2014 Kasım Anneleri

Benimde göğüslerim büyümedi ya, çok hafif bi dolgunluk oldu sadece. Normalde küçüktü zaten..Bugün kardeşime fotoğrafımı gönderdim. Abla göğüslerin aynı duruyo ya dedi, fotoğraftan bile belli demek ki Acaba süt olur mu diye bende düşünür oldum. Bu arada Nil benim sadece halka genişledi ve hafif koyulaştı. İnşallah bol bol sütümüz olur da Bebişlerimiz emer de emer..

Tesekkurler fiona....merak ediyodum bende...cok sistim ben ve koy ogretmeniyim.haliyle gidis gelis problem oluyo.bi de okulda tek olunca..sonrasinda dogum iznine eklensin de...

Öğretmen olan ve 32. Haftadan sonra rapor alma niyetinde olanlar kadin doğum bölümü harici herhangi bir bölümden rapor alBiliyormuşuz alan kişiden öğrendim bilgilerinize...

Ben 32 den sonra rapor almayı düşünüyorum canım. Bunu bilmiyordum, teşekkürler. Ben sadece devlet hastanesi özel hastane farkeder mi konusuna takılmıştım. O da farketmiyomuş, bu durumda özelden kendi Dr umdan almaya karar verdim.

selam arkadaşlar.90 sayfa falan geçmişi okudum gözlerim sulandı ,uykum geldi yaaaaa....
ama atlamadan her konuda bilgi sahibi oldum yani.konuşulanları kaçırmak istemiyorum..
bizde dün kocişimle bebek arabamızı aldık sonunda.concord neo almaya girmişken e bebek mağazasına
mamas&papas urbo2 aldık çıktık.umarım kararımız üzmez bizi.1400 liraya aldık 150 lirada hediye çeki verdiler.
satan adam üstüne çıktı arabanın onu bile taşıdı.ağırlığıda 9 kilo concord neonun 16 kg ağırlığının yanında kuş gibi oldu .
kullanmak nasip olur inşallah güzel günlerde

Eklentiler

• mamas&papas.webp
    77,6 KB · Görüntüleme: 49

olur olur inşallah Allah'ın izniyle nasıl üzülürsek kafamıza bişe takarsak şuan bebeğimiz etkileniyor doğumdan sonrada sütümüze yansıycak bu... ilk günler tabiiki biraz sıkıntı olabilir yeşil mercimek, bulgur pilavı, buğday çorbası, sütlaç güzel süt yapıyor... bide arkadaşlar ilk hamileliğimde sağlık ocağımdaki hemşirem bi bilgi vermişti gaz ve kabızlığa karşı diye kayısı suyu içilir ya günde 1 bardaktan fazla içme demişti çünkü sütünden bebeğe geçer ve bebek ishal olabilir demişti...

Öğretmen olan ve 32. Haftadan sonra rapor alma niyetinde olanlar kadin doğum bölümü harici herhangi bir bölümden rapor alBiliyormuşuz alan kişiden öğrendim bilgilerinize...
offf bende bu gün sordum idareye rapor alırsan raporlu geçen süren doğum sonrasına aktarılmaz o eskidendi dediler nasıl is bu ya

hayırlı olsun cnm.güle güle kullanın inşallah ,bende concord almayı düşünüyorum ama buda hoşuma gitti,puset takılabiliyor mu bu arabaya?

demekoyl post: 36715994 .!.:
offf bende bu gün sordum idareye rapor alırsan raporlu geçen süren doğum sonrasına aktarılmaz o eskidendi dediler nasıl is bu ya
Ya ben idare ye sordum bilmiyolar bende buraya yeni tayin istedim nasil bi idare nasil bilmez anlamadim. Bi ogretmen arkadas almis ve aktarilmis onunki ama kadin dogum disinds bi olacakmis iste

Ben sirke kullanıyorum canım demiştim bir iki gün önce yumuşacık oldu bebişimin cicileri kendimizede sirke kullanırım hep

ya sorma ben senin o yazıyı gördüm ama annem bir kere çamaşırları atmıştı kaçırdım yani. yoksa sirkeyi deneyecektim

İsyaaan senin tospa önden gido cidden maşallah kuzuya.
şincik bilgim şu yönde: GA: gebelik süresi demek, LMA (last menstrual period) yani son adet tarihine göre gebelik: 29 hafta 5 gün
ama AUA (yani gerçek ultrason yaşı) 31 hafta 3 gün.

Bacagima giren harika krampla daha simdi kalkabildim yataktan nasilsiniz.kizlar.kontrolu olan guzel.anneler.bebekleriniz nasil..

selam kızlarr bütün sorularınızı cevaplicimmmm inşallahh..
öncelikle doktora gittim geldim..
çok şükür bebeklerim iyi..
biri 1.300 diğeri 1.200 olmuş Allah'a bin şükür..
bu arada şoklardayız ÇİFT YUMURTA İKİZLERİYMİŞ

maşallah yavru kuşunaaa
boşverrr benimde bazen kızıyo kiloma bazen normal diyoo..
amaaann kolaysa gelsin onlar taşısınlar

ya gelsin 1 ay sonuçta başımın üstünde yeri var..benim meselem oraya gitmemek..
burada annesine yüz veren eşim olduğu için o hatalı..
neyse bakalım birkaç gün geçsin neler olcak görcez

başınız sağolsun canım..
sende duygu sömürüsü yapıcaksın mecburen..
hatta bu akşam başla ağrım var diye..
yat hiç bi iş yapma...

hahahahah
ya kızlar genel olarak konuşuyorum Allah aşkına kendinize gelin çok şükür sağlıklıyız çok şükür bebek bekliyoruz..
bir çok insan bizim yerimizde olmak için neler verirdi biliyomusunuz??
silkelenin ve kendinize gelin ağladım lafı duymak istemiyorum artık bu forumda

ödem canım o ellerini biraz havaya kaldır iyi gelir..

battaniye süper olmuşşşşş
ağlama lafı duymak istemiyorummmmm

canım bende yumoş alayım sadece deterjan kokmaz herhalde
acaba lavanta alıp minik kese yapıp koysam bohçaya güzel kokutur mu ki

olur olur ben kokulu sabun koydum...

