falan çok kötü ağrıyor. Sabah kalktığımda bu arı şiddetlenmiş şekilde uyanıyorum avuçlarımı sıkamıyorum şişlik yok ellerimde. sadece ayaklarımda var ağrıdan bükemiyorum. Sizdede böyle olan var mı?

bana geçen biraz sordu ne düşünüyosun doğumla ilgili dedi normal doğum önceliğimiz olmalı acil durumda sezaryen düşünelim dedi ama 36. haftada çatı muayenesi yapacak o zaman netlik kazanır durum.. inşallah çok kolay doğumlarımız olur..

Allah eşlerimizin eksikliğini göstermesin valla anlayışlı bir eş şu süreçte o kadar iyi geliyomuş ki bir kez daha anladım

Allah eşlerimizin eksikliğini göstermesin valla anlayışlı bir eş şu süreçte o kadar iyi geliyomuş ki bir kez daha anladım
amin canım çook haklısın ama doğumdan sonra kadınlar çocuk sevgisinin eş sevgisini bastırdığını söylüyor. Acaba nasıl bir sevgi diye merak ediyorum. Eşlerimize böyle çok aşıkken

benimde canımı sıkan bu yani..annesi gelemezmiş bize.. gelmezmiş başka evde kalamazmış uyuyamaz rahat edemezmiş..
o düşünülüyor ama ben 2. canlı halimle düşünülmüyorum
ay gerçekten ne kadar gıcık bir durum ya yerden göğe kadar haklısın gitme kocanıda gönderme senin yanında olmak zorunda annesi gelsin sizde kalsın

Sagol canım, tuz karisimini denicem hemen,
Zencefil hamilelikte zararli degil, degil mi?

Rice ederim.

Zencefille ilgili özel olarak duyduğum bir şey yok zararlıdır diye.
Ben her sabah sütümü içerken bir çay kaşığının ucuyla toz zencefil ve tarçın atıyorum, karıştırıp, ılıtıp öyle içiyorum sütümü bulantılarım geçip de insan gibi bir şeyler yemeye başladığımdan beri. Ayrıca bahsettiğim taze zencefil mevzusunu da nerdeyse haftada 3-4 gün yapıyorum, olumsuz bir yan etki görmedim hiç, aklına doğumla ilgili bir olumsuzluk geliyorsa onu kastediyorsan, hani bazı bitkiler rahim kasılması, erken doğum tetiklemesi vs yapıyor gibi. Aksine çok şükür bel ağrısı, sırt ağrısı, bacak ağrısı, kasık ağrısı, karın ağrısı, şişkinlik vs gibi durumları hiç olmadı şükürler olsun. Ama bunların ötesinde bilinmeyen bir zararı sakıncası var mı, ona bir şey diyemem :) İnşallah yoktur :)

Canımm:) cumartesi izinliydim. Malum annemler burda. Birlikte vakit geçirdik. Dün de mesaideydim nasılsın?
Ayy pazar günüdemi çalıştın:-( iyim ben şuana kadar ama az önce kuaföre gitmiştim kaşlarımı berbat etti kız incecik aldı sinirimden ağlıyorum yaaaa Çok mutsuzum hiiç yakılmadı da

gebeliğin başında bademciklerim şişti öksürüğüm geçmedi valla bal zencefille atlattım aşırıya kaçmadıkça bişey olmaz..

Sancılı derken sancı mı oluyor. Nasıl birşey merak ediyorum. Kasıklardan mı giriyor sancı

canım benim ilk haziran ayında başladı sancılarım yaklaşık 3 aydır bacağımı her hareket ettirdiğimde kasıklarıma ve alt bölgeye sancı vuruyor doktorum sadece çekeceksin geçebilecek birşey değil 32.haftada rapor durumuna bakarız dedi
işim oturarak çalışmaya devam ediyorum sonra eve sürekli yatıyorum ve kendimi dinlendiriyorum
(tabi iş yapmak, yorulmak, spor, yürümek,ilişki herşey yasak)

kızlar sabah ben de bir diziyi izlerken ağladım da ağladım yenidoğmuş bir bebek vardı öyle masum kiii..
bebeğime kendi ellerimle bir şey yapmak istedim ne zamandır bu battaniyeyi örüyorum bakalım bağenecek misiniz? bitince kenarlarına kurdela fln geçmeyi düşünüyorum..

Kızlar günaydın!!

Faydalı bulduğum bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum;

Yeni doğanın sürekli beslenmeye başladığı göz önüne alındığında, tüm gündüz ve geceyi bu şekilde geçirdiği izlenimine kapılabiliriz. Ama unutmayın ki büyüyüp geliştikçe daha az zamanı bu şekilde geçirecektir. Doğduğunda, midesi sadece 5-7 ml sıvı alabilir ( 1-1,5 kahve kaşığı kadar). Onun minicik midesine 60 ml süt koymaya çalışırsanız, sizin 9 litre suyu yutmaya çalıştığınız andaki hissi yaşayacaktır. Normalde, hamileliğin son 3 aylık döneminde, doğumundan sonraki ilk günler için yeterli yağı depolamış olmalıdır. Rahmin steril ortamından çıkıp, kendi mikrop dolu dış ortamına çıktığı anda, ihtiyacı olan ilk şey sütünüzdeki antikorlardır.

1,5 kahve kaşığı nedir yaaa az az iki saatte bir beslemek şart yeni doğunca

Yaaa bende çok istedim doğuma girmesini ama dayanamaz bi kere yengesine pansuman yapılırken doktor odadan çıkarttı
konu bensem dışarıda nasılş bekleyeceğinin hesabında şimdiden
senin ki ne güzel cesaretini toplamış maşallah
hep eyvah eyvah 3teki hüseyin badem doğumhane sahnesi aklıma geliyoreşimi düşününce

yok kız bakma öyle dediğine giremez ödü kopar bende istemem zaten normal doğum olursa yanımda odaklanamam doğuma

Okuduğum kitaba göre aslında çatı muayenesi doğum başladığı zaman doğru sonucu veriyormuş. Çünkü doğum yaklaştıkça son üç gününde bile çatı kemiklerimiz arasındaki kıkırdak doku artıyormuş. Hatta doğumu yaklaşan kişilerin paytak paytak yürümesi de bu yüzdenmiş

Bide ayakta durmak çatı kemiğini 1,5 cm daha genişletiyormuş. Aslında hep sırt üstü yatırarak doğurtmaya çalışıyorlar ya, ayakta yada yarı oturur pozisyon daha iyimiş. Eskiden saraylarda doğurma sandalyesi olurmuş hatta sonradan doktorlar daha rahat mudale edebilsin diye gelişmiş bu yatma işi

evet canım eşimin anneannesi vefat etti..
Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin
Benden daha fenaları varmış
Seni seviyorum yazarken ağlamak... Adamın yüzüne baksam ağlayasım geliyorr. E haliyle ne oldu diyor. Kendini suçlu hissediyor zavallım.

Dikkat et canım o zaman son dönemlerde ilk dönemler gibi hassas ne kadar çok dursa anne karnında o kadar iyi her hafta bir yeri tamamlanıyor gelişiyor çünkü

Ellerine sağlık canım örgü yapmayı çok seven biriydim. Yapar hep bebek görmelerine götürürdüm. Fakat kendime hiç yapmadım hamile olduğumda yaparım diye gel gör ki iş yoğunluğu hamileliğin stresi elime örgü alamadım. Güzel olmuş mışıl mışıl uyusun bebişin

ya bana normal olma dese bile planlı sezaryen yapmak istemiyorum sancım gelince ne olucaksa olur artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…