2014 Kasım Anneleri

Bunu yazmayı unutmuşum =)

Bebeklerimizin doğumu söz konusu olunca insan zekası bizi fizyolojik bir anlaşmaya zorlar. Bebek, kafası doğum kanalından geçemeyecek büyüklüğe gelmeden rahmi terk etmelidir. Bu nedenle, midesi henüz çok küçük ve tam olarak gelişmemişken dünyaya gelir. Doğumundan sonra, özellikle gelişiminin %25’ini gerçekleştirdiği ilk 3 ay boyunca, beyni sürekli bir yakıt kaynağına ihtiyaç duyar. Yani bebek kocaman beynini beslemek için, küçücük midesini sürekli doldurmak zorundadır. Yeni doğanların 24 satte yaklaşık 8-12 defa, her defasında ortalama 20 ila 50 dakika emdikleri tahmin edilmektedir.

Bu arada bu linkten çok faydalandım tavsiye ederim;

http://www.lllturkiye.org/Index.html

yazının rengi nasıl pembe yapıyorsun???

ya bana normal olma dese bile planlı sezaryen yapmak istemiyorum sancım gelince ne olucaksa olur artık..

Ben de senin gibi düşünüyorum. Sonuçta teknolojiden faydalanmak lazım bir terslik varsa ama planlıda olmasın. O sansı en azından hormonları harekete geçirsin bi, vücut anlasın ne oluyor diye. Bide şundan endişe ettim; 36 hafta belkide senin için çok erkendir belki normal doğum 40'da olacaktır. O yüzden canın yanabilir, bazıları diyor ya çok kötüydü. Hatta bi tanıdığım çatı muayenesi yaptıramadığı için (acıdan) sezeryan oldu

çatı muayenesi olan bir arkadaşıma sordum doktorlarımız aynı canın yanarsa devam etmiyor acele etmeden seni rahatlatarak yapıyor ama biraz acıyor dedi.. sanırım haftasonu moralimi bozan olayda buydu aslında bu doğumu düşününce çok basit bişey ama insan takıyor işte biraz..

İşte zamanı gelmeden yapılınca acıyor gibi bir izlenime kapıldım ben de. Acaba hiç yaptırmamak mı en iyisi?

İşte zamanı gelmeden yapılınca acıyor gibi bir izlenime kapıldım ben de. Acaba hiç yaptırmamak mı en iyisi?
ama hiç yaptırmadan nasıl olacak ki arkadaşıma yaptı mesela doktor çok dar normal mümkün değil dedi arkadaşım bekledi 24 saat 1 cm açıklıkla sancı çekti yapamadı normal doğum sezaryene alındı.. tabii şu var zaten sancımı çekicem diyoruz ya o zaman da muayne olabilir sanki dur kontrole gittiğimde bunu bi sorucam ne dicek..

olabilir canım gün günü tutmuyor üzülme

oysa normal canım süt kanalları orası bndede var o

Hım, güzelmis, evde toz zencefilim var,tazeyi aktardan aldirablirimm..
Aciysa mideme zarar verebilir galiba,
Gastritim var cunku..

bi deneme yapayımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…