Bana milli egitime sor dediler boyle birsey milli egitime nasil sorulur ki. Arkadasim uzerine basa basa ben aldim dedi amaBen de örnsorulurek anlattım 3iyi anlaaması için 32. hafta çalısabilir raporundan sonra diyelim kbb den rapor aldım hastayım diye o aktarılır mı doğum sonrasına dedim hocam onu eskiden yapıyorlardı bunu engellemek için raporlar artık aktarılmıyor dedi torbayla değisti ya bazı seyler ikilemde kalıyor insan e nerden öğrencez biz bunu net olarak
İyi olur valla...Bende müdüre sorarım yarın bakalım o ne diyecek artık sora danısa ortak bi karar alcaz burdayarın ben de idareme sorayım. bizim ilgilenen müdür yardımcısı bilir gibi, bilgili bir adam. net cvp alırsam aktarırım size
Ben de örnek vererek anlattım 3iyi anlaaması için 32. hafta çalısabilir raporundan sonra diyelim kbb den rapor aldım hastayım diye o aktarılır mı doğum sonrasına dedim hocam onu eskiden yapıyorlardı bunu engellemek için raporlar artık aktarılmıyor dedi torbayla değisti ya bazı seyler ikilemde kalıyor insan e nerden öğrencez biz bunu net olarak
Tatlım insallah öyledir hepimizin dileği o yönde ama arkadasın ne zaman doğum yaptı ne zaman rapor aldı ki ... her gün birsey değisiyor yeni yönetmelik çıkarıyorlar torbası bilmem nesi vs vs...Bana milli egitime sor dediler boyle birsey milli egitime nasil sorulur ki. Arkadasim uzerine basa basa ben aldim dedi ama
İyi olur valla...Bende müdüre sorarım yarın bakalım o ne diyecek artık sora danısa ortak bi karar alcaz burda
internetten arastırıp okumadığımız yer kalmadı ki canım bazı arkadasların tanıdıkları yapmıs onlar yaptık deyince bizde arada kaldık iyice karıstı kafamız
Onların tarihleri önemli yazı var çok da ne zaman uygulamaya alınmıs o önemlieğer 32. haftadan sonra herhangi bir doktordan rapor alırsan otamatikmen doğum raporunu başlatıyor diye birkaç yerde yazı okumuştum ben nette
alınabiliyor canım rapor alınamıyor galiba diye biliyorum. Bende izin alacağım çünkü bi hafta iznim var eskilerdenKızlar peki yıllık izin alınabiliniyor mu? Ben yıllık izin kullanmak istiyorum 32 den sonra. Kullanmazsam geçen yıldan kalan hakkım yanacak. Yıllık izin alırsam en azından geç giderim işe keyfi takılırım diyorum.
hahahahah
ya kızlar genel olarak konuşuyorum Allah aşkına kendinize gelin çok şükür sağlıklıyız çok şükür bebek bekliyoruz..
bir çok insan bizim yerimizde olmak için neler verirdi biliyomusunuz??
silkelenin ve kendinize gelin ağladım lafı duymak istemiyorum artık bu forumda
GEBELİKTE GÖĞÜSLERDEN (MEMEDEN) SARI SIVI GELMESİ
Hamilelikte özellikle son aylarda memelerden süt gelemsi normal bir durumdur. Her hamilelikte olmaz ancak sık rastlanır. Gebelikte süt hormonunun (prolaktin) artması ile memeler doğacak bebeğe süt hazırlamaya başlar. Bu süt bazen bebek henüz doğmadan memelerden gelmeye başlar, bu gelen ilk süte kolostrum denir, halk arasında ağız sütü diye adlandırılır.
Hamilelikte memelerden süt gelmesi için herhangi bir tedavi gerekmez. Elbisenizi gelen sıvıdan korumak için gebe sütyeni ve meme pedleri kullanmanız gerekir.
Kolostrum (halk arasında ağız sütü):
Kolostrum yani memelerden gelen ilk süt çok özel bir sıvıdır. Bu süt yeni doğan bebeğin ilk aşısı gibidir. Anne vücudu yeni doğan bebeğin korunması için bir çok antikor içeren bebeği enfeksiyonlardan koruyan bu sütü üretir. Hamilelik sırasında göğüslerinizden süt gelirse bu ilk sütün boşa aktığı anlamına gelmez, bebek doğduğunda ve anne memesini emdiğinde yine bu sütten alabilecektir. Kolostrum koyu, yoğun kıvamda, sarı bir sıvıdır. Kolostrum da normal anne sütüne göre daha fazla protein vardır, karbonhidrat ve yap daha azdır. Yeni doğam bir bebeğin hayatın ilk günlerinde en uygun şekilde beslenebileceği ve en kolay sindirebileceği şekilde özel olarak hazırlanmış bir süttür adeta.
Hamilelik sırasında memeden gelen sıvı süte veya yukarıda tarif edildiği gibi kolostruma benzemiyorsa, pembe, kahverengi, kanlı gibi görünüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.
