nasıl çift yumurtaymış yaselam kızlarr bütün sorularınızı cevaplicimmmm inşallahh..
öncelikle doktora gittim geldim..
çok şükür bebeklerim iyi..
biri 1.300 diğeri 1.200 olmuş Allah'a bin şükür..
bu arada şoklardayız ÇİFT YUMURTA İKİZLERİYMİŞ
maşallah yavru kuşunaaa
boşverrr benimde bazen kızıyo kiloma bazen normal diyoo..
amaaann kolaysa gelsin onlar taşısınlar
başınız sağolsun canım..
sende duygu sömürüsü yapıcaksın mecburen..
hatta bu akşam başla ağrım var diye..
yat hiç bi iş yapma...
hahahahah
ya kızlar genel olarak konuşuyorum Allah aşkına kendinize gelin çok şükür sağlıklıyız çok şükür bebek bekliyoruz..
bir çok insan bizim yerimizde olmak için neler verirdi biliyomusunuz??
silkelenin ve kendinize gelin ağladım lafı duymak istemiyorum artık bu forumda
ödem canım o ellerini biraz havaya kaldır iyi gelir..
battaniye süper olmuşşşşş
ağlama lafı duymak istemiyorummmmm
olur olur ben kokulu sabun koydum...
GEBELİKTE GÖĞÜSLERDEN (MEMEDEN) SARI SIVI GELMESİ
Hamilelikte özellikle son aylarda memelerden süt gelemsi normal bir durumdur. Her hamilelikte olmaz ancak sık rastlanır. Gebelikte süt hormonunun (prolaktin) artması ile memeler doğacak bebeğe süt hazırlamaya başlar. Bu süt bazen bebek henüz doğmadan memelerden gelmeye başlar, bu gelen ilk süte kolostrum denir, halk arasında ağız sütü diye adlandırılır.
Hamilelikte memelerden süt gelmesi için herhangi bir tedavi gerekmez. Elbisenizi gelen sıvıdan korumak için gebe sütyeni ve meme pedleri kullanmanız gerekir.
Kolostrum (halk arasında ağız sütü):
Kolostrum yani memelerden gelen ilk süt çok özel bir sıvıdır. Bu süt yeni doğan bebeğin ilk aşısı gibidir. Anne vücudu yeni doğan bebeğin korunması için bir çok antikor içeren bebeği enfeksiyonlardan koruyan bu sütü üretir. Hamilelik sırasında göğüslerinizden süt gelirse bu ilk sütün boşa aktığı anlamına gelmez, bebek doğduğunda ve anne memesini emdiğinde yine bu sütten alabilecektir. Kolostrum koyu, yoğun kıvamda, sarı bir sıvıdır. Kolostrum da normal anne sütüne göre daha fazla protein vardır, karbonhidrat ve yap daha azdır. Yeni doğam bir bebeğin hayatın ilk günlerinde en uygun şekilde beslenebileceği ve en kolay sindirebileceği şekilde özel olarak hazırlanmış bir süttür adeta.
Hamilelik sırasında memeden gelen sıvı süte veya yukarıda tarif edildiği gibi kolostruma benzemiyorsa, pembe, kahverengi, kanlı gibi görünüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.
Yani kızlar bir göğüsten gelip diğerinden gelmeyebilir..
ve ya benim göğsümden sıvı geliyo olabilir senden gelmiyo olabilir bu sütünün olmıycağı az olucağı anlamına gelmez..
böyle şeyleri kafaya takmayın lütfen..
benim de tek göğsümden geliyo mesela..bazen sarı geliyo bazen beyaz süt gibi geliyo..
gelmesi de gelmemesi de NORMAL...
oyyyyhh tadını çıkar canımcımm
aynennnn
en iyisi sgk yı aramak gibi
Genler önceden beri süre geldiği için olsa gerek tek mi çift mi diye nasıl biliyorlar sorması ayıpsağlıklı sıhatli doğsunlarda tek
Şekerimiz Yokmuş Çok Şükür Darısı Yaptırmaya Herkese..