GEBELİKTE GÖĞÜSLERDEN (MEMEDEN) SARI SIVI GELMESİ
Hamilelikte özellikle son aylarda memelerden süt gelemsi normal bir durumdur. Her hamilelikte olmaz ancak sık rastlanır. Gebelikte süt hormonunun (prolaktin) artması ile memeler doğacak bebeğe süt hazırlamaya başlar. Bu süt bazen bebek henüz doğmadan memelerden gelmeye başlar, bu gelen ilk süte kolostrum denir, halk arasında ağız sütü diye adlandırılır.

Hamilelikte memelerden süt gelmesi için herhangi bir tedavi gerekmez. Elbisenizi gelen sıvıdan korumak için gebe sütyeni ve meme pedleri kullanmanız gerekir.

Kolostrum (halk arasında ağız sütü):
Kolostrum yani memelerden gelen ilk süt çok özel bir sıvıdır. Bu süt yeni doğan bebeğin ilk aşısı gibidir. Anne vücudu yeni doğan bebeğin korunması için bir çok antikor içeren bebeği enfeksiyonlardan koruyan bu sütü üretir. Hamilelik sırasında göğüslerinizden süt gelirse bu ilk sütün boşa aktığı anlamına gelmez, bebek doğduğunda ve anne memesini emdiğinde yine bu sütten alabilecektir. Kolostrum koyu, yoğun kıvamda, sarı bir sıvıdır. Kolostrum da normal anne sütüne göre daha fazla protein vardır, karbonhidrat ve yap daha azdır. Yeni doğam bir bebeğin hayatın ilk günlerinde en uygun şekilde beslenebileceği ve en kolay sindirebileceği şekilde özel olarak hazırlanmış bir süttür adeta.

Hamilelik sırasında memeden gelen sıvı süte veya yukarıda tarif edildiği gibi kolostruma benzemiyorsa, pembe, kahverengi, kanlı gibi görünüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.

Yani kızlar bir göğüsten gelip diğerinden gelmeyebilir..
ve ya benim göğsümden sıvı geliyo olabilir senden gelmiyo olabilir bu sütünün olmıycağı az olucağı anlamına gelmez..
böyle şeyleri kafaya takmayın lütfen..
benim de tek göğsümden geliyo mesela..bazen sarı geliyo bazen beyaz süt gibi geliyo..
gelmesi de gelmemesi de NORMAL...

oyyyyhh tadını çıkar canımcımm

Çooooooooookkkkkk uykum vaaaaarrrrrr!

aynennnn

Aynen uykuların yoğun olduğu vakit mnikler başlıyor tepiklemeye. Artık büyüyorlar ya hani sert sert vuruyolar bide

İnternetten araştırırsan hep yazıyor kurumlarda birşey bilmiyor bazen.

Ya ben idare ye sordum bilmiyolar bende buraya yeni tayin istedim nasil bi idare nasil bilmez anlamadim. Bi ogretmen arkadas almis ve aktarilmis onunki ama kadin dogum disinds bi olacakmis iste
Ben de örnek vererek anlattım 3iyi anlaaması için 32. hafta çalısabilir raporundan sonra diyelim kbb den rapor aldım hastayım diye o aktarılır mı doğum sonrasına dedim hocam onu eskiden yapıyorlardı bunu engellemek için raporlar artık aktarılmıyor dedi torbayla değisti ya bazı seyler ikilemde kalıyor insan e nerden öğrencez biz bunu net olarak

ben de öyle yapacağım. bikaç konuda gördüm, kadın doğumdan alamıyormuyuz ki. dönemin sonu için 3 hafta almam gerek benim

zeyy senin ailede ikiz varmıydı

yarın ben de idareme sorayım. bizim ilgilenen müdür yardımcısı bilir gibi, bilgili bir adam. net cvp alırsam aktarırım size

Canım valla, benim hiç büyümedi, benim o halka kısmı zaten normalde de genişti hep. Neden bilmiyorum , bir ara hastanede yatmıştım, o zaman ebeye sordum, büyümesiyle süt olup olmamasının alakası yokmuş. Beni endişenlendiren, buradaki bazı arkadaşlar, yok çatladı, yok sıvı çıktı içinden falan deyince, bende neden yok dedim yani

Aynen uykuların yoğun olduğu vakit mnikler başlıyor tepiklemeye. Artık büyüyorlar ya hani sert sert vuruyolar bide

İnternetten araştırırsan hep yazıyor kurumlarda birşey bilmiyor bazen.
internetten arastırıp okumadığımız yer kalmadı ki canım bazı arkadasların tanıdıkları yapmıs onlar yaptık deyince bizde arada kaldık iyice karıstı kafamız

Bunu ben de araştırmıştım!!! Çok kolay katlanıyor bu tek elle değil mi? Video da izlemiştim. Peki sana sorum; ilk aylarda kullanımı nasıl oluyor? Ana kucağı verdiler mi yanında?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…