Yani kızlar bir göğüsten gelip diğerinden gelmeyebilir..
ve ya benim göğsümden sıvı geliyo olabilir senden gelmiyo olabilir bu sütünün olmıycağı az olucağı anlamına gelmez..
böyle şeyleri kafaya takmayın lütfen..
benim de tek göğsümden geliyo mesela..bazen sarı geliyo bazen beyaz süt gibi geliyo..
gelmesi de gelmemesi de NORMAL...
hayırlı olsun cnm.güle güle kullanın inşallah ,bende concord almayı düşünüyorum ama buda hoşuma gitti,puset takılabiliyor mu bu arabaya?
zeyy senin ailede ikiz varmıydı
Canım yıllık izinle ilgili hiç fikrim yok inan biz öğretmen olduğumuz için ara ve yaz tatillerimiz yıllık izinden sayılıyor.mevzuata bakmak lazımKızlar peki yıllık izin alınabiliniyor mu? Ben yıllık izin kullanmak istiyorum 32 den sonra. Kullanmazsam geçen yıldan kalan hakkım yanacak. Yıllık izin alırsam en azından geç giderim işe keyfi takılırım diyorum.
Bende ondan korkuyorum doktorum tam olarak bilemeye bilir idare en azından değisen herseyi takip ediyo onlardan öğreniriz dedik ama fısss çıktıiyi araştırmak lazım ve de dikkat etmek lazım çalışır raporu alıpta raporlarının yandığını okumuştum.bazen doktorlarda yanlış belirtirmiş raporda nasıl oluyor bilmiyorumda internette araştırdığımda karşılaştığım sorunlardan biriydi. benim kurumda sorun olmaz diye hiç sormadım ama doktora dedim çalışmak istiyorum doğum sonrasına ekletecem dedim 32+0 da gel ona göre kendini ayarla demişti
Böylede son noktayı koyarım diyorsun yaniSözlerinde haklısın, bizim yerimizde olmak için nelerini verecek insanlar var. En basiti, iş yerimde arkadaşım var, 11 senelik evli ama maalesef bebekleri olmuyor. Benim hamile kalmamla beraber, moralşi bozuldu, 3 kez olumsuz olan tüp bebeği tekrar denedi ve maalesef yine olumsuz. Onun yanında kendimi suçlu gibi hissediyorum bazen. Bizim ağlamalarımız , duygusallık sadece. Keşke isteyen her kadın yaşasa bu yaşadıklarımızı. Biri size " karnına tekme atılacak, havalara uçacaksın sevinçsen, habire tekmelesin isteyeceksin" deseydi, hadi be derdik. Ama şimdi bir tekmeleri, dünyaya bedel.
Zeyy kızıyor kızlar, bundan sonra forumda ağlamak yok, hadi bakalım koca göbekli hatunlar eller havaya
Böylede son noktayı koyarım diyorsun yaniSözlerinde haklısın, bizim yerimizde olmak için nelerini verecek insanlar var. En basiti, iş yerimde arkadaşım var, 11 senelik evli ama maalesef bebekleri olmuyor. Benim hamile kalmamla beraber, moralşi bozuldu, 3 kez olumsuz olan tüp bebeği tekrar denedi ve maalesef yine olumsuz. Onun yanında kendimi suçlu gibi hissediyorum bazen. Bizim ağlamalarımız , duygusallık sadece. Keşke isteyen her kadın yaşasa bu yaşadıklarımızı. Biri size " karnına tekme atılacak, havalara uçacaksın sevinçsen, habire tekmelesin isteyeceksin" deseydi, hadi be derdik. Ama şimdi bir tekmeleri, dünyaya bedel.
Zeyy kızıyor kızlar, bundan sonra forumda ağlamak yok, hadi bakalım koca göbekli hatunlar eller havaya
bence hafif bir şey yedikten sonra ılık duşa gir sonra da dinlenmeye geç. uyuyacağım diye uğraşam bu seni zorlar uyuyamazsın tam tersi. öyle gözlerini dinlendirmek maksatlı uzan. bir de tabi serin olsun. ben az önce vantilatörün karşısında 2 saat kadar uyudum iyi geldi. öyle uzanayım dedim uyumuşumEvdeyimmm ama uyuyamıyorum.
Sorun o!
Kalkıp karnımı doyurcam, duşa girmem lazım, sonra kursa gidicem. Şimdi bi uyursam dalmam 1 saat ondan sonra da hiç uyanamam. Amanınnnnnn offf.
Onların tarihleri önemli yazı var çok da ne zaman uygulamaya alınmıs o önemli
Genler önceden beri süre geldiği için olsa gerek tek mi çift mi diye nasıl biliyorlar sorması ayıpEşimin ailesinde tek yumurta ikizi var bizde tek sanıyoduk...
ama çift yumurta anneden kaynaklanan bir durum..
Benim bildiğim Bizim tarafta doğal yoldan yok..demekki önceki nesillerde varsa..
gozunaydınnnn canım bu engelide atlattık sorunsuz birr sekildeee kızına öpücük kondur kocaamanŞekerimiz Yokmuş Çok Şükür Darısı Yaptırmaya Herkese..
Çok mutlu oldum.. :) :)
o zaman sen her ikisinede sor vakit geçirmedenBende ondan korkuyorum doktorum tam olarak bilemeye bilir idare en azından değisen herseyi takip ediyo onlardan öğreniriz dedik ama fısss çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?