Çok mutlu oldum.. :) :)
Bunu ben de araştırmıştım!!! Çok kolay katlanıyor bu tek elle değil mi? Video da izlemiştim. Peki sana sorum; ilk aylarda kullanımı nasıl oluyor? Ana kucağı verdiler mi yanında?
bir yandan öyle de bir yandan da stres başladı bende sizde de öylemi bilmiyorumheycan yaptım bugün eylül ayına girdikkk..
Eylül Ekim Kasımmmmmmm aaaaaminnoşlaraa kavusmayaaaa azz kaldıııııı
Sağol zeyyselam kızlarr bütün sorularınızı cevaplicimmmm inşallahh..
öncelikle doktora gittim geldim..
çok şükür bebeklerim iyi..
biri 1.300 diğeri 1.200 olmuş Allah'a bin şükür..
bu arada şoklardayız ÇİFT YUMURTA İKİZLERİYMİŞ
maşallah yavru kuşunaaa
boşverrr benimde bazen kızıyo kiloma bazen normal diyoo..
amaaann kolaysa gelsin onlar taşısınlar
başınız sağolsun canım..
sende duygu sömürüsü yapıcaksın mecburen..
hatta bu akşam başla ağrım var diye..
yat hiç bi iş yapma...
hahahahah
ya kızlar genel olarak konuşuyorum Allah aşkına kendinize gelin çok şükür sağlıklıyız çok şükür bebek bekliyoruz..
bir çok insan bizim yerimizde olmak için neler verirdi biliyomusunuz??
silkelenin ve kendinize gelin ağladım lafı duymak istemiyorum artık bu forumda
ödem canım o ellerini biraz havaya kaldır iyi gelir..
battaniye süper olmuşşşşş
ağlama lafı duymak istemiyorummmmm
olur olur ben kokulu sabun koydum...
GEBELİKTE GÖĞÜSLERDEN (MEMEDEN) SARI SIVI GELMESİ
Hamilelikte özellikle son aylarda memelerden süt gelemsi normal bir durumdur. Her hamilelikte olmaz ancak sık rastlanır. Gebelikte süt hormonunun (prolaktin) artması ile memeler doğacak bebeğe süt hazırlamaya başlar. Bu süt bazen bebek henüz doğmadan memelerden gelmeye başlar, bu gelen ilk süte kolostrum denir, halk arasında ağız sütü diye adlandırılır.
Hamilelikte memelerden süt gelmesi için herhangi bir tedavi gerekmez. Elbisenizi gelen sıvıdan korumak için gebe sütyeni ve meme pedleri kullanmanız gerekir.
Kolostrum (halk arasında ağız sütü):
Kolostrum yani memelerden gelen ilk süt çok özel bir sıvıdır. Bu süt yeni doğan bebeğin ilk aşısı gibidir. Anne vücudu yeni doğan bebeğin korunması için bir çok antikor içeren bebeği enfeksiyonlardan koruyan bu sütü üretir. Hamilelik sırasında göğüslerinizden süt gelirse bu ilk sütün boşa aktığı anlamına gelmez, bebek doğduğunda ve anne memesini emdiğinde yine bu sütten alabilecektir. Kolostrum koyu, yoğun kıvamda, sarı bir sıvıdır. Kolostrum da normal anne sütüne göre daha fazla protein vardır, karbonhidrat ve yap daha azdır. Yeni doğam bir bebeğin hayatın ilk günlerinde en uygun şekilde beslenebileceği ve en kolay sindirebileceği şekilde özel olarak hazırlanmış bir süttür adeta.
Hamilelik sırasında memeden gelen sıvı süte veya yukarıda tarif edildiği gibi kolostruma benzemiyorsa, pembe, kahverengi, kanlı gibi görünüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.
Yani kızlar bir göğüsten gelip diğerinden gelmeyebilir..
ve ya benim göğsümden sıvı geliyo olabilir senden gelmiyo olabilir bu sütünün olmıycağı az olucağı anlamına gelmez..
böyle şeyleri kafaya takmayın lütfen..
benim de tek göğsümden geliyo mesela..bazen sarı geliyo bazen beyaz süt gibi geliyo..
gelmesi de gelmemesi de NORMAL...
oyyyyhh tadını çıkar canımcımm
aynennnn
nasıl çift yumurtaymış yamaşallah büyümüşler baya
anladım canım. zey bizim komşumuzda hamileydi kadın ikiz eşiydi ailede ikiz çoktu bu birincilerde çok zorlandı bakarken ikinciye hamile kalmaya korktu. sonra hamile kalmış bu doktora gitmiş yüreğim ağzımda diyo eşi de kapıda bekliyormuş muayeneden çıkmış eşim nasılsın demiyorda diyor tek mi çift mi diyor diyor aklıma geldiBiz tek plesenta 2 bebek olduğundan tek yumurta İkizi diye düşündük hep..ama bugün adam baya detaylı inceledi aralarındaki zarı keselerini çift yumurta dedi..zaten görüntüleri de benzemiyo birbirine..
Tek plesentayla çift yumurta ikizi olabiliyomuş plesentaları sonradan kaynıyomuş tek zannediliyomuş..
takılabiliyor her markanın anakucağıyla uyumlu oluyormuş.concorddan vazgeçmemin sebebi abimler kullanıyor yiğenim 1 yaşına gelecek nerdeyse ,kılıfını değiştirmek zorunda kaldılar oda 350 liraymış.herşey leke yapıyormuş sık sık yıkamak gerekiyormuş.manevra kabiliyeti olarak falan çok memnunlar ama .bide dün bize satıcı dediki çoçuk büyüyünce ayağını koymak isteyecek concordda ayakları boşta sallanacak oda sağlıklı değilmiş.concordda bebek daha yukarda duruyor oda bir avantaj.mamas&papasında kılıfı çıkarılıp yıkanabiliyor bebeğin tam düz yatma şansı var.concordda bel çukuru sabit kalıyor değiştirilemiyor.concordun tutma yeri sünger gibi bir yapıda yumuşak zamanla aşınma oluyor ama mamaspapasın deri olduğu için sorun yok.yani ben çok kararsızdım senin anlayacağın sonunda bu derdimde bittii.
bide mağazada iki arabayıda denedim arada ki 7 kilo fark hiç az değil.seninde kafanı karıştırıcam galiba
Heh şöyleeee kendimize gelelim benimde tanıdıklarım var hep 20 senedir evli bir aike dostumuz var hiç bir problemleri olmadığı halde olmuyo bebekleri..
O yüzden bol bol şükredelim...
bndede oyle canım ama tum stresi o ana bırakmak için sartladım kendimi lütfen sende oyle yap..cunku düşükçe daha cok korku salıyoruz kendimize yada daha cok strese giriyoruz şimdilik sadece iyi taraflarına odaklan gecen hafta o strese girince kendi kendime dedim ki ama o gun evladımıza kavusacaz artık yanımmızda olacak meleklerimiz o misss kokularını cekecez içimizebir yandan öyle de bir yandan da stres başladı bende sizde de öylemi bilmiyorum
bu aya böyle enerjik başlayalım öylede geçip gitsinAynen canım, şükürler olsun Rabbime. Seninde bu kuzular az uğraştırmadılar seni. Önce tek yumurta dendi, cinsiyetlerini öğrenmek için çok bekledin şimdi de son dakika sürprizi çift yumurta ikizleri olduğunu mu öğrendin.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım ikisini de.
Aynen canım, şükürler olsun Rabbime. Seninde bu kuzular az uğraştırmadılar seni. Önce tek yumurta dendi, cinsiyetlerini öğrenmek için çok bekledin şimdi de son dakika sürprizi çift yumurta ikizleri olduğunu mu öğrendin.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım ikisini de.
Biz tek plesenta 2 bebek olduğundan tek yumurta İkizi diye düşündük hep..ama bugün adam baya detaylı inceledi aralarındaki zarı keselerini çift yumurta dedi..zaten görüntüleri de benzemiyo birbirine..
Tek plesentayla çift yumurta ikizi olabiliyomuş plesentaları sonradan kaynıyomuş tek zannediliyomuş..
Hadi gözün aydın canım, bu sıkıntıda bittiğine göre artık sıra bebekleri beklemekteKalmadı artık yapılacak test falan, yeter zaten.
Çünkü eski doktorum üstünkörü bakıyordu anlaşılmaz artık tek çift diyodu..zeyyvcimm maşallah bebeklerine kuzucumm..
çift yumurta olmalarına şaşırdım neden şimdiye kadar anlaşılamamış bